Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 20.6.2019)
Milé představení klasiky Shakespeareova ROMEA A JULIE MdB uvádí v Brně na Biskupském dvoře.Na scéně je minimum kulis, o to více vynikne krásný Shakespearový text, v překladu Jiřího Joseka. Představení jako celek působí kompaktně a nutno pochválit všechny protagonisty.Neměli to 19.6. na Biskupském dvoře lehké, neboť povětrnostní vlivy(silný vítr,prudký déšť)ztěžovaly jak hercům,tak i divákům klidné sledování této slavné tragédie.Z hereckých výkonů velmi dobří T.Dalecký, E.Mertová, D.Vitázek, O.Studénka i K.Pekar.Psáno z reprízy 19.6.2019 Hodnocení 60%.
(zadáno: 23.9.2019)
Napínavý krimimuzikál S.Levaye a M.Kunzeho REBECCA uváděný v NDMS svým zpracováním i provedením se řadí k úspěšným dílům uváděných v Ostravě,ovšem u Rebeky je největším nedostatkem hudební složka.(tak jak S.Levay složil hudbu,kde se prolíná více hudebních žánrů,až místy sklouzává k operetce)bohužel snižuje celkový dojem.Největší umělecký výkon podává M.Horká v roli komorné,která si zaslouží pochvalu.U ostatních herců již špičkové výkony nevidíme (Harok,Šnytová,Novotný)Muzikálu hlavně chybí emoce,které by mnohem silněji vtáhly diváka do děje.Přesto lze Rebeku určitě doporučit.Repríza 22.9.2019
(zadáno: 31.10.2019)
Obnovené uvádění Puškinova EVŽENA ONĚGINA v divadle ABC v hlavní roli s Jiřím Hánou.Jeho Oněgin je zpočátku vlažný,nedává najevo svoji složitou povahu.Postupem času sledujeme změnu jeho herectví až k tragickému konci. Jeho protihráč Aleš Bílík,exceloval v roli zamilovaného Lenského.Jeho podání bylo uvěřitelné a nepostrádalo emoce.V dalších rolích J. Smutná,N.Horáková,M.Vykus se zhostili rolí se ctí.Pochválit je třeba veršovaný český překlad,lahodící uchu.Slabší složkou byla scénografie,neustálá manipulace s přidanou velkou stěnou rušila,včetně časté přestavby scény.Repríza 30.10.2019
(zadáno: 17.1.2020)
Světová premiéra jevištního přepisu románu D.Ebershoffa DÁNSKÁ DÍVKA v divadle Na Fidlovačce staví na vynikajících hereckých výkonech hlavních protagonistů Daniela Krejčíka a Petry Horváthové.Jejich ztvárnění manželského páru je velmi přesvědčivé a nepostrádá emoce.Bohužel o ostatních rolích se to již říct nedá.Velmi diskutabilní bylo obsazení Jiřího Korna.Jeho songy moc nezapadají do této inscenace,jde o vyjádření velmi intimního života Einara a Gréty a hudební"show"nepřispívá k celkovému vyznění složitého Einarova nitra a prodlužuje 3h.stopáž hry.Přesto hra přináší silný zážitek.Repr.16.1.20
(zadáno: 14.2.2020)
Na pozadí představení PRODANÉ NEVĚSTY se diváci stanou svědky několika zastavení v našich dějinách a to od roku 1868 až prakticky do současnosti.Vybrané události jsou originálním a neotřelým způsobem zakomponovány do děje opery.Jsou též sondou do povahy českého národa.Součásti představení se stávají i diváci.Herci,mimochodem absolventi Akademie múzických umění,skvěle ztvárnili svoje role a ukázali nový pohled na současné divadlo.Nyní jejich absolventské představení lze vidět v divadle Komedie v rámci obnovené premiéry.13.2.2020 Hodnocení 60%.
(zadáno: 20.11.2011)
Bohužel chybí živá hudba, průměrné pěvecké výkony a slabší herecký výkon Sugar(Anna Schmidtmajerová)Celkově nic moc!!!
(zadáno: 15.4.2012)
Nejde o žádné převratné představení.Rozhodně se čekalo více.Některé scény jsou zajímavé, jiné méně.Výborná taneční i artistická čísla, hudba i scénická místy zajímavá.Titulní hitový song se nekoná!Bohužel hodně špatná technická kvalita zvuku (ozvučení)!!!(J.Kornovi např.nebylo vůbec rozumět)Zaujal herecky i pěvecky výborný Csongor Kassai.(to se ale ví již od uvedení Kudykama)Pěvecky zaujme i Radka Fišarová.Celkově muzikál neurazí ale bohužel ani nenadchne!
(zadáno: 21.11.2011)
Chytlavý titulni song "Ted královnou jsem já",ostatní pisně již méně zajimavé,absence živého orchestru bohužel muzikálu ubírá lepší hodnocení!!!
(zadáno: 21.11.2011)
Výborný Honza Kříž, víceméně zpěvné songy Ondřeje Soukupa,místy šílené texty Gabiny Osvaldové,trapní a děj neposouvající skřeti,nevýrazný výkon Martina Pošty,svižná choreografie Jána Durovčíka
(zadáno: 6.12.2011)
Nemám moc rád obnovená představení,toto určitě není lepší než originál s Lucií Bílou.(dobří jsou Zonyga,Kříž a Apolenář)
(zadáno: 11.12.2011)
Osvědčená dvojice P + Z se snaží.Diváci se misty baví ale i nudí.Žádná sláva!
(zadáno: 12.12.2011)
Remake Draculy v novém nastudováni.Určitě původni nastudovaní v pražském Paláci kultury bylo po všech stránkách lepší.U Hybernů na malém jevišti muzikál nepůsobí nijak velkolepě.Co ale zůstává je krásná hudba Karla Svobody.
(zadáno: 17.3.2012)
Lucrezia Borgia tanečně- muzikálové drama, nově upravené pro divadlo Hybernia.Viděl jsem alternaci Basiková, Kassai, Beroun, Marek, Zonyga,Tomeš.Představení má čtyři hlavní složky.Tanec,zpěv,hudbu,herecké ztvárnění.Bohužel absolutorium si zaslouží jen taneční složka muzikálu, zpěv, hudba i herectví je vesměs na průměrné úrovni.To se týká všech hlavních protagonistů.Muzikál sleduje určité umělecké ambice, ale nejspíše bude zajímat jen určité diváky, svědčí o tom jen z poloviny zaplněný sál divadla, druhý týden po premieře.Hodnotim 50%
(zadáno: 9.5.2013)
Pan Kaplan má třídu rád, milé, divácky úspěšné hudební představení.Dobré herecké výkony,v čele s Oldřichem Víznerem i Jitkou Smutnou.Klobouk dolů před hereckým výkonem pana Lubomíra Lipského i Jany Drbohlavové.Kdo se chce pobavit, tak vřele doporučuji.Živý orchestr s origin. písněmi.Hodnocení 50%
(zadáno: 5.10.2013)
Nejnovější dílo v divadle Broadway Mata Hari moc nenadchne.Nejde jen o pohnuté osudy hlavní hrdinky.Jde o celkové režijní pojetí inscenace!Sledujeme tak dlouhé činoherní pasáže střídající se s pěvecko-tanečními výstupy.V company chybí mužská část,což vadí nejvíce ve scéně z válečného bojiště.Asi omylem byl obsazen A.Háma(jeho klaunské pojetí role je zcela nevhodné)Překvapila svým dobrým výkonem M.Horká.Její Mata Hari má přesvědčivý výraz.Z ostatních výkonů lze vyzvednout R.Schwaba.Dobrá je choreografie i kostýmy.Hudební složku lze hodnotit spíše jako průměrnou.Zajímavá je funkční scéna.H.50%.
(zadáno: 31.10.2013)
Muzikál LUCIE,VĚTŠÍ NEŽ MALÉ MNOŽSTVÍ LÁSKY nenaplnil velké očekávání.Zůstal stát na půli cesty.Největším kamenem úrazu je velmi slabý děj se spoustou vulgarismů.S tím nedokáží moc udělat ani populární herci K.Roden,P.Liška,Vl.Beneš.Sled písní skupiny Lucie děj nijak nespojuje ani neposouvá.Pochválit je třeba hlavně pěvecký výkon V.N.Bárty v hlavní roli.Jeho zpěv dobře funguje s výborným zvukem orchestru M.Kumžáka.Na velké scéně HdK se poněkud ztrácí úsporná scénografie, včetně kostýmů.Zkrátka muzikálu chybí více emocí a velké finále celkový matný dojem nezachrání.Předpremiera30.11.
(zadáno: 9.4.2014)
Největším nedostatkem muzikálu Antoinetta-královna Francie je průměrná,nezáživná hudba J.Škorpíka.Když se přidá herecké,nevýrazné zpívání Romana Vojtka v roli Ludvíka XVI.,až nepřirozený zpěv Bohuše Matuše v roli žalobce,slabé,málo slyšitelné sbory company,tak ani bezchybné výkony milenecké dvojice Moniky Absolonové(Antoinetta)a Dušana Vitázka(švédský voják)s celkovým dojmem mnoho neudělají.Dobře vypadající kostýmy J.Jelínka nekorespondují s kýčovitou scénou O.Zicha.Divák by očekával,že si s pohnutého příběhu Antoinetty odnese alespoň emoce,ale ani ty se bohužel nekonají.Generál.zkouška 8.4.14
(zadáno: 13.3.2015)
Pražské uvedení skvostného Webberova muzikálu EVITA v komornějším provedení a s úspornou scénografií a choreografií, může někomu vadit.Pěvecké a herecké výkony M.Absolonové a P.Strenáčika a.jejich Evita i Che jsou novátorské ale i místy až nepřesvědčivé.a také bez emocí..Dobrý je live hudební doprovod K.Marka a celkovému zvuku není třeba nic moc vytýkat.Dokonce i K.Roden v roli Peróna se k M.Absolonové hodí a to nejen svojí hereckou osobností.Sbory bohužel nezní vždy dobře..O.Sokol se zhostil režie po svém a překvapil neotřelými nápady,místy však až na hranici únosnosti muzikálu.Hodnoc. 50%,
(zadáno: 23.5.2016)
U nás třetí uvedení tanečního muzikálu KOČKY,tentokrát v Plzni,se zdá být v mém hodnocení na posledním místě.Ne,že by toto nastudování bylo nekvalitní.Ale cosi kočkám přeci jen chybí.Oproti pražskému,ale i brněnskému uvedení,jde až o moc usedlou,až úspornou choreografii,jako by kočkám docházel dech a scházel drive.Přidáme-li velmi chudou a málo funkční a především kýčovitou scénografii na velkém a hlubokém jevišti.(chvílemi si připadáte jak ve zkušeb.sále) Rázem se octnete v 80. létech minul. století.Je to škoda,kostýmy i masky se povedly,herci se snaží, jen to nemá ty správné "koule"! 21.5.16
(zadáno: 17.10.2016)
BONNIE A CLYDE F.Wildhorna v HdK stojí především na živé hudbě (i když při pozorném poslechu slyšíme nápěvy melodií z ostatních skladatelových děl) a také na pěveckých a činoherních výkonech hlavních představitelů Dashy a Noida. Příjemné je zjištění,že muzikál má spád a není hluchých míst.Problémem ovšem je děsná výprava a scénografie M.Hořejší (a není to poprvé!) a přidáme-li k tomu nevýraznou choreografii P.Strouhala v ruku v ruce s režií A.Procházky a velmi nepodařeným výkonem K.Střihavky v roli kněze,tak vzniklo zcela průměrné dílo,nevyčnívající z ostatních titulů uváděných v HdK.Hodn.50%.
(zadáno: 31.10.2016)
Muzikálem Davida Yazbeka DONAHA! zahájilo divadelní sezónu,po čtyřleté rekonstrukci,Městské divadlo Kladno.Muzikál již uvedlo více divadel v ČR,většinou s velkým diváckým ohlasem.Kladenské nastudování je v porovnání s ostatními méně "živočišné" a bohužel se nepodařilo na 100% vtáhnout diváka do děje a předat mu emoce,které muzikál nabízí.Schází režijní smysl pro herecký detail,světelný design i ozvučení není dokonalé a hlavním nedostatkem nastudování je absence živé kapely.Zpívá se živě ale na hudební základ.Z herců zaujali Jiří Š.Hájek, Michal Maléř a Jana Zenáhlíková.Hodnocení 50%.
(zadáno: 14.11.2016)
MALÝ PRINC podle stejnojmenné knihy Antoine de Saint-Exupéryho na Nové scéně režíroval Vladimír Morávek.Jde o známý příběh,který má přesvědčit svojí jedinečnou poetikou a podobenstvím s konfrontací dnešního světa.Bohužel poetika se téměř vytratila,dominuje nevhodná hudba a skřehotavý zpěv.Spojení činohry,tance,hudby,zpěvu a polyekranu je dobrý nápad,ale minul se účinkem.Divák kouká "jako na nová vrata" a místo hezkého divadelního zážitku,si odnáší zmatek v mysli.Z celého představení nejlépe dopadla taneční složka a také scénografie s výpravou D. Dvořáka. Psáno z reprízy 12.11.2016 Hodnoc.50%.
(zadáno: 19.12.2016)
Divadelní adaptace ŠÍLENĚ SMUTNÉ PRINCEZNY ve Studiu Dva nijak nevybočila s již dříve uvedenými hudeb.počiny.Hlavní nedostatek je ve scénáři,neboť inscenace přejala většinou doslovné dialogy s filmu a přidané jsou,ne vždy povedené,repliky na současnost.Také choreografie a scénografie je pojata velice úsporně.A to je na plnohodnotný muzikál málo.Plusově lze ohodnotit live hudební složku,včetně výborného ozvučení,dále herecký i pěvecký výkon Jana Ciny.Z ostatních rolí není co hodnotit neboť se herci rychle střídali na malém jevišti, jako na běžícím pásu.Psáno z reprízy 16.12.2016 Hodnocení 50%.
(zadáno: 3.3.2017)
ROCKY v praž. KC je velkou show,ovšem za srdce Vás moc nechytne.Chybí především nutné emoce,taneční choreografie je mizivá,herci se v obrovských prostorách poněkud ztrácejí.Dobrý výkon podávají hlavní představitelé J.Kříž ,H.Holišová a L.Simon.Ostatní postavy jsou epizodní.Ukazuje se,že pouhý přepis filmu,do cca 3 hod. muzikálu, nestačí.Místy dialogy váznou(hlavně v 1.půlce) a tempo muzikálu zpomalují.Zajímavá je scéna,ale ruší stálé ruční posouvání jednotl.panelů.Živý orchestr i sbor znějí ok.Velké finále muzikálu je působivé,i když poněkud zmatečné,včetně závěrečné děkovačky.2.3.17 Hodn.50%
(zadáno: 7.4.2017)
Jiráskova LUCERNA v Divadle v Dlouhé s úpravou H.Burešové a Š.Otčenáška nijak nenadchla.Herci se místy až pitvoří,vadí aktualizace a hlavně hudba m.j. s motivy z děl našich velikánů vážné hudby.Herecký soubor hraje Lucernu jako by šlo o komedii a tím poněkud eliminují vážné poselství Jiráskova textu.Scénografie je sice zajímavá,používá moderní prvky,ale působí velice stroze.Z hereckých výkonů lze pochválit I.Orozoviče,M.Matějku a J.Vondráčka.Celkově lze konstatovat,že pro příznivce moderních úprav klasických her je Lucerna dobrým tipem,pro ostatní bohužel žádný zázrak.Hodnoc.50%.Repríza 6.4.17

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>