Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 11 % (23)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (140)
Michal Novák: 16 % (97)
Iva Bryndová: 17 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 29.9.2014)
V ČR poprvé uvedená inscenace německého autora Mariuse von Mayenburga MUČEDNÍK v divadle DISK spíše než komedií je hrou na vážné téma.Hlavní dospívající hrdina Benjamin hledá odpovědi v Bibli,vykládá si ji "nějak" po svém.To samozřejmě vyvolává konfliktní situace v jeho životě.V hlavní roli se představil Tomáš Havlínek a zhostil se s ní na úrovni.Jeho herectví působí autenticky a lze mu věřit.V ostatních rolích(některé jsou alternovány)již tak přesvědčivě nevyznívají.Přesto hra jako celek je kompaktní a předkládá divákovi vážná témata,která ho nutí k zamyšlení.Psáno z reprízy 26.9.14 Hodn.70%.
(zadáno: 11.9.2014)
Slavný muzikál A.L.Webbera FANTOM OPERY dorazil poprvé do Prahy a dle prvních předpremiér bude mít zasloužený,mega úspěch!Je to zásluhou techn. i uměleckých složek,které do sebe správně zapadají.Překrásné,výpravné kostýmy,scéna včetně padajícího obřího lustru,jízda loďkou po laguně a další efektní triky.Živý orchestr,výborný zvuk i povedený překlad do češtiny.Z pěveckých výkonů si zaslouží pochvalu všichni protagonisté(Schwab,Sommerová,Matuš..) včetně sezpívaného sboru.Pečlivá příprava se vyplatila a divák si odnáší silný divadelní zážitek,u nás v tomto žánru dosud nevídaný.Předprem.10.9.14
(zadáno: 25.6.2014)
Klasická činohra historické budově ND sluší.Stroupežnického NAŠE FURIANTY prověřilo již desetileté uvádění v naší zlaté kapličce.A diváci jsou spokojeni, jak s celkovým režijním (J.A.Pitínský) pojetím hry, nápaditou scénou, zcela vyrovnanými hereckými výkony (kde není malých rolí), jímavou hudební složkou s doprovodem se zpěvy a v neposlední řadě celou plejádou našich hereckých bardů.Příjemné rodinné představení lze jednoznačně doporučit.Psáno z reprízy 24.6.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 17.6.2014)
Donutil a Sluha ...... se rovná ohromná podbízivost, nevkusnost, nízká umělecká hodnota, nevhodné uvádění inscenace v historické budově ND. Když to ovšem převážné většině diváků nevadí - nic s tím nenaděláte.Hodnocení 30%.
(zadáno: 9.6.2014)
Špinarův režijní debut v histor.budově ND se vůbec nepovedl.Kdyby viděli bří Čapkové jeho zmodernizovanou,částečně zhudebněnou divadelní hru ZE ŽIVOTA HMYZU,asi by se hodně divili.Chybou bylo obsazení zpívané hlavní role tuláka S.Rašilovem,který není dobře pěvecky vybaven.Také obsazení ženské role Iris,Karlem Dobrým nebylo nijak šťastné.Hudba,scéna,výprava i kostýmy ničím neoslnily.Pozitivně lze hodnotit herecké výkony I.Orozoviče a L.Žáčkové (Cvrčkovi).Místy tempo inscenace dosti pokulhává a bohužel celkové vyznění(zvláště druhá,25min.polovina)přechází do velkého průšvihu.Odpol.repríza 8.6.14
(zadáno: 8.6.2014)
Komedie polského autora A.Saramonowicze s přehršlí samoúčelných vulgarismů zaujme jen určitou část obecenstva.Skládá se s různých, scének, více či méně vtipných, ze života jednotlivých postav.Hra se hraje nonstop bez přestávky, přesto chvílemi ztrácí tempo a divák se začíná nudit. Z hereckých výkonů nejvíce vyčnívají v roli otce ženicha Jan Novotný a v roli mikrobiologa Jaromír Nosek.Scéna, výprava i kostýmy jsou civilní a nijak zvlášť nezaujmou.Vzhledem k dřívějším diváckým ohlasům jsem očekával od TESTOSTERONU více. Psáno z reprízy v divadle Komedie 6.6.2014
(zadáno: 28.5.2014)
Absolventské představení katedry alternativního divadla HODNÍ CHLAPCI vyprávějící neotřelým způsobem o násilí v každém z nás v divadle Disk je rozhodně chválihodným počinem.Inscenace působí kompaktně a výběr hudby dobře koresponduje s jednotlivými scénami. Některé scény sice nevyzněly na 100% ale jako celek "chlapci" přináší umělecky kvalitní a také emocionální zážitek.Psáno z reprízy 27.5.2014
(zadáno: 25.4.2014)
Adam s Evou svůj Ráj v divadle Broadway bohužel nenašli!Nový hudební počin této scény postrádá především lepší scénář a propracovanější děj.Když se přidá nezajímavá hudba B.Josefa,nulová scénografie,přímo otřesná choreografie,nijak okouzlující kostýmy,tak se mohou herečtí protagonisté snažit co to dá,ale celkový výsledek je hodně rozpačitý.V Adamovi nejvíce bodují dětští představitelé v čele s F.Antoniem.V hlavních rolích M.Písařík a M.Horká se k sobě typově nechodí,T.Trapl jako Lucifer,L.Frej v roli Boha nijak neoslňují.Celkové vyznění působí jako slepenec kabaretních výstupů.Repríza 24.4.14.
(zadáno: 19.4.2014)
Přenesení legendární rockové opery RENT do divadla Kalich je velký success. Obrovské nasazení, mladistvý elán všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, R.Tomeše, M.Doubravové, O.Smysla i L.Pečenky.Můžeme se oprávněně těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 19.4.2014 v 19h..Hodnocení 80%.
(zadáno: 12.4.2014)
Divadelní přepis Idiotů Lars von Triera ve Švandově divadle na Smíchově působí kontroverzně a pro některou skupinu diváků až nepřijatelně.Jde o celkovou syrovost představení, vulgární vyjadřování, příliš naturalistické scény včetně nahoty na jevišti.Jde o typ divadla, na který musí být divák připraven a i naladěn.Přesto lze pochválit všechny herce, je vidět, že je inscenace baví a jako celek jsou sehraní.Pokud máte rádi filmy Lars von Triera nenechte si "blbnutí" na Smíchově ujít. Psáno z třetí reprízy 11.4.14 Hodnocení 60%.
(zadáno: 9.4.2014)
Největším nedostatkem muzikálu Antoinetta-královna Francie je průměrná,nezáživná hudba J.Škorpíka.Když se přidá herecké,nevýrazné zpívání Romana Vojtka v roli Ludvíka XVI.,až nepřirozený zpěv Bohuše Matuše v roli žalobce,slabé,málo slyšitelné sbory company,tak ani bezchybné výkony milenecké dvojice Moniky Absolonové(Antoinetta)a Dušana Vitázka(švédský voják)s celkovým dojmem mnoho neudělají.Dobře vypadající kostýmy J.Jelínka nekorespondují s kýčovitou scénou O.Zicha.Divák by očekával,že si s pohnutého příběhu Antoinetty odnese alespoň emoce,ale ani ty se bohužel nekonají.Generál.zkouška 8.4.14
(zadáno: 7.3.2014)
Na úspěchu amerického muzikálu KABARET v divadle Disk, má velký podíl režijní vedení studentů 3.ročníku DAMU zkušený Lumír Olšovský.Představení jako celek působí vyváženě nelze nic podstatného vytknout.Studenti hrají s velkým mladistvým elánem a nasazením.Velmi dobří jsou hlavní představitelé Petr Šmíd (kabaretiér)předvedl dobrý výkon jak po pěvecké, herecké ale i pohybové stránce, Marta Dancingerová (Sally Bowles) i Jakub Koudela (Clifford Bradshaw).Výborný je standardně překlad textů písní Jiřího Joska.Muzikál doprovází živá kapela.Psáno z reprízy 6.3.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 18.2.2014)
Špinarova inscenace HAMLETA určitě oslovuje svým moderním zpracováním široké spektrum diváků.Režie staví hlavně na hereckých výkonech a ty jsou ve většině rolí výborné.Především mladý Patrik Děrgel exceluje v roli Hamleta a věříte mu každé slovo i gesto.Nastudování Hamleta pro tak mladého herce je velkou příležitostí a té se zhostil bezchybně.O něco hůře působí Ofelie v podání Z.Onufrákové.Zde platí,že v hereckém výrazu méně znamená více.Za zmínku stojí též výborný překlad Jiřího Joska, i když by neuškodilo ,hlavně v první části hry, seškrtat více text.Hodnocení 70%.
(zadáno: 5.2.2014)
Americký muzikál(spíše však hudební komedie) MILUJI TĚ, ALE.... je bláznivý sled scének,skečů a písní o citových vztazích mezi mužem a ženou.Hrají dvě herecké dvojice,které doplňuje živě hrající pianista (P.Vondráček)a houslistka(A.Romanovská).Jde o obnovené zájezdové představení,s nulovou scénografií,tuctovými kostýmy,slabou choreografií a hlavně s chabými herecko-pěveckými(T.Kostková)výkony!(světlou výjimkou je L.Olšovský)Přidáme-li místy lascivní a divácky podbízivé scény, dostaneme obraz nevkusné lidové zábavy.Celé představení připomíná tv silvestrovskou zábavu z 80tých let.Repríza 4.2.14
(zadáno: 3.2.2014)
V české premiéře uvedlo MdB muzikálovou komedii MLADÝ FRANKENSTEIN ve výborné režii Petra Gazdíka.Jde o po všech stránkách profesionálně zvládnutý muzikál.Nutno pochválit herecké výkony,překlad K.Škarky a P.Gazdíka,výbornou scénu D.Bensona,zajímavé kostýmy i bezchybné hudební nastudování nápadité hudby s dirigentem D.Kalouskem.Z protagonistů je třeba vyzdvihnout v hlavní roli J.Zedníčka(i když musí ještě pilovat hlavně pěvecký výraz),J.Macha,T.Martinkovou a v neposlední řadě výbornou J.Musilovou.Vznikl muzikál,který diváka především výborně pobaví a to rozhodně není málo.Psáno z reprízy 2.2.14
(zadáno: 20.1.2014)
Nejnovější premiérou v historické budově ND je v režii J.A.Pitínského báchorka STRAKONICKÝ DUDÁK.Bývá již pravidlem, že pan režisér hry vytváří po svém.Dá se říci,že hru J.K.Tyla inscenuje s určitou nadsázkou.Jde o to zda-li divák tuto "hru" přijme nebo ne.V hlavní roli Švandy je obsazen nový člen činohry ND Igor Ozorovič.A svého debutu se zhostil výborně.I výkony F.Kaňkovského(Vocilka)a M.Borové(Dorotka)je nutné vyzdvihnout.Zajímavě a neotřele působí scénografie i kostýmy.Vznikl nový pohled na naší národní klasiku a určitě vyvolává velkou polemiku.Psáno z odpol.premiéry 19.1.14 Hodnocení 70%
(zadáno: 30.12.2013)
Evropské uvedení muzikálu New Flashdance v MdB je tradičně profesionálně odvedeno ve všech složkách.Výborná režie S.Moši,choreografie,scéna,návrhy kostýmu.Velké nasazení všech účinkujících.(výborní Slanina,Březinová,Vaňková,Mach)I když libreto je poměrně chudé a připsaná hudba nijak nevyniká,přesto celkové vyznění muzikálu je velmi dobré.S překladem si poradil J.Josek.Z představení je cítit obrovská energie.Romantický naivní příběh emočně působí na diváka,i sociální aspekt díla je režijně nenásilně zpracován.Muzikál rozhodně stojí za shlédnutí.Hodnocení 80%.Psáno z odpol.představení 29.12.2013
(zadáno: 1.12.2013)
Casanova není skutečným muzikálem, ale pouze řadou operetních popěvků s přimícháním několika melodií ze známých oper.Po jevištních schodech kráčí postavy nahoru a zase dolů, na jevištní plošině pěje Pepa Vojtek "Hleď vzhůru k výšinám" s absolutně nezajímavou choreografií včetně absencí režijního pojetí, t.j. také Casanova.S fádní hudbou, nulovými hereckými i pěveckými výkony (viz Eliška Ochmanová) hraničící s parodií (Dita Hořínková) t.j.Casanova.S uměleckého hlediska si neodnesete prakticky nic!Jde jen o další divadelní kýč vyrobený divadlem Broadway.Hodnocení 20%. Psáno z reprízy 29.11.13
(zadáno: 31.10.2013)
Muzikál LUCIE,VĚTŠÍ NEŽ MALÉ MNOŽSTVÍ LÁSKY nenaplnil velké očekávání.Zůstal stát na půli cesty.Největším kamenem úrazu je velmi slabý děj se spoustou vulgarismů.S tím nedokáží moc udělat ani populární herci K.Roden,P.Liška,Vl.Beneš.Sled písní skupiny Lucie děj nijak nespojuje ani neposouvá.Pochválit je třeba hlavně pěvecký výkon V.N.Bárty v hlavní roli.Jeho zpěv dobře funguje s výborným zvukem orchestru M.Kumžáka.Na velké scéně HdK se poněkud ztrácí úsporná scénografie, včetně kostýmů.Zkrátka muzikálu chybí více emocí a velké finále celkový matný dojem nezachrání.Předpremiera30.11.
(zadáno: 15.10.2013)
ZORRO řádí v Praze a stojí to za to!Muzikál Zorro,v nastudování MdB,se představil na první předpremiéře v Praze.Jde o velice zdařilé a profesionálně zvládnuté nastudování.Absolutorium zaslouží do posledního detailu promyšlená režie P.Gazdíka.Skvělý nápad umístit tři živě hrající muzikanty přímo na jeviště.Na funkční scéně,ve výborné choreografii,sledujeme poutavý děj legendárního hrdiny.Z hlavních postav muzikálu jsou výborní Robert Urban-Zorro(člen ND v Ostravě),M.Absolonová-Inez,R.Jícha-Ramón,M.Němec-García.Pochvalu zaslouží i celá company.MdB potvrdilo svoji vys.úroveň.Předpr.14.10.Hodn.80%
(zadáno: 5.10.2013)
Nejnovější dílo v divadle Broadway Mata Hari moc nenadchne.Nejde jen o pohnuté osudy hlavní hrdinky.Jde o celkové režijní pojetí inscenace!Sledujeme tak dlouhé činoherní pasáže střídající se s pěvecko-tanečními výstupy.V company chybí mužská část,což vadí nejvíce ve scéně z válečného bojiště.Asi omylem byl obsazen A.Háma(jeho klaunské pojetí role je zcela nevhodné)Překvapila svým dobrým výkonem M.Horká.Její Mata Hari má přesvědčivý výraz.Z ostatních výkonů lze vyzvednout R.Schwaba.Dobrá je choreografie i kostýmy.Hudební složku lze hodnotit spíše jako průměrnou.Zajímavá je funkční scéna.H.50%.
(zadáno: 21.9.2013)
Pokud chcete vidět, jak lze zničit Jirotkův román Saturnin, jděte se podívat do divadla ABC.Vše začíná nesprávným výběrem herců, bezradným režijním vedením, včetně nevýrazné scény i výpravy.Průměrné jsou i herecké výkony, zvláště u přeobsazených rolích.Pochválit tak lze jen živý orchestr Melody Makers.Představení není hudební komedií, ani muzikálem, ani činohrou, ale slabým odvarem kabaretu se špatnou choreografií a nudným dějem.Sice se najde pár světlých scén (např. tenis, jízda autem)ale celkově je tato dramatizace Saturnina velkým zklamáním!Psáno z reprízy 20.9.2013 Hodnocení 40%.
(zadáno: 19.9.2013)
Ó, jak je pravdivá a přesvědčivá hra DRESSCODE:AMIS a AMIL.Je třeba poděkovat tvůrcům tohoto divadelního přepisu s použitím textů Julia Zeyera a úpravou D.Špinara za pěkný zážitek.Michal Kern i Petr Vančura hrají s velkým hereckým nasazením a předvádí nám úsměvný příběh s hořkým koncem.Režijní vedení Daniela Špinara, ale i správný výběr hudby i kostýmů jen umocňují celkový dojem z představení.Hodnocení 80%.
(zadáno: 14.9.2013)
Chcete-li vidět nový zajímavý muzikál,vypravte se na Mauglího.Jde po všech stránkách o zdařilé divadelní dílo.Vše začíná přesným výběrem představitelů jednotlivých postav a jednotným režijním vedením.K celkovému dojmu přispívá výborná choreografie a kostýmy.Dobře poslouchatelnou "pralesní" hudbu s použitím exotických nástrojů složil,na texty G.Osvaldové, O.Soukup.Bohužel scéna navržená pro jeviště divadla Kalich působí poněkud stísněným dojmem.O absenci živého orchestru se nemá cenu zmiňovat.Výborné herecké výkony(Sklenář,Tomeš,Čiernik)přispívají k celkovému úspěchu.Psáno z 1.reprízy.70%.
(zadáno: 1.9.2013)
Pražské premiérové uvedení legendární rockové opery RENT je velký success. Obrovské nasazení všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, M.Klucha, M.Procházkové, O.Smysla i O.A.Vojty.Můžeme se těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 30.8.2013.Hodnocení 80%.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>