Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 11 % (23)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (140)
Michal Novák: 16 % (97)
Iva Bryndová: 17 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 21.3.2012)
Muzikál,více spíš zpěvohra,moc nevynikl.Není parodie jako parodie.Tato se však nepovedla.I když se najde pár lepších momentů.(kněžna Libuše v podání V.Gajerové,herecký výkon Z.Kaliny)Hra jako celek ovšem působí jako spíchnutá horkou jehlou,žádná z divadelních složek není ničím výjímečná.Kus je zbytečně dlouhý(3h.),potřeboval by zkrátit,chybí tempo a spád,místy i nudí!Myslím,že mistři humoru Voskovec a Werich,Horníček,Lipský i další působící v tomto kult. divadle by asi kroutili hlavou?Škoda zbytečně vynaloženého úsilí i času!30%.
(zadáno: 17.3.2012)
Lucrezia Borgia tanečně- muzikálové drama, nově upravené pro divadlo Hybernia.Viděl jsem alternaci Basiková, Kassai, Beroun, Marek, Zonyga,Tomeš.Představení má čtyři hlavní složky.Tanec,zpěv,hudbu,herecké ztvárnění.Bohužel absolutorium si zaslouží jen taneční složka muzikálu, zpěv, hudba i herectví je vesměs na průměrné úrovni.To se týká všech hlavních protagonistů.Muzikál sleduje určité umělecké ambice, ale nejspíše bude zajímat jen určité diváky, svědčí o tom jen z poloviny zaplněný sál divadla, druhý týden po premieře.Hodnotim 50%
(zadáno: 8.3.2012)
Překvapení se nekoná!Nová je jen orchestrace ale vše ostatní,kulisy,kostýmy,režie zůstává stejná!V roli Valjeana D.Uličník pěvecky dobrý ale herecky velká bída.Javert(Štágr i Bartůněk)jsou slabí,nepřesvědčí,bez emocí.Vrcholem je obsazení 50letého Vítka jako Maria.Vítek je celkově slabý a zkazí celkový dojem z muzikálu,nikdo mu roli nemůže uvěřit!Špatné je rušení kulisáků při změnách scény,hlučné pouštění mlhy i dunění a hluk z Matějské pouti.Dobré jsou výkony mladých Foreta,Skořepy,Löbla,Skalové,Vágnerové,Urbana.Hodnocení60%.
(zadáno: 27.2.2012)
V rámci přehlídky České divadlo uvedlo MDB v Divad.na Vinohradech muzikál Kvítek z horroru.Jde o velmi podařený kousek.Divák se baví od začátku do konce.Svoje role přesvedčivě uvedli Alena Antalová,Lukáš Janota,Dušan Vitázek i Igor Ondříček.Výborně hrál i živý orchestr(včetně hudby na odchodnou),zajímavá variabilní scéna,moderní světelný park a hlavně přesná režie Petra Gazdíka dělá z tohoto muzikálu super událost.Představení má spád,vtip prostě šmrnc.Zkrátka Brno opět ukázalo,že patří u nás ke špičkám v muzikálové tvorbě.Bravo!
(zadáno: 13.12.2011)
Vynikající nastudování Čarodějek režiserem S.Mošou.Výborné herecké i pěvecké vykony Jany Musilové,Markéty Sedláčkové i Jitky Čvančarové.V roli Darryla výborný Petr Štěpán.Bezchybné hudební nastudovaní dirigentem Jiřím Petrdlíkem,výborná choreografie,scéna s funkčním bazénem.Velmi dobrý překlad Jiřiho Joska.Představení má spád,humor zkrátka se moc povedlo.Vřele doporučuji.
(zadáno: 12.12.2011)
Klasický krásný muzikál v pokleslém hereckém nastudování v čele s nevýraznou a hlavně pěvecky slabou I.Chýlkovou.I ostatní výkony slaboučké.Scéna,choreografie,kostýmy děs, běs!Vrcholem nevkusu je role vysloužilé prostitutky-alkoholičky v podání Ivone Přenosilové.Nevím co tímto představením chtěl režisér Ondřej Sokol dokázat?
(zadáno: 12.12.2011)
Remake Draculy v novém nastudováni.Určitě původni nastudovaní v pražském Paláci kultury bylo po všech stránkách lepší.U Hybernů na malém jevišti muzikál nepůsobí nijak velkolepě.Co ale zůstává je krásná hudba Karla Svobody.
(zadáno: 12.12.2011)
Nový muzikál Franka Wildhorna(autor m.j.supermuzikálu Jekyll a Hyde)uvedený premiérově pro nově po rekonstr.otevřeném Hudebním divadle v Karlíně.Hlavní roli vytvořila Lucie Bílá.Zdárně jí sekunduje V.Noid Bárta.Muzikál nastudoval v broadwayském stylu americký režisér G.Barre.V představení nechybí živá zvířata,pestré kostýmy i svižná choreografie P.Strouhala.Muzikál má spád a Lucie Bílá předvádí výborný výkon.Po hudební stránce slyšíme několik zajímavých skladeb ale chybí vyslovený hit.Tak snad příště?Prý se dočkáme i zfilmování.
(zadáno: 11.12.2011)
Nové uvedení Jesuse v Praze se celkově povedlo.Viděl jsem všechny hlavní alternace.Střihavka již zdaleka není to co dříve.Skořepa se při svém mladí hodně snažil.Lepší Noid než Toužimský,Basiková- Dasha obě dobré,Korn se do muzikálu nehodí,dobrý J.Mach.Výborný O.Balage.Skoda,že musel v HdK skončit!Scéna zajimavá,moderníi výrazné kostýmy pomáhají k celkovému vyznění díla.Ozvučení dobré(byly ovsem i výpadky).Nováinscenace navázala na dřívější úspěch režiséra P.Novotného.
(zadáno: 11.12.2011)
Další v celku nepovedená,zmodernizovaná adaptace klasiky, tak jak jí vidí J.A.Pitínský.Nezajímavá scéna,nevýrazné kostýmy a dosti špatná Pavla Beretová v roli Mahuleny.S tím ani Radúz Vojtěcha Dyka nic neudělá!
(zadáno: 11.12.2011)
Osvědčená dvojice P + Z se snaží.Diváci se misty baví ale i nudí.Žádná sláva!
(zadáno: 6.12.2011)
Výpravný muzikál plný triků a efektů,hlásí slogan.To ale k úspěchu nestačí.Hudba nijak zvláštní.Nejhorší je stepování na plyback!!!Herecké i pěvecké výkony jsou na slabé úrovni.Úvodní efektní nástup Barona Prášila se koná příletem na dělové kouli nad hlavami diváků.Horší je již samotná statická režie R.Renče.Přínosem jsou jen kostýmy R.Šolceho.
(zadáno: 6.12.2011)
Opět jeden zbytečný muzikál.Nezajímavá hudba,špatná nevýrazná režie,herci chodí po schodech nahoru a zase dolu!!V sice zajímavých kostýmech R.Šolceho,ale většinou herci v nich neumí ani hrát!(snaží se M.Absolonová,M.Jandová,R.Tomeš,J.Maxián)
(zadáno: 6.12.2011)
Hrůza,děs,běs,fantasmagorie.Jen pro kulturní barbary.Nevím,proč se toto "dílo" vůbec mohlo dostat na veřejnost....???
(zadáno: 6.12.2011)
Nemám moc rád obnovená představení,toto určitě není lepší než originál s Lucií Bílou.(dobří jsou Zonyga,Kříž a Apolenář)
(zadáno: 6.12.2011)
Zábavný muzikál D.Landy.Pokud se chcete pobavit a máte rádi i pokleslejší humor,máte možnost......(dobří Písařík,Kříž,Lucie Vondráčková)
(zadáno: 6.12.2011)
Napínavý muzikál s hudbou Vašo Patejdla.(inspirace s Jakkylem a Hydem)Role Elizabethy v podání Hany Zagorové je docela průšvih(hlavně herecky).Zajímavá scéna,měnící se pomocí točny.
(zadáno: 4.12.2011)
Třeti nastudování slavného muzikálu EVITA u nás viděla Plzeň.Na Komorní scéně premiéru zpívali Evitu S.Borková,Che patřil R.Říčaři,Peróna ztvárnil D.Uličník.Představení jako celek dopadlo docela dobře,ale dalo by se udělat určitě i lépe.Zvuk orchestru nezní místy správně rockově,S.Borkové nebylo hlavně ve výškách rozumět,a hostující R.Říčař nebyl nijak oslnivý.Scéna,kostými i výprava odpovídá nejspíš finančním možnostem plzen.scény.Připsaný megasong You Must Love Me(Měl jsi mě rad?)vrcholem Evity.Tvůrci se zhostili úkolu se ctí!
(zadáno: 2.12.2011)
Vánoční zázrak se bohužel v Broadwayi nekoná.Jde o hudební vánoční příběh s písničkami Janka Ledeckého.Nově připsané písně nejsou však moc povedené.Vyprávěný příběh je dosti kostrbatý.Inscenaci chybí většícelková propracovanost jednotlivých složek.Herci se sice snaží dobře hrát a zpívat,ale výsledek je průměrný.Dobře hraje Linda Rybová i vděčnáje role babičky Luby Skořepové.(jsou ale alternace)Takže pokud máte v adventní době čas zajít do divadla na jímavý příběh,máte šanci si splnit slib o Vánocích.
(zadáno: 1.12.2011)
Ano,je to tady slavný americký muzikál po čase opět v Praze.Činohru divadla Pod Palmovkou režíroval Stanislav Moša.Petry Jungmanová a Doležalová i Radek Zima a Jan Teplý se snaží,ale bohužel to neníto pravé.Muzikálu chybí štáva,sexepeal i spád.Na těchto prvcích je ovšem muzikál postaven.Zde to moc nefunguje.nemá to koule.Je to zkrátka těžký úkol pro soubor tohoto divadla výborně hrát,zpívat i tančit a stepovat.Oceňuji však dobrý,současný překlad Ivo T.Havlů.Celkový výsledek i dojem je matný.Bohužel to potvrzuje i hudba hraná na playback.Škoda.
(zadáno: 28.11.2011)
Bezvadný světový muzikál v české premiéře.Výborné nastudování,jak hudební tak i pěvecké.Výborné výkony všech protagonistů a zvláště Jana Kříže, Romana Říčaře a Dashy.Představení je vtipné(úžasný překlad Adama Nováka), má spád,ani chvilku se nenudíte,zkrátka se královsky bavíte.Velmi dobrý sound orchestru s dirigentem Jiřím Petrdlíkem i se závěrečnou hudbou na odchodnou!
(zadáno: 23.11.2011)
Další výborně připravený muzikál.Jde o známý a na celém světě nesmírně populární muzikál,kerý zaujme nejen skvělou hudbou,námětem i scénickým provedení.MdB tento skvost exelentně nastudovalo a nic neponechalo náhodě.Výborné herecké,pěvecké i sborové výkony.Cena Thálie pro Petra Gazdíka!Hudební provedení na vysoké úrovni,zajímavá scéna,práce se světly i dobrá režie Stanislava Moši.Vydané studiové dvojcd jen potvrzuje vysoké hodnocení brněnských Les Misérables.
(zadáno: 21.11.2011)
Výborný Honza Kříž, víceméně zpěvné songy Ondřeje Soukupa,místy šílené texty Gabiny Osvaldové,trapní a děj neposouvající skřeti,nevýrazný výkon Martina Pošty,svižná choreografie Jána Durovčíka
(zadáno: 21.11.2011)
Chytlavý titulni song "Ted královnou jsem já",ostatní pisně již méně zajimavé,absence živého orchestru bohužel muzikálu ubírá lepší hodnocení!!!
(zadáno: 20.11.2011)
Vážení přátelé muzikálů!!!! Představení Kata jsem viděl brzy po premieře ale bohužel nejde o žádný muzikál, ale pouze o písničkové pásmo na motivy ze života historické postavy.Vše je prezentováno jen na efekt, ale skutek utekl.Rozebírat umělecké výkony nemá cenu, není zde o čem hrát a ani zpívat.O šílené výpravě, scénografii, nudné hudbě a režii ani nemluvě.Škoda, že se vedení divadla nezamyslí a neustále předkládají našemu divákovi takové paskvily.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >