Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.6.2016)
Inscenace SMALL TOWN BOY německého autora Falka Richtera, nyní uváděná v české premiéře v pražské Vile Štvanice je svým námětem zajímavá hlavně pro cílovou 4% minoritu. Vcelku věrně zobrazuje probírané minipříběhy, ovšem hlavním nedostatkem je chybějící dějová linka a též velká řada nastíněných témat, v kterých se divák může ztrácet. Nicméně jsou i vidět dobré herecké výkony všech protagonistů včetně výrazného zpěvu Eriky Stárkové.Divadelní hra stojí za shlédnutí, neboť poskytuje v dnešním světě i řadu věcí k zamyšlení. Repríza 9.6.2016
(zadáno: 6.6.2016)
NOC NA KARLŠTEJNĚ Karla Svobody se v HdK hraje sice sporadicky ale dlouhodobě.Bohužel od premiéry uteklo hodně vody ve Vltavě a to je na inscenaci znát.Režie, choreografie, výprava, i orchestrace působí hodně archaicky, též většině protagonistů přibyly šediny i vrásky na čele.Mám za to, že tato česká klasika by se měla nově oživit, aby odpovídala trendům současného hudebního divadla.Repríza 1.6.2016
(zadáno: 23.5.2016)
U nás třetí uvedení tanečního muzikálu KOČKY,tentokrát v Plzni,se zdá být v mém hodnocení na posledním místě.Ne,že by toto nastudování bylo nekvalitní.Ale cosi kočkám přeci jen chybí.Oproti pražskému,ale i brněnskému uvedení,jde až o moc usedlou,až úspornou choreografii,jako by kočkám docházel dech a scházel drive.Přidáme-li velmi chudou a málo funkční a především kýčovitou scénografii na velkém a hlubokém jevišti.(chvílemi si připadáte jak ve zkušeb.sále) Rázem se octnete v 80. létech minul. století.Je to škoda,kostýmy i masky se povedly,herci se snaží, jen to nemá ty správné "koule"! 21.5.16
(zadáno: 22.5.2016)
Hudební revue V RYTMU SWINGU BUŠÍ SRDCE MÉ je postavena hlavně na výborném výkonu Igora Orozoviče v hlavní roli J.Traxlera.Celkové pojetí představení je ale velice tendenční,hlavně zdlouhavé a nebýt několika lepších hudebních čísel orchestru Melody Makers O.Havelky,bylo by celé představení pěkná nuda.Scénář je napsán jako politická agitka,poplatná době.Ve hře zazní i několik vulgarit,což do Zlaté kapličky nepatří,ale které se samozřejmě většině diváků líbí.Scénografie ale i kostýmy jsou velmi chudé i např.zvukový design je špatný(na 2.balkoně a výše nejsou dobře slyšet dialogy).Repríza 22.5.
(zadáno: 25.4.2016)
Největší devízou "písničkálu" AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ! je hudba Jar. Uhlíře.Obrovskou slabinou je bezduché,nudné libreto A.Procházky,včetně slabých výkonů činoherců (např.R.Vojtka v roli Mistra nebo M.Suchánka alias ředitele školy)Hudební nastudování včetně aranžmá zní dobře,ovšem většina písní je dosti zkrácených,což je škoda.Zajímavá je,kromě obří scény a hradu,též svižná choreografie a kostýmy,včetně povedených trpaslíků.Z pěveckých rolí zaujala H.Holišová(Leontýnka)M.Peroutka(Ríša)O.Bábor(Pepa).Bohužel z původ. filmu zůstalo málo a dílo tím pádem není ani pro děti ani pro dospělé.Repríza 23.4.2016
(zadáno: 18.4.2016)
Děti ráje v Brně po několika létech.S novým režisérem ale se stejnými nebo podobnými nápady jako v Praze, baví nenáročné publikum.Bohužel by muzikál potřeboval poněkud zkrátit.Délka trvání přes 4 hodiny je neúnosná! Též zvukový desingn je v Brně špatný.Nicméně diváci chodí, kasa se plní a o to jde především.Repríza 17.4.2016
(zadáno: 10.4.2016)
Čtvrté uvedení JChS v ČR,nyní v Ostravě lze hodnotit jako obrovský úspěch.Nápaditá režie,vynikající scénografie a v neposlední řadě profesionální výkony všech sólistů,včetně company.(posílenou i o např."pražské" tanečníky T.Smičku a P.Dolinajece.Za zmínku stojí i výborné hudební nastudování živého orchestru divadla.Absolutorium patří L.Vlčkovi(Jesus)R.Tomešovi(Jidáš)M.Šnytové(Magdaléna)T.Savkovi(Pilát).Celý muzikál je nastudován na vysoké úrovni a není mu co vytknout.L.Vlček i R.Tomeš hrají svoje role výborně nejen pěvecky ale i herecky.Několikamin.potlesk ve stoje je zasloužený.Repríza 8.4.16
(zadáno: 17.3.2016)
Historický muzikál v Divadle Hybernia SIBYLA,KRÁLOVNA ZE SÁBY je nezáživným dílem v řadě pražských muzikálů domácí produkce.Největším nedostatkem je nic neříkající hudba a aranžmá Miro Procházky.Slabý děj nezachrání ani funkční scéna D.Dvořáka a potažmo i kostýmy.V hlavní roli krále Šalamouna Z.Fric.Role mu nesedla (asi záložní alternace?) S E.Ochmanovou tvořili nesourodý pár a jejich velké lásce nelze uvěiřt ani náhodou.Jen P.Strenáčik se zhostil role se ctí.Celkový dojem z muzikálu je velmi rozpačitý.Režie ani choreografie nepřinesly nic nového.Škoda vynaloženého úsilí a času.4.gener.16.3.16
(zadáno: 29.2.2016)
Výborné provedení muzikálu DONAHA! tentokrát na Činoherní scéně MdB.Zajímavý muzikál autorů D.Yazbeka a T.McNally se u nás v ČR hrál na více jevištích.Toto brněnské nastudování je nejlepší.Jak hudebním nastudováním,scénou,režií a v neposlední řadě i hereckými výkony.Všemu vévodí hlavní role v podání výborného Petra Štěpána.Ovšem i ostatní role jsou vystřižené s velkou přesvědčivostí a celý muzikál působí kompaktně.Hudbu,herecké výkony,zpěv i tanec si diváci užívají plnými doušky.Přijdte se pobavit,zasmát ale i dojmout s partou nezaměstnaných ocelářů a budete nadšeni.Repríza 28.2.16 Hodn.80%
(zadáno: 12.2.2016)
Premiéra MANON LESCAUT s vůní kadidla se ve Zlaté kapličce velice povedla.Poděkujme D. Špinarovi za výbornou režii,též je výjimečná a funkční scéna,výrazné kostýmy a v neposlední řadě je pěkná i hudba J.Hájka.Z hereckých výkonů zaslouží absolutorium Patrik Děrgel jako Des Grieux.Jeho herectví je velice uvěřitelné a společné s Manon J. Pidrmanové tvoří milenecký pár,který vás přesvědčí o jejich oddané lásce,byť plné zvratů a dramatických situací,Do jejich hereckého koncertu výborně zapadá role Tiberge R.Máchy.Texty V.Nezvala jsou výrazně kráceny,což je ku prospěchu dramatu.2.premiéra 12.2.2016
(zadáno: 8.2.2016)
Největší slabinou tří mini příběhů autorky Anji Hillingové SPOLU/SAMI jsou monology jednotlivých postav.Přidáme-li k tomu i dosti nenápaditou režii Daniela Špinara, nelze se divit, že se inscenace míjí s divákem.Ať se herci snaží sebelépe, výsledkem je, že hlavní poselství hry, touha jedince nezůstat sám se poněkud vytrácí.Možná je to i tím, že herci hrají uvězněni v plexisklové velké krabici. Mluví na mikroporty a také přemíra obscénností i vulgarity se míjí účinkem.Z herců lze pochválit výkon Igora Orozoviče.Hodnocení 30%.Psáno z reprízy 7.2.2016
(zadáno: 1.2.2016)
Broadwayský muzikál TITANIC doplul do MdB. Nutno dodat,že s úspěchem.Muzikál bez ústřední písně je mozaikou jednotlivých lidských osudů.Přesto zaujme svým scénickým zpracováním.Režisér Moša děj poněkud zkrátil (což není právě plusem) ale podařilo se mu ve zkratce nastínit osudy jednotlivých postav a ve fatální chvíli poukázat na jejich chování.Divák se tak stává účastníkem tragické plavby.Výborné je hudební nastudování díla,choreografie i zajímavé technické řešení scény.Z velkého výčtu postav je nutné pochválit D.Vitázka, A.Slaninu,R.Coufalovou.Výborné byly i sezpívané sbory.Repríza 31.1.16
(zadáno: 20.12.2015)
České premiéry výborného muzikálu A.L.Webbera-Whistle Down the Wind se zhostilo MdB se ctí.V režii P.Gazdíka sledujeme mysteriozní příběh z americké Luisiany o muži,kterého považují za Ježíše.Povedlo se přenést tento jímavý příběh na prkna brněnského divadl, sice s minimem divadelních prostředků,ale muzikál neztrácí nic ze svého poselství.Pochvalu zaslouží práce s dětmi a z hlavních představitelů je výborný P.Mach v roli Muže.Zdárně se zhostila role Vlaštovky Kateřina M.Fialová.Ohromnou práci odvedl orchestr MdB v čele s dirigentem D.Kalouskem.Pískání po větru rozhodně stojí za vidění.20.12.15
(zadáno: 25.9.2015)
Světový muzikál G.Presgurvica dorazil do ČR sice se zpožděním,ale o to s větší parádou.Jde o mimoř.zdařilé nastudování muzikálového klenotu.Je třeba pochválit režijní pojetí L.Vaculíka.Ani na chvilku se nenudíte.Představení má spád,předává emoce,herecké výkony sice ještě tu a tam pokulhávají,ale vše si určitě časem sedne.H.Vondráčková je omyl!Jednoznačně výborná je choreografie.(např.nenávist+zlo)Chválím kostýmy,scénu,světelný design.Zvuk je dobrý,místy přezvučený.Český přepis textů je na úrovni.Z představitelů jsou dobří Kolář,Fišarová,Růža,Slanina,Čvančarová,Jícha,Bujárek.Gener.zk.23+24.9.15
(zadáno: 12.9.2015)
ATLANTIDA,new muzikál v divadle Kalich staví hlavně na písních M.Žbirky.To se daří,neboť mladí interpreti jsou dobře hlasově vybavení.Horší to je s hereckým ztvárněním jednotlivých rolí. Pohybová stránka je na vysoké úrovni (mimo Frice a Bernátha).Potíž je i v libretu,které by potřebovalo proškrtat.Místy,hlavně v tragických momentech příběhu,je herectví nad jejich síly! Nutno podotknout,že se všichni snaží,ale snaha jen nestačí.Přesto muzikál stojí za vidění,hlavně pro interpretaci Žbirkových písní.Dobří jsou Kříž,Tomeš,Procházková,Smysl.Pochválit je třeba i taneční company.12.9.15odpoledne
(zadáno: 1.7.2015)
Nejnovější uvedení Shakespearovské hry ROMEO A JULIE na Pražském hradě bohužel nemá se Shakespearem moc společného.Jde o zmodernizovanou a upravenou verzi režiserů Kukučky a Trpišovského.Z krásného překladu Martina Hilského moc nezůstalo, neboť bylo zkráceno víc jak polovina původních textů. Krátilo se i v jednotlivých větách!Celé představení působí nejednotně,nudně.Na moderní scéně se potkávají herci,kteří nejsou sehraní a jejich výkony pokulhávají.Za pochvalu stojí zmínit snad jen Jana Sklenáře v roli Romea.Scéna,kostýmy i choreografie nejsou originální,vše již bylo objeveno.Škoda.Hodn.20%
(zadáno: 12.5.2015)
Americký muzikál Stephena Sondheima SWEENEY TODD:ĎÁBELSKÝ HOLIČ Z FLEET STREET je absolventským představením studentů brněnské JAMU a jedním uvedením se "Sweeny" představil na prknech pražského DISKU.Již samotný děj i provedení muzikálu může neznalce překvapit a také se nemusí hned každému líbit.Jde však o zdařilé provedení a není nutno se nijak stydět.Muzikál byl zdařile přeložen do češtiny,je doprovázen živým orchestrem a na zajímavé scéně je uváděn s velkou chutí všech protagonistů.I když se najdou především intonační chyby,lze absolventy pochválit.Závěrečné ovace v DISKU toho byly důkazem.
(zadáno: 28.3.2015)
V ČR čtvrté uvedení super muzikálu A.L.Webbera v NdM v Ostravě dopadlo vcelku dobře.Je vidět významná režijní práce P.Gazdíka.Vyzdvihnout je třeba výborné hudební nastudování,včetně zvládnutí sborových scén.Nápaditá je choreografie L.Holánkové.Výprava i kostýmy dobře evokují děj muzikálu. V hlavní roli obsazená H.Fialová se vypořádala s Evitou se ctí,ve zpěvu by měla odstranit místy operetní výraz.Obsazení T.Savky není nejvhodnější,byť se jako Che dost snaží.V roli Peróna M.Školout podává standardní výkon. V alternativním obsazeni může být ovšem vše jinak? Repríza ze 4.4.2014
(zadáno: 28.3.2015)
Českou premiéru muzikálu A.L.Webbera v ND moravskoslezském lze jednoznačně jen chválit.Již hudební nastudování s dirig. M.Prášilem je vynikající.Též scénografie,byť úspornější se povedla,včetně kostýmů.Zdařilé přebásnění libreta i písní M.Prostějovského dává dílu nový rozměr.Výborné jsou výkony hlavních představitelů R.Haroka(za téměř 3h.nesejde ze scény),S.Holečkové i J.Hájka.Největší zásluhu na celkovém úspěchu "Sunsetu" má jednoznačně hlavní představitelka Normy Desmond slovenská herečka K.Hasprová.Její bezchybný herecký i pěvecký výkon je přesvědčivý,zkrátka famózní.Hodnocení 80% 27.3.2015
(zadáno: 14.3.2015)
Původní český muzikál FANTOM LONDÝNA v Praze přejmenovaný na PŘÍZRAK LONDÝNA uvádí divadlo Hybernia,Tento krimimuzikál zapadá do průměrných inscenací.Nevyniká nijak výjimečnou hudbou (chybí hitová skladba), Velkou slabinou je velmi slabé libreto muzikálu, moc nepomáhají ani texty písní M.Prostějovského.Za zmínku stojí dobré pěvecké a herecké účinkování M.Šnytové,O.Bábora ,M.Absolonová a J.Musilové..Špatné jsou sborové scény,nevýrazná choreografie.Za vysloveně slabé lze označit výkony R.Pavlovčinové,M.Dolinové,O.Želenské.Celkový zvukový sound je také nedobrý.Repríza 13.5.2015 Hodnocení 40%.
(zadáno: 13.3.2015)
Pražské uvedení skvostného Webberova muzikálu EVITA v komornějším provedení a s úspornou scénografií a choreografií, může někomu vadit.Pěvecké a herecké výkony M.Absolonové a P.Strenáčika a.jejich Evita i Che jsou novátorské ale i místy až nepřesvědčivé.a také bez emocí..Dobrý je live hudební doprovod K.Marka a celkovému zvuku není třeba nic moc vytýkat.Dokonce i K.Roden v roli Peróna se k M.Absolonové hodí a to nejen svojí hereckou osobností.Sbory bohužel nezní vždy dobře..O.Sokol se zhostil režie po svém a překvapil neotřelými nápady,místy však až na hranici únosnosti muzikálu.Hodnoc. 50%,
(zadáno: 10.3.2015)
Hitový muzikál R.Balaše MÝDLOVÝ PRINC uvedlo poprvé v rámci generálních zkoušek divadlo Broadway.Jde o veselý příběh ze života nezaměstnaného herce s hity Vaška Neckáře ale i např.Marty Kubišové.V odpol.alternaci se v hl.rolích představili M.Dejdar,T.Kostková V.Kopta,J.Vágner.Předst.si neklade velké umělecké ambice ale překvapí komediálními výstupy,solidními hereckými výkony,zajímavou scénou a choreografií a jako bonus zazní písničky v hereckém,netradičním podání.Muzikál má spád,diváci se evidentně baví a o to šlo tvůrcům především.A to není v dnešní složité době rozhodně málo.Psáno dne 9.3.15
(zadáno: 8.3.2015)
Nové nastudování muzikálu skladatele Karla Svobody DRACULA 2015 v Hudebním divadle Karlín oslavilo důstojně výročí 20 let jeho prvního uvedení.Největší devízou je živý orchestr a výborná orchestrace s dirigenty K.Markem a M.Kumžákem.Přidáme-li výborný zvukový design,hned výrazně stoupne jeho kvalita.Z hlavních představitelů nelze nikomu nic podstatného vytknout.Snad jen k T.Traplovi,že méně v jeho případě znamená více.Nepatrné zkrácení muzikálu prospělo,získal tak na dynamice a rozhodně stojí za připomenutí.Jde o jeden z nejlepších českých muzikálů v naší historii.Psáno z reprízy 8.3.2015
(zadáno: 18.1.2015)
DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 v Národním divadle je po všech stránkách dokonalá hrůza, hrůza a opět hrůza.Kam až chcete dovést současné divadlo, pane Morávku? Psáno z odpolední reprízy 18.1.2015
(zadáno: 12.12.2014)
Česká verze megahitu MAMMA MIA zdaleka nedosahuje kvalit anglického originálu.I když hlavní představitelé A.Antalová,T.Smička a I.Korolová se snaží,běhají doslova jako o závod.(na obřím jevišti to jinak nejde),tak celkový dojem není dobrý,herci neintonují,jsou nesezpívaní a to včetně sboru.Když přidáme velmi špatné ozvučení kongr.sálu,tudíž většinou nerozumíte českým textům.I scéna na velkém jevišti působí chudě,to platí i o nevýrazných kostýmech.Diváci,kteří znají anglickou verzi(2x hostujicí u nás)budou zklamáni.Muzikál má šířit m.j.velkou energii,ale ta se moc nedostavuje.Předprem.11.12.14

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>