Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.1.2020)
Světová premiéra jevištního přepisu románu D.Ebershoffa DÁNSKÁ DÍVKA v divadle Na Fidlovačce staví na vynikajících hereckých výkonech hlavních protagonistů Daniela Krejčíka a Petry Horváthové.Jejich ztvárnění manželského páru je velmi přesvědčivé a nepostrádá emoce.Bohužel o ostatních rolích se to již říct nedá.Velmi diskutabilní bylo obsazení Jiřího Korna.Jeho songy moc nezapadají do této inscenace,jde o vyjádření velmi intimního života Einara a Gréty a hudební"show"nepřispívá k celkovému vyznění složitého Einarova nitra a prodlužuje 3h.stopáž hry.Přesto hra přináší silný zážitek.Repr.16.1.20
(zadáno: 22.3.2012)
Děti ráje-hitový muzikal s pisněmi Michala Davida je príjemné a milé zpracování příběhu z doby nedávno minulé.Představení má spád a hlavně energii.Tu mu dodávají hlavně mladí představitelé muzikálu(Löbl,Foret,Poláček,Doležalová,Ciatti..).Děti ráje se převážně mladému publiku líbí a mají u něho úspěch.Hodnotím 60%.
(zadáno: 18.4.2016)
Děti ráje v Brně po několika létech.S novým režisérem ale se stejnými nebo podobnými nápady jako v Praze, baví nenáročné publikum.Bohužel by muzikál potřeboval poněkud zkrátit.Délka trvání přes 4 hodiny je neúnosná! Též zvukový desingn je v Brně špatný.Nicméně diváci chodí, kasa se plní a o to jde především.Repríza 17.4.2016
(zadáno: 18.1.2015)
DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 v Národním divadle je po všech stránkách dokonalá hrůza, hrůza a opět hrůza.Kam až chcete dovést současné divadlo, pane Morávku? Psáno z odpolední reprízy 18.1.2015
(zadáno: 11.10.2018)
Nový púvodní muzikál DOKTOR OX v divadle Hybernie trpí hlavně nedostatkem slabého scénáře Z.Zelenky.Přidáme-li nevýraznou,až scénickou hudbu,nelze dílo hodnotit nijak nadšeně.Pěkná je rytmická choreografie,některé výkony herců(Pošta,Ryšavý,Brožová,Smička).Kostýmy nevýrazné až nezajímavé(zvláště v II.polovině)Chybou jsou politické narážky,které do muzikálu nepatří.Výkon J.Korna je slabý,naproti tomu překvapila K.Brožová.Přesto lze muzikál doporučit,neboť mladí herci i company hrají s velkým nasazením.Bohužel jejich úsílí se míjí účinkem a celkový dojem z díla není žádná hitparáda.IaII.generálka
(zadáno: 26.10.2012)
Muzikál DONAHA! uvedený na prknech divadla na Vinohradech vydržel na repertoáru více než 6,5 let.Parta nezaměstaných dělníků dokázala se svými životními příběhy zaujmout.Škoda,že chybí živý orchestr.Hudba Davida Yazbeka by si jej zasloužila.Všichni hlavní protagonisté svým hereckým zpíváním ani moc inscenaci neuškodili.Hodnotím 60%.
(zadáno: 29.2.2016)
Výborné provedení muzikálu DONAHA! tentokrát na Činoherní scéně MdB.Zajímavý muzikál autorů D.Yazbeka a T.McNally se u nás v ČR hrál na více jevištích.Toto brněnské nastudování je nejlepší.Jak hudebním nastudováním,scénou,režií a v neposlední řadě i hereckými výkony.Všemu vévodí hlavní role v podání výborného Petra Štěpána.Ovšem i ostatní role jsou vystřižené s velkou přesvědčivostí a celý muzikál působí kompaktně.Hudbu,herecké výkony,zpěv i tanec si diváci užívají plnými doušky.Přijdte se pobavit,zasmát ale i dojmout s partou nezaměstnaných ocelářů a budete nadšeni.Repríza 28.2.16 Hodn.80%
(zadáno: 31.10.2016)
Muzikálem Davida Yazbeka DONAHA! zahájilo divadelní sezónu,po čtyřleté rekonstrukci,Městské divadlo Kladno.Muzikál již uvedlo více divadel v ČR,většinou s velkým diváckým ohlasem.Kladenské nastudování je v porovnání s ostatními méně "živočišné" a bohužel se nepodařilo na 100% vtáhnout diváka do děje a předat mu emoce,které muzikál nabízí.Schází režijní smysl pro herecký detail,světelný design i ozvučení není dokonalé a hlavním nedostatkem nastudování je absence živé kapely.Zpívá se živě ale na hudební základ.Z herců zaujali Jiří Š.Hájek, Michal Maléř a Jana Zenáhlíková.Hodnocení 50%.
(zadáno: 27.6.2016)
Yazbekův muzikál DONAHA! v NDMS v Ostravě je značně upraven do ostravských reálií, což pro publikum neznalých místních souvislostí může být problémem.Muzikál má dlohou stopáž, některé scény se měly zkrátit, neboť 3,5h. délky je již docela hodně.Nicméně představení má úspěch,i když někteří původní herci v něm již nevystupují.(Orozovič,Kalina..)Režie P.Šimáka se vice soustřeďuje na "akcní" scény, avšak celkové niternější vyznění muzikálu poněkud uniká.(např. vyškrtnutí důležité písně You Walk With Me )Což je škoda.Pochválit je třeba hudební nastudování díla.Psáno z reprízy 25.6.2016 Hodnocení60%
(zadáno: 12.12.2011)
Remake Draculy v novém nastudováni.Určitě původni nastudovaní v pražském Paláci kultury bylo po všech stránkách lepší.U Hybernů na malém jevišti muzikál nepůsobí nijak velkolepě.Co ale zůstává je krásná hudba Karla Svobody.
(zadáno: 8.3.2015)
Nové nastudování muzikálu skladatele Karla Svobody DRACULA 2015 v Hudebním divadle Karlín oslavilo důstojně výročí 20 let jeho prvního uvedení.Největší devízou je živý orchestr a výborná orchestrace s dirigenty K.Markem a M.Kumžákem.Přidáme-li výborný zvukový design,hned výrazně stoupne jeho kvalita.Z hlavních představitelů nelze nikomu nic podstatného vytknout.Snad jen k T.Traplovi,že méně v jeho případě znamená více.Nepatrné zkrácení muzikálu prospělo,získal tak na dynamice a rozhodně stojí za připomenutí.Jde o jeden z nejlepších českých muzikálů v naší historii.Psáno z reprízy 8.3.2015
(zadáno: 11.12.2011)
Osvědčená dvojice P + Z se snaží.Diváci se misty baví ale i nudí.Žádná sláva!
(zadáno: 19.9.2013)
Ó, jak je pravdivá a přesvědčivá hra DRESSCODE:AMIS a AMIL.Je třeba poděkovat tvůrcům tohoto divadelního přepisu s použitím textů Julia Zeyera a úpravou D.Špinara za pěkný zážitek.Michal Kern i Petr Vančura hrají s velkým hereckým nasazením a předvádí nám úsměvný příběh s hořkým koncem.Režijní vedení Daniela Špinara, ale i správný výběr hudby i kostýmů jen umocňují celkový dojem z představení.Hodnocení 80%.
(zadáno: 18.6.2013)
Drž mě pevně, miluj mě zlehka v Divadle ABC je docela nuda.Děj ubíhá pomalu a je plytký, herecké výkony žádná sláva.Celkové vyznění této divadelní adaptace amerického autora R.Fulghuma vyvolává rozpaky.Inscenace z části připomíná slavnou Tančírnu, na kterou ale zdaleka nemá.V hudebním nastudování hry slyšíme kratičké části popěvků, se slabými texty a ještě podprůměrnou interpretací.Humor má zachránit dáma s velkým "pozadím", to snad ale ne?Inscenaci nakonec zachrańují staří manželé v podání J.Drbohlavové a L.Lipského.A to je opravdu trochu málo!Hodnocení 30%.
(zadáno: 24.11.2014)
MdB uvedlo velmi brzy od původní londýnské premiéry "duchařský" muzikál The Ghost (DUCH).Nutno dodat,že se podařilo nastudovat muzikál kvalitně a divák se může ponořit do napínavého děje,s detektivní zápletkou a zaposlouchat se do hudebního zpracování, ikdyž ne příliš výrazného.Hlavní roli dobře vystihl A. Slanina.Jemu sekundovala, bohužel nevýrazně,jak herecky,tak i pěvecky, I.Odehnalová.Zápornou roli si zahrál O.Studénka.Zaujal i duch v podání I.Ondříčka.Dobrá je choreografie, moderní scéna i světelný design.Pokud máte rádi sladkobolný příběh,Duch je tu pro Vás.Repríza odpol.22.11.14Hodn.70%
(zadáno: 20.11.2011)
Slušné představeni, ale zase to žádná bomba není!!!Slabé herecké výkony pánských rolí.
(zadáno: 1.2.2020)
Původní český muzikál ELEFANTAZIE uvedený v divadle ABC staví na zajímavém libretu,výborné scénografii,kostýmech,světelné režii ale zejména na dobrých hereckých výkonech.To především platí o hlavním představiteli Tomáši Havĺínkovi,který si tak trochu představení "ukradl" pro sebe.Jeho Jos.Merrick nepostrádá dojímavou lidskost,i když má roli ztíženou kvůli svojí masce.I ostatní herci hrají s chutí a je to znát na celkovém vyznění příběhu.Škoda jen,že hudební složka pokulhává za tou činoherní.Přesto se tvůrcům muzikál povedl a určitě si najde spokojené diváky.Psáno z předpr.dne 31.1.20 Hodn.80%.
(zadáno: 8.12.2019)
V ČR premiérové uvedení ELISABETH v DJKT lze označit jako great success. Kvalitní nastudování v režii L.Olšovského, choreografie, překrásné kostýmy, funkční střízlivá scéna s využitím jevištní moderní techniky.Vynikající výkony S.Hanzlíčkové Borkové, P.Režného, J.Hruškociho s podporou výborně hrajícího orchestru,pod vedením K.Marka, umocňují silný zážitek z tohoto muzikálu.Dobrý je i překlad M.Prostějovského. Plzeň má další muzikál,za který se nemusí stydět a určitě si najde oblibu u širokého publika.Pokud chcete vidět kompaktní dílo,vyrazte do Plzně.Psáno z reprízy 7.12.19 Hodnocení 90%.
(zadáno: 8.10.2014)
Inscenace EREKCE SRDCE studentů 4.ročníku katedry alternativního divadla v divadle DISK vypráví kolektivní formou o niterních osobních pocitech každého z nás.Některé obrazy hry vyznívají dobře,jiné zůstávají na půl cesty.Celkově inscenace působí nejistým dojmem,jako by jí něco chybělo.I všichni protagonisté (zvláště ženská část) hledají především sami sebe.Psáno z reprízy 7.10.2014 Hodnocení 40%.
(zadáno: 23.10.2012)
Evita z dílny slavného anglického skladatele A.L.Webbera a libretisty T.Rice nastudovalo na hudební scéně MDB s D.Vitázkem v roli Che,s H.Holišovou v titulní roli Evity a v roli Perona vystoupil I.Ondříček.Bezchybné hudební nastudování s dirigentem J.Petrdlíkem.Poněkud chudě působí však scénografie.V konečném výsledku ale Evita pusobí v Brně dobře.Honocení 70%.
(zadáno: 4.12.2011)
Třeti nastudování slavného muzikálu EVITA u nás viděla Plzeň.Na Komorní scéně premiéru zpívali Evitu S.Borková,Che patřil R.Říčaři,Peróna ztvárnil D.Uličník.Představení jako celek dopadlo docela dobře,ale dalo by se udělat určitě i lépe.Zvuk orchestru nezní místy správně rockově,S.Borkové nebylo hlavně ve výškách rozumět,a hostující R.Říčař nebyl nijak oslnivý.Scéna,kostými i výprava odpovídá nejspíš finančním možnostem plzen.scény.Připsaný megasong You Must Love Me(Měl jsi mě rad?)vrcholem Evity.Tvůrci se zhostili úkolu se ctí!
(zadáno: 28.3.2015)
V ČR čtvrté uvedení super muzikálu A.L.Webbera v NdM v Ostravě dopadlo vcelku dobře.Je vidět významná režijní práce P.Gazdíka.Vyzdvihnout je třeba výborné hudební nastudování,včetně zvládnutí sborových scén.Nápaditá je choreografie L.Holánkové.Výprava i kostýmy dobře evokují děj muzikálu. V hlavní roli obsazená H.Fialová se vypořádala s Evitou se ctí,ve zpěvu by měla odstranit místy operetní výraz.Obsazení T.Savky není nejvhodnější,byť se jako Che dost snaží.V roli Peróna M.Školout podává standardní výkon. V alternativním obsazeni může být ovšem vše jinak? Repríza ze 4.4.2014
(zadáno: 13.3.2015)
Pražské uvedení skvostného Webberova muzikálu EVITA v komornějším provedení a s úspornou scénografií a choreografií, může někomu vadit.Pěvecké a herecké výkony M.Absolonové a P.Strenáčika a.jejich Evita i Che jsou novátorské ale i místy až nepřesvědčivé.a také bez emocí..Dobrý je live hudební doprovod K.Marka a celkovému zvuku není třeba nic moc vytýkat.Dokonce i K.Roden v roli Peróna se k M.Absolonové hodí a to nejen svojí hereckou osobností.Sbory bohužel nezní vždy dobře..O.Sokol se zhostil režie po svém a překvapil neotřelými nápady,místy však až na hranici únosnosti muzikálu.Hodnoc. 50%,
(zadáno: 31.10.2019)
Obnovené uvádění Puškinova EVŽENA ONĚGINA v divadle ABC v hlavní roli s Jiřím Hánou.Jeho Oněgin je zpočátku vlažný,nedává najevo svoji složitou povahu.Postupem času sledujeme změnu jeho herectví až k tragickému konci. Jeho protihráč Aleš Bílík,exceloval v roli zamilovaného Lenského.Jeho podání bylo uvěřitelné a nepostrádalo emoce.V dalších rolích J. Smutná,N.Horáková,M.Vykus se zhostili rolí se ctí.Pochválit je třeba veršovaný český překlad,lahodící uchu.Slabší složkou byla scénografie,neustálá manipulace s přidanou velkou stěnou rušila,včetně časté přestavby scény.Repríza 30.10.2019
(zadáno: 11.9.2014)
Slavný muzikál A.L.Webbera FANTOM OPERY dorazil poprvé do Prahy a dle prvních předpremiér bude mít zasloužený,mega úspěch!Je to zásluhou techn. i uměleckých složek,které do sebe správně zapadají.Překrásné,výpravné kostýmy,scéna včetně padajícího obřího lustru,jízda loďkou po laguně a další efektní triky.Živý orchestr,výborný zvuk i povedený překlad do češtiny.Z pěveckých výkonů si zaslouží pochvalu všichni protagonisté(Schwab,Sommerová,Matuš..) včetně sezpívaného sboru.Pečlivá příprava se vyplatila a divák si odnáší silný divadelní zážitek,u nás v tomto žánru dosud nevídaný.Předprem.10.9.14

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>