Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.4.2018)
Inscenace Shakespearovy hry NĚCO ZA NĚCO v Divadle pod Palmovkou s hostujícím polským režisérem J.Klatou nemá s pěkně přeloženým textem mnoho společného.Takto inscenovat Shakespeara není mým šálkem kávy a nabízí se otázka,pro koho asi toto představení vzniklo?Z rozpačitých reakcí diváíků bylo patrné,že jsem nebyl zaskočen jen já.Uznávám,že herci hráli jak nejlépe uměli,ale kde nic není,ani smrt nebere!Škoda času,sledovat takové divadlo?A co na to říká ředitel divadla M.Lang?Toto bude nová cesta Divadla pod Palmovkou?To se k Vám do Libně diváci moc nepohrnou.Psáno z reprízy 28.4.2018
(zadáno: 4.6.2019)
Nastudování divadelní adaptace románu J.Havlíčka NEVIDITELNÝ v divadle Rokoko má své plusy ale i mínusy.K plusúm patří dobré celkové vykreslení psycho atmosféry adaptace románu,velmi dobré výkony hlavních představitelů P.Konáše,P.Tenorové,M.Málkové i M.Kačmarčíka.K nevýhodám této inscenace patří především velmi dlouhá stopáž (zvláště poslední půlhodina se neskutečně vleče),některé scénické postupy známé z jiných divadel.(skleněná,pohyblivá výloha,používání mikrofonů)Pokud máte rádi ponurou atmosféru a nevadí Vám délka představení,tak Neviditelný je tipem pro Vás.Repríza 3.6.2019 Hodnocení 60%.
(zadáno: 26.9.2019)
Divadelní hra uváděná v divadle ROKOKO NOC BLÁZNU má několik nedostatků.Hlavním z nich je absence dramaturgie.Představení je nevyvážené,místy zdlouhavé.Herci se sice snaží ale jakoby neměli o čem hrát.Vcelku chudá výprava také diváka neoslní,tak zbývají herecké výkony.Ke ctí své herecké práce možno připomenout výkon Oldřicha Víznera,Veroniky Gajerové a také herecké mládí Michaela Vykuse a Aleše Bilíka.Psáno z reprízy 25.9.2019 Hodnocení 50%.
(zadáno: 6.6.2016)
NOC NA KARLŠTEJNĚ Karla Svobody se v HdK hraje sice sporadicky ale dlouhodobě.Bohužel od premiéry uteklo hodně vody ve Vltavě a to je na inscenaci znát.Režie, choreografie, výprava, i orchestrace působí hodně archaicky, též většině protagonistů přibyly šediny i vrásky na čele.Mám za to, že tato česká klasika by se měla nově oživit, aby odpovídala trendům současného hudebního divadla.Repríza 1.6.2016
(zadáno: 10.11.2017)
NOČNÍ SEZÓNA britské autorky ve Stavovském divadle v režii Špinara Vás moc nenadchne.Chyba je již v dramaturgii.Komorní poloha hry nepatří do kamenného ND.(možná ještě na Novou s.)Špinar v režii nic nového nepřinesl,snad jen,že kus trvá v první půlce neúnosně dlouhou dobu a ta druhá jen cca čtvrthodinku!Výborně hraje Lily -J.Preissová,standardní jsou výkony O.Pavelky,L.Polišenské a V.Lazorčákové.Nezklamal I.Orozovič,role citlivého herce mu sedí.Scéna s hledištěm kina není nijak nová,text hry je opět značně seškrtán,a zato je zvýrazněn a hojně opakován jeden český vulgarismus.Předprem. 8.11.17
(zadáno: 29.11.2018)
Sledovat společensko-kritické divadlo Jiřího Adámka NOVÁ ATLANTIDA na Nové scéně ND je dosti velkým utrpením. Přestože hra trvá jen 75 minut,tak se neuvěřitelně vleče.Sledovat skupinu herců a dětí, kteří neustále chaoticky pobíhají po scéně a přes mikroporty spíše hlásají místy i křičí nezáživný text, (který průměrně vzdělaný divák již předem zná),a proto návštěva tohoto divadla je ztrátou času. Hra divákům nepřináší žádné poučení, a tak lze hru vnímat i tak, že jedním uchem tam a druhým ven.Psáno z reprízy 28.11.2018 Hodn.20%.
(zadáno: 20.11.2011)
Dobrý muzikál, má to dojímavý příběh,dobrou hudbu, vynikajicí taneční čísla i výborný herecký i pěvecký výkon Roma Tomeše v hlavní roli.
(zadáno: 4.5.2017)
OTHELLO, BENÁTSKÝ MOUŘENÍN je dalším svébytným "dílem" režiséra Špinara podle Shakespearovy předlohy.Bohužel, moderní transformace Shakespearovy moc nesedí, a tudíž vznikla další kontroverzní inscenace.Přispívají k tomu i šaškovské rasistické narážky, místy až za hranou únosnosti.Lze konstatovat, že Špinarovy režisérské postupy se opakují i z jiných inscenací, takže žádné kladné překvapení se nekoná.Z hereckých výkonů zaujmou K.Dobrý a I.Orozovič. Psáno z reprízy 28.4.2017 Hodnocení 40%.
(zadáno: 9.5.2013)
Pan Kaplan má třídu rád, milé, divácky úspěšné hudební představení.Dobré herecké výkony,v čele s Oldřichem Víznerem i Jitkou Smutnou.Klobouk dolů před hereckým výkonem pana Lubomíra Lipského i Jany Drbohlavové.Kdo se chce pobavit, tak vřele doporučuji.Živý orchestr s origin. písněmi.Hodnocení 50%
(zadáno: 11.1.2019)
PERIFERIE F.Langera v režii M.Huby je svým způsobem povedená,ale má i své zápory.Především je třeba pochválit talentovaného mladého herce M. Lamboru.Na něm více méně celá inscenace stojí.I když vzhledem ke svému mládí ještě zcela do tak velké role nedospěl,přesto je třeba mu dát absolutorium.Velice dobře mu sekunduje v roli milenky J.Kotrbatá.(dobří i Režnarová a Bareš)Jejich herectví je přesvědčivé a uvěřitelné.To se ovšem již nedá říct o dalších hercích.Režie M.Huby vystihuje poselství hry.Scéna i kostýmy žádný zázrak.Nejhorším problémem se jeví čtyři hlasy,nehodící se do hry.Repríza 10.1.19
(zadáno: 20.12.2015)
České premiéry výborného muzikálu A.L.Webbera-Whistle Down the Wind se zhostilo MdB se ctí.V režii P.Gazdíka sledujeme mysteriozní příběh z americké Luisiany o muži,kterého považují za Ježíše.Povedlo se přenést tento jímavý příběh na prkna brněnského divadl, sice s minimem divadelních prostředků,ale muzikál neztrácí nic ze svého poselství.Pochvalu zaslouží práce s dětmi a z hlavních představitelů je výborný P.Mach v roli Muže.Zdárně se zhostila role Vlaštovky Kateřina M.Fialová.Ohromnou práci odvedl orchestr MdB v čele s dirigentem D.Kalouskem.Pískání po větru rozhodně stojí za vidění.20.12.15
(zadáno: 12.2.2017)
Upíří muzikál v pražské GMH PLES UPÍRŮ potěší diváky svojí výpravností a součinností všech divadelních profesí.Jsou to výborná scénografie,nápadité kostýmy,ale hlavně živý cca 20 členný orchestr.Režie R.Balaše v duchu německého originálu vytváří výrazný divácký zážitek.K dobrému výsledku přispívají všichni umělci,především pěvecky i herecky přesvědčivý B.Matuš v hlavní roli hraběte Von Krolocka.Z ostatních zaujme M.Gemrotová,M.Bragagnolo i výborná taneční company pod vedením Qaši.Ok je přebásnění M.Prostějovského.Vadí pouze,že I.část muzik.je zdlouhavější,II.část vše vynahradí.Předpr.11.2.17
(zadáno: 18.11.2018)
PLUKOVNÍK ŚVEC hra o hrdinských legionářích na Nové scéně ND přináší divákům příběh, který oživuje dějiny před vznikem první republiky. Jde sice o politickou agitku ale vše je zrežírováno Jiřím Havelkou s vkusem a pro diváky je hra přínosem. Z hereckého obsazení lze vyzvednout výkony Filipa Kaňkovského v hlavní roli a též Igora Orozoviče. Za zmínku stojí i moderní jevištní zpracování, včetně dobových kostýmů. Psáno z reprízy 17.11.2018
(zadáno: 28.10.2012)
Nejhranější titul Willyho Russella v Anglii byl s úspěchem uveden pod režijním vedením Stanislava Moši na hudební scéně MDB.Tento smutný příběh rozdělených dvojčat i na strohé scéně je velmi působivý.Postarali se o to především herci Hana Holišová,Dušan Vitázek a Lukáš Janota.Tato trojice předvádí excelentní herecké výkony.(po zásluze odměněné standing ovation)Bohužel důležitá role vypravěče obsazená Stanislav.Slovákem byla vysloveně slabě a nepřesvědčivě zahraná i zazpívaná.Velice citlivě nastudoval hudební složku muzikálu dirigent Dan Kalousek.Velmi dobrý je i překlad A.Nováka.Hodnocení 70%.
(zadáno: 8.9.2012)
Pomáda opět v Praze a ta ji sluši!Má spád,energii i nadšení všech předst.,pohybová stránka,choreogr.na 100%,pěvecká průměrná,herecké výkony nejslabší!Vadí akcent u některých ženských rolích,též obsazení starších herců mezi mladými,vysloveně vadí!Velmi nevydařené paruky pánských představit.! Absence živého orchestru stalý problém!Výborný J.Kříž v roli Fontaina a též D.Gránský.R.Tomeš např.zbytečně "paroduje" pohybově J.Travoltu.Vysloveně slabí,hlavně pěvecky J.Bernáth,P.Novotný, K.Steinerová.V roli Anděla jako host P.Vítek žádná sláva.Celkově docela povedený muzikál,který nenadchne ani neurazí.
(zadáno: 4.12.2019)
Známá komedie Carla Goldoniho POPRASK NA LAGUNĚ ANEB KDYŽ VYPUKNOU SVÁRY v divadle DISK hrají s mladistvým elánem studenti převážně 4.ročníku divadelní katedry činohry DAMU.Diváci se baví, leč celkové umělecké sdělení má své zápory.Zvláště u ženské části souboru.Velkým talentem a také leaderem představení se stal Viktor Kuzník v roli Fortunáta. Pokud chcete vidět klasickou inscenaci známé komedie, jděte se do Disku podívat.Psáno z reprízy 3.12.2019 Hodnocení 50 %.
(zadáno: 24.2.2019)
Muzikálová Stingova POSLEDNÍ LOĎ doplula do MdB a s úspěchem.O něj se zasloužil především režisér Stanislav Moša,který výborně propojil dojemný lidský příběh na pozadí britské loděnice se sociálními prvky,odehrávající se v 80.letech.Muzikál jako celek má velice vyrovnané výkony.Jak pěvecké,herecké i pohybové a to celého souboru.Výborná je scénografie,kostýmy i světelný a zvukový design.Pochvalu zaslouží i orchestr MdB.Pokud představení navštíví sám avizovaný Sting,nemá se MdB za co stydět.V Brně vzniklo další hudební dílo,které stojí za vidění.Psáno z odpolední reprízy 24.2.19 Hodnocení 80%.
(zadáno: 19.3.2018)
PŘEDSTAV SI..v originále Imagine This byl muzikál uváděný od 4.11. do 19.12.2008 v New London theartre.Bohužel,jen takto krátkou dobu.V MdB se inscenátoři drží londýnské předlohy.Scéna,výprava,kostýmy jsou identické.Nutno konstatovat,že český překlad,ale i herecké provedení nedosahuje londýn.kvalit.Chybou je obsazení hl.role M.Havelkou,který náročné písně nevyzpívá a hodně se trápí.I obsazení A.Slaniny v záporné roli mu nesedí.Pochválit je nutné D.Vitázka,L.Vlčka i O.Studénku.Těmto třem představitelům však nestačí ostatní.Vzniklo silné dílo,ovšem k 100% dokonalosti dosti chybí!Repr.17.3.odpol.
(zadáno: 14.3.2015)
Původní český muzikál FANTOM LONDÝNA v Praze přejmenovaný na PŘÍZRAK LONDÝNA uvádí divadlo Hybernia,Tento krimimuzikál zapadá do průměrných inscenací.Nevyniká nijak výjimečnou hudbou (chybí hitová skladba), Velkou slabinou je velmi slabé libreto muzikálu, moc nepomáhají ani texty písní M.Prostějovského.Za zmínku stojí dobré pěvecké a herecké účinkování M.Šnytové,O.Bábora ,M.Absolonová a J.Musilové..Špatné jsou sborové scény,nevýrazná choreografie.Za vysloveně slabé lze označit výkony R.Pavlovčinové,M.Dolinové,O.Želenské.Celkový zvukový sound je také nedobrý.Repríza 13.5.2015 Hodnocení 40%.
(zadáno: 23.10.2012)
Nevšední muzikál Probuzení jara podle dramatu F.Wedekinda s výbornou hudbou D.Sheika uvedla nedávno s úspěchem i Broadway a West End.Na hudební scéně MDB nastudoval muzikál v české premiéře S.Moša.Hudebního nastudování se úspěšně zhostil K.Škarka.Vynikající překlad J.Joseka.S.Mošovi se podařilo citlivě přenést ožehavé téma na jeviště a současně muzikál neztratil nic na působivosti.Lze vyzvednout všechny protagonisty.Velmi zajímavě působí pro vybrané diváky umístění jejich sedadel přímo na jevišti.Hodnotím 80%.
(zadáno: 26.6.2019)
Hudební pásmo v divadle Abc PROČ MUŽI NEPOSLOUCHAJÍ a.. má hlavně za úkol diváky bavit.To se sice daří,ale umělecké ambice jdou stranou.Jde o jednotlivé estrádní výstupy,které jsme již v minulosti viděli.Nutno však přiřadit i nesourodé herecké výkony,místy hraničící s amatérským divadlem.Jde i o hudební složku,hraje live kapela.Bohužel jednotlivé hudební výstupy poněkud tahají z uši.I když jde o herecké zpívání,je s podivem,že po více jak tříletém uvádění hry,jsou pěvecké výkony tak tristní.(Smutná,Pernetová..)Pokud se chcete nenáročně bavit,tak tato hra je zde pro Vás.Repríza 25.6.19 Hodn.30%
(zadáno: 14.2.2020)
Na pozadí představení PRODANÉ NEVĚSTY se diváci stanou svědky několika zastavení v našich dějinách a to od roku 1868 až prakticky do současnosti.Vybrané události jsou originálním a neotřelým způsobem zakomponovány do děje opery.Jsou též sondou do povahy českého národa.Součásti představení se stávají i diváci.Herci,mimochodem absolventi Akademie múzických umění,skvěle ztvárnili svoje role a ukázali nový pohled na současné divadlo.Nyní jejich absolventské představení lze vidět v divadle Komedie v rámci obnovené premiéry.13.2.2020 Hodnocení 60%.
(zadáno: 28.3.2017)
Od papírové loďky ke zdárnému konci,aneb jen dva ta loďka může vézt.Divadelní režie D.Špinara v ND se nepovedla.Transformace románu Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK do moderní jevištní podoby úplně zabila románové vykreslení charakterů jednotlivých postav.Zcela se vytratilo herectví,herci pobíhají na jevišti,představení je ukřičené a ve spojení s nehezkou hudbou vytváří nevěrohodný obraz anglického venkova.Scénografie se nepovedla,obydlí v I.části se poněkud ztrácí na velkém jevišti a v II.části jsou jen židle a mikrofony!Divákům,kteří se těšili na činohru,zbyl jen zmatek v hlavě.Škoda 27.3.17
(zadáno: 15.4.2012)
Nejde o žádné převratné představení.Rozhodně se čekalo více.Některé scény jsou zajímavé, jiné méně.Výborná taneční i artistická čísla, hudba i scénická místy zajímavá.Titulní hitový song se nekoná!Bohužel hodně špatná technická kvalita zvuku (ozvučení)!!!(J.Kornovi např.nebylo vůbec rozumět)Zaujal herecky i pěvecky výborný Csongor Kassai.(to se ale ví již od uvedení Kudykama)Pěvecky zaujme i Radka Fišarová.Celkově muzikál neurazí ale bohužel ani nenadchne!
(zadáno: 11.12.2011)
Další v celku nepovedená,zmodernizovaná adaptace klasiky, tak jak jí vidí J.A.Pitínský.Nezajímavá scéna,nevýrazné kostýmy a dosti špatná Pavla Beretová v roli Mahuleny.S tím ani Radúz Vojtěcha Dyka nic neudělá!

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>