Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9

(zadáno: 14.8.2018)
VEČER TŘÍKRÁLOVÝ ANEB COKOLIV CHCETE nepřekročil průměr uváděných Shakespearových her v rámci LSS.Vznikla incenace ušitá horkou jehlou,i výběr herců nezapadá do jednotného celku.Herecké výkony nemají hloubku,spíše se herci pitvoří a předvádí pouze herecké etudy,vhodné do tv zábavného pořadu.Přidáme-li nevýrazné kostýmy,nijak oslnivou scénu jsme svědky málo záživné hry bez jiskry a šarmu.Domnívám se,že při inscenování Shakespearových her v rámci LSS by měl být kladen větší důraz na umělecké vyznění děl,aby divák,za nemalé peníze,neodcházel zklamán.Psáno z reprízy 13.8.2018 Hodnocneí 40%
(zadáno: 15.6.2018)
Pokládám si otázku,pro koho divadelníci z činohry Národního divadla s režis.Špinarem vlastně svoje inscenace připravují?Většina jejich "kousků" se nedá zhlédnout.Nejnovější hra ve Stavovském divadle VÍTEJTE V THÉBÁCH je toho zářným příkladem.Téměř polovina diváků různé věkové kategorie prchla z divadla o přestávce a zbylí návštěvníci přetrpěli II.polovinu představení a vesměs odcházeli velmi nespokojeni,až znechuceni.Lituji herce,kteří musejí v tomto uječeném paskvilu účinkovat.Pokud p.Špinar chce experimentovat a šokovat,ať si vybere alternativní divadelní scény a neleze do hist.prostor ND.
(zadáno: 9.9.2018)
Muzikál HAIR v předpremiéře v Kalichu zklamal.Viděl jsem několik insc.Vlasů u nás i v zahraničí,ale současná verze je nejhorší.Jde hlavně o převedení děje do současnosti,násilná aktualizace,včetně politických narážek(LSD-KSČ,hašiš-Babiš)Současný scénář,přitažený za vlasy,muzik. nepomůže.Bohužel tato česká verze ničí geniální původní verzi tohoto super muzikálu.K tomu nulová scénografie,slabé činoherní výstupy střídající se jako v tv 70.let.Chybí živá kapela!Zbývá naštěstí geniální hudba,která Vás dostane.Mladí účinkující se snaží.Pochválit je třeba Tomeše,Pekárka,Komárka,Tlustou.Před.8.9.18
(zadáno: 13.10.2019)
Muzikál VODA (A KREV)NAD VODOU je druhým dílem s hudbou Elánu.Hlavním mínusem je nudné libreto,posunuté nefunkčně do dnešní doby.Hrabě Monte Christo v současnosti zkrátka nefunguje.Děj se vleče i kvůli neúnosné stopáži 3,5hod.Pochválit lze jen R.Pekárka,T.Löbl i Z.Fric zbytečně tlačí na pilu a náročnější party nevyzpívají.Nejednotný výkon podává i company,především v taneční složce.Zajímavá je scéna i kostýmy.Hudební playback je velmi hlasitý a zpěváci mají problém ho přezpívat.Nutno říci,že bohužel druhý počin Vody... nedosahuje kvalit Osmého světadílu,který je vyváženější.Psáno z repr.12.10.
(zadáno: 4.9.2020)
Téměř 45 let u nás neuváděná divadelní adaptace L.N.Tolstého VOJNA A MÍR se dočkala znovu uvedení v divadle ABC.Režie se ujal M.Dočekal a lze konstatovat,že jde o pojetí klasiky versus moderny.Za klasikou stojí divadelní text,herecké výkony.Moderní pojetí přináší scénografie(je zajímavá),kostýmy,moderní hudba,světla,mikrofony,digitální tabule,reflektory nahrazující vojenská děla atd.Zdá se ovšem,že příliš moderních prvků vnesených do inscenace je na závadu.Divák je modernou rušen a chybí mu hlubší vykreslení jednotlivých postav.Přesto lze hru doporučit,neboť herecké výkony jsou vesměs dobré.
(zadáno: 20.11.2011)
Jde o divadlo na divadle.Více než muzikál to je spíše hudební hra.Místy Vás zaujme ale většinou nudí.Zajímavá choreografie, slabší výkon Ivany Chýlkové.Pro amerického diváka jo,pro nás žádné terno.Pokud máte volný večer, tak to zkuste!
(zadáno: 26.4.2018)
Divadelní verze filmu ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE v Divadle pod Palmovkou je zajímavou hrou, pokud neznáte film.Ten kdo film viděl, tak chtě nechtě musí srovnávat a bohužel vyhrává na celé čáře film.Inscenace sice zaujme např.neotřelými kostýmy, které někomu mohou vadit.Největším nedostatkem je dlouhá stopáž inscenace, místy se děj šíleně vleče a nebo neustále opakuje.A to může diváka nudit.Z hereckých výkonů zaujal T.Dianiška,J.Teplý.Málo přesvědčivý (místy až přehrával) R.Valenta.Celkový režijný přístup nijak neoslnil, neboť jde o mnohokráte inscenované hraní divadla na divadle.Repríza 24.4.2018
(zadáno: 3.2.2018)
Činoherní hra ZATMĚNÍ v divadle Broadway svým tématem přibližuje nevyléčitelnou nemoc, která může zasáhnout každého z nás.Ve hře se pozornost soustředí na manželskou dvojici (D.Sitek a I.Svobodová).Hra nabízí klasickou režii a bohužel nepřináší žádné převratné divadelní umění, spíše odcházíte z divadla pesimisticky naladěni.Psáno z reprízy 31.1.2018 Hodnocení 50%.
(zadáno: 9.6.2014)
Špinarův režijní debut v histor.budově ND se vůbec nepovedl.Kdyby viděli bří Čapkové jeho zmodernizovanou,částečně zhudebněnou divadelní hru ZE ŽIVOTA HMYZU,asi by se hodně divili.Chybou bylo obsazení zpívané hlavní role tuláka S.Rašilovem,který není dobře pěvecky vybaven.Také obsazení ženské role Iris,Karlem Dobrým nebylo nijak šťastné.Hudba,scéna,výprava i kostýmy ničím neoslnily.Pozitivně lze hodnotit herecké výkony I.Orozoviče a L.Žáčkové (Cvrčkovi).Místy tempo inscenace dosti pokulhává a bohužel celkové vyznění(zvláště druhá,25min.polovina)přechází do velkého průšvihu.Odpol.repríza 8.6.14
(zadáno: 31.10.2019)
Nové nastudování hry Václava Havla ŽEBRÁCKÁ OPERA v pražském divadle ABC je jedna velká nuda a zase nuda.Stále se mluví a mluví, ovšem bez jakéhokoliv diváckého vzrušení.Počínaje scénou s vytahanou oponou, kterou neustále otvírají a zase zavírají, hraje se prakticky bez kulis, s nevýraznými kostýmy.Když přidáme slabé herecké výkony (Marečková, Salzmannová,Donutil,Kačmarčík,Bor) včetně nenápadité režie, tak nakonec zjistíme,že návštěva tohoto kusu je pouze ztrátou našeho drahocenného času.Psáno z reprízy 31.10.2019
(zadáno: 15.1.2018)
Nedáte si gazpacho aneb ŽENY NA POKRAJI NERVOVÉHO ZHROUCENÍ v divadle Na Fidlovačce Vás s jistotou zaujme.Inscenace v muzikálovém hávu,bohužel s absencí žívého orchestru,ale s hudbou Davida Yazbeka rozehrává příběh o ženách a mužích z Madridu 90.let.V bláznivém a temperamentním dění v roli Pepy I.Pazderková,jejího milence Ivána hraje bravurně L.Vlček a neméně dobrá byla i jeho manželka Lucía N.Drabiščáková.V roli jejích syna překvapil L.Adam.Muzikál je režírován ve vysokém tempu a dojde i na emoce.Na Fidlovačce mají titul,který Vás pobaví i rozesměje.A to není v dnešní době málo.Repríza13.1.18
(zadáno: 6.2.2020)
ZMOUDŘENÍ DONA QUIJOTA v Divadle na Vinohradech má mnoho slabin.Především se nepovedla V.Dykovi divadelní úprava krásného Cervantova románu na jeviště Divadla na Vinohradech.Marný boj Dona Quijota se Sanchou Panzou o společné dobro a zlo s vysněnou postavu krásné Dulciney postrádá dramatickou hloubku,ač se herci snaží o to víc,tak jim nepomáhá nepovedená scénografie plná nafukovacích balonů i zvířat,včetně nejednotných kostýmů.Přidáme-li nevhodnou hudbu O. Brouska,i s úryvkem naší hymny,máme před sebou zmatečný obraz nepovedené hry.Z hereckých výkonů lze vyzdvihnout T.Pavelku.7.2.2020.Hodn.20%
(zadáno: 15.10.2013)
ZORRO řádí v Praze a stojí to za to!Muzikál Zorro,v nastudování MdB,se představil na první předpremiéře v Praze.Jde o velice zdařilé a profesionálně zvládnuté nastudování.Absolutorium zaslouží do posledního detailu promyšlená režie P.Gazdíka.Skvělý nápad umístit tři živě hrající muzikanty přímo na jeviště.Na funkční scéně,ve výborné choreografii,sledujeme poutavý děj legendárního hrdiny.Z hlavních postav muzikálu jsou výborní Robert Urban-Zorro(člen ND v Ostravě),M.Absolonová-Inez,R.Jícha-Ramón,M.Němec-García.Pochvalu zaslouží i celá company.MdB potvrdilo svoji vys.úroveň.Předpr.14.10.Hodn.80%

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9