Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 15 % (27)
Helena Grégrová: 17 % (55)
Jan Pařízek: 17 % (35)
Jiří Koula: 18 % (49)
Jiří Landa: 19 % (74)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 22.2.2020)
Ryze ochotnické představení, po všech stránkách.Největším zážitkem večera byl pisoár po osmdesátiminutovém utrpení.
(zadáno: 22.2.2020)
Nemohu si pomoct, tady jsem neobjektivní.Já se s německy psanou dramatikou, najmě rakouskou, totálně míjím. Tedy co do pochopení.
Herci, režie na úrovni, ale nebyl jsem s to přepojit svůj mozek z volnoběhu, abych sledoval vodopád slov.
(zadáno: 22.2.2020)
Po deseti letech a jedenácti měsících Na Zábradlí druhé dívadlo, které mě vzalo. Z třiadvaceti představení, která jsem tu viděl. Tenkrát to byla Blanche a Marie Pera Olova Enquista.

Velmi originální tvar. Občas až cimrmanská dikce a humor, do toho velmi stylizovaný výraz herců včetně gest spíše thajských tanečnic. A to jsou Mariany cmrnda, skoro 5000 kilometrů daleko, ale vem to nešť. Herci se zapojovali z hlediště a hráli jako o život. Nenapadá mě, s čím srovnat. Prostě dívadlo. Kéž by Zábradlí otočilo kormidlo tímto směrem. Kouř byl. Hóóódně kouře.
(zadáno: 22.2.2020)
Sériový spotřební Cooney. Šestero dveří a v nich průvan. Postavy pobíhají podle přesného grafikonu. Humor založený na můj vkus příliš často na přehrávání a pitvoření, které vždy zabere. A dosti často i na idiot plot, idiotské zápletce. Dle definice: děj se může posunovat jen za předpokladu, kdy se všechny postavy chovají jako idioti. Ale zřejmě jsem příliš příkrý, protože srovnávám s předchozím kusem zde, V Paříži bych tě nečekala, tatínku! Jeana Barbiera.
(zadáno: 15.2.2020)
Abych nebyl nespravedlivý, uchýlím se ke statistice. Za posledních 26 měsíců jsem viděl 359 představení. 16 z nich, tedy 4,7 % jich bylo podobně úděsně šmírovatých a jedno ještě mnohem horší. Jen pro zajímavost, jen pěti z nich přispěli amatéři. A to jsem amatérských představení musel vidět aspoň tři tucty.
Představení bylo vzácně jednolité. Nevím, co bylo horší. Text, režie, herecké výkony, scéna, kostýmy? Četl jsem, že to byl první autorský a režisérský počin Karla Janáka na dívadle. Doufám, že u jedináčka zůstane.
(zadáno: 15.2.2020)
Inu, klasická absurdní ptákovina. V přiměřených dávkách vhodná na prosvěžení, pokud je dobře zahraná, což v tomto případě byla, vrchovatě.
(zadáno: 15.2.2020)
Autistický profesor a tanečnice, která nemůže tančit. Fantasticky vyvážená kombinace humoru, vážna a sentimentu, jak to umí jen Američané. Brilantní výkon Miroslava Táborského, ale i Petry Nesvačilové. Mé letošní první superdívadlo.
(zadáno: 15.2.2020)
Nářez, ale dívadlo.

?Zdrávas potvoro, milosti plná, ty to zvládneš. Požehnaná jsi mezi auty, mezi tramvajemi, a síla tvé pěsti je veliká.?
(zadáno: 11.2.2020)
Co je lepší? Chlastat jako generace otců? Nebo fetovat jako generace synů? To je oč tu běží. Celou hodinu padesát včetně přestávky. Na můj vkus dost monotematické.
(zadáno: 11.2.2020)
Výborná komedie, jedna z nejlepších, které jsem za poslední rok viděl. I díky tomu, že Petr Nárožný měl spoluhráče na úrovni a Miroslava Pleštilová z nich ještě dost vyčnívala
(zadáno: 11.2.2020)
Kabaretní kvidoule. Nutno vidět a slyšet.
(zadáno: 6.2.2020)
Ve filmové parodii jsme bývali světová velmoc, ech, kde jsou ty zašlé časy? Toto je navíc místy groteska. Samozřejmě, že po prvních deseti minutách je mustr jasný a s překvapeními se počítat nedá. Ale herci každý v přehršli rolí potili krev, takže na prosvěžení se to dá s prospěchem zhlédnout.
(zadáno: 2.2.2020)
Předznamenávám, bylo to výborné dívadlo. V souhrnu text, režie, herci, prostředí něco, co se vzpomíná ještě po půlstoletí. No, to už nebude můj případ. Halt takové ty příběhy, které stářež vykládá mládeži a mládež si myslí svoje.
Pět výborných profesionálních herců hraje pro 24 diváků v bytě.
(zadáno: 31.1.2020)
Komedie jak má být. Jiří Menzel ji nalinkoval před 23 roky, a herci odvádějí svou práci každý svým originálním způsobem na výbornou dodnes. Přirozeně po těch letech určitě ne s chutí, ale vypadá to tak, a tak to ma byť. I když přece jen Zdeněk Žák dost ční.
Jiří Menzel použil aspoň pro mě zatím neviděný režijní špílec, ale o okamžik přemýšlení, jak to myslel, vás nepřipravím.
Prostě ke dvěma hodinám večerní zábavy vřele doporučuji.
(zadáno: 26.1.2020)
Nuda v Bavorsku. Do kterési díry po granátu přijíždí řecký gastarbeiter. Je rok 1968. A nenávist místních hospodských tupců jako by z oka vypadla současným migrantobijcům. Půl století stará prudce aktuální hra.
Výborná režie, výborní herci.
(zadáno: 23.1.2020)
Koupil jsem husu. Představení, v němž se předvedly snad veškeré vizuální efekty, které současné dívadlo skýtá. Zřejmě jsem vzhledem k osobnosti spoluautora čekal spíš něco víc k poslouchání než k pokoukání. Kouř byl.
(zadáno: 21.1.2020)
Klasická komedie záměn a omylů. Přehrávání občas přesahovalo únosnou míru pro tento žánr. Zřejmě jsem měl smůlu na obsazení. Na Antonína Procházku zklamání.
(zadáno: 15.1.2020)
Nejlepší představení Zuzany Kronerové za posledních pár let.
(zadáno: 15.1.2020)
Druhá Příbram a druhá totální pecka, smršť. A nejen Michal Dlouhý, všichni. Úžasné představení.
(zadáno: 14.1.2020)
Velké téma, dívadlo o dívadle. Majstrrole pro Josefa Cardu. Přehrávání Karla Heřmánka k jeho postavě klidně mohlo patřit. Podtrženo, sečteno dobré dívadlo.
(zadáno: 12.1.2020)
Banální příběh dvou amerických policajtů a dvou sekuriťáků. Obyčejný život, jenže výborně zahraný. Inu, to je rozdíl mezi životem a dívadlem.
(zadáno: 9.1.2020)
Silvestrovská předpremiéra. Na rozdíl od loňské těžké zklamání. Herci se snažili, ale autor jim nedal šanci. K uzoufání protahovaná historka, kdy kdo uteče nebo přežije do konce, vyhraje. Tedy v hledišti. Melodie hraná na jednom tónu.
(zadáno: 26.12.2019)
Velmi příjemný zážitek. Chytrý, hutný text, výborná režie i herci. Formálně komedie se zpěvy, ale spíše to bylo nevážně o vážných věcech. Dlouhý, nadšený a zasloužený potlesk. Dívadlo, které má divák v hlavě ještě druhý den.
(zadáno: 20.12.2019)
Spotřební komedie. Tedy před přestávkou dost úmorná rozehrávka komedie omylů, kdy se mělo dokázat, že všichni jsou vedle. Dle americké teorie literatury idiot plot, tedy hezky česky děj se může posouvat jen za předpokladu, že všichni zúčastnění se od počátku do konce chovají jako idioti.
Po přestávce to rozsvítil Jan Dolanský, přidala se Lenka Vlasáková a dvě dámy v první řadě, takže představení bylo zachráněno na lepší průměr. A jeviště se začalo bavit, takže se představení pozvedlo pro všechny. Všichni na jevišti odvedli svůj díl.
(zadáno: 14.12.2019)
Absurditka. Dobře zahraná, nic se tomu nedá vytknout. Tedy v rámci žánru. Tak co mi na tom nesedělo? Asi to, že je to jako dobrá anekdota, vyprávěná tak pětinásobek adekvátního času, takže to nakonec už není dobrá anekdota. Ale tady zase na druhou stranu dobře zahrané. Jednoduše jsem na vážkách. Je to ve mně, ne ve hře.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>