Profil uživatele

Ivelly

Ivelly
Jmenuji se Ivanova Elly. Pocházím z Ruska. V Čechách žiji od roku 2008. Od roku 2016 jsem divadelní nadšenkyně - zhlédnu 5 až 7 představeni za měsíc. Oblíbené divadlo - Divadlo v Dlouhé. Proto, že nejsem Češka, mám v recenzích chyby a proto se předem omlouvám.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 11 % (17)
Pavla Haflantová: 13 % (4)
Jiří Koula: 15 % (8)
Jan Pařízek: 16 % (20)
Lukáš Dubský: 16 % (16)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 20.11.2017)
(zadáno: 2.3.2018)
Děkuji vedeni DvD a hercům za ten neskutečný zážitek! Hra je dokonalá. Nechápu volna místa v sále.
Vychutnávala jsem každou chvilku, každý detail: zvuky ptáčka, letícího nad diváky a scénou, sny - vzpomínky Iljuši Oblomova, nakonec, zvonkohra - skutečný funkční hudební nastroj! - dílo Jana Vondráčka... Vkusně, originálně, dojemné, smutné..
Michal Isteník nejenže Oblomova na jevišti žije, on ho umírá.. Doslova mne včera vyděsil, když na první a druhé děkovačce na scéně byl pořad ještě Oblomov, ne Isteník!

celá recenze je v blogu (více v článku na blogu)
(zadáno: 15.11.2017)
Krasně smutné, lyrické, tragické, poetické - a vůbec není čemu se zasmát i přesto že tato inscenace je uvedena jako komedie...

celá recenze v blogu (více v článku na blogu)
(zadáno: 19.11.2017)
Velmi příjemná hudební komedie, sitcom.
Úžasní herci, jako vždy v Divadle v Dlouhé. Vynikající zpěv, jako vždy v Divadle v Dlouhé. Hudba 80. let zahřeje srdcí narozeních v letech 50-60-70-80, bude to pro něj cestou do mládí :) Tato inscenace je bezvadný odpočinek, skvělá nálada a více než dvě hodiny smíchu. Určitě za nějaký čas půjdu znovu a přivedu známé. Po děkovačce divákům nestačil jeden přídavek, tak že herci museli přidat ještě jeden :) Podle mě, vhodný i pro děti, ale spíš od 15 let (par nevhodných pro dětský uši slov, písnička o líbáni, prostě tomu nebudou rozumět..
(zadáno: 22.3.2018)
Vynikající Eva Hacurová a Marie Poulová. Velmi silný monolog - vypravení příběhu o smrti Orestése od pana Vondráčka. Velmi povedena až mrazivá "hudba" a Chór. Moc dobrý.
(zadáno: 25.3.2018)
95% Uuuužasné představení!
(zadáno: 25.3.2018)
Velmi náročné představeni pro herci a diváky. Viděla jsem par lidi odházet o přestávce, asi mají doma vždycky ticho :)... Škoda, protože pravě u konce všechno do sebe skvělé zapadá a vysvětluje. Herecké výkony jsou výtečné! Veronika Kubařová - nejlepší!
(zadáno: 16.1.2018)
Jsem velmi ráda, že mým prvním setkáním s divadlem Rokoko byla inscenace Strýček Vana. Zajímavým řešením je scéna - krásný podzim v přírodě a jako kontrast - pozdní a smutný podzim v duších postav. Hudební doprovod hry taky nemá chybu. Všichni herci předvedli skvělé herecký výkony. Ale nejvíc se mně zalíbili báječný, charismatický Aleš Procházka a tichá skromná Nina Horákova. Bylo mně strašně lito, že jsem neměla kytičky. Zasloužili je všichni.
(zadáno: 16.1.2018)
Strašně jsem se bavila! Zpátky do budoucnosti a Teorie velkého třesku v jednom Dianiškovém baleni - bylo to vtipné, dobré a nostalgické. Některé scény mně přišli trochu delší a přilepené, ale..

Příjemně překvapili herci. Bláznivá, prostě nějaký hurikán na jevišti - Karolína Baranová! Skvělé Matěj Nechvátal, Tomáš Váhala, Michaela Foitová, Zdeněk Kupka. A taky mám moc rada živou hudbu na jevišti. Takže velmi dobrá inscenace! Viděno v Divadle v Dlouhé, Festival 13+
(zadáno: 11.6.2018)
A mně se to líbilo! Mám SKUTRy rada, na mně jejich metody, obrazy moc dobře funguji..
M. Poulová mně doslova rozbrečela, velmi dojemný obraz vytvořila Klára Sedláčková-Oltová, dobře zapadl do souboru DvD Ondřej Rychlý... Nechyběla, samozřejmě, i hudba. Představeni není krátké, není dlouhé, tak akorát. Příští sezonu ten zážitek určitě zopakuji.
(zadáno: 30.12.2018)
Moc dobře zpracovaná komedie. Scéna, hudba, kostýmy jsou dostačující a nepřehnané - chochloma, koberečky, kokošnik, kožíšky, župany.. Dobrý! Herecké obsazeni je bez chyby jako herecký výkony. Bezvadný Chlestakov - Ondřej Brousek, excelentní Bobčinskij a výtečný Dobčinskij, skvělý poštmistr a nepřekonatelný Aleš Prochazka! Chyběla mi první znamenitá replika hejtmana " Pozval jsem vás, pánové, abych vám sdělil velenepříjemnou zprávu..." a taky podle mně je trochu přehnané s červenými trenýrkami. Ale celé představeni mně moc bavilo, rozhodně zážitek, určitě to zopakuji a přivedu přátele.
(zadáno: 16.1.2018)
(zadáno: 16.1.2018)
(zadáno: 28.2.2018)
...Člověk počítá a měří všechno možné, ale nejdůležitějším parametrem zůstává jen jedno: kolik krát ve tvém životě ti řekli "Miluji tě"...

celá recenze v blogu (více v článku na blogu)
(zadáno: 29.3.2018)
(zadáno: 7.1.2019)
Tomáš Turek je nejlepší z Havlů. Úžasný hlas Evy Hacurové.
(zadáno: 10.3.2019)
Parádní herecký výkony, nejlepší - pan Zapletal. Scéna, kostýmy (až na šaty Grušeňky), hudba (kromě ruské písničky "Aj-la-laj-ja"), zvuková složka ( zvony a hudební nástroj Smerďakova) - velmi působivé! PŘEDkoncovka - odchod do světla nejen otce Zosimy, Iljušky a take Karamazova a Smerdakova - úžasná, dojemná a dech beroucí. Kapitán Sněgirjov s kůrčičkou chleba na hrobě Iljuši mně taky dostal, takže musela jsem do kabelky pro kapesník.. Ale sputnik? písničky v angličtině? Celkový dojem je velmi dobrý, opakovala bych ten zážitek + velká kytička pro pana Zapletala. SKUTŘi, moc děkuji! (DvD, 7.3)
1 2  >