Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 8.9.2012)
Pomáda opět v Praze a ta ji sluši!Má spád,energii i nadšení všech předst.,pohybová stránka,choreogr.na 100%,pěvecká průměrná,herecké výkony nejslabší!Vadí akcent u některých ženských rolích,též obsazení starších herců mezi mladými,vysloveně vadí!Velmi nevydařené paruky pánských představit.! Absence živého orchestru stalý problém!Výborný J.Kříž v roli Fontaina a též D.Gránský.R.Tomeš např.zbytečně "paroduje" pohybově J.Travoltu.Vysloveně slabí,hlavně pěvecky J.Bernáth,P.Novotný, K.Steinerová.V roli Anděla jako host P.Vítek žádná sláva.Celkově docela povedený muzikál,který nenadchne ani neurazí.
(zadáno: 21.7.2012)
Anglický dramatik Willy Russel, známý především svým vynikajícím muzikálem Pokrevní bratři, napsal melodrama Shirley Valentine pro jednu herečku.Hra nese především poselství, že každý z nás má své sny a touhy a má se snažit je uskutečnit.U nás s touto hrou slaví zasloužený úspěch Simona Stašová.Její herectví je velmi dobré, leč hra jako taková je bohužel dosti plytká a hlavně v první části i místy nudná.Nutno ale podotknout, že na českého diváka spolehlivě zabírá a sklízí ovace.I v době divadelních prázdnin toto představení dokáže vyprodat sál divadla ABC.
(zadáno: 15.4.2012)
Nejde o žádné převratné představení.Rozhodně se čekalo více.Některé scény jsou zajímavé, jiné méně.Výborná taneční i artistická čísla, hudba i scénická místy zajímavá.Titulní hitový song se nekoná!Bohužel hodně špatná technická kvalita zvuku (ozvučení)!!!(J.Kornovi např.nebylo vůbec rozumět)Zaujal herecky i pěvecky výborný Csongor Kassai.(to se ale ví již od uvedení Kudykama)Pěvecky zaujme i Radka Fišarová.Celkově muzikál neurazí ale bohužel ani nenadchne!
(zadáno: 13.4.2012)
Nové nastudovaní Hamleta se povedlo.Neotřelá režie amerického režiséra,funkční scéna,pěkne kostýmy,napaditá choreografie.Muzikál má spád a v hlavni roli exceluje nase nová muzikalová star Václav Noid Bárta.Je výborný pěvecky,herecky i pohybově.Jeho rockový Hamlet je famózní.V dalších rolich dobří Buresova(Ofelie),Vyskočil(Laertes),Kutheil(Horacio)Jandová(královna).Pěkný celkový dojem doplňuje company.Skoda jen,chybí živý orchestr,muzikál by dostal další dimenzi.Nový Hamlet patří u nás k velice povedeným a rozhodně stojí za návštěvu.80%!
(zadáno: 2.4.2012)
Já, Francois Villon,komorní muzikál v divadle Na Jezerce stojí a padá s výkonem Martina Písaříka.V hlavní roli podává herecký,pěvecký i pohybově dobrý výkon.Pochvalu si zasloužíi Petrové Strenáčik a Kostka.Po hudebnístránce moc Ondra Brzobohatý nepřesvědčil.Libreto Jiřího Hubače a texty Pavla Vrby bohužel napatří k vrcholům v jejich tvorbě.Prakticky nulová je scénická výprava muzikálu!Celkový dojem z představení je velice matný,rozpačitý.Škoda,tvůrci měli určitě s muzikálem o slavném francouz. básníkovi,větší ambice.Hodnotím 30%!

(zadáno: 28.3.2012)
Cyrano!Velké divadlo na vinohradské scéně.Neotřelá režie V.Morávka,výborná scéna D.Dvořáka,výrazné kostýmy i světelný park a především skvělá hudba Xindla X.a v neposlední řadě i dobré herecké výkony dělají z inscenace velkou podívanou.Výborní a přesvědčiví jsou Stropnický,Havlová,Kraus,Batěk,Vydra,Frej.Milovníci klasické činohry nejspíš nebudou nadšeni,ale moderní zinscenování Cyrana do polohy postmuzikálu dává hře nový rozměr.Muzikál má spád,švih a celkový dojem je velmi dobrý.V poslední době špičková divadelní událost.80%!
(zadáno: 22.3.2012)
Děti ráje-hitový muzikal s pisněmi Michala Davida je príjemné a milé zpracování příběhu z doby nedávno minulé.Představení má spád a hlavně energii.Tu mu dodávají hlavně mladí představitelé muzikálu(Löbl,Foret,Poláček,Doležalová,Ciatti..).Děti ráje se převážně mladému publiku líbí a mají u něho úspěch.Hodnotím 60%.
(zadáno: 21.3.2012)
Muzikál,více spíš zpěvohra,moc nevynikl.Není parodie jako parodie.Tato se však nepovedla.I když se najde pár lepších momentů.(kněžna Libuše v podání V.Gajerové,herecký výkon Z.Kaliny)Hra jako celek ovšem působí jako spíchnutá horkou jehlou,žádná z divadelních složek není ničím výjímečná.Kus je zbytečně dlouhý(3h.),potřeboval by zkrátit,chybí tempo a spád,místy i nudí!Myslím,že mistři humoru Voskovec a Werich,Horníček,Lipský i další působící v tomto kult. divadle by asi kroutili hlavou?Škoda zbytečně vynaloženého úsilí i času!30%.
(zadáno: 17.3.2012)
Lucrezia Borgia tanečně- muzikálové drama, nově upravené pro divadlo Hybernia.Viděl jsem alternaci Basiková, Kassai, Beroun, Marek, Zonyga,Tomeš.Představení má čtyři hlavní složky.Tanec,zpěv,hudbu,herecké ztvárnění.Bohužel absolutorium si zaslouží jen taneční složka muzikálu, zpěv, hudba i herectví je vesměs na průměrné úrovni.To se týká všech hlavních protagonistů.Muzikál sleduje určité umělecké ambice, ale nejspíše bude zajímat jen určité diváky, svědčí o tom jen z poloviny zaplněný sál divadla, druhý týden po premieře.Hodnotim 50%
(zadáno: 8.3.2012)
Překvapení se nekoná!Nová je jen orchestrace ale vše ostatní,kulisy,kostýmy,režie zůstává stejná!V roli Valjeana D.Uličník pěvecky dobrý ale herecky velká bída.Javert(Štágr i Bartůněk)jsou slabí,nepřesvědčí,bez emocí.Vrcholem je obsazení 50letého Vítka jako Maria.Vítek je celkově slabý a zkazí celkový dojem z muzikálu,nikdo mu roli nemůže uvěřit!Špatné je rušení kulisáků při změnách scény,hlučné pouštění mlhy i dunění a hluk z Matějské pouti.Dobré jsou výkony mladých Foreta,Skořepy,Löbla,Skalové,Vágnerové,Urbana.Hodnocení60%.
(zadáno: 27.2.2012)
V rámci přehlídky České divadlo uvedlo MDB v Divad.na Vinohradech muzikál Kvítek z horroru.Jde o velmi podařený kousek.Divák se baví od začátku do konce.Svoje role přesvedčivě uvedli Alena Antalová,Lukáš Janota,Dušan Vitázek i Igor Ondříček.Výborně hrál i živý orchestr(včetně hudby na odchodnou),zajímavá variabilní scéna,moderní světelný park a hlavně přesná režie Petra Gazdíka dělá z tohoto muzikálu super událost.Představení má spád,vtip prostě šmrnc.Zkrátka Brno opět ukázalo,že patří u nás ke špičkám v muzikálové tvorbě.Bravo!
(zadáno: 13.12.2011)
Vynikající nastudování Čarodějek režiserem S.Mošou.Výborné herecké i pěvecké vykony Jany Musilové,Markéty Sedláčkové i Jitky Čvančarové.V roli Darryla výborný Petr Štěpán.Bezchybné hudební nastudovaní dirigentem Jiřím Petrdlíkem,výborná choreografie,scéna s funkčním bazénem.Velmi dobrý překlad Jiřiho Joska.Představení má spád,humor zkrátka se moc povedlo.Vřele doporučuji.
(zadáno: 12.12.2011)
Klasický krásný muzikál v pokleslém hereckém nastudování v čele s nevýraznou a hlavně pěvecky slabou I.Chýlkovou.I ostatní výkony slaboučké.Scéna,choreografie,kostýmy děs, běs!Vrcholem nevkusu je role vysloužilé prostitutky-alkoholičky v podání Ivone Přenosilové.Nevím co tímto představením chtěl režisér Ondřej Sokol dokázat?
(zadáno: 12.12.2011)
Remake Draculy v novém nastudováni.Určitě původni nastudovaní v pražském Paláci kultury bylo po všech stránkách lepší.U Hybernů na malém jevišti muzikál nepůsobí nijak velkolepě.Co ale zůstává je krásná hudba Karla Svobody.
(zadáno: 12.12.2011)
Nový muzikál Franka Wildhorna(autor m.j.supermuzikálu Jekyll a Hyde)uvedený premiérově pro nově po rekonstr.otevřeném Hudebním divadle v Karlíně.Hlavní roli vytvořila Lucie Bílá.Zdárně jí sekunduje V.Noid Bárta.Muzikál nastudoval v broadwayském stylu americký režisér G.Barre.V představení nechybí živá zvířata,pestré kostýmy i svižná choreografie P.Strouhala.Muzikál má spád a Lucie Bílá předvádí výborný výkon.Po hudební stránce slyšíme několik zajímavých skladeb ale chybí vyslovený hit.Tak snad příště?Prý se dočkáme i zfilmování.
(zadáno: 11.12.2011)
Nové uvedení Jesuse v Praze se celkově povedlo.Viděl jsem všechny hlavní alternace.Střihavka již zdaleka není to co dříve.Skořepa se při svém mladí hodně snažil.Lepší Noid než Toužimský,Basiková- Dasha obě dobré,Korn se do muzikálu nehodí,dobrý J.Mach.Výborný O.Balage.Skoda,že musel v HdK skončit!Scéna zajimavá,moderníi výrazné kostýmy pomáhají k celkovému vyznění díla.Ozvučení dobré(byly ovsem i výpadky).Nováinscenace navázala na dřívější úspěch režiséra P.Novotného.
(zadáno: 11.12.2011)
Další v celku nepovedená,zmodernizovaná adaptace klasiky, tak jak jí vidí J.A.Pitínský.Nezajímavá scéna,nevýrazné kostýmy a dosti špatná Pavla Beretová v roli Mahuleny.S tím ani Radúz Vojtěcha Dyka nic neudělá!
(zadáno: 11.12.2011)
Osvědčená dvojice P + Z se snaží.Diváci se misty baví ale i nudí.Žádná sláva!
(zadáno: 6.12.2011)
Výpravný muzikál plný triků a efektů,hlásí slogan.To ale k úspěchu nestačí.Hudba nijak zvláštní.Nejhorší je stepování na plyback!!!Herecké i pěvecké výkony jsou na slabé úrovni.Úvodní efektní nástup Barona Prášila se koná příletem na dělové kouli nad hlavami diváků.Horší je již samotná statická režie R.Renče.Přínosem jsou jen kostýmy R.Šolceho.
(zadáno: 6.12.2011)
Opět jeden zbytečný muzikál.Nezajímavá hudba,špatná nevýrazná režie,herci chodí po schodech nahoru a zase dolu!!V sice zajímavých kostýmech R.Šolceho,ale většinou herci v nich neumí ani hrát!(snaží se M.Absolonová,M.Jandová,R.Tomeš,J.Maxián)
(zadáno: 6.12.2011)
Hrůza,děs,běs,fantasmagorie.Jen pro kulturní barbary.Nevím,proč se toto "dílo" vůbec mohlo dostat na veřejnost....???
(zadáno: 6.12.2011)
Nemám moc rád obnovená představení,toto určitě není lepší než originál s Lucií Bílou.(dobří jsou Zonyga,Kříž a Apolenář)
(zadáno: 6.12.2011)
Zábavný muzikál D.Landy.Pokud se chcete pobavit a máte rádi i pokleslejší humor,máte možnost......(dobří Písařík,Kříž,Lucie Vondráčková)
(zadáno: 6.12.2011)
Napínavý muzikál s hudbou Vašo Patejdla.(inspirace s Jakkylem a Hydem)Role Elizabethy v podání Hany Zagorové je docela průšvih(hlavně herecky).Zajímavá scéna,měnící se pomocí točny.
(zadáno: 4.12.2011)
Třeti nastudování slavného muzikálu EVITA u nás viděla Plzeň.Na Komorní scéně premiéru zpívali Evitu S.Borková,Che patřil R.Říčaři,Peróna ztvárnil D.Uličník.Představení jako celek dopadlo docela dobře,ale dalo by se udělat určitě i lépe.Zvuk orchestru nezní místy správně rockově,S.Borkové nebylo hlavně ve výškách rozumět,a hostující R.Říčař nebyl nijak oslnivý.Scéna,kostými i výprava odpovídá nejspíš finančním možnostem plzen.scény.Připsaný megasong You Must Love Me(Měl jsi mě rad?)vrcholem Evity.Tvůrci se zhostili úkolu se ctí!

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >