Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 17.3.2017)
Nejnovější český pohádkový muzikál FERDA MRAVENEC v režii L. Vaculíka v divadle Hybernia pobaví celou rodinu, nejvíce ovšem malé děti.Představení má spád,není nijak dlouhé ani nudné.Je na co se dívat, kostýmy se opravdu povedly.Hudba je svižná, i když nijak složitá.Písničky si mohou děti notovat.V hlavní roli Ferdy vyniká Aleš Slanina.(alternuje s V.Drahokoupilem)V roli Berušky sympatická K.Herčíková.I ostatní postavy hmyzí říše jsou zajímavé.(hlemýžď, koník, brouk Pytlík, Masorád, kudlanka..)Muzikál se povedl a určitě Vás pobaví a potěší.Psáno z předpremiéry 16.3.2017 v 15h. Hodnocení 60%.
(zadáno: 30.12.2013)
Evropské uvedení muzikálu New Flashdance v MdB je tradičně profesionálně odvedeno ve všech složkách.Výborná režie S.Moši,choreografie,scéna,návrhy kostýmu.Velké nasazení všech účinkujících.(výborní Slanina,Březinová,Vaňková,Mach)I když libreto je poměrně chudé a připsaná hudba nijak nevyniká,přesto celkové vyznění muzikálu je velmi dobré.S překladem si poradil J.Josek.Z představení je cítit obrovská energie.Romantický naivní příběh emočně působí na diváka,i sociální aspekt díla je režijně nenásilně zpracován.Muzikál rozhodně stojí za shlédnutí.Hodnocení 80%.Psáno z odpol.představení 29.12.2013
(zadáno: 6.3.2017)
Americký klasický muzikál FUNNY GIRL je zatím nejlepší muzikálovou režijní koncepcí O.Sokola.Předst.má spád,hraje se i na rampě mezi diváky.Zajímavá je "dvoupatrová"scéna,pěkné kostýmy,výprava.Důležitý je dobře znějící,živě hrající 18ti členný orchestr,pod vedením.K.Marka.Lze ocenit i dobrý zvuk.M.Absolonová jako Fanny je herecky i pěvecky výborná (roli má zažitou,již dříve ji nastudovala na více českých scénách)R.Zach nezklamal,jako pár dobře fungují.V epizodním obsazení lze připomenout L.Termerovou.L.Freje.Funny Girl lze hodnotit velmi kladně,muzikál se na metropolitní scéně povedl.Hodn.80%.
(zadáno: 31.8.2020)
První uváděný hudební titul v MdB v nové sezoně 2020-21 GRAND HOTEL zaujal především svým komplexním nastudováním.Výborná scénografie,kostýmy jen podtrhly výtečné vyznění tohoto muzikálu.Pochvalu si zaslouží celý soubor,kterému se podařilo skloubit jak pěvecké,taneční i herecké výkony v jeden celek.Výborní byli hlavní představitelé L.Janota,R.Jícha,M.Sedláčková,A.Slanina.Velmi dobře se zhostlili své převážně taneční úlohy T.Smička a P.Földeši.Bezchybný výkon předvedl i orchestr MdB pod vedením F.Šterbáka.Muzikál Grand Hotel Brnu opravdu sluší.Hodnocení 70%.
(zadáno: 18.2.2014)
Špinarova inscenace HAMLETA určitě oslovuje svým moderním zpracováním široké spektrum diváků.Režie staví hlavně na hereckých výkonech a ty jsou ve většině rolí výborné.Především mladý Patrik Děrgel exceluje v roli Hamleta a věříte mu každé slovo i gesto.Nastudování Hamleta pro tak mladého herce je velkou příležitostí a té se zhostil bezchybně.O něco hůře působí Ofelie v podání Z.Onufrákové.Zde platí,že v hereckém výrazu méně znamená více.Za zmínku stojí též výborný překlad Jiřího Joska, i když by neuškodilo ,hlavně v první části hry, seškrtat více text.Hodnocení 70%.
(zadáno: 13.4.2012)
Nové nastudovaní Hamleta se povedlo.Neotřelá režie amerického režiséra,funkční scéna,pěkne kostýmy,napaditá choreografie.Muzikál má spád a v hlavni roli exceluje nase nová muzikalová star Václav Noid Bárta.Je výborný pěvecky,herecky i pohybově.Jeho rockový Hamlet je famózní.V dalších rolich dobří Buresova(Ofelie),Vyskočil(Laertes),Kutheil(Horacio)Jandová(královna).Pěkný celkový dojem doplňuje company.Skoda jen,chybí živý orchestr,muzikál by dostal další dimenzi.Nový Hamlet patří u nás k velice povedeným a rozhodně stojí za návštěvu.80%!
(zadáno: 15.11.2019)
Obnovená premiéra hry P.Kohouta HAŠLER v Divadle Na Vinohradech je dramaturgicky velice nevyrovnaná, režisér T.Töpfer uplatňuje zastaralé postupy.Herci role nežijí, ale bezradně svoje postavy pouze předvádějí.(Rychlý, Brožová, Satoranský, Zahálka) Přidáme-li nevýraznou choreografii,kostýmy a celkovou scénografii, dostaví se 3 hodiny nudy.Vše působí jako jedna velká politická agitka, doplněná písničkami K.Hašlera.Bohužel, tato hra se vůbec nepovedla.Jde o obrovský kýč, který si Hašler nezaslouží.Psáno z dopolední reprízy 14.11.2019
(zadáno: 18.11.2014)
Klasický muzikál HELLO, DOLLY! v MdB má svoje kvality.Výborné kostýmy, zajímavou scénu i bezchybnou orchestraci včetně sborů a tudíž nabízí příjemný divácký zážitek.Vadou na kráse je ovšem obsazení hlavní role I. Vaňkové, která Dolly hraje málo energicky a i po hudební i herecké stránce žádná sláva.To dvojice A.Slanina i V.Blahuta jako obchodní příručí byli výborní.Též I.Ondříček vystřihl Horáce Vandegeldera nově a po svém a nebyl špatný.Hallo, Dolly bude mít v únoru 2015 derniéru, tak je poslední šance se na tento kvalitní muzikál přijít podívat.Psáno z odpol.reprízy 15.11.2014 Hodnocení 70%.
(zadáno: 12.12.2011)
Klasický krásný muzikál v pokleslém hereckém nastudování v čele s nevýraznou a hlavně pěvecky slabou I.Chýlkovou.I ostatní výkony slaboučké.Scéna,choreografie,kostýmy děs, běs!Vrcholem nevkusu je role vysloužilé prostitutky-alkoholičky v podání Ivone Přenosilové.Nevím co tímto představením chtěl režisér Ondřej Sokol dokázat?
(zadáno: 28.5.2014)
Absolventské představení katedry alternativního divadla HODNÍ CHLAPCI vyprávějící neotřelým způsobem o násilí v každém z nás v divadle Disk je rozhodně chválihodným počinem.Inscenace působí kompaktně a výběr hudby dobře koresponduje s jednotlivými scénami. Některé scény sice nevyzněly na 100% ale jako celek "chlapci" přináší umělecky kvalitní a také emocionální zážitek.Psáno z reprízy 27.5.2014
(zadáno: 4.10.2014)
Pražské uvedení HOREČKY SOBOTNÍ NOCI je přepisem slavného filmu s J.Travoltou,ale bohužel jeho kvalit nedosahuje,J.Kříž hraje,tančí i zpívá jako o život a přesto není tím ideálním Tony Manerem.Chybí mu vice šarmu pro tuto roli.Ani ostatní obsazeni není ideální.Hrají a tančí i starší herci a to mládí jim nelze uvěřit!(Fric,Novotný,Dolinajec..)A.Bartošová s akcentem,M.Blahynková pěvecky nepřesvědčí.Muzikál je i o emocích,ale ty se vůbec nekonají.Vadí absence live orchestru.Scénu tvoří pouze pohyb. zrcadla,několik discokoulí a variab. konstrukce s led. světly,místy se čeká na přestavbu.Hodn. 60%.
(zadáno: 28.1.2018)
Travolta je nezaměnitelný,to se ukázalo v novém uved.HOREČKY SOBOTNÍ NOCI v MdB.Velice profesionálně nastudované dílo,výborná režie,dobře zvládnutá choreografie jednotlivých tanečních čísel,dobrý výkon Kristiana Pekara,který prakticky nesejde z jeviště.Ale bohužel muzikálu ještě chybí větší jiskra,která chytne více za srdce.Chyba je v chudé předloze,kde činoherní výstupy působí jako uměle vsazené do děje a moc nezapadnou do celkového tanečně-hudebního tempa.I nové hudeb.aranže se příliš nepovedly.Nicméně jde o pěknou podívanou s dobrými herec.výkony(Vlček,Janotová,Smička).Repríza 27.1.18 odpol
(zadáno: 25.9.2017)
Muzikál IAGO v Div.Hybernia jako politická agitka?To snad ne?Plést současnou politiku do muzikálu,s příslibem,že se divák bude bavit,se nehodí.Příběh dle W.Shakespeara (Othello) je transformován do současnosti,nemá žádnou chytlavou melodii,která by Vám zněla v hlavě.Hudba zní jako bychom jí již někde slyšeli.To se Ledeckému nepovedlo.Přidáme-li nevýraznou režii,slabé herecké a pěvecké výkony P.Vondráčka,D.Hořínkové,L.Černíkové,absenci živého orchestru(v Bratislavě nechybí),sledujete dílo absolutně bez emocí a pochválit lze snad jen L.Adamce,L.Korbela,M.Sommerovou.A to je málo! Repr.več.23.9.
(zadáno: 12.4.2014)
Divadelní přepis Idiotů Lars von Triera ve Švandově divadle na Smíchově působí kontroverzně a pro některou skupinu diváků až nepřijatelně.Jde o celkovou syrovost představení, vulgární vyjadřování, příliš naturalistické scény včetně nahoty na jevišti.Jde o typ divadla, na který musí být divák připraven a i naladěn.Přesto lze pochválit všechny herce, je vidět, že je inscenace baví a jako celek jsou sehraní.Pokud máte rádi filmy Lars von Triera nenechte si "blbnutí" na Smíchově ujít. Psáno z třetí reprízy 11.4.14 Hodnocení 60%.
(zadáno: 30.11.2019)
Inscenace v Divadle ABC "I LOVE MAMMA" má největší nedostatek již ve scénáři. Autorka Hadar Garlon vidí problematiku žen jednostranně, příliš žensky a především ve vykreslení postav mužského protějšku nemá pravdu. Nicméně divačky se baví, neboť hra má spád a krátkými výstupy jednotlivých postav žene děj kupředu.Herecky svoje role zvládli všichni dobře (výborná Zuzana Kajnarová). Ve hře zazní i živá židovská hudba. Psáno z derniéry 29.11.2019
(zadáno: 2.4.2012)
Já, Francois Villon,komorní muzikál v divadle Na Jezerce stojí a padá s výkonem Martina Písaříka.V hlavní roli podává herecký,pěvecký i pohybově dobrý výkon.Pochvalu si zasloužíi Petrové Strenáčik a Kostka.Po hudebnístránce moc Ondra Brzobohatý nepřesvědčil.Libreto Jiřího Hubače a texty Pavla Vrby bohužel napatří k vrcholům v jejich tvorbě.Prakticky nulová je scénická výprava muzikálu!Celkový dojem z představení je velice matný,rozpačitý.Škoda,tvůrci měli určitě s muzikálem o slavném francouz. básníkovi,větší ambice.Hodnotím 30%!

(zadáno: 6.12.2011)
Napínavý muzikál s hudbou Vašo Patejdla.(inspirace s Jakkylem a Hydem)Role Elizabethy v podání Hany Zagorové je docela průšvih(hlavně herecky).Zajímavá scéna,měnící se pomocí točny.
(zadáno: 17.12.2019)
Nejnovější nastudování Shakespearovy komedie JAK SE VÁM LÍBÍ se povedlo a divákům se "líbí".Jde o u nás méně uváděné dílo s poněkud spletitým dějem.Střídmá režie J.Deáka podtrhuje vyznění velmi dobrého překladu Martina Hilského.K tomu přispívá i dobrá scénografie,kostýmy a v neposlední řadě i hudební část,kterou složil P.Malásek.Z hereckých výkonů je třeba pochválit fungující dvojici Marka Adamczyka a Šárku Vaculíkovou.Z dalších herců byli dobří Dan.Bambas a Jar.Satoranský.Pokud máte rádi komedii o lásce a o svobodě,tak je tato hra správnou volbou.Psáno z reprízy 17.12.19
(zadáno: 20.10.2012)
Jak udělat kariéru snadno a rychle,tuto úspěšnou americkou hudební komedii ovšem u nás snadno a rychle inscenovat nelze.Aspoň ne ve Vinohradském divadle.V souboru chybí kvalitní umělci,kteří by uměli 100% zpívat,hrát i tančit,které muzikál potřebuje.Pokud ještě přidáme slabou a nevýraznou režii R.Baláše,vznikne dílo,které nemá ambice se stát divadelním hitem.Muzikálu nepřidá ani absence živého orchestru.Z herců se snaží Meduna,Batěk,Holý,Stryková.Obsadit do hlavní role M.Novotného nebylo nejštastnější.Bohužel ani scéna a kostýmní výprava neohromí.Vadí i posunutí děje do současnosti.Hodn.30%.
(zadáno: 5.6.2017)
Chcete-li zabít večer,jděte do Stavovského div.na hru JAKO BŘITVA (NĚMCOVÁ).Budete svědky nezáživného,bezobsažného,nudného děje.Divím se,proč dramaturgie divadla vybrala tuto českou hru L. Lagronové,která není "hratelná".Přidáme-li divácky neobvyklou režii Štěpána Pácla,s např.na lanech zavěšenými židlemi,nebo tekoucí vodou přes nádražní stěnu či zbytečnými hlasitými výstřely z pušky,dostaneme obraz nezáživné inscenace,kterou sleduje jen hrstka platících diváků,kteří ani po první polovině hercům nezatleskají.Pochválit lze snad jen kostýmní výpravu+herecké umění I.Orozoviče a T.Medvecké. 2.3.17
(zadáno: 6.12.2011)
Hrůza,děs,běs,fantasmagorie.Jen pro kulturní barbary.Nevím,proč se toto "dílo" vůbec mohlo dostat na veřejnost....???
(zadáno: 3.4.2017)
JEDENÁCTÉ PŘIKÁZÁNÍ aneb Mucholapka ve svérázné úpravě režiséra Davida Drábka,s původní předlohou F.F.Šamberka nemá moc společného.Zajímavá na inscenaci je především scénografie,kostýmy a také ozvučení.Herce, jak vidno, hraní baví ale o to méně se baví diváci.Představení působí jako špatný kabaret,poněkud zbytečně jsou používány vulgarismy, i když závěrečné zvolání Mouchy (Davida Prachaře) je docela vtipné a vyjadřuje tak podstatu inscenace.Pokud jste vyznavači režisérských praktik D.Drábka,tak se Vám hra může líbit,ovšem pro ostatní diváky je sledování tohoto kusu utrpením.Hodnoc.40% 2.4.2017
(zadáno: 20.11.2011)
Musím opět konstatovat,ano takto se má u nás dělat muzikál na vysoké(i evropské)úrovni.Hluboce smekám před tvůrci muzikálu, hlavně režisérem Petrem Gazdíkem (hraje současně i hlavní roli).Od prvních tónů i scény je ihned jasné, že jde o mimořádně zdařilé provedení tohoto světového muzikálu.Režie, práce se světly, scéna, kostýmní výbava, hudebníorchestrace a provedení,pěvecké nastudování a celkové i technické provedení muzikálu nemělo chybu.Závěrečný standing ovation si všichni 100% zaslouží!Díky za nádherný muzikálový zážitek!
(zadáno: 23.10.2012)
Výborné zpracování slavné rockové opery A.L.Webbera a libretisty T.Rice JESUS CHRIST SUPERSTAR v podání souboru MDB.Velice působivá scéna včetně světelného desingu.Dobré výkony hlavních představitelů D.Vitázek(Ježíš)J.Jackuliak(Jidáš)J.Musilové(Máří Magdalena)Hodnocení 70%.
(zadáno: 11.12.2011)
Nové uvedení Jesuse v Praze se celkově povedlo.Viděl jsem všechny hlavní alternace.Střihavka již zdaleka není to co dříve.Skořepa se při svém mladí hodně snažil.Lepší Noid než Toužimský,Basiková- Dasha obě dobré,Korn se do muzikálu nehodí,dobrý J.Mach.Výborný O.Balage.Skoda,že musel v HdK skončit!Scéna zajimavá,moderníi výrazné kostýmy pomáhají k celkovému vyznění díla.Ozvučení dobré(byly ovsem i výpadky).Nováinscenace navázala na dřívější úspěch režiséra P.Novotného.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>