Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 25.10.2018)
Přepis Neffova románu SŇATKY Z ROZUMU v Divadle Na Vinohradech moc neuchvátí.Jeviště nemůže pojmout celý košatý románový příběh,včetně mnoha postav.Proto muselo dojít k úpravám J.Vedrala,Ne však šťastně.(určití herci hrají více postav,nedošlo k přesnému hereckému obsazení,jednotvárné kostýmy,nezajímavá scénografie(11ks almar nijak nekorespondovaly s dějem)Značná délka představení(3,5h.je moc,divák se místy nudí)Hudební složka nepůsobí dobře,špatný zvukový design.Nabízí se otázka proč Vinohrady Sňatky vůbec uvádí?(sága je známa z tv a návštěvnost je zaručena)Psáno z reprízy 25.10.18 Hodnoc.40%.
(zadáno: 22.10.2018)
Původní muzikál O.Brzobohatého LEGENDA JMÉNEM HOLMES v HdK má své plusy, ale i mínusy.K plusům patří svěží rytmická hudba,živý,dobře hrající orchestr,výborný hlavní představitel V.Dyk,ale jeho alternant L.Janota je na stejné výši.(Má školu z HdB,kde vytvořil řadu výborných rolí),dále kostýmy,dobrá scénografie(m.j.výborně je na jevišti provedena jízda vlaku)K minusům lze zařadit slabší scénář,neúměrně dlouhá tříhodin.stopáž(divák se začíná nudit)Některé slabší pěvecké výkony(např.P.Vaňka)Přesto lze Holmese doporučit,neboť v poslední době patří k tomu lepšímu,co lze vidět.21.10.2018 Hodn.50%.
(zadáno: 20.10.2018)
Chcete-li vidět absolutní dno českého divadelního "umění",jděte na nové "dílo"divadla Broadway TRHÁK.Tak to se opravdu R.Balaši nepovedlo.Připadáte si,že jste se zúčastnili venkovského ochotnického představení v nějaké zapadlé vesničce.(nic proti ochotníkům)Bohužel na muzikálu nelze nic pochválit,od výpravy,kostýmů,scénografie,o živé kapele ani nemluvě.O hereckých výkonech nelze hovořit,sledujeme jen pitvoření,spoustu vulgarismů a celé představení působí jako špatný kabaret.Jde o vůbec nejhorší "dílo"které divadlo Broadway uvedlo.Diváci vidí známé tváře z tv a jsou tudíž spokojeni!20.10.18 več
(zadáno: 13.10.2018)
Rodinná show v KC Tři oříšky pro Popelku věrně kopíruje film režiséra Vorlíčka.F.Renč ve snaze neposkvrnit kultovní filmovou pohádku prakticky režijně s ničím novým nepřišel.Na scéně vidíme živé koně,psíka a holubi.Ovšem herectví se poněkud vytrácí.Za pochvalu stojí scénografie,kostýmy,nově přips.písně a live orchestr.Z hereckých výkonů na premiéře zaujal P.Trávníček v roli krále,princ mladého a talentovaného Š.Komárka a artistka v roli sovy.Za zmínku stojí i připsané nové písně s texty A.Nováka.Celá podívaná je vizuálně na výši,škoda jen,že celková stopáž show nepřesáhne 80 min.Premiéra12.10.
(zadáno: 11.10.2018)
Nový púvodní muzikál DOKTOR OX v divadle Hybernie trpí hlavně nedostatkem slabého scénáře Z.Zelenky.Přidáme-li nevýraznou,až scénickou hudbu,nelze dílo hodnotit nijak nadšeně.Pěkná je rytmická choreografie,některé výkony herců(Pošta,Ryšavý,Brožová,Smička).Kostýmy nevýrazné až nezajímavé(zvláště v II.polovině)Chybou jsou politické narážky,které do muzikálu nepatří.Výkon J.Korna je slabý,naproti tomu překvapila K.Brožová.Přesto lze muzikál doporučit,neboť mladí herci i company hrají s velkým nasazením.Bohužel jejich úsílí se míjí účinkem a celkový dojem z díla není žádná hitparáda.IaII.generálka
(zadáno: 9.9.2018)
Muzikál HAIR v předpremiéře v Kalichu zklamal.Viděl jsem několik insc.Vlasů u nás i v zahraničí,ale současná verze je nejhorší.Jde hlavně o převedení děje do současnosti,násilná aktualizace,včetně politických narážek(LSD-KSČ,hašiš-Babiš)Současný scénář,přitažený za vlasy,muzik. nepomůže.Bohužel tato česká verze ničí geniální původní verzi tohoto super muzikálu.K tomu nulová scénografie,slabé činoherní výstupy střídající se jako v tv 70.let.Chybí živá kapela!Zbývá naštěstí geniální hudba,která Vás dostane.Mladí účinkující se snaží.Pochválit je třeba Tomeše,Pekárka,Komárka,Tlustou.Před.8.9.18
(zadáno: 14.8.2018)
VEČER TŘÍKRÁLOVÝ ANEB COKOLIV CHCETE nepřekročil průměr uváděných Shakespearových her v rámci LSS.Vznikla incenace ušitá horkou jehlou,i výběr herců nezapadá do jednotného celku.Herecké výkony nemají hloubku,spíše se herci pitvoří a předvádí pouze herecké etudy,vhodné do tv zábavného pořadu.Přidáme-li nevýrazné kostýmy,nijak oslnivou scénu jsme svědky málo záživné hry bez jiskry a šarmu.Domnívám se,že při inscenování Shakespearových her v rámci LSS by měl být kladen větší důraz na umělecké vyznění děl,aby divák,za nemalé peníze,neodcházel zklamán.Psáno z reprízy 13.8.2018 Hodnocneí 40%
(zadáno: 15.6.2018)
Pokládám si otázku,pro koho divadelníci z činohry Národního divadla s režis.Špinarem vlastně svoje inscenace připravují?Většina jejich "kousků" se nedá zhlédnout.Nejnovější hra ve Stavovském divadle VÍTEJTE V THÉBÁCH je toho zářným příkladem.Téměř polovina diváků různé věkové kategorie prchla z divadla o přestávce a zbylí návštěvníci přetrpěli II.polovinu představení a vesměs odcházeli velmi nespokojeni,až znechuceni.Lituji herce,kteří musejí v tomto uječeném paskvilu účinkovat.Pokud p.Špinar chce experimentovat a šokovat,ať si vybere alternativní divadelní scény a neleze do hist.prostor ND.
(zadáno: 11.6.2018)
Taneční představení TANČÍRNA 1918-2018 je nastudované podle předlohy stejnojmenného slavného francouzského filmu.V divadle ABC jde o úpravu, která nás provede československými dějinami v rozmezí let 1918 - 2018.Jde o poměrně povedené představení,které dá zabrat všem tančícím protagonistům.Ve hře neuslyšíme ani slovo, za to děj provází spousta melodií a songů.Pochválit je třeba živou kapelu, která představení velice umocňuje.Z herců je třeba pochválit všechny, jen Veronika Gajerová svým tanečním i pěveckým výkonem je vysloveně slabá.Hodnocení 60%.
(zadáno: 14.5.2018)
Pokud se chystáte na Hudební scénu MdB na cokoliv, tak nikdy neodcházíte zklamáni.To 100% platí i o nejnovějším muzikálu SPAMALOT.Všichni, od režiséra, scénografa, výtvarníka kostýmů, hudebního nastudování odvedli výbornou práci.To platí i o celém hereckém obsazení,v čele s L.Vlčkem, D.Vitázkem. A.Slaninou, H.Holišovou, T.Smičkou.Všichni si představení užívají, baví se i diváci.Tato muzikálová komedie nezklame a za to patří všem dík.Psáno z reprízy 12.5.2018 Hodnocení 100%
(zadáno: 2.5.2018)
Divadelní hra NA DOTEK uváděná v divadle Broadway je inscenována velice úsporně, nulová scénografie, stejné kostýmy, prakticky po celou dobu.Hra je zdlouhavá, to co zdánlivě funguje ve filmu, tak na divadelní scéně nefunguje.Chtělo by to dialogy víceméně proškrtat.Režijní vedení je slaboučké, herci se na scéně pravidelně střídají, jako na orloji.Herecké výkony podprůměrné.Nejhorší je A.Stropnická.V normě snad jen T.Havlínek.Nevím, pro koho je hra určena, možná jako zájezdovka, ale i tak budou diváci zklamáni.Psáno z reprízy 30.4.2018 Hodnocení 30%.
(zadáno: 30.4.2018)
Inscenace Shakespearovy hry NĚCO ZA NĚCO v Divadle pod Palmovkou s hostujícím polským režisérem J.Klatou nemá s pěkně přeloženým textem mnoho společného.Takto inscenovat Shakespeara není mým šálkem kávy a nabízí se otázka,pro koho asi toto představení vzniklo?Z rozpačitých reakcí diváíků bylo patrné,že jsem nebyl zaskočen jen já.Uznávám,že herci hráli jak nejlépe uměli,ale kde nic není,ani smrt nebere!Škoda času,sledovat takové divadlo?A co na to říká ředitel divadla M.Lang?Toto bude nová cesta Divadla pod Palmovkou?To se k Vám do Libně diváci moc nepohrnou.Psáno z reprízy 28.4.2018
(zadáno: 26.4.2018)
Divadelní verze filmu ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE v Divadle pod Palmovkou je zajímavou hrou, pokud neznáte film.Ten kdo film viděl, tak chtě nechtě musí srovnávat a bohužel vyhrává na celé čáře film.Inscenace sice zaujme např.neotřelými kostýmy, které někomu mohou vadit.Největším nedostatkem je dlouhá stopáž inscenace, místy se děj šíleně vleče a nebo neustále opakuje.A to může diváka nudit.Z hereckých výkonů zaujal T.Dianiška,J.Teplý.Málo přesvědčivý (místy až přehrával) R.Valenta.Celkový režijný přístup nijak neoslnil, neboť jde o mnohokráte inscenované hraní divadla na divadle.Repríza 24.4.2018
(zadáno: 19.3.2018)
PŘEDSTAV SI..v originále Imagine This byl muzikál uváděný od 4.11. do 19.12.2008 v New London theartre.Bohužel,jen takto krátkou dobu.V MdB se inscenátoři drží londýnské předlohy.Scéna,výprava,kostýmy jsou identické.Nutno konstatovat,že český překlad,ale i herecké provedení nedosahuje londýn.kvalit.Chybou je obsazení hl.role M.Havelkou,který náročné písně nevyzpívá a hodně se trápí.I obsazení A.Slaniny v záporné roli mu nesedí.Pochválit je nutné D.Vitázka,L.Vlčka i O.Studénku.Těmto třem představitelům však nestačí ostatní.Vzniklo silné dílo,ovšem k 100% dokonalosti dosti chybí!Repr.17.3.odpol.
(zadáno: 3.2.2018)
Činoherní hra ZATMĚNÍ v divadle Broadway svým tématem přibližuje nevyléčitelnou nemoc, která může zasáhnout každého z nás.Ve hře se pozornost soustředí na manželskou dvojici (D.Sitek a I.Svobodová).Hra nabízí klasickou režii a bohužel nepřináší žádné převratné divadelní umění, spíše odcházíte z divadla pesimisticky naladěni.Psáno z reprízy 31.1.2018 Hodnocení 50%.
(zadáno: 28.1.2018)
Travolta je nezaměnitelný,to se ukázalo v novém uved.HOREČKY SOBOTNÍ NOCI v MdB.Velice profesionálně nastudované dílo,výborná režie,dobře zvládnutá choreografie jednotlivých tanečních čísel,dobrý výkon Kristiana Pekara,který prakticky nesejde z jeviště.Ale bohužel muzikálu ještě chybí větší jiskra,která chytne více za srdce.Chyba je v chudé předloze,kde činoherní výstupy působí jako uměle vsazené do děje a moc nezapadnou do celkového tanečně-hudebního tempa.I nové hudeb.aranže se příliš nepovedly.Nicméně jde o pěknou podívanou s dobrými herec.výkony(Vlček,Janotová,Smička).Repríza 27.1.18 odpol
(zadáno: 15.1.2018)
Nedáte si gazpacho aneb ŽENY NA POKRAJI NERVOVÉHO ZHROUCENÍ v divadle Na Fidlovačce Vás s jistotou zaujme.Inscenace v muzikálovém hávu,bohužel s absencí žívého orchestru,ale s hudbou Davida Yazbeka rozehrává příběh o ženách a mužích z Madridu 90.let.V bláznivém a temperamentním dění v roli Pepy I.Pazderková,jejího milence Ivána hraje bravurně L.Vlček a neméně dobrá byla i jeho manželka Lucía N.Drabiščáková.V roli jejích syna překvapil L.Adam.Muzikál je režírován ve vysokém tempu a dojde i na emoce.Na Fidlovačce mají titul,který Vás pobaví i rozesměje.A to není v dnešní době málo.Repríza13.1.18
(zadáno: 2.1.2018)
JSME V POHODĚ nový titul na Nové scéně příjemně osvěžil určité klišé činoherních představení v ND s poslední doby.Hra je vtipná,má spád a divák se baví.Herci hrají s chutí a je to na výsledku vidět.Psáno z reprízy 19.12.2017
(zadáno: 25.11.2017)
Drama MARYŠA v historické budově Národního divadla je inscenováno v novém,inovačním pojetí.Je otázkou,zda-li toto "moderní" zpracování je ku prospěchu této klasiky.Scénografie s prázdnými židlemi,velkou krychlí sloužící jako nahrávající studio,společně s maskovanými figurami ploužících se po jevišti,včetně mluvení do mikrofonů,zde již bylo a není originální.Herecké postavy jsou ukřičené,často se válí hystericky po jevišti.Celkové vyznění tohoto vesnického dramatu nepůsobí nijak silně,jak bych očekával.Rozhodně bych dal přednost klasickému nastudování této vynikající hry.II.premiéra 24.11.17
(zadáno: 23.11.2017)
Nové uvedení českého muzikálu ROMEO A JULIE autorů Bartáka a Krečmara se zdá být dobrým tahem.Muzikál se již hrál na zámku Hluboká i v dalekém Soulu.Zde tvůrci přistoupili k několika kladným změnám v režii,scénografii i kostýmech.Příležitost dostali i noví adepti muzikálové branže.Výstižnou hudbu dobře interpretují protagonisté I.Korolová(Julie),Š.Komárek(Romeo)Jejich herectví je uvěřitelné a do rolí vnášejí potřebné emoce.Dobří jsou i O.Bábor(Benvolio)a O.Smysl(Mercuzio).Muzikál vkusně rámují oživlé sochy i andělé.Početná company jen umocňuje divácký zážitek z nesmrtelného díla R+J.22.11.2017
(zadáno: 10.11.2017)
NOČNÍ SEZÓNA britské autorky ve Stavovském divadle v režii Špinara Vás moc nenadchne.Chyba je již v dramaturgii.Komorní poloha hry nepatří do kamenného ND.(možná ještě na Novou s.)Špinar v režii nic nového nepřinesl,snad jen,že kus trvá v první půlce neúnosně dlouhou dobu a ta druhá jen cca čtvrthodinku!Výborně hraje Lily -J.Preissová,standardní jsou výkony O.Pavelky,L.Polišenské a V.Lazorčákové.Nezklamal I.Orozovič,role citlivého herce mu sedí.Scéna s hledištěm kina není nijak nová,text hry je opět značně seškrtán,a zato je zvýrazněn a hojně opakován jeden český vulgarismus.Předprem. 8.11.17
(zadáno: 6.11.2017)
Muzikál M.Davida MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU v d.Broadway patří k tomu lepšímu,co se zde hrálo.Melodické melodie posouvají děj,horší jsou texty L.F.Hagena,výprava s obří želez.maskou po stranách forbíny brání divákům k výhledu na jeviště,ruší i dlouhé zatmívačky u jednotl.obrazů.Zaujmou výpravné,pestré kostýmy.S hereckých i pěveckých výkonů lze pochválit D.Gránského,B.Josefa a J.Vágnera.H.Vondráčková vystoupila v mezích svých možností.Standardní výkon předvedl balet pod vedení.M.Lhotského.Chybí jako většinou,živý orchestr,hudba zní poněkud ploše.Diváci vidí známé tváře a jsou spokojeni.Repr.3.11.17
(zadáno: 19.10.2017)
Sister Act po karlínsku aneb jak udělat z Hany Zaňákové afroameričanku.Chybou dramaturgie HdK je uvést Sestru..a nemít vhodnou hl.představitelku.LB role vůbec nesedí,nestačí mít jen černou kudrnatou paruku a pěvecky tlačit na pilu.Navíc muzikál má plytkou zápletku a neustálé opakování sborových scén jeptišek nudí.(navíc sbory nejsou sezpívané)Dobrý výkon podal R.Tomeš mile překvapila V.Vyoralová.Trapně vyznělo trio Urban-Sobotka-Ryšavý.V.Bártovi role zločince též vůbec nesedla.Přidáme-li nepřekvapuj.režii A.Procházky,špatný zvuk,máme pochybnou show,kterou si HdK mohlo odpustit.Předpr.18.10.17
(zadáno: 25.9.2017)
Muzikál IAGO v Div.Hybernia jako politická agitka?To snad ne?Plést současnou politiku do muzikálu,s příslibem,že se divák bude bavit,se nehodí.Příběh dle W.Shakespeara (Othello) je transformován do současnosti,nemá žádnou chytlavou melodii,která by Vám zněla v hlavě.Hudba zní jako bychom jí již někde slyšeli.To se Ledeckému nepovedlo.Přidáme-li nevýraznou režii,slabé herecké a pěvecké výkony P.Vondráčka,D.Hořínkové,L.Černíkové,absenci živého orchestru(v Bratislavě nechybí),sledujete dílo absolutně bez emocí a pochválit lze snad jen L.Adamce,L.Korbela,M.Sommerovou.A to je málo! Repr.več.23.9.
(zadáno: 5.6.2017)
Chcete-li zabít večer,jděte do Stavovského div.na hru JAKO BŘITVA (NĚMCOVÁ).Budete svědky nezáživného,bezobsažného,nudného děje.Divím se,proč dramaturgie divadla vybrala tuto českou hru L. Lagronové,která není "hratelná".Přidáme-li divácky neobvyklou režii Štěpána Pácla,s např.na lanech zavěšenými židlemi,nebo tekoucí vodou přes nádražní stěnu či zbytečnými hlasitými výstřely z pušky,dostaneme obraz nezáživné inscenace,kterou sleduje jen hrstka platících diváků,kteří ani po první polovině hercům nezatleskají.Pochválit lze snad jen kostýmní výpravu+herecké umění I.Orozoviče a T.Medvecké. 2.3.17

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>