Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 28.5.2017)
Fuchsovská grotesknost SPALOVAČE MRTVOL přecházející až do groteskního hororu mění smysl celého díla.Vedle slabých hereckých výkonů působí záměrně i výtvarná stránka"moderně",takže se není na co dívat ani poslouchat.Konstrukce horizontálně i vertikálně členité,prosklené prostory-akvárium upatlané od krve, stahované a vytahované rolety,tak to dnes vidíte u avantgardních režisérů všude.A na hlavu papírový pytlík nebo papírovou tašku.Jakoby režiséři mezi sebou soutěžili,kdo vytvoří horší kus.Bohužel,psychologická proměna hlavní postavy spalovače není vykreslena a dílo působí nevěrohodně.28.5.17
(zadáno: 26.5.2017)
V nejnovějším uvedení muzikálu SUGAR v divadle Na Fidlovačce lze pochválit neotřelou scénu,hudební nahrávku (škoda,že chybí živý orchestr)
a také profesionální stepařská čísla.Horší to je již s hereckými a hlavně pěveckými výkony všech protagonistů.Hlavní herec.trojlístek se k sobě typově moc nehodí.Inscenace většinou nabízí levné,lidové scénky,místy zazní i vulgarity.Diváci se však baví!Některé výstupy jsou vysloveně nevhodné.(např.z filmu Titanic)V II. polovině muzikál ztrácí dech a místy i nudí.Sugar byla uvedena v ČR již vícekrát,ovšem tento nuselský počin nepatří k těm špičkovým.25.5.17
(zadáno: 22.5.2017)
Balónky na scéně,uječené ženské postavy,nepořádek,paruky mužských postav to jsou hlavní atributy Špinarovy režie Čechovových TŘÍ SESTER.Bohužel, pojetí Tří sester hraných jako groteska, se míjí účinkem.S hereckých výkonů lze vyzdvihnout Magdalenu Borovou, Igora Orozoviče a Radúze Máchu.Nad scénou vévodí ruský nápis Jen,počkej ! Nevím,jak dlouho bude divák čekat,než se dočká lepších a zajímavějších činoherních inscenacích na prknech ND.Psáno z reprízy 19.5.2017 Hodnocení 50%.
(zadáno: 4.5.2017)
OTHELLO, BENÁTSKÝ MOUŘENÍN je dalším svébytným "dílem" režiséra Špinara podle Shakespearovy předlohy.Bohužel, moderní transformace Shakespearovy moc nesedí, a tudíž vznikla další kontroverzní inscenace.Přispívají k tomu i šaškovské rasistické narážky, místy až za hranou únosnosti.Lze konstatovat, že Špinarovy režisérské postupy se opakují i z jiných inscenací, takže žádné kladné překvapení se nekoná.Z hereckých výkonů zaujmou K.Dobrý a I.Orozovič. Psáno z reprízy 28.4.2017 Hodnocení 40%.
(zadáno: 3.5.2017)
KRVAVÁ SVATBA F.G.Lorca v režii SKUTRu ve Stavovském divadle staví na vizuálním efektu, ovšem herectví se nějak nekoná.Režiséři sice umně skládají mozaiku krvavé balady, ale za srdce Vás to nechytí.Chybí hlavně emoce. Celý herecký soubor se snaží, ale výsledkem je hlavně vizuální stránka inscenace, což je vskutku málo.Za pozornost stojí herecké umění Soni Červené (91) v epizodní roli mrtvé matky.Škoda, od režisérské dvojice Kukučky+Trpišovského, bych čekal více nápadů a hlavně té činohry. Repríza 30.4.2017 odpol. Hodnocení 50%.
(zadáno: 18.4.2017)
Muzikálová verze BALADY PRO BANDITU M.Štědroně a M.Uhdeho v režii M.Schejbala v provedení činohry Divadla A.Dvořáka v Příbrami se může pyšnit
zdařilou režií,výbornými a přesvědčivými výkony celého souboru v čele s Pavlem Batěkem a Annou Fixovou.Přidáme-li živý orchestr,prožijeme 2 hodiny dojímavého příběhu Nikoly Šuhaje loupežníka a jeho velké lásky Eržiky a potažmo dalších postav známého příběhu.Hodnocení 70% ze dne 16.4.2017
(zadáno: 7.4.2017)
Jiráskova LUCERNA v Divadle v Dlouhé s úpravou H.Burešové a Š.Otčenáška nijak nenadchla.Herci se místy až pitvoří,vadí aktualizace a hlavně hudba m.j. s motivy z děl našich velikánů vážné hudby.Herecký soubor hraje Lucernu jako by šlo o komedii a tím poněkud eliminují vážné poselství Jiráskova textu.Scénografie je sice zajímavá,používá moderní prvky,ale působí velice stroze.Z hereckých výkonů lze pochválit I.Orozoviče,M.Matějku a J.Vondráčka.Celkově lze konstatovat,že pro příznivce moderních úprav klasických her je Lucerna dobrým tipem,pro ostatní bohužel žádný zázrak.Hodnoc.50%.Repríza 6.4.17
(zadáno: 3.4.2017)
JEDENÁCTÉ PŘIKÁZÁNÍ aneb Mucholapka ve svérázné úpravě režiséra Davida Drábka,s původní předlohou F.F.Šamberka nemá moc společného.Zajímavá na inscenaci je především scénografie,kostýmy a také ozvučení.Herce, jak vidno, hraní baví ale o to méně se baví diváci.Představení působí jako špatný kabaret,poněkud zbytečně jsou používány vulgarismy, i když závěrečné zvolání Mouchy (Davida Prachaře) je docela vtipné a vyjadřuje tak podstatu inscenace.Pokud jste vyznavači režisérských praktik D.Drábka,tak se Vám hra může líbit,ovšem pro ostatní diváky je sledování tohoto kusu utrpením.Hodnoc.40% 2.4.2017
(zadáno: 28.3.2017)
Od papírové loďky ke zdárnému konci,aneb jen dva ta loďka může vézt.Divadelní režie D.Špinara v ND se nepovedla.Transformace románu Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK do moderní jevištní podoby úplně zabila románové vykreslení charakterů jednotlivých postav.Zcela se vytratilo herectví,herci pobíhají na jevišti,představení je ukřičené a ve spojení s nehezkou hudbou vytváří nevěrohodný obraz anglického venkova.Scénografie se nepovedla,obydlí v I.části se poněkud ztrácí na velkém jevišti a v II.části jsou jen židle a mikrofony!Divákům,kteří se těšili na činohru,zbyl jen zmatek v hlavě.Škoda 27.3.17
(zadáno: 17.3.2017)
Nejnovější český pohádkový muzikál FERDA MRAVENEC v režii L. Vaculíka v divadle Hybernia pobaví celou rodinu, nejvíce ovšem malé děti.Představení má spád,není nijak dlouhé ani nudné.Je na co se dívat, kostýmy se opravdu povedly.Hudba je svižná, i když nijak složitá.Písničky si mohou děti notovat.V hlavní roli Ferdy vyniká Aleš Slanina.(alternuje s V.Drahokoupilem)V roli Berušky sympatická K.Herčíková.I ostatní postavy hmyzí říše jsou zajímavé.(hlemýžď, koník, brouk Pytlík, Masorád, kudlanka..)Muzikál se povedl a určitě Vás pobaví a potěší.Psáno z předpremiéry 16.3.2017 v 15h. Hodnocení 60%.
(zadáno: 13.3.2017)
Muzikál "ČAS RŮŽÍ" v HdK je založen na vyprávění příběhu o starém obraze,který skrývá osud velké lásky.Scénář S.Tofiho je slabinou předst.Zvláště v I.části se děj šíleně vleče,děj se odehrává ve více časových rovinách.Písně K.Gotta mají děj posouvat,což se moc nedaří,místy z písní zazní pouze kratičké fragmenty.Hlavní roli(J.Kopečný)zpívá dobře,sekunduje mu"brácha"(L.Korbel) a dívka z obrazu(E.Burešová)Nezajímavá je scéna(kolotoč,maringotka a dvě houpačky to nezachrání),Málo výrazná režie,kostýmy i choreografie.Orchestr zní místy jako dechovka.Nejslabší dílo uváděné v HdK po povodni!11.3.17
(zadáno: 6.3.2017)
Americký klasický muzikál FUNNY GIRL je zatím nejlepší muzikálovou režijní koncepcí O.Sokola.Předst.má spád,hraje se i na rampě mezi diváky.Zajímavá je "dvoupatrová"scéna,pěkné kostýmy,výprava.Důležitý je dobře znějící,živě hrající 18ti členný orchestr,pod vedením.K.Marka.Lze ocenit i dobrý zvuk.M.Absolonová jako Fanny je herecky i pěvecky výborná (roli má zažitou,již dříve ji nastudovala na více českých scénách)R.Zach nezklamal,jako pár dobře fungují.V epizodním obsazení lze připomenout L.Termerovou.L.Freje.Funny Girl lze hodnotit velmi kladně,muzikál se na metropolitní scéně povedl.Hodn.80%.
(zadáno: 3.3.2017)
ROCKY v praž. KC je velkou show,ovšem za srdce Vás moc nechytne.Chybí především nutné emoce,taneční choreografie je mizivá,herci se v obrovských prostorách poněkud ztrácejí.Dobrý výkon podávají hlavní představitelé J.Kříž ,H.Holišová a L.Simon.Ostatní postavy jsou epizodní.Ukazuje se,že pouhý přepis filmu,do cca 3 hod. muzikálu, nestačí.Místy dialogy váznou(hlavně v 1.půlce) a tempo muzikálu zpomalují.Zajímavá je scéna,ale ruší stálé ruční posouvání jednotl.panelů.Živý orchestr i sbor znějí ok.Velké finále muzikálu je působivé,i když poněkud zmatečné,včetně závěrečné děkovačky.2.3.17 Hodn.50%
(zadáno: 12.2.2017)
Upíří muzikál v pražské GMH PLES UPÍRŮ potěší diváky svojí výpravností a součinností všech divadelních profesí.Jsou to výborná scénografie,nápadité kostýmy,ale hlavně živý cca 20 členný orchestr.Režie R.Balaše v duchu německého originálu vytváří výrazný divácký zážitek.K dobrému výsledku přispívají všichni umělci,především pěvecky i herecky přesvědčivý B.Matuš v hlavní roli hraběte Von Krolocka.Z ostatních zaujme M.Gemrotová,M.Bragagnolo i výborná taneční company pod vedením Qaši.Ok je přebásnění M.Prostějovského.Vadí pouze,že I.část muzik.je zdlouhavější,II.část vše vynahradí.Předpr.11.2.17
(zadáno: 19.12.2016)
Divadelní adaptace ŠÍLENĚ SMUTNÉ PRINCEZNY ve Studiu Dva nijak nevybočila s již dříve uvedenými hudeb.počiny.Hlavní nedostatek je ve scénáři,neboť inscenace přejala většinou doslovné dialogy s filmu a přidané jsou,ne vždy povedené,repliky na současnost.Také choreografie a scénografie je pojata velice úsporně.A to je na plnohodnotný muzikál málo.Plusově lze ohodnotit live hudební složku,včetně výborného ozvučení,dále herecký i pěvecký výkon Jana Ciny.Z ostatních rolí není co hodnotit neboť se herci rychle střídali na malém jevišti, jako na běžícím pásu.Psáno z reprízy 16.12.2016 Hodnocení 50%.
(zadáno: 27.11.2016)
V obnoveném uvedení ANGELIKY žádná změna,opět spoustu kýče,některých slabých pěveckých(o hereckých ani nemluvě)např.Y.Blanarovičové,chybném obsazení,jinak dobré,M.Gemrotové do titulní role.Představení je sice zkráceno oproti prvnímu uvedení,ovšem za cenu zběsilého tempa jednotlivých výstupů,takže celkový dojem působí jako filmová skládanka klipů.Pro diváka především velká nuda.Přesto se Angelika líbí především mimopražskému publiku,kteří se přijeli podívat na "umělce"z Prahy.(viz závěrečný standing ovation)Za přijatelné výkony lze pochválit M.Šemíka,M.Procházkovou a J.Vágnera.Repríza 25.11.16
(zadáno: 14.11.2016)
MALÝ PRINC podle stejnojmenné knihy Antoine de Saint-Exupéryho na Nové scéně režíroval Vladimír Morávek.Jde o známý příběh,který má přesvědčit svojí jedinečnou poetikou a podobenstvím s konfrontací dnešního světa.Bohužel poetika se téměř vytratila,dominuje nevhodná hudba a skřehotavý zpěv.Spojení činohry,tance,hudby,zpěvu a polyekranu je dobrý nápad,ale minul se účinkem.Divák kouká "jako na nová vrata" a místo hezkého divadelního zážitku,si odnáší zmatek v mysli.Z celého představení nejlépe dopadla taneční složka a také scénografie s výpravou D. Dvořáka. Psáno z reprízy 12.11.2016 Hodnoc.50%.
(zadáno: 3.11.2016)
Nejnovější muzikál v Hybernii MEFISTO autorů Zd.Zelenky a D.Bartáka nám vypráví příběh o vyslanci Pekla,ďáblovi který může vrátit člověku mládí.Děj plyne ve svižném tempu,ale délka muzikálu se blíží ke třem hodinám (a tudíž by menší škrty jen prospěly).Velkou devizou je scénografie D.Dvořáka a společně s povedenými kostýmy,tak scéna lahodí oku.Absence živého orchestru,spolu s průměrným zvukovým designem snižuje divácký zážitek.Přesto se podařilo vytvořit zajímavé dílo. S hereckých výkonů lze pochválit výborného Jana Kříže,kterému zdárně sekunduje půvabná Karolina Gudasová.Předpremiéra 2.11.16.
(zadáno: 31.10.2016)
Muzikálem Davida Yazbeka DONAHA! zahájilo divadelní sezónu,po čtyřleté rekonstrukci,Městské divadlo Kladno.Muzikál již uvedlo více divadel v ČR,většinou s velkým diváckým ohlasem.Kladenské nastudování je v porovnání s ostatními méně "živočišné" a bohužel se nepodařilo na 100% vtáhnout diváka do děje a předat mu emoce,které muzikál nabízí.Schází režijní smysl pro herecký detail,světelný design i ozvučení není dokonalé a hlavním nedostatkem nastudování je absence živé kapely.Zpívá se živě ale na hudební základ.Z herců zaujali Jiří Š.Hájek, Michal Maléř a Jana Zenáhlíková.Hodnocení 50%.
(zadáno: 17.10.2016)
BONNIE A CLYDE F.Wildhorna v HdK stojí především na živé hudbě (i když při pozorném poslechu slyšíme nápěvy melodií z ostatních skladatelových děl) a také na pěveckých a činoherních výkonech hlavních představitelů Dashy a Noida. Příjemné je zjištění,že muzikál má spád a není hluchých míst.Problémem ovšem je děsná výprava a scénografie M.Hořejší (a není to poprvé!) a přidáme-li k tomu nevýraznou choreografii P.Strouhala v ruku v ruce s režií A.Procházky a velmi nepodařeným výkonem K.Střihavky v roli kněze,tak vzniklo zcela průměrné dílo,nevyčnívající z ostatních titulů uváděných v HdK.Hodn.50%.
(zadáno: 26.9.2016)
Má to jiskru,pozitivní energii, správný nadhled,neuvěřitelný spád,jde o lásku, je v tom Shakespeare,toto vše najdete v nejnovějším muzikálu v divadle Kalich v SRDCOVÉM KRÁLI. K tomu přidejte neotřelou režii Šimona Cabana,nápaditou choreografii,funkční scénu a prožijete 2 h.skvělé zábavy.Jde o nejpovedenější muzikál,uvedený v Kalichu.Zásluhu na úspěchu mají všichni-herci,tanečníci i tvůrci.Takto má vypadat v roce 2016 inscenovaný muzikál.(výtka-jako u většiny muzikálů, chybí živá kapela)V hlavní roli Chada excelují J.Kříž+P.Pálek.(Pálek je však více uvěřiitelnější)Psáno z repríz 24.9.16Hodn.80%
(zadáno: 22.9.2016)
Muzikál ALENKA V ŘÍŠI ZÁZRAKU v divadle Hybernia sází především na rodinné publikum.Bohužel ale příliš nezaujme ani děti,ani jejich rodiče.Jako celek působí nevyváženě,chyba je již ve slabém scénáři. K tomu se přidává nevýrazná režie mladého Matěje Balcara.Muzikál vyznívá jako jednotlivý sled komických výstupů na školní besídce.I scénická hudba nevybočuje z průměru a tak zaujmou především výrazné kostýmy.A to je hodně málo!Z hereckých obsazení je dobrá Jana Zenáhlíková v roli Černé královny a David Gránský v roli Kloboučníka.Psáno z odpol. generálky 21.9.2016. Hodnocení 40% .
(zadáno: 11.9.2016)
Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.Znovu uvedení muzikálu Daniela Landy TAJEMSTVÍ v divadle Kalich mě moc neoslnilo.Kolem 400 repríz po jeho premiéře v roce 2005 je sice slušné číslo, ovšem po 11 letech je bohužel vidět,jak daleko se vývoj muzikálů dostal.Po režijní, scénické, technické, zvukové i choreografické stránce.Stávající inscenace je v mnoha směrech vyčpělá.Chtělo by to alespoň nějakou inovaci.Po herecké stránce lze pochválit dobrou Markétu Procházkovou.Psáno z obnovené večerní reprízy 10.9.2016. Hodnocení 30%.
(zadáno: 27.6.2016)
Yazbekův muzikál DONAHA! v NDMS v Ostravě je značně upraven do ostravských reálií, což pro publikum neznalých místních souvislostí může být problémem.Muzikál má dlohou stopáž, některé scény se měly zkrátit, neboť 3,5h. délky je již docela hodně.Nicméně představení má úspěch,i když někteří původní herci v něm již nevystupují.(Orozovič,Kalina..)Režie P.Šimáka se vice soustřeďuje na "akcní" scény, avšak celkové niternější vyznění muzikálu poněkud uniká.(např. vyškrtnutí důležité písně You Walk With Me )Což je škoda.Pochválit je třeba hudební nastudování díla.Psáno z reprízy 25.6.2016 Hodnocení60%
(zadáno: 18.6.2016)
Shakespearův SEN ČAROVNÉ NOCI balancuje na pomezí divadelních žánrů (groteska,cirkus,travesti,balet....)Jen to činoherectví se zcela vytrácí.Režisér Špinar škrtal text a z výborného překladu J.Joska zbylo malinko.Herci nemají o čem hrát,tak se pitvoří a přehrávají.Na nehezké scéně pokryté molitanem nelze uvěřit kouzelnému pohádkovému světu vyvolávajícímu lásku.K tomu se přidává šílená disco hudba a fantasmagorie ovládá scénu historické budovy naší 1.scény.Shakespeare se nekoná a nedivím se,že se hraje bez přestávky,neboť by se šokovaní diváci nemuseli vrátit do svých sedadel.Premiéra 17.6.2016

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>