Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 20.11.2011)
Musím opět konstatovat,ano takto se má u nás dělat muzikál na vysoké(i evropské)úrovni.Hluboce smekám před tvůrci muzikálu, hlavně režisérem Petrem Gazdíkem (hraje současně i hlavní roli).Od prvních tónů i scény je ihned jasné, že jde o mimořádně zdařilé provedení tohoto světového muzikálu.Režie, práce se světly, scéna, kostýmní výbava, hudebníorchestrace a provedení,pěvecké nastudování a celkové i technické provedení muzikálu nemělo chybu.Závěrečný standing ovation si všichni 100% zaslouží!Díky za nádherný muzikálový zážitek!
(zadáno: 20.11.2011)
Kouzelný báječný muzikál pro celou rodinu.Bezvadná choreografie včetně stepu,ohromující scéna,výborné pěvecké i herecké výkony,orchestr šlape,výborný světelný desing,ohromující zavěrečný let Mary Poppins nad hlavami diváků.Zkrátka 100% show!Přimlouvám se k pořízení hudební nahrávky.
(zadáno: 11.9.2014)
Slavný muzikál A.L.Webbera FANTOM OPERY dorazil poprvé do Prahy a dle prvních předpremiér bude mít zasloužený,mega úspěch!Je to zásluhou techn. i uměleckých složek,které do sebe správně zapadají.Překrásné,výpravné kostýmy,scéna včetně padajícího obřího lustru,jízda loďkou po laguně a další efektní triky.Živý orchestr,výborný zvuk i povedený překlad do češtiny.Z pěveckých výkonů si zaslouží pochvalu všichni protagonisté(Schwab,Sommerová,Matuš..) včetně sezpívaného sboru.Pečlivá příprava se vyplatila a divák si odnáší silný divadelní zážitek,u nás v tomto žánru dosud nevídaný.Předprem.10.9.14
(zadáno: 10.4.2016)
Čtvrté uvedení JChS v ČR,nyní v Ostravě lze hodnotit jako obrovský úspěch.Nápaditá režie,vynikající scénografie a v neposlední řadě profesionální výkony všech sólistů,včetně company.(posílenou i o např."pražské" tanečníky T.Smičku a P.Dolinajece.Za zmínku stojí i výborné hudební nastudování živého orchestru divadla.Absolutorium patří L.Vlčkovi(Jesus)R.Tomešovi(Jidáš)M.Šnytové(Magdaléna)T.Savkovi(Pilát).Celý muzikál je nastudován na vysoké úrovni a není mu co vytknout.L.Vlček i R.Tomeš hrají svoje role výborně nejen pěvecky ale i herecky.Několikamin.potlesk ve stoje je zasloužený.Repríza 8.4.16
(zadáno: 14.5.2018)
Pokud se chystáte na Hudební scénu MdB na cokoliv, tak nikdy neodcházíte zklamáni.To 100% platí i o nejnovějším muzikálu SPAMALOT.Všichni, od režiséra, scénografa, výtvarníka kostýmů, hudebního nastudování odvedli výbornou práci.To platí i o celém hereckém obsazení,v čele s L.Vlčkem, D.Vitázkem. A.Slaninou, H.Holišovou, T.Smičkou.Všichni si představení užívají, baví se i diváci.Tato muzikálová komedie nezklame a za to patří všem dík.Psáno z reprízy 12.5.2018 Hodnocení 100%
(zadáno: 25.5.2019)
Absolutorium pro režiséra L.Olšovského.Má největší zásluhu na výborném českém ztvárnění náročného muzikálu BILLY ELLIOT.Srovnání s londýnskou inscenací vychází rovnocenně.Velké superlativy nutno přičíst i scénografii,kostýmům,překladu M.Prostějovského,choreografii i živému orchestru divadla.Výborné company.Velké uznání dětským představitelům Š.Fikarovi,J.Dezortovi.Klobouk dolů před výkony těchto 13letých kluků.Potažmo nutno pochválit i L.Ondruše,I,Chýlkovou,M.Švábovou,M.Stránského.Přeji tomuto emotivnímu dílu dlouhé uvádění,hodně spokojených a nadšených diváků.Psáno z reprízy 25.5.19 Hod.100%
(zadáno: 23.11.2011)
Další výborně připravený muzikál.Jde o známý a na celém světě nesmírně populární muzikál,kerý zaujme nejen skvělou hudbou,námětem i scénickým provedení.MdB tento skvost exelentně nastudovalo a nic neponechalo náhodě.Výborné herecké,pěvecké i sborové výkony.Cena Thálie pro Petra Gazdíka!Hudební provedení na vysoké úrovni,zajímavá scéna,práce se světly i dobrá režie Stanislava Moši.Vydané studiové dvojcd jen potvrzuje vysoké hodnocení brněnských Les Misérables.
(zadáno: 28.11.2011)
Bezvadný světový muzikál v české premiéře.Výborné nastudování,jak hudební tak i pěvecké.Výborné výkony všech protagonistů a zvláště Jana Kříže, Romana Říčaře a Dashy.Představení je vtipné(úžasný překlad Adama Nováka), má spád,ani chvilku se nenudíte,zkrátka se královsky bavíte.Velmi dobrý sound orchestru s dirigentem Jiřím Petrdlíkem i se závěrečnou hudbou na odchodnou!
(zadáno: 13.12.2011)
Vynikající nastudování Čarodějek režiserem S.Mošou.Výborné herecké i pěvecké vykony Jany Musilové,Markéty Sedláčkové i Jitky Čvančarové.V roli Darryla výborný Petr Štěpán.Bezchybné hudební nastudovaní dirigentem Jiřím Petrdlíkem,výborná choreografie,scéna s funkčním bazénem.Velmi dobrý překlad Jiřiho Joska.Představení má spád,humor zkrátka se moc povedlo.Vřele doporučuji.
(zadáno: 27.2.2012)
V rámci přehlídky České divadlo uvedlo MDB v Divad.na Vinohradech muzikál Kvítek z horroru.Jde o velmi podařený kousek.Divák se baví od začátku do konce.Svoje role přesvedčivě uvedli Alena Antalová,Lukáš Janota,Dušan Vitázek i Igor Ondříček.Výborně hrál i živý orchestr(včetně hudby na odchodnou),zajímavá variabilní scéna,moderní světelný park a hlavně přesná režie Petra Gazdíka dělá z tohoto muzikálu super událost.Představení má spád,vtip prostě šmrnc.Zkrátka Brno opět ukázalo,že patří u nás ke špičkám v muzikálové tvorbě.Bravo!
(zadáno: 4.10.2012)
Muzikál AIDA se velmi povedl.Za toto provedení by se nemusel stydět ani londýnský West End,kde mimochodem AIDA ještě nebyla uvedena!Výborné pěvecké i potažmo herecké výkony hlav.představitelů,především Dashy,Noida,Bílé,ale i ostatních,včetně company.Pěkně znějící hudební provedení,zajímavá a funkční scénografie,včetně výrazných kostýmů,neotřelá choreograf.Moderní a zpěvný překlad textů A.Novákem.Hlavní devízou muzikálu je skvostná a přesvědčivá hudba Eltona Johna i pův.textů T.Rice.Těšme se na české cd.Představení je atraktivně teatrální,má spád a prakticky mu není co vytknout.Hodnocení 90%.
(zadáno: 12.2.2016)
Premiéra MANON LESCAUT s vůní kadidla se ve Zlaté kapličce velice povedla.Poděkujme D. Špinarovi za výbornou režii,též je výjimečná a funkční scéna,výrazné kostýmy a v neposlední řadě je pěkná i hudba J.Hájka.Z hereckých výkonů zaslouží absolutorium Patrik Děrgel jako Des Grieux.Jeho herectví je velice uvěřitelné a společné s Manon J. Pidrmanové tvoří milenecký pár,který vás přesvědčí o jejich oddané lásce,byť plné zvratů a dramatických situací,Do jejich hereckého koncertu výborně zapadá role Tiberge R.Máchy.Texty V.Nezvala jsou výrazně kráceny,což je ku prospěchu dramatu.2.premiéra 12.2.2016
(zadáno: 17.12.2018)
Překrásně nastudování KOČEK v NDMS.Od režie, scény, kostýmů, hudebního nastudování, sound designu a hlavně hereckého, pěveckého a pohybového provedení. Výborný nápad přenést děj koček na ostravské střechy.Na konci představení okamžitý standing ovation byl plným právem zasloužený. Díky všem za velký zážitek, jmenovitě K.Hasprové, L.H.Šubrtovi, R.Urbanovi a v neposlední řadě celému orchestru a pěveckému sboru divadla, za precizní hudbu. Kočky v Ostravě si mohou po právu hrdě zamňoukat, mňauky! Psáno z 15. reprízy dne 16.12.2018
(zadáno: 8.12.2019)
V ČR premiérové uvedení ELISABETH v DJKT lze označit jako great success. Kvalitní nastudování v režii L.Olšovského, choreografie, překrásné kostýmy, funkční střízlivá scéna s využitím jevištní moderní techniky.Vynikající výkony S.Hanzlíčkové Borkové, P.Režného, J.Hruškociho s podporou výborně hrajícího orchestru,pod vedením K.Marka, umocňují silný zážitek z tohoto muzikálu.Dobrý je i překlad M.Prostějovského. Plzeň má další muzikál,za který se nemusí stydět a určitě si najde oblibu u širokého publika.Pokud chcete vidět kompaktní dílo,vyrazte do Plzně.Psáno z reprízy 7.12.19 Hodnocení 90%.
(zadáno: 20.11.2011)
Dobrý muzikál, má to dojímavý příběh,dobrou hudbu, vynikajicí taneční čísla i výborný herecký i pěvecký výkon Roma Tomeše v hlavní roli.
(zadáno: 28.3.2012)
Cyrano!Velké divadlo na vinohradské scéně.Neotřelá režie V.Morávka,výborná scéna D.Dvořáka,výrazné kostýmy i světelný park a především skvělá hudba Xindla X.a v neposlední řadě i dobré herecké výkony dělají z inscenace velkou podívanou.Výborní a přesvědčiví jsou Stropnický,Havlová,Kraus,Batěk,Vydra,Frej.Milovníci klasické činohry nejspíš nebudou nadšeni,ale moderní zinscenování Cyrana do polohy postmuzikálu dává hře nový rozměr.Muzikál má spád,švih a celkový dojem je velmi dobrý.V poslední době špičková divadelní událost.80%!
(zadáno: 13.4.2012)
Nové nastudovaní Hamleta se povedlo.Neotřelá režie amerického režiséra,funkční scéna,pěkne kostýmy,napaditá choreografie.Muzikál má spád a v hlavni roli exceluje nase nová muzikalová star Václav Noid Bárta.Je výborný pěvecky,herecky i pohybově.Jeho rockový Hamlet je famózní.V dalších rolich dobří Buresova(Ofelie),Vyskočil(Laertes),Kutheil(Horacio)Jandová(královna).Pěkný celkový dojem doplňuje company.Skoda jen,chybí živý orchestr,muzikál by dostal další dimenzi.Nový Hamlet patří u nás k velice povedeným a rozhodně stojí za návštěvu.80%!
(zadáno: 23.10.2012)
Nevšední muzikál Probuzení jara podle dramatu F.Wedekinda s výbornou hudbou D.Sheika uvedla nedávno s úspěchem i Broadway a West End.Na hudební scéně MDB nastudoval muzikál v české premiéře S.Moša.Hudebního nastudování se úspěšně zhostil K.Škarka.Vynikající překlad J.Joseka.S.Mošovi se podařilo citlivě přenést ožehavé téma na jeviště a současně muzikál neztratil nic na působivosti.Lze vyzvednout všechny protagonisty.Velmi zajímavě působí pro vybrané diváky umístění jejich sedadel přímo na jevišti.Hodnotím 80%.
(zadáno: 22.5.2013)

Tančírna, vytvořená na motivy proslulé divadelní hry v Divadle Radka Brzobohatého se opravdu povedla.Svědčí o tom vyprodaný sál a spokojení, pobavení diváci.Přitom v Tančírně nejde jen o samoúčelné předvádění, ale i o vážnou sondu do našich československých dějin, třicátých let po současnost.Je třeba pochválit režii H.Gregorové, choreografii, kostýmy a též velmi důležitou hudební složku hry.Výborné jsou výkony všech protagonistů, zvláště P.Pálka, J.Révaie, P.Mourkové, P.Semeráda.Pokud se chcete pobavit ale i vážněji se zamyslet jací jsme, vřele doporučuji.Hodnocení 80%.
(zadáno: 13.8.2013)
Původní český muzikál Touha jménem Einodis mě mile překvapil, velice dobře zapadá do prostředí Letní scény v Praze na Novém Světě.Famózní, nezapomenutelný sametový hlas Marty Kubišové velice pěkně souzní s hlasem Anety Langerové.Příběh samotný je velice zajímavý, představení má spád, je stále na co koukat.Zpěvné texty Marty Skarlandtové,dobré jsou i výkony ostatních protagonistů(Novák,Orozovič,Hein)Hudba Karla Štolby dobře posouvá děj.K tomu živá kapela Petra Maláska.Co si více přát?Zkrátka díky za nový český muzikál a za pěkný večer prožitý pod letní večerní oblohou.Hodn.80%.
(zadáno: 1.9.2013)
Pražské premiérové uvedení legendární rockové opery RENT je velký success. Obrovské nasazení všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, M.Klucha, M.Procházkové, O.Smysla i O.A.Vojty.Můžeme se těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 30.8.2013.Hodnocení 80%.
(zadáno: 19.9.2013)
Ó, jak je pravdivá a přesvědčivá hra DRESSCODE:AMIS a AMIL.Je třeba poděkovat tvůrcům tohoto divadelního přepisu s použitím textů Julia Zeyera a úpravou D.Špinara za pěkný zážitek.Michal Kern i Petr Vančura hrají s velkým hereckým nasazením a předvádí nám úsměvný příběh s hořkým koncem.Režijní vedení Daniela Špinara, ale i správný výběr hudby i kostýmů jen umocňují celkový dojem z představení.Hodnocení 80%.
(zadáno: 15.10.2013)
ZORRO řádí v Praze a stojí to za to!Muzikál Zorro,v nastudování MdB,se představil na první předpremiéře v Praze.Jde o velice zdařilé a profesionálně zvládnuté nastudování.Absolutorium zaslouží do posledního detailu promyšlená režie P.Gazdíka.Skvělý nápad umístit tři živě hrající muzikanty přímo na jeviště.Na funkční scéně,ve výborné choreografii,sledujeme poutavý děj legendárního hrdiny.Z hlavních postav muzikálu jsou výborní Robert Urban-Zorro(člen ND v Ostravě),M.Absolonová-Inez,R.Jícha-Ramón,M.Němec-García.Pochvalu zaslouží i celá company.MdB potvrdilo svoji vys.úroveň.Předpr.14.10.Hodn.80%
(zadáno: 30.12.2013)
Evropské uvedení muzikálu New Flashdance v MdB je tradičně profesionálně odvedeno ve všech složkách.Výborná režie S.Moši,choreografie,scéna,návrhy kostýmu.Velké nasazení všech účinkujících.(výborní Slanina,Březinová,Vaňková,Mach)I když libreto je poměrně chudé a připsaná hudba nijak nevyniká,přesto celkové vyznění muzikálu je velmi dobré.S překladem si poradil J.Josek.Z představení je cítit obrovská energie.Romantický naivní příběh emočně působí na diváka,i sociální aspekt díla je režijně nenásilně zpracován.Muzikál rozhodně stojí za shlédnutí.Hodnocení 80%.Psáno z odpol.představení 29.12.2013
(zadáno: 3.2.2014)
V české premiéře uvedlo MdB muzikálovou komedii MLADÝ FRANKENSTEIN ve výborné režii Petra Gazdíka.Jde o po všech stránkách profesionálně zvládnutý muzikál.Nutno pochválit herecké výkony,překlad K.Škarky a P.Gazdíka,výbornou scénu D.Bensona,zajímavé kostýmy i bezchybné hudební nastudování nápadité hudby s dirigentem D.Kalouskem.Z protagonistů je třeba vyzdvihnout v hlavní roli J.Zedníčka(i když musí ještě pilovat hlavně pěvecký výraz),J.Macha,T.Martinkovou a v neposlední řadě výbornou J.Musilovou.Vznikl muzikál,který diváka především výborně pobaví a to rozhodně není málo.Psáno z reprízy 2.2.14

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>