Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.4.2016)
Čtvrté uvedení JChS v ČR,nyní v Ostravě lze hodnotit jako obrovský úspěch.Nápaditá režie,vynikající scénografie a v neposlední řadě profesionální výkony všech sólistů,včetně company.(posílenou i o např."pražské" tanečníky T.Smičku a P.Dolinajece.Za zmínku stojí i výborné hudební nastudování živého orchestru divadla.Absolutorium patří L.Vlčkovi(Jesus)R.Tomešovi(Jidáš)M.Šnytové(Magdaléna)T.Savkovi(Pilát).Celý muzikál je nastudován na vysoké úrovni a není mu co vytknout.L.Vlček i R.Tomeš hrají svoje role výborně nejen pěvecky ale i herecky.Několikamin.potlesk ve stoje je zasloužený.Repríza 8.4.16
(zadáno: 6.12.2011)
Nemám moc rád obnovená představení,toto určitě není lepší než originál s Lucií Bílou.(dobří jsou Zonyga,Kříž a Apolenář)
(zadáno: 22.10.2012)
Moc milý muzikál,vlastně prvotina muzikálového mága A.L.Webbera.Původně uveden jako krátké školní představení.Po připsání dalších skladeb se stal Josef světovým top muzikálem.V MDB jako obvykle dobré nastudování s D.Vitázkem v roli Josefa,R.Coufalovou coby učitelkou,P.Gazdíkem jako Faraónem.Zajímavá scéna s obrovskou knihou,v které vypravěčka listuje.Milé a dojemné scény s dětmi.Pokud se chcete pobavit a vidět jak to chodí v Egyptě,navštivte toto příjemné a svižné dílko.Vezměte i svoje dětí a určitě nebudete litovat.Hodnocení 70%.
(zadáno: 11.3.2013)
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť,prvotina A.L.Webbera a T.Riceho,uvádená v ostravském divadle J.Myrona nedosahuje kvalit brněnského uvedení v roce 2006 a již vubec ne např.londýnké inscenace.Největší slabinou je v obsazení jednotlivých rolí.T.Novotný není ideálním představitelem Josefa,H.Fialová jako vypravěčka nestačí na roli hlasově ani herecky a snad vubec nejslabší byl výkon(parodie)J.Rusnáka jako faraóna.Problém s orientací na jevišti mělo i 25dětí ve sboru.Pochválit lze jen překlad M.Prostějovského a hud.nastudování.Bohužel Josef je po tento soubor nad jejich síly.Hod.40%.(10.3.)
(zadáno: 2.1.2018)
JSME V POHODĚ nový titul na Nové scéně příjemně osvěžil určité klišé činoherních představení v ND s poslední doby.Hra je vtipná,má spád a divák se baví.Herci hrají s chutí a je to na výsledku vidět.Psáno z reprízy 19.12.2017
(zadáno: 7.3.2014)
Na úspěchu amerického muzikálu KABARET v divadle Disk, má velký podíl režijní vedení studentů 3.ročníku DAMU zkušený Lumír Olšovský.Představení jako celek působí vyváženě nelze nic podstatného vytknout.Studenti hrají s velkým mladistvým elánem a nasazením.Velmi dobří jsou hlavní představitelé Petr Šmíd (kabaretiér)předvedl dobrý výkon jak po pěvecké, herecké ale i pohybové stránce, Marta Dancingerová (Sally Bowles) i Jakub Koudela (Clifford Bradshaw).Výborný je standardně překlad textů písní Jiřího Joska.Muzikál doprovází živá kapela.Psáno z reprízy 6.3.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 20.5.2013)
V hudební pohádce Kapka medu pro Verunku lze vyzvednout jen scénografii a kostýmní výpravu.Hudba i texty jsou spíše podprůměrné, pěvecky zaujala B.Basiková,P.Kutheil a M.Sejnová.Vůbec nejhorší jsou herecké výkony všech účinkujících.(F.Slováček ml., F.Pytloun, J.Zonyga...)Hlavní podíl na tomto neúspěchu má nulová režie.Představení působí dojmem, že vše bylo ušité horkou jehlou!Přidáme-li plytký děj, absenci živého orchestru, zjistíme, že 2,5 hodiny jsme mohli prožít užitečněji.Hodnocení 20%.
(zadáno: 20.11.2011)
Vážení přátelé muzikálů!!!! Představení Kata jsem viděl brzy po premieře ale bohužel nejde o žádný muzikál, ale pouze o písničkové pásmo na motivy ze života historické postavy.Vše je prezentováno jen na efekt, ale skutek utekl.Rozebírat umělecké výkony nemá cenu, není zde o čem hrát a ani zpívat.O šílené výpravě, scénografii, nudné hudbě a režii ani nemluvě.Škoda, že se vedení divadla nezamyslí a neustále předkládají našemu divákovi takové paskvily.
(zadáno: 11.12.2019)
Obnovit uvádění hry KDO SE BOJÍ VIRGINIE VOOLFOVÉ? v divadle Rokoko byla dobrá volba.Jde o velice povedenou adaptaci americké hry ze 60.let.Režiséru P.Svojtkovi se povedlo přenést klasickou činohru a též velmi dobré herecké výkony čtyř protagonistů.Jejich herecké umění je uvěřitelné a jde o herecký koncert.Na pěkné funkční scéně sledujeme jedním dechem složité mezilidské vztahy na večírku dvou manželských párů.Přestože si někteří, především mladší diváci, pletou tuto hru s komedií,tak pro většinu jde o silné drama plné vášní a emocí.Psáno z reprízy 10.12.2019 Hodnocení 80%.
(zadáno: 21.11.2011)
Chytlavý titulni song "Ted královnou jsem já",ostatní pisně již méně zajimavé,absence živého orchestru bohužel muzikálu ubírá lepší hodnocení!!!
(zadáno: 19.10.2012)
Klíč králů zůstal na půl cesty.Na diváka totiž působí až lhostejným dojmem.Jistě měl Landa vyšší ambice.Dílo je zajímavé snad jen po vizuální stránce(díky kostýmům).Hudba velká nuda,chybí ústřední zapamat.motiv,slabá je i orchestrace.Protagon.se snaží podat dobrý výkon,ale velmi plytký děj a nevýrazná hudba to nedovoluje.(snaží se Schwab,Ruml,Trapl)Scéna je zajímavá i díky LED projekcím.Velmi tristní je ruční pohybování projekční oponou.Fandové D.Landy,najdou možná i světlejší momenty ale pro běžného diváka jde o rockovou operu plnou šedi a nevýraznosti.Já ke"Klíči králů",klíč bohužel nenašel!
(zadáno: 11.5.2013)
V pořadí druhé u nás uvedení slavných The Cats v MdB zůstalo na půl cesty.Jde o novou koncepci,která má své úskalí.Největším nedostatkem je scénografie a kostýmní výprava.Scéna působí na velkém jevišti poněkud stroze a kostýmy ne vždy zapadají do poetiky muzikálu,tak jak jej mistr A.L.Webber na motivy povídek T.S.Eliota vytvořil.Výborné jsou však herecké výkony všech protagonistů.Muzikál je velice náročný po stránce pohybové!H.Holišová zpívá Grizabellu po svém a výborně.Též v menší roli divadelního kocoura Múze překvapil L.Kolář.Hudební nastudování bezchybně provedl Caspar Richter.Hodnocení70%
(zadáno: 23.5.2016)
U nás třetí uvedení tanečního muzikálu KOČKY,tentokrát v Plzni,se zdá být v mém hodnocení na posledním místě.Ne,že by toto nastudování bylo nekvalitní.Ale cosi kočkám přeci jen chybí.Oproti pražskému,ale i brněnskému uvedení,jde až o moc usedlou,až úspornou choreografii,jako by kočkám docházel dech a scházel drive.Přidáme-li velmi chudou a málo funkční a především kýčovitou scénografii na velkém a hlubokém jevišti.(chvílemi si připadáte jak ve zkušeb.sále) Rázem se octnete v 80. létech minul. století.Je to škoda,kostýmy i masky se povedly,herci se snaží, jen to nemá ty správné "koule"! 21.5.16
(zadáno: 17.12.2018)
Překrásně nastudování KOČEK v NDMS.Od režie, scény, kostýmů, hudebního nastudování, sound designu a hlavně hereckého, pěveckého a pohybového provedení. Výborný nápad přenést děj koček na ostravské střechy.Na konci představení okamžitý standing ovation byl plným právem zasloužený. Díky všem za velký zážitek, jmenovitě K.Hasprové, L.H.Šubrtovi, R.Urbanovi a v neposlední řadě celému orchestru a pěveckému sboru divadla, za precizní hudbu. Kočky v Ostravě si mohou po právu hrdě zamňoukat, mňauky! Psáno z 15. reprízy dne 16.12.2018
(zadáno: 13.2.2019)
Proč pane Mikulášku jste se rozhodl režírovat těžko jevištně uchopitelnou hru J.Topola,pod názvem KOUZELNÁ ZEMĚ?Proč se stále objevují stejné postupy ve scénografii(např.oslńující zářivky,použití mikrofonu,ohlušující střelba,filmová projekce)?Proč celá hra je jedna politická agitka?Proč herečky parodují mužské sex.praktiky?Proč byl obsazen R.Mikluš,kterému není vůbec rozumět?Proč je slyšet řada vulgarismů?Proč se tato,pro diváka málo atraktivní hra,uvádí na scéně Stavovského d.?(viz poloprázdné hlediště) a ne na nějaké exper.scéně?Proč se více jak 125 min.hra hraje bez přestávky?Předpr.13.2.19
(zadáno: 5.12.2019)
V historické budově ND by měla činohra uvádět klasické inscenace a ne samé experimenty jako je poslední antické drama KRÁL OIDIPÚS.Proč režisér J.Frič inscenuje takové divadelní postupy,mimochodem mockrát již viděné.Např. postupné rozsvěcování a zhasínaní v hledišti,ohlušující výstřel,dialogy na mikrofon,obsazení mužských rolí herečkami,cca 10min. dialog pronášený do úplné tmy celého divadla....Hudební živý doprovod hrozný!Často se ozýval smích v hledišti z důvodu nepochopení inscenování.Hraje se bez přestávky,nejspíše z obavy, aby diváci neodešli.Psáno z předpremiéry 4.12.2019 Hodnocení 10%.
(zadáno: 3.5.2017)
KRVAVÁ SVATBA F.G.Lorca v režii SKUTRu ve Stavovském divadle staví na vizuálním efektu, ovšem herectví se nějak nekoná.Režiséři sice umně skládají mozaiku krvavé balady, ale za srdce Vás to nechytí.Chybí hlavně emoce. Celý herecký soubor se snaží, ale výsledkem je hlavně vizuální stránka inscenace, což je vskutku málo.Za pozornost stojí herecké umění Soni Červené (91) v epizodní roli mrtvé matky.Škoda, od režisérské dvojice Kukučky+Trpišovského, bych čekal více nápadů a hlavně té činohry. Repríza 30.4.2017 odpol. Hodnocení 50%.
(zadáno: 15.3.2019)
Tzv.hitmuzikál v divadle Broadway KVíTEK MANDRAGORY Vás možná pobaví,ale nenadchne.Velkou slabinou je plytký,místy až prostoduchý scénář,slabé aranže i nahrávky hudby.Přidáte-li nedobré pěvecké výkony,které se projevují i ve značné nesezpívanosti,převážně dívčího tria,tak toho k pochvale moc nezbývá.Ani herecké výkony nijak neoslní.Sice je znát,jak se herci snaží,ale celkově vše působí jako jednotlivé kabaretní výstupy.A dobrý muzikál potřebuje tah na branku všech,což zde není.Hlavní devizou mandragory jsou písně H.Vondráčkové.Hudební dílo přesně zapadá do řady,již zde uváděných.1.repr.14.3.19
(zadáno: 27.2.2012)
V rámci přehlídky České divadlo uvedlo MDB v Divad.na Vinohradech muzikál Kvítek z horroru.Jde o velmi podařený kousek.Divák se baví od začátku do konce.Svoje role přesvedčivě uvedli Alena Antalová,Lukáš Janota,Dušan Vitázek i Igor Ondříček.Výborně hrál i živý orchestr(včetně hudby na odchodnou),zajímavá variabilní scéna,moderní světelný park a hlavně přesná režie Petra Gazdíka dělá z tohoto muzikálu super událost.Představení má spád,vtip prostě šmrnc.Zkrátka Brno opět ukázalo,že patří u nás ke špičkám v muzikálové tvorbě.Bravo!
(zadáno: 1.3.2019)
Erbenova KYTICE v ND v režii SKUTRu má své klady i zápory.K mínusům lze přičíst ne vždy adekvátní hudba a zpěv s folklórními prvky,pohybová kreace (Orozovič,umrlci,Polišenská),statické obrazy (Němec),kostýmy ne vždy v souladu s dějem,diskutabilní obsazení Janžurové.Nicméně klady převyšují zápory.Dobré činoherní výkony Preissové,Orozoviče,Fialové,Medvecké,Bouškové,Máchy.Výborná scénografie,světelný design + režijní vedení,prolínání jednotlivých balad v inscenaci.Nutno dodat,že Kytice jako celek působí kompaktně a uvádění ve Zlaté kapličce jí sluší.Psáno z I.premiéry 28.2.2019
(zadáno: 25.10.2019)
Choreografie,scénografie,kostýmy,hudební složka včetně živé kapely,herecké i pěvecké výkony překvapivě do sebe zapadají a u nás premierově uvedeného muzikálu D.Bowieho LAZARUS v divadle KOMEDIE lze konstatovat,že se povedl.Rozhodně nejde o klasický muzikál,ale o dílo s velkým poselstvím o svobodě a naději.Pokud se necháte vnést hudbou i libretem do děje,čeká Vás zajímavý,velký divadelní zážitek.Pochválit je třeba všechny účinkující v čele s I.Orozovičem,E.Stárkovou a N.Horákovou.Pro mě vrcholem muzikálu byla píseń Absolute Beginners.Mám radost,že se toto dílo u nás hraje.Repríza 24.10.2019
(zadáno: 22.10.2018)
Původní muzikál O.Brzobohatého LEGENDA JMÉNEM HOLMES v HdK má své plusy, ale i mínusy.K plusům patří svěží rytmická hudba,živý,dobře hrající orchestr,výborný hlavní představitel V.Dyk,ale jeho alternant L.Janota je na stejné výši.(Má školu z HdB,kde vytvořil řadu výborných rolí),dále kostýmy,dobrá scénografie(m.j.výborně je na jevišti provedena jízda vlaku)K minusům lze zařadit slabší scénář,neúměrně dlouhá tříhodin.stopáž(divák se začíná nudit)Některé slabší pěvecké výkony(např.P.Vaňka)Přesto lze Holmese doporučit,neboť v poslední době patří k tomu lepšímu,co lze vidět.21.10.2018 Hodn.50%.
(zadáno: 23.11.2011)
Další výborně připravený muzikál.Jde o známý a na celém světě nesmírně populární muzikál,kerý zaujme nejen skvělou hudbou,námětem i scénickým provedení.MdB tento skvost exelentně nastudovalo a nic neponechalo náhodě.Výborné herecké,pěvecké i sborové výkony.Cena Thálie pro Petra Gazdíka!Hudební provedení na vysoké úrovni,zajímavá scéna,práce se světly i dobrá režie Stanislava Moši.Vydané studiové dvojcd jen potvrzuje vysoké hodnocení brněnských Les Misérables.
(zadáno: 8.3.2012)
Překvapení se nekoná!Nová je jen orchestrace ale vše ostatní,kulisy,kostýmy,režie zůstává stejná!V roli Valjeana D.Uličník pěvecky dobrý ale herecky velká bída.Javert(Štágr i Bartůněk)jsou slabí,nepřesvědčí,bez emocí.Vrcholem je obsazení 50letého Vítka jako Maria.Vítek je celkově slabý a zkazí celkový dojem z muzikálu,nikdo mu roli nemůže uvěřit!Špatné je rušení kulisáků při změnách scény,hlučné pouštění mlhy i dunění a hluk z Matějské pouti.Dobré jsou výkony mladých Foreta,Skořepy,Löbla,Skalové,Vágnerové,Urbana.Hodnocení60%.
(zadáno: 7.4.2017)
Jiráskova LUCERNA v Divadle v Dlouhé s úpravou H.Burešové a Š.Otčenáška nijak nenadchla.Herci se místy až pitvoří,vadí aktualizace a hlavně hudba m.j. s motivy z děl našich velikánů vážné hudby.Herecký soubor hraje Lucernu jako by šlo o komedii a tím poněkud eliminují vážné poselství Jiráskova textu.Scénografie je sice zajímavá,používá moderní prvky,ale působí velice stroze.Z hereckých výkonů lze pochválit I.Orozoviče,M.Matějku a J.Vondráčka.Celkově lze konstatovat,že pro příznivce moderních úprav klasických her je Lucerna dobrým tipem,pro ostatní bohužel žádný zázrak.Hodnoc.50%.Repríza 6.4.17

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>