Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 31.10.2013)
Muzikál LUCIE,VĚTŠÍ NEŽ MALÉ MNOŽSTVÍ LÁSKY nenaplnil velké očekávání.Zůstal stát na půli cesty.Největším kamenem úrazu je velmi slabý děj se spoustou vulgarismů.S tím nedokáží moc udělat ani populární herci K.Roden,P.Liška,Vl.Beneš.Sled písní skupiny Lucie děj nijak nespojuje ani neposouvá.Pochválit je třeba hlavně pěvecký výkon V.N.Bárty v hlavní roli.Jeho zpěv dobře funguje s výborným zvukem orchestru M.Kumžáka.Na velké scéně HdK se poněkud ztrácí úsporná scénografie, včetně kostýmů.Zkrátka muzikálu chybí více emocí a velké finále celkový matný dojem nezachrání.Předpremiera30.11.
(zadáno: 15.10.2013)
ZORRO řádí v Praze a stojí to za to!Muzikál Zorro,v nastudování MdB,se představil na první předpremiéře v Praze.Jde o velice zdařilé a profesionálně zvládnuté nastudování.Absolutorium zaslouží do posledního detailu promyšlená režie P.Gazdíka.Skvělý nápad umístit tři živě hrající muzikanty přímo na jeviště.Na funkční scéně,ve výborné choreografii,sledujeme poutavý děj legendárního hrdiny.Z hlavních postav muzikálu jsou výborní Robert Urban-Zorro(člen ND v Ostravě),M.Absolonová-Inez,R.Jícha-Ramón,M.Němec-García.Pochvalu zaslouží i celá company.MdB potvrdilo svoji vys.úroveň.Předpr.14.10.Hodn.80%
(zadáno: 5.10.2013)
Nejnovější dílo v divadle Broadway Mata Hari moc nenadchne.Nejde jen o pohnuté osudy hlavní hrdinky.Jde o celkové režijní pojetí inscenace!Sledujeme tak dlouhé činoherní pasáže střídající se s pěvecko-tanečními výstupy.V company chybí mužská část,což vadí nejvíce ve scéně z válečného bojiště.Asi omylem byl obsazen A.Háma(jeho klaunské pojetí role je zcela nevhodné)Překvapila svým dobrým výkonem M.Horká.Její Mata Hari má přesvědčivý výraz.Z ostatních výkonů lze vyzvednout R.Schwaba.Dobrá je choreografie i kostýmy.Hudební složku lze hodnotit spíše jako průměrnou.Zajímavá je funkční scéna.H.50%.
(zadáno: 21.9.2013)
Pokud chcete vidět, jak lze zničit Jirotkův román Saturnin, jděte se podívat do divadla ABC.Vše začíná nesprávným výběrem herců, bezradným režijním vedením, včetně nevýrazné scény i výpravy.Průměrné jsou i herecké výkony, zvláště u přeobsazených rolích.Pochválit tak lze jen živý orchestr Melody Makers.Představení není hudební komedií, ani muzikálem, ani činohrou, ale slabým odvarem kabaretu se špatnou choreografií a nudným dějem.Sice se najde pár světlých scén (např. tenis, jízda autem)ale celkově je tato dramatizace Saturnina velkým zklamáním!Psáno z reprízy 20.9.2013 Hodnocení 40%.
(zadáno: 19.9.2013)
Ó, jak je pravdivá a přesvědčivá hra DRESSCODE:AMIS a AMIL.Je třeba poděkovat tvůrcům tohoto divadelního přepisu s použitím textů Julia Zeyera a úpravou D.Špinara za pěkný zážitek.Michal Kern i Petr Vančura hrají s velkým hereckým nasazením a předvádí nám úsměvný příběh s hořkým koncem.Režijní vedení Daniela Špinara, ale i správný výběr hudby i kostýmů jen umocňují celkový dojem z představení.Hodnocení 80%.
(zadáno: 14.9.2013)
Chcete-li vidět nový zajímavý muzikál,vypravte se na Mauglího.Jde po všech stránkách o zdařilé divadelní dílo.Vše začíná přesným výběrem představitelů jednotlivých postav a jednotným režijním vedením.K celkovému dojmu přispívá výborná choreografie a kostýmy.Dobře poslouchatelnou "pralesní" hudbu s použitím exotických nástrojů složil,na texty G.Osvaldové, O.Soukup.Bohužel scéna navržená pro jeviště divadla Kalich působí poněkud stísněným dojmem.O absenci živého orchestru se nemá cenu zmiňovat.Výborné herecké výkony(Sklenář,Tomeš,Čiernik)přispívají k celkovému úspěchu.Psáno z 1.reprízy.70%.
(zadáno: 1.9.2013)
Pražské premiérové uvedení legendární rockové opery RENT je velký success. Obrovské nasazení všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, M.Klucha, M.Procházkové, O.Smysla i O.A.Vojty.Můžeme se těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 30.8.2013.Hodnocení 80%.
(zadáno: 13.8.2013)
Původní český muzikál Touha jménem Einodis mě mile překvapil, velice dobře zapadá do prostředí Letní scény v Praze na Novém Světě.Famózní, nezapomenutelný sametový hlas Marty Kubišové velice pěkně souzní s hlasem Anety Langerové.Příběh samotný je velice zajímavý, představení má spád, je stále na co koukat.Zpěvné texty Marty Skarlandtové,dobré jsou i výkony ostatních protagonistů(Novák,Orozovič,Hein)Hudba Karla Štolby dobře posouvá děj.K tomu živá kapela Petra Maláska.Co si více přát?Zkrátka díky za nový český muzikál a za pěkný večer prožitý pod letní večerní oblohou.Hodn.80%.
(zadáno: 18.6.2013)
Drž mě pevně, miluj mě zlehka v Divadle ABC je docela nuda.Děj ubíhá pomalu a je plytký, herecké výkony žádná sláva.Celkové vyznění této divadelní adaptace amerického autora R.Fulghuma vyvolává rozpaky.Inscenace z části připomíná slavnou Tančírnu, na kterou ale zdaleka nemá.V hudebním nastudování hry slyšíme kratičké části popěvků, se slabými texty a ještě podprůměrnou interpretací.Humor má zachránit dáma s velkým "pozadím", to snad ale ne?Inscenaci nakonec zachrańují staří manželé v podání J.Drbohlavové a L.Lipského.A to je opravdu trochu málo!Hodnocení 30%.
(zadáno: 31.5.2013)
Jedna z nejúžasnějších operetek,slavná Hervého Mam´zelle Nitouche,patří k tomu nejlepšímu,co nabízí současný operetní repertoár.V HdK vlastně Nitouche přenesli z brněnského Městského divadla,kde byla na repertoáru.Z původního obsazení hraje hlavní roli držitelka Thálie,výborná Radka Coufalová-Vidlák i v pražské inscenaci.Pochválit lze herecké výkony Z.Herfortové,T.Trapla.Hlavní mužskou roli ztvárnil "plzeňský" B.Kotiš a ne každému se jeho herecké přehrávání může líbit.Jinak první polovina předst.se zdá být poněkud těžkopádná,ale po pauze se diváci chytli a byli zcela spokojeni.Hodnocení60%.
(zadáno: 22.5.2013)

Tančírna, vytvořená na motivy proslulé divadelní hry v Divadle Radka Brzobohatého se opravdu povedla.Svědčí o tom vyprodaný sál a spokojení, pobavení diváci.Přitom v Tančírně nejde jen o samoúčelné předvádění, ale i o vážnou sondu do našich československých dějin, třicátých let po současnost.Je třeba pochválit režii H.Gregorové, choreografii, kostýmy a též velmi důležitou hudební složku hry.Výborné jsou výkony všech protagonistů, zvláště P.Pálka, J.Révaie, P.Mourkové, P.Semeráda.Pokud se chcete pobavit ale i vážněji se zamyslet jací jsme, vřele doporučuji.Hodnocení 80%.
(zadáno: 20.5.2013)
V hudební pohádce Kapka medu pro Verunku lze vyzvednout jen scénografii a kostýmní výpravu.Hudba i texty jsou spíše podprůměrné, pěvecky zaujala B.Basiková,P.Kutheil a M.Sejnová.Vůbec nejhorší jsou herecké výkony všech účinkujících.(F.Slováček ml., F.Pytloun, J.Zonyga...)Hlavní podíl na tomto neúspěchu má nulová režie.Představení působí dojmem, že vše bylo ušité horkou jehlou!Přidáme-li plytký děj, absenci živého orchestru, zjistíme, že 2,5 hodiny jsme mohli prožít užitečněji.Hodnocení 20%.
(zadáno: 11.5.2013)
V pořadí druhé u nás uvedení slavných The Cats v MdB zůstalo na půl cesty.Jde o novou koncepci,která má své úskalí.Největším nedostatkem je scénografie a kostýmní výprava.Scéna působí na velkém jevišti poněkud stroze a kostýmy ne vždy zapadají do poetiky muzikálu,tak jak jej mistr A.L.Webber na motivy povídek T.S.Eliota vytvořil.Výborné jsou však herecké výkony všech protagonistů.Muzikál je velice náročný po stránce pohybové!H.Holišová zpívá Grizabellu po svém a výborně.Též v menší roli divadelního kocoura Múze překvapil L.Kolář.Hudební nastudování bezchybně provedl Caspar Richter.Hodnocení70%
(zadáno: 9.5.2013)
Pan Kaplan má třídu rád, milé, divácky úspěšné hudební představení.Dobré herecké výkony,v čele s Oldřichem Víznerem i Jitkou Smutnou.Klobouk dolů před hereckým výkonem pana Lubomíra Lipského i Jany Drbohlavové.Kdo se chce pobavit, tak vřele doporučuji.Živý orchestr s origin. písněmi.Hodnocení 50%
(zadáno: 11.3.2013)
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť,prvotina A.L.Webbera a T.Riceho,uvádená v ostravském divadle J.Myrona nedosahuje kvalit brněnského uvedení v roce 2006 a již vubec ne např.londýnké inscenace.Největší slabinou je v obsazení jednotlivých rolí.T.Novotný není ideálním představitelem Josefa,H.Fialová jako vypravěčka nestačí na roli hlasově ani herecky a snad vubec nejslabší byl výkon(parodie)J.Rusnáka jako faraóna.Problém s orientací na jevišti mělo i 25dětí ve sboru.Pochválit lze jen překlad M.Prostějovského a hud.nastudování.Bohužel Josef je po tento soubor nad jejich síly.Hod.40%.(10.3.)
(zadáno: 21.1.2013)
HONZY 60%
My Fair Lady, muzikálová klasika v Divadle na Fidlovačce zůstala na půli cesty.Soubor se snáží, ale vyniká snad jen hlavní představitelka květinářky Lízy, Barbora Mošnová.(oprávněná nominace na Cenu Thalie 2011)Dvojice pánů Higginse a Pickeringa(Töpfer a O.Brousek ml.)působí,jako by hráli na jen půl plynu - zkrátka úsporně, bez jiskry a nadšení.Hlavním nedostatkem je docela chudá výprava, včetně scény a vůbec nepovedené jsou kostýmy.Též choreografie není žádný zázrak.Chybí také větší company, takže celkový dojem je takový, že jsme byli svědky komorního nastudování My Fair Lady.
(zadáno: 28.10.2012)
Nejhranější titul Willyho Russella v Anglii byl s úspěchem uveden pod režijním vedením Stanislava Moši na hudební scéně MDB.Tento smutný příběh rozdělených dvojčat i na strohé scéně je velmi působivý.Postarali se o to především herci Hana Holišová,Dušan Vitázek a Lukáš Janota.Tato trojice předvádí excelentní herecké výkony.(po zásluze odměněné standing ovation)Bohužel důležitá role vypravěče obsazená Stanislav.Slovákem byla vysloveně slabě a nepřesvědčivě zahraná i zazpívaná.Velice citlivě nastudoval hudební složku muzikálu dirigent Dan Kalousek.Velmi dobrý je i překlad A.Nováka.Hodnocení 70%.
(zadáno: 26.10.2012)
Muzikál DONAHA! uvedený na prknech divadla na Vinohradech vydržel na repertoáru více než 6,5 let.Parta nezaměstaných dělníků dokázala se svými životními příběhy zaujmout.Škoda,že chybí živý orchestr.Hudba Davida Yazbeka by si jej zasloužila.Všichni hlavní protagonisté svým hereckým zpíváním ani moc inscenaci neuškodili.Hodnotím 60%.
(zadáno: 23.10.2012)
Nevšední muzikál Probuzení jara podle dramatu F.Wedekinda s výbornou hudbou D.Sheika uvedla nedávno s úspěchem i Broadway a West End.Na hudební scéně MDB nastudoval muzikál v české premiéře S.Moša.Hudebního nastudování se úspěšně zhostil K.Škarka.Vynikající překlad J.Joseka.S.Mošovi se podařilo citlivě přenést ožehavé téma na jeviště a současně muzikál neztratil nic na působivosti.Lze vyzvednout všechny protagonisty.Velmi zajímavě působí pro vybrané diváky umístění jejich sedadel přímo na jevišti.Hodnotím 80%.
(zadáno: 23.10.2012)
Evita z dílny slavného anglického skladatele A.L.Webbera a libretisty T.Rice nastudovalo na hudební scéně MDB s D.Vitázkem v roli Che,s H.Holišovou v titulní roli Evity a v roli Perona vystoupil I.Ondříček.Bezchybné hudební nastudování s dirigentem J.Petrdlíkem.Poněkud chudě působí však scénografie.V konečném výsledku ale Evita pusobí v Brně dobře.Honocení 70%.
(zadáno: 23.10.2012)
Výborné zpracování slavné rockové opery A.L.Webbera a libretisty T.Rice JESUS CHRIST SUPERSTAR v podání souboru MDB.Velice působivá scéna včetně světelného desingu.Dobré výkony hlavních představitelů D.Vitázek(Ježíš)J.Jackuliak(Jidáš)J.Musilové(Máří Magdalena)Hodnocení 70%.
(zadáno: 22.10.2012)
Moc milý muzikál,vlastně prvotina muzikálového mága A.L.Webbera.Původně uveden jako krátké školní představení.Po připsání dalších skladeb se stal Josef světovým top muzikálem.V MDB jako obvykle dobré nastudování s D.Vitázkem v roli Josefa,R.Coufalovou coby učitelkou,P.Gazdíkem jako Faraónem.Zajímavá scéna s obrovskou knihou,v které vypravěčka listuje.Milé a dojemné scény s dětmi.Pokud se chcete pobavit a vidět jak to chodí v Egyptě,navštivte toto příjemné a svižné dílko.Vezměte i svoje dětí a určitě nebudete litovat.Hodnocení 70%.
(zadáno: 20.10.2012)
Jak udělat kariéru snadno a rychle,tuto úspěšnou americkou hudební komedii ovšem u nás snadno a rychle inscenovat nelze.Aspoň ne ve Vinohradském divadle.V souboru chybí kvalitní umělci,kteří by uměli 100% zpívat,hrát i tančit,které muzikál potřebuje.Pokud ještě přidáme slabou a nevýraznou režii R.Baláše,vznikne dílo,které nemá ambice se stát divadelním hitem.Muzikálu nepřidá ani absence živého orchestru.Z herců se snaží Meduna,Batěk,Holý,Stryková.Obsadit do hlavní role M.Novotného nebylo nejštastnější.Bohužel ani scéna a kostýmní výprava neohromí.Vadí i posunutí děje do současnosti.Hodn.30%.
(zadáno: 19.10.2012)
Klíč králů zůstal na půl cesty.Na diváka totiž působí až lhostejným dojmem.Jistě měl Landa vyšší ambice.Dílo je zajímavé snad jen po vizuální stránce(díky kostýmům).Hudba velká nuda,chybí ústřední zapamat.motiv,slabá je i orchestrace.Protagon.se snaží podat dobrý výkon,ale velmi plytký děj a nevýrazná hudba to nedovoluje.(snaží se Schwab,Ruml,Trapl)Scéna je zajímavá i díky LED projekcím.Velmi tristní je ruční pohybování projekční oponou.Fandové D.Landy,najdou možná i světlejší momenty ale pro běžného diváka jde o rockovou operu plnou šedi a nevýraznosti.Já ke"Klíči králů",klíč bohužel nenašel!
(zadáno: 4.10.2012)
Muzikál AIDA se velmi povedl.Za toto provedení by se nemusel stydět ani londýnský West End,kde mimochodem AIDA ještě nebyla uvedena!Výborné pěvecké i potažmo herecké výkony hlav.představitelů,především Dashy,Noida,Bílé,ale i ostatních,včetně company.Pěkně znějící hudební provedení,zajímavá a funkční scénografie,včetně výrazných kostýmů,neotřelá choreograf.Moderní a zpěvný překlad textů A.Novákem.Hlavní devízou muzikálu je skvostná a přesvědčivá hudba Eltona Johna i pův.textů T.Rice.Těšme se na české cd.Představení je atraktivně teatrální,má spád a prakticky mu není co vytknout.Hodnocení 90%.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>