Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 23.9.2019)
Napínavý krimimuzikál S.Levaye a M.Kunzeho REBECCA uváděný v NDMS svým zpracováním i provedením se řadí k úspěšným dílům uváděných v Ostravě,ovšem u Rebeky je největším nedostatkem hudební složka.(tak jak S.Levay složil hudbu,kde se prolíná více hudebních žánrů,až místy sklouzává k operetce)bohužel snižuje celkový dojem.Největší umělecký výkon podává M.Horká v roli komorné,která si zaslouží pochvalu.U ostatních herců již špičkové výkony nevidíme (Harok,Šnytová,Novotný)Muzikálu hlavně chybí emoce,které by mnohem silněji vtáhly diváka do děje.Přesto lze Rebeku určitě doporučit.Repríza 22.9.2019
(zadáno: 30.9.2014)
Absolventská inscenace REGULACE INTIMITY 4.ročníku studentů Katedry alternativního a loutkového divadla přináší divákovi intimní pohled do duše dvanácti absolventů.Jde o kolektivní dílo a lze pochválit všechny protagonisty za přesvědčivé herecké výkony,které potažmo přinášejí divákům rozhodně zajímavé zamyšlení o tom,jak jsme na tom se svými city,tužbami,strachem,přiznání pravdy,studem ale třeba i vztahem ke svému okolí, včetně našich nejbližších.Hra působí až dojemně,zvláště v závěrečné klauniádě.Psáno z reprízy 29.9.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 1.9.2013)
Pražské premiérové uvedení legendární rockové opery RENT je velký success. Obrovské nasazení všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, M.Klucha, M.Procházkové, O.Smysla i O.A.Vojty.Můžeme se těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 30.8.2013.Hodnocení 80%.
(zadáno: 19.4.2014)
Přenesení legendární rockové opery RENT do divadla Kalich je velký success. Obrovské nasazení, mladistvý elán všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, R.Tomeše, M.Doubravové, O.Smysla i L.Pečenky.Můžeme se oprávněně těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 19.4.2014 v 19h..Hodnocení 80%.
(zadáno: 30.11.2018)
MdB uvádí,tentokrát na komornější činoherní scéně,kult.muzikál RENT,který vyniká režijním přístupem S.Moši.Podařilo se mu vyjádřit hlavní poselství tohoto náročného muzikálu,a to touhu jednotlivých postav po lásce a také vlastní sílu,kterou musí vynaložit ve svých nelehkých osudech.Rent je uváděn v novém českém překladu.Čeština muzikálu nevadí,ale já bych upřednostnil orig.anglickou verzi.Z hereckých výkonů nutno vyzdvihnout především A.Slaninu,D.Vitázka,H.Holišovou (pozor na přehrávání lesbické postavy) ale i K.Pekara a D.Rymeše.Všem se Rent sice nelíbí,stojí však za vidění.Repríza 29.11.2018
(zadáno: 15.6.2019)
Domníváte-li se,že uvidíte v divadle ABC klasického Gogolova REVIZORA,jste na omylu.To by nesměl hru režírovat D.Drábek.Nejenže Revizora pojal po svém,ale celou hru i "náležitě" upravil.Při sledování první části se i docela zasmějete různým gagům á la tv show.Bohužel obsazení P.Tomicové,V.Kopty tomu nahrává.Jejich výkony jsou téměř na bázi amatérského divadla.Totéž lze říct i o mladém T.Havlínkovi,který v hlavní roli Chlestakova značně přehrává.Opakující se prostředky v činohře např.porty,ale i pokus o muzikálovou vložku,divadlu zbytečně ubírá na věrohodnosti a naléhavějšímu poslání.14.6.2019
(zadáno: 21.11.2011)
Výborný Honza Kříž, víceméně zpěvné songy Ondřeje Soukupa,místy šílené texty Gabiny Osvaldové,trapní a děj neposouvající skřeti,nevýrazný výkon Martina Pošty,svižná choreografie Jána Durovčíka
(zadáno: 3.3.2017)
ROCKY v praž. KC je velkou show,ovšem za srdce Vás moc nechytne.Chybí především nutné emoce,taneční choreografie je mizivá,herci se v obrovských prostorách poněkud ztrácejí.Dobrý výkon podávají hlavní představitelé J.Kříž ,H.Holišová a L.Simon.Ostatní postavy jsou epizodní.Ukazuje se,že pouhý přepis filmu,do cca 3 hod. muzikálu, nestačí.Místy dialogy váznou(hlavně v 1.půlce) a tempo muzikálu zpomalují.Zajímavá je scéna,ale ruší stálé ruční posouvání jednotl.panelů.Živý orchestr i sbor znějí ok.Velké finále muzikálu je působivé,i když poněkud zmatečné,včetně závěrečné děkovačky.2.3.17 Hodn.50%
(zadáno: 1.7.2015)
Nejnovější uvedení Shakespearovské hry ROMEO A JULIE na Pražském hradě bohužel nemá se Shakespearem moc společného.Jde o zmodernizovanou a upravenou verzi režiserů Kukučky a Trpišovského.Z krásného překladu Martina Hilského moc nezůstalo, neboť bylo zkráceno víc jak polovina původních textů. Krátilo se i v jednotlivých větách!Celé představení působí nejednotně,nudně.Na moderní scéně se potkávají herci,kteří nejsou sehraní a jejich výkony pokulhávají.Za pochvalu stojí zmínit snad jen Jana Sklenáře v roli Romea.Scéna,kostýmy i choreografie nejsou originální,vše již bylo objeveno.Škoda.Hodn.20%
(zadáno: 25.9.2015)
Světový muzikál G.Presgurvica dorazil do ČR sice se zpožděním,ale o to s větší parádou.Jde o mimoř.zdařilé nastudování muzikálového klenotu.Je třeba pochválit režijní pojetí L.Vaculíka.Ani na chvilku se nenudíte.Představení má spád,předává emoce,herecké výkony sice ještě tu a tam pokulhávají,ale vše si určitě časem sedne.H.Vondráčková je omyl!Jednoznačně výborná je choreografie.(např.nenávist+zlo)Chválím kostýmy,scénu,světelný design.Zvuk je dobrý,místy přezvučený.Český přepis textů je na úrovni.Z představitelů jsou dobří Kolář,Fišarová,Růža,Slanina,Čvančarová,Jícha,Bujárek.Gener.zk.23+24.9.15
(zadáno: 23.11.2017)
Nové uvedení českého muzikálu ROMEO A JULIE autorů Bartáka a Krečmara se zdá být dobrým tahem.Muzikál se již hrál na zámku Hluboká i v dalekém Soulu.Zde tvůrci přistoupili k několika kladným změnám v režii,scénografii i kostýmech.Příležitost dostali i noví adepti muzikálové branže.Výstižnou hudbu dobře interpretují protagonisté I.Korolová(Julie),Š.Komárek(Romeo)Jejich herectví je uvěřitelné a do rolí vnášejí potřebné emoce.Dobří jsou i O.Bábor(Benvolio)a O.Smysl(Mercuzio).Muzikál vkusně rámují oživlé sochy i andělé.Početná company jen umocňuje divácký zážitek z nesmrtelného díla R+J.22.11.2017
(zadáno: 25.5.2019)
Režisér M.Dočekal by měl mít více pokory a myslet na diváka.Jeho inscenování krásného dramatu ROMEO A JULIE s vynikajícím překladem M.Hilského v div.ABC svým přístupem doslova zabil.Za prvé špatná živá kapela,nehodící se do příběhu.Za druhé ubohá scénografie,kostýmy.Za třetí příšerná,slabá,neatraktivní,falešně zpívající Julie,nechápu režijní záměr?Proč např.S.Remundová alias I.Janžurová hraje dvojroli?(chůvu a knížete)Nebýt dobrých hereckých výkonů.Z.Piškuly,F.Březiny,D.Batulkové,M.Vykuse,M.Donutila,tak by se celá inscenace mohla uvádět na experimentální komorní scéně pro tucet diváků.24.5.19.
(zadáno: 20.6.2019)
Milé představení klasiky Shakespeareova ROMEA A JULIE MdB uvádí v Brně na Biskupském dvoře.Na scéně je minimum kulis, o to více vynikne krásný Shakespearový text, v překladu Jiřího Joseka. Představení jako celek působí kompaktně a nutno pochválit všechny protagonisty.Neměli to 19.6. na Biskupském dvoře lehké, neboť povětrnostní vlivy(silný vítr,prudký déšť)ztěžovaly jak hercům,tak i divákům klidné sledování této slavné tragédie.Z hereckých výkonů velmi dobří T.Dalecký, E.Mertová, D.Vitázek, O.Studénka i K.Pekar.Psáno z reprízy 19.6.2019 Hodnocení 60%.
(zadáno: 21.12.2019)
Hudební insc.podle filmu ŠAKALÍ LÉTA v divadle Na Fidlovačce vyznívá velice rozpačitě.Jde o muzikál,nejde o muzikál,jde o hudební hru?Tvůrcům se nepodařilo přenést na jeviště příběh z 50.let,tak aby šlo o přesvědčivý obraz pražských Dejvic z doby již minulé.I díky chybám ve scénáři,řadou nechvalných hereckých výkonů až k technickým problémům.(hercům je špatně rozumět,zvuk přímo úděsný)Na nijak zajímavé scéně,v nehezkých kostýmech,nepřesné choreografii lze konstatovat,že se Šakalí léta na nuselské scéně nepovedla.Nepomůže jim ani sebelepší výkon Lukáše Adama v roli Bejbyho.Psáno z repr.21.12.19
(zadáno: 21.9.2013)
Pokud chcete vidět, jak lze zničit Jirotkův román Saturnin, jděte se podívat do divadla ABC.Vše začíná nesprávným výběrem herců, bezradným režijním vedením, včetně nevýrazné scény i výpravy.Průměrné jsou i herecké výkony, zvláště u přeobsazených rolích.Pochválit tak lze jen živý orchestr Melody Makers.Představení není hudební komedií, ani muzikálem, ani činohrou, ale slabým odvarem kabaretu se špatnou choreografií a nudným dějem.Sice se najde pár světlých scén (např. tenis, jízda autem)ale celkově je tato dramatizace Saturnina velkým zklamáním!Psáno z reprízy 20.9.2013 Hodnocení 40%.
(zadáno: 6.12.2019)
Hudební příběh podle filmu Dívka na koštěti SAXANA ve Studiu Dva je určen hlavně dětem. I když některé děti příběh moc nezaujal,tak aspoň kouzla je bavila. Hereckou stránku nelze hodnotit, neboť není vcelku co hrát.Herci se většinou jen pitvoří. Přesto lze konstatovat, že adaptace má spád, zvládnutá kouzla i taneční složku a hlavně připomněla, dnes již kultovní film Václava Vorlíčka. Psáno z reprízy 6.12.2019 Hodnocení 50 %.
(zadáno: 18.6.2016)
Shakespearův SEN ČAROVNÉ NOCI balancuje na pomezí divadelních žánrů (groteska,cirkus,travesti,balet....)Jen to činoherectví se zcela vytrácí.Režisér Špinar škrtal text a z výborného překladu J.Joska zbylo malinko.Herci nemají o čem hrát,tak se pitvoří a přehrávají.Na nehezké scéně pokryté molitanem nelze uvěřit kouzelnému pohádkovému světu vyvolávajícímu lásku.K tomu se přidává šílená disco hudba a fantasmagorie ovládá scénu historické budovy naší 1.scény.Shakespeare se nekoná a nedivím se,že se hraje bez přestávky,neboť by se šokovaní diváci nemuseli vrátit do svých sedadel.Premiéra 17.6.2016
(zadáno: 19.10.2017)
Sister Act po karlínsku aneb jak udělat z Hany Zaňákové afroameričanku.Chybou dramaturgie HdK je uvést Sestru..a nemít vhodnou hl.představitelku.LB role vůbec nesedí,nestačí mít jen černou kudrnatou paruku a pěvecky tlačit na pilu.Navíc muzikál má plytkou zápletku a neustálé opakování sborových scén jeptišek nudí.(navíc sbory nejsou sezpívané)Dobrý výkon podal R.Tomeš mile překvapila V.Vyoralová.Trapně vyznělo trio Urban-Sobotka-Ryšavý.V.Bártovi role zločince též vůbec nesedla.Přidáme-li nepřekvapuj.režii A.Procházky,špatný zvuk,máme pochybnou show,kterou si HdK mohlo odpustit.Předpr.18.10.17
(zadáno: 21.7.2012)
Anglický dramatik Willy Russel, známý především svým vynikajícím muzikálem Pokrevní bratři, napsal melodrama Shirley Valentine pro jednu herečku.Hra nese především poselství, že každý z nás má své sny a touhy a má se snažit je uskutečnit.U nás s touto hrou slaví zasloužený úspěch Simona Stašová.Její herectví je velmi dobré, leč hra jako taková je bohužel dosti plytká a hlavně v první části i místy nudná.Nutno ale podotknout, že na českého diváka spolehlivě zabírá a sklízí ovace.I v době divadelních prázdnin toto představení dokáže vyprodat sál divadla ABC.
(zadáno: 17.3.2016)
Historický muzikál v Divadle Hybernia SIBYLA,KRÁLOVNA ZE SÁBY je nezáživným dílem v řadě pražských muzikálů domácí produkce.Největším nedostatkem je nic neříkající hudba a aranžmá Miro Procházky.Slabý děj nezachrání ani funkční scéna D.Dvořáka a potažmo i kostýmy.V hlavní roli krále Šalamouna Z.Fric.Role mu nesedla (asi záložní alternace?) S E.Ochmanovou tvořili nesourodý pár a jejich velké lásce nelze uvěiřt ani náhodou.Jen P.Strenáčik se zhostil role se ctí.Celkový dojem z muzikálu je velmi rozpačitý.Režie ani choreografie nepřinesly nic nového.Škoda vynaloženého úsilí a času.4.gener.16.3.16
(zadáno: 19.12.2016)
Divadelní adaptace ŠÍLENĚ SMUTNÉ PRINCEZNY ve Studiu Dva nijak nevybočila s již dříve uvedenými hudeb.počiny.Hlavní nedostatek je ve scénáři,neboť inscenace přejala většinou doslovné dialogy s filmu a přidané jsou,ne vždy povedené,repliky na současnost.Také choreografie a scénografie je pojata velice úsporně.A to je na plnohodnotný muzikál málo.Plusově lze ohodnotit live hudební složku,včetně výborného ozvučení,dále herecký i pěvecký výkon Jana Ciny.Z ostatních rolí není co hodnotit neboť se herci rychle střídali na malém jevišti, jako na běžícím pásu.Psáno z reprízy 16.12.2016 Hodnocení 50%.
(zadáno: 15.9.2019)
Pokud máte rádi Moliéra jděte do DIVADLA NA VINOHRADECH na komedii ŠKOLA ŽEN.Pobaví Vás vtipně veršovaný český překlad J.Žáka,herecké výkony především hlavní pětky T.Pavelky, T.Terberové, D.Benedikta, M.Holého a S.Postlerové.Hlavním tahounem hry je T.Pavelka,který prakticky neopustí jeviště a především mu role stárnoucího muže opravdu sedí.Pochválit je třeba i hudbu O.Brouska, funkční scénu i kostýmy.Moderní herecké prvky jsou do komedie včleněny vkusně a nenásilně.Takže pobavit se Školou žen máte možnost v Praze na Vinohradech.Repríza 14.9.2019 Hodnocení 70%.
(zadáno: 17.6.2014)
Donutil a Sluha ...... se rovná ohromná podbízivost, nevkusnost, nízká umělecká hodnota, nevhodné uvádění inscenace v historické budově ND. Když to ovšem převážné většině diváků nevadí - nic s tím nenaděláte.Hodnocení 30%.
(zadáno: 10.6.2016)
Inscenace SMALL TOWN BOY německého autora Falka Richtera, nyní uváděná v české premiéře v pražské Vile Štvanice je svým námětem zajímavá hlavně pro cílovou 4% minoritu. Vcelku věrně zobrazuje probírané minipříběhy, ovšem hlavním nedostatkem je chybějící dějová linka a též velká řada nastíněných témat, v kterých se divák může ztrácet. Nicméně jsou i vidět dobré herecké výkony všech protagonistů včetně výrazného zpěvu Eriky Stárkové.Divadelní hra stojí za shlédnutí, neboť poskytuje v dnešním světě i řadu věcí k zamyšlení. Repríza 9.6.2016
(zadáno: 13.12.2019)
Americké drama SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO v divadle Abc v réžii M.Dočekala je postaveno především na výborných hereckých výkonech.Ty se týkají hlavně otce a syna Donutilových,Z.Kronerové a V.Dvořáka.Škoda, že se nenaplnily ambice vytvořit 100% činoherní divadlo.Jde o to, že se nepodařilo diváka více zapojit do děje a přenést emoce.Místy hra ztrácí tempo, zvláště v hojných retrospektivách.Celkově i závěr dramatu není bohužel vrcholem inscenace.Moderní scénografie nepůsobí vždy funkčně.Přesto tato hra patří k lepším kusům uváděných v Mdp.Psáno z předpremiéry 13.12.2019 Hodnocení 70%.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>