Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 5.2.2014)
Americký muzikál(spíše však hudební komedie) MILUJI TĚ, ALE.... je bláznivý sled scének,skečů a písní o citových vztazích mezi mužem a ženou.Hrají dvě herecké dvojice,které doplňuje živě hrající pianista (P.Vondráček)a houslistka(A.Romanovská).Jde o obnovené zájezdové představení,s nulovou scénografií,tuctovými kostýmy,slabou choreografií a hlavně s chabými herecko-pěveckými(T.Kostková)výkony!(světlou výjimkou je L.Olšovský)Přidáme-li místy lascivní a divácky podbízivé scény, dostaneme obraz nevkusné lidové zábavy.Celé představení připomíná tv silvestrovskou zábavu z 80tých let.Repríza 4.2.14
(zadáno: 17.6.2014)
Donutil a Sluha ...... se rovná ohromná podbízivost, nevkusnost, nízká umělecká hodnota, nevhodné uvádění inscenace v historické budově ND. Když to ovšem převážné většině diváků nevadí - nic s tím nenaděláte.Hodnocení 30%.
(zadáno: 8.2.2016)
Největší slabinou tří mini příběhů autorky Anji Hillingové SPOLU/SAMI jsou monology jednotlivých postav.Přidáme-li k tomu i dosti nenápaditou režii Daniela Špinara, nelze se divit, že se inscenace míjí s divákem.Ať se herci snaží sebelépe, výsledkem je, že hlavní poselství hry, touha jedince nezůstat sám se poněkud vytrácí.Možná je to i tím, že herci hrají uvězněni v plexisklové velké krabici. Mluví na mikroporty a také přemíra obscénností i vulgarity se míjí účinkem.Z herců lze pochválit výkon Igora Orozoviče.Hodnocení 30%.Psáno z reprízy 7.2.2016
(zadáno: 25.4.2016)
Největší devízou "písničkálu" AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ! je hudba Jar. Uhlíře.Obrovskou slabinou je bezduché,nudné libreto A.Procházky,včetně slabých výkonů činoherců (např.R.Vojtka v roli Mistra nebo M.Suchánka alias ředitele školy)Hudební nastudování včetně aranžmá zní dobře,ovšem většina písní je dosti zkrácených,což je škoda.Zajímavá je,kromě obří scény a hradu,též svižná choreografie a kostýmy,včetně povedených trpaslíků.Z pěveckých rolí zaujala H.Holišová(Leontýnka)M.Peroutka(Ríša)O.Bábor(Pepa).Bohužel z původ. filmu zůstalo málo a dílo tím pádem není ani pro děti ani pro dospělé.Repríza 23.4.2016
(zadáno: 22.5.2016)
Hudební revue V RYTMU SWINGU BUŠÍ SRDCE MÉ je postavena hlavně na výborném výkonu Igora Orozoviče v hlavní roli J.Traxlera.Celkové pojetí představení je ale velice tendenční,hlavně zdlouhavé a nebýt několika lepších hudebních čísel orchestru Melody Makers O.Havelky,bylo by celé představení pěkná nuda.Scénář je napsán jako politická agitka,poplatná době.Ve hře zazní i několik vulgarit,což do Zlaté kapličky nepatří,ale které se samozřejmě většině diváků líbí.Scénografie ale i kostýmy jsou velmi chudé i např.zvukový design je špatný(na 2.balkoně a výše nejsou dobře slyšet dialogy).Repríza 22.5.
(zadáno: 6.6.2016)
NOC NA KARLŠTEJNĚ Karla Svobody se v HdK hraje sice sporadicky ale dlouhodobě.Bohužel od premiéry uteklo hodně vody ve Vltavě a to je na inscenaci znát.Režie, choreografie, výprava, i orchestrace působí hodně archaicky, též většině protagonistů přibyly šediny i vrásky na čele.Mám za to, že tato česká klasika by se měla nově oživit, aby odpovídala trendům současného hudebního divadla.Repríza 1.6.2016
(zadáno: 11.9.2016)
Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.Znovu uvedení muzikálu Daniela Landy TAJEMSTVÍ v divadle Kalich mě moc neoslnilo.Kolem 400 repríz po jeho premiéře v roce 2005 je sice slušné číslo, ovšem po 11 letech je bohužel vidět,jak daleko se vývoj muzikálů dostal.Po režijní, scénické, technické, zvukové i choreografické stránce.Stávající inscenace je v mnoha směrech vyčpělá.Chtělo by to alespoň nějakou inovaci.Po herecké stránce lze pochválit dobrou Markétu Procházkovou.Psáno z obnovené večerní reprízy 10.9.2016. Hodnocení 30%.
(zadáno: 28.3.2017)
Od papírové loďky ke zdárnému konci,aneb jen dva ta loďka může vézt.Divadelní režie D.Špinara v ND se nepovedla.Transformace románu Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK do moderní jevištní podoby úplně zabila románové vykreslení charakterů jednotlivých postav.Zcela se vytratilo herectví,herci pobíhají na jevišti,představení je ukřičené a ve spojení s nehezkou hudbou vytváří nevěrohodný obraz anglického venkova.Scénografie se nepovedla,obydlí v I.části se poněkud ztrácí na velkém jevišti a v II.části jsou jen židle a mikrofony!Divákům,kteří se těšili na činohru,zbyl jen zmatek v hlavě.Škoda 27.3.17
(zadáno: 28.5.2017)
Fuchsovská grotesknost SPALOVAČE MRTVOL přecházející až do groteskního hororu mění smysl celého díla.Vedle slabých hereckých výkonů působí záměrně i výtvarná stránka"moderně",takže se není na co dívat ani poslouchat.Konstrukce horizontálně i vertikálně členité,prosklené prostory-akvárium upatlané od krve, stahované a vytahované rolety,tak to dnes vidíte u avantgardních režisérů všude.A na hlavu papírový pytlík nebo papírovou tašku.Jakoby režiséři mezi sebou soutěžili,kdo vytvoří horší kus.Bohužel,psychologická proměna hlavní postavy spalovače není vykreslena a dílo působí nevěrohodně.28.5.17
(zadáno: 5.6.2017)
Chcete-li zabít večer,jděte do Stavovského div.na hru JAKO BŘITVA (NĚMCOVÁ).Budete svědky nezáživného,bezobsažného,nudného děje.Divím se,proč dramaturgie divadla vybrala tuto českou hru L. Lagronové,která není "hratelná".Přidáme-li divácky neobvyklou režii Štěpána Pácla,s např.na lanech zavěšenými židlemi,nebo tekoucí vodou přes nádražní stěnu či zbytečnými hlasitými výstřely z pušky,dostaneme obraz nezáživné inscenace,kterou sleduje jen hrstka platících diváků,kteří ani po první polovině hercům nezatleskají.Pochválit lze snad jen kostýmní výpravu+herecké umění I.Orozoviče a T.Medvecké. 2.3.17
(zadáno: 19.10.2017)
Sister Act po karlínsku aneb jak udělat z Hany Zaňákové afroameričanku.Chybou dramaturgie HdK je uvést Sestru..a nemít vhodnou hl.představitelku.LB role vůbec nesedí,nestačí mít jen černou kudrnatou paruku a pěvecky tlačit na pilu.Navíc muzikál má plytkou zápletku a neustálé opakování sborových scén jeptišek nudí.(navíc sbory nejsou sezpívané)Dobrý výkon podal R.Tomeš mile překvapila V.Vyoralová.Trapně vyznělo trio Urban-Sobotka-Ryšavý.V.Bártovi role zločince též vůbec nesedla.Přidáme-li nepřekvapuj.režii A.Procházky,špatný zvuk,máme pochybnou show,kterou si HdK mohlo odpustit.Předpr.18.10.17
(zadáno: 25.11.2017)
Drama MARYŠA v historické budově Národního divadla je inscenováno v novém,inovačním pojetí.Je otázkou,zda-li toto "moderní" zpracování je ku prospěchu této klasiky.Scénografie s prázdnými židlemi,velkou krychlí sloužící jako nahrávající studio,společně s maskovanými figurami ploužících se po jevišti,včetně mluvení do mikrofonů,zde již bylo a není originální.Herecké postavy jsou ukřičené,často se válí hystericky po jevišti.Celkové vyznění tohoto vesnického dramatu nepůsobí nijak silně,jak bych očekával.Rozhodně bych dal přednost klasickému nastudování této vynikající hry.II.premiéra 24.11.17
(zadáno: 30.4.2018)
Inscenace Shakespearovy hry NĚCO ZA NĚCO v Divadle pod Palmovkou s hostujícím polským režisérem J.Klatou nemá s pěkně přeloženým textem mnoho společného.Takto inscenovat Shakespeara není mým šálkem kávy a nabízí se otázka,pro koho asi toto představení vzniklo?Z rozpačitých reakcí diváíků bylo patrné,že jsem nebyl zaskočen jen já.Uznávám,že herci hráli jak nejlépe uměli,ale kde nic není,ani smrt nebere!Škoda času,sledovat takové divadlo?A co na to říká ředitel divadla M.Lang?Toto bude nová cesta Divadla pod Palmovkou?To se k Vám do Libně diváci moc nepohrnou.Psáno z reprízy 28.4.2018
(zadáno: 2.5.2018)
Divadelní hra NA DOTEK uváděná v divadle Broadway je inscenována velice úsporně, nulová scénografie, stejné kostýmy, prakticky po celou dobu.Hra je zdlouhavá, to co zdánlivě funguje ve filmu, tak na divadelní scéně nefunguje.Chtělo by to dialogy víceméně proškrtat.Režijní vedení je slaboučké, herci se na scéně pravidelně střídají, jako na orloji.Herecké výkony podprůměrné.Nejhorší je A.Stropnická.V normě snad jen T.Havlínek.Nevím, pro koho je hra určena, možná jako zájezdovka, ale i tak budou diváci zklamáni.Psáno z reprízy 30.4.2018 Hodnocení 30%.
(zadáno: 13.1.2019)
Hudební férie v MdB BÍTLS je příkladem,jak to dopadne,když autoři smotají páté přes deváté,napíší neuvěřitelný příběh,přidají vulgarismy,k tomu se ve špatných aranžmá hrají skladby Beatles.Orchestr zní jak na lázeňské kolonádě,k tomu pohybová i kostýmní složka působí,jak za časů estrád Čst.Toto je nejhorší "dílo"s desítek kvalitních hudebních inscenací uváděných v MdB.Touto cestou by se pokračovat nemělo!HdB má kvalitní soubor a takto se podbízet divákům nemá zapotřebí.Vidět Bítls je škoda času i peněz za vstupenky i dopravu.Chápu,že se diváci baví,ale to nemá být měřítkem.Repríza 12.1.2019
(zadáno: 15.3.2019)
Tzv.hitmuzikál v divadle Broadway KVíTEK MANDRAGORY Vás možná pobaví,ale nenadchne.Velkou slabinou je plytký,místy až prostoduchý scénář,slabé aranže i nahrávky hudby.Přidáte-li nedobré pěvecké výkony,které se projevují i ve značné nesezpívanosti,převážně dívčího tria,tak toho k pochvale moc nezbývá.Ani herecké výkony nijak neoslní.Sice je znát,jak se herci snaží,ale celkově vše působí jako jednotlivé kabaretní výstupy.A dobrý muzikál potřebuje tah na branku všech,což zde není.Hlavní devizou mandragory jsou písně H.Vondráčkové.Hudební dílo přesně zapadá do řady,již zde uváděných.1.repr.14.3.19
(zadáno: 25.5.2019)
Režisér M.Dočekal by měl mít více pokory a myslet na diváka.Jeho inscenování krásného dramatu ROMEO A JULIE s vynikajícím překladem M.Hilského v div.ABC svým přístupem doslova zabil.Za prvé špatná živá kapela,nehodící se do příběhu.Za druhé ubohá scénografie,kostýmy.Za třetí příšerná,slabá,neatraktivní,falešně zpívající Julie,nechápu režijní záměr?Proč např.S.Remundová alias I.Janžurová hraje dvojroli?(chůvu a knížete)Nebýt dobrých hereckých výkonů.Z.Piškuly,F.Březiny,D.Batulkové,M.Vykuse,M.Donutila,tak by se celá inscenace mohla uvádět na experimentální komorní scéně pro tucet diváků.24.5.19.
(zadáno: 26.6.2019)
Hudební pásmo v divadle Abc PROČ MUŽI NEPOSLOUCHAJÍ a.. má hlavně za úkol diváky bavit.To se sice daří,ale umělecké ambice jdou stranou.Jde o jednotlivé estrádní výstupy,které jsme již v minulosti viděli.Nutno však přiřadit i nesourodé herecké výkony,místy hraničící s amatérským divadlem.Jde i o hudební složku,hraje live kapela.Bohužel jednotlivé hudební výstupy poněkud tahají z uši.I když jde o herecké zpívání,je s podivem,že po více jak tříletém uvádění hry,jsou pěvecké výkony tak tristní.(Smutná,Pernetová..)Pokud se chcete nenáročně bavit,tak tato hra je zde pro Vás.Repríza 25.6.19 Hodn.30%
(zadáno: 18.9.2019)
Záříjová premiéra hry F.Dürrenmatta NÁVŠTĚVA STARÉ DÁMY v DIVADLE NA VINOHRADECH nijak nenadchla.Prezentace hry na velkém jevišti je statická,režijní(ne)nápady jsme již viděli v jiných divadlech(minimum kulis,děj se odehrává na ošuntělých sedadlech starého kina,hra se vleče a neuvěřitelně nudí,vidíme různé typy postav,které jsou spíše pouze do počtu.I nápad s videokamerou s projekcí a pozvanými tv komentátory.(alt.Písařovicová/Železný) není novým nápadem.Zbývá herectví D.Havlové a T.Töpfera,kteří bohužel nijak neoslnili a u diváků neprobudili žádné emoce.Škoda promarněné příležitosti.17.9.2019
(zadáno: 12.12.2011)
Klasický krásný muzikál v pokleslém hereckém nastudování v čele s nevýraznou a hlavně pěvecky slabou I.Chýlkovou.I ostatní výkony slaboučké.Scéna,choreografie,kostýmy děs, běs!Vrcholem nevkusu je role vysloužilé prostitutky-alkoholičky v podání Ivone Přenosilové.Nevím co tímto představením chtěl režisér Ondřej Sokol dokázat?
(zadáno: 20.5.2013)
V hudební pohádce Kapka medu pro Verunku lze vyzvednout jen scénografii a kostýmní výpravu.Hudba i texty jsou spíše podprůměrné, pěvecky zaujala B.Basiková,P.Kutheil a M.Sejnová.Vůbec nejhorší jsou herecké výkony všech účinkujících.(F.Slováček ml., F.Pytloun, J.Zonyga...)Hlavní podíl na tomto neúspěchu má nulová režie.Představení působí dojmem, že vše bylo ušité horkou jehlou!Přidáme-li plytký děj, absenci živého orchestru, zjistíme, že 2,5 hodiny jsme mohli prožít užitečněji.Hodnocení 20%.
(zadáno: 9.6.2014)
Špinarův režijní debut v histor.budově ND se vůbec nepovedl.Kdyby viděli bří Čapkové jeho zmodernizovanou,částečně zhudebněnou divadelní hru ZE ŽIVOTA HMYZU,asi by se hodně divili.Chybou bylo obsazení zpívané hlavní role tuláka S.Rašilovem,který není dobře pěvecky vybaven.Také obsazení ženské role Iris,Karlem Dobrým nebylo nijak šťastné.Hudba,scéna,výprava i kostýmy ničím neoslnily.Pozitivně lze hodnotit herecké výkony I.Orozoviče a L.Žáčkové (Cvrčkovi).Místy tempo inscenace dosti pokulhává a bohužel celkové vyznění(zvláště druhá,25min.polovina)přechází do velkého průšvihu.Odpol.repríza 8.6.14
(zadáno: 1.12.2013)
Casanova není skutečným muzikálem, ale pouze řadou operetních popěvků s přimícháním několika melodií ze známých oper.Po jevištních schodech kráčí postavy nahoru a zase dolů, na jevištní plošině pěje Pepa Vojtek "Hleď vzhůru k výšinám" s absolutně nezajímavou choreografií včetně absencí režijního pojetí, t.j. také Casanova.S fádní hudbou, nulovými hereckými i pěveckými výkony (viz Eliška Ochmanová) hraničící s parodií (Dita Hořínková) t.j.Casanova.S uměleckého hlediska si neodnesete prakticky nic!Jde jen o další divadelní kýč vyrobený divadlem Broadway.Hodnocení 20%. Psáno z reprízy 29.11.13
(zadáno: 1.7.2015)
Nejnovější uvedení Shakespearovské hry ROMEO A JULIE na Pražském hradě bohužel nemá se Shakespearem moc společného.Jde o zmodernizovanou a upravenou verzi režiserů Kukučky a Trpišovského.Z krásného překladu Martina Hilského moc nezůstalo, neboť bylo zkráceno víc jak polovina původních textů. Krátilo se i v jednotlivých větách!Celé představení působí nejednotně,nudně.Na moderní scéně se potkávají herci,kteří nejsou sehraní a jejich výkony pokulhávají.Za pochvalu stojí zmínit snad jen Jana Sklenáře v roli Romea.Scéna,kostýmy i choreografie nejsou originální,vše již bylo objeveno.Škoda.Hodn.20%
(zadáno: 17.3.2016)
Historický muzikál v Divadle Hybernia SIBYLA,KRÁLOVNA ZE SÁBY je nezáživným dílem v řadě pražských muzikálů domácí produkce.Největším nedostatkem je nic neříkající hudba a aranžmá Miro Procházky.Slabý děj nezachrání ani funkční scéna D.Dvořáka a potažmo i kostýmy.V hlavní roli krále Šalamouna Z.Fric.Role mu nesedla (asi záložní alternace?) S E.Ochmanovou tvořili nesourodý pár a jejich velké lásce nelze uvěiřt ani náhodou.Jen P.Strenáčik se zhostil role se ctí.Celkový dojem z muzikálu je velmi rozpačitý.Režie ani choreografie nepřinesly nic nového.Škoda vynaloženého úsilí a času.4.gener.16.3.16

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >