Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 11.3.2019)
Pro Kristýnu Frejovou mám slabost jako pro herečku i jako pro člověka s mozkem, ale výborní byly na jevišti všechny i jeden.
A nemohu zapomenout ani autorku a režisérku. Klobouk.
Velká sranda, ze které pod kůží mrazí.
(zadáno: 11.2.2020)
Kabaretní kvidoule. Nutno vidět a slyšet.
(zadáno: 14.5.2019)
Koupil jsem husu. Hned zkraje mě jako kluka z tramvajácké rodiny rozhodila čapka hlavní hrdinky, která spíš odkazovala na nějakou jihoamerickou juntu. Ale budiž. Kvalita písniček neomšela ani trochu, kvalita herců prostě kvalita. Na jevišti strašně přelidněno, super to není, ale dobré dívadlo to nakonec bylo. I když Příbram umí mnohem víc.
(zadáno: 9.9.2020)
Moc dobré dívadlo pro čtyři golfistky. Spousta děje v dialozích, trialozích i ?quadrulozích. Čtyři charaktery, dost překvapení, smích i vážno, prostě život. Prostě byste si to neměli nechat ujít. Velmi osvěživé na repertoáru Kašparu. Nedostižného Terminu to nedostihuje, ale je to na polou cesty chvályhodným směrem od standardní nepřekvapivé rozvleklé americké dramatiky. Gratulací všem zúčastněným, zvláště dámám. A samozřejmě dramaturgyni, Lence Bočkové.
PS Cokoli chcete kromě "půvabné komedie o ženách".
(zadáno: 10.6.2020)
Po třech měsících a pěti dnech opět v divadle. Z toho kus v karanténě a šest týdnů ve špitále.
A pecka, jak se dalo tušit, když se to hraje zadraho skoro osm let a na velké scéně pro více diváků v divadle ABC. Velké drámo, v kterém exceluje Richard Krajčo, inu role mu to nabízí, a komornější David Švehlík, jak mu to role pro kontrast nakazuje. Přes dvě hodiny ve dvou na scéně. Okamžitý všeobecný potlesk vestoje.
(zadáno: 2.5.2019)
Poprvé nutkání svěřit se bezprostředně. No nářez non plus ultra. Klub rváčů po česky.

Po představení prodloužení zážitku výtečnou slivovicí a tvarůžkovými specialitami v ženerózně nekonečně doplňované nabídce. Úplatek ani náhodou. Radost, že něco secsakramentsky umíme, a chceme se podělit. Absolutní nádhera.

Divadlo žije!

PS Tak jsem se trefil, ne že by to bylo nějak těžké. Právě čtu, že spoluator a režisér Filip Nuckolls je autorem adaptace Klubu rváčů.
(zadáno: 18.3.2019)
Úžasné! Nebo nahraďte jakýmkoli superlativem ze svého repertoáru, nemůžete se zmýlit. Všechna střeva tohoto divadelního zážitku jsou íá kvality.

Epistolární román považuji za nejzoufalejší literární tvar, patentně, bez výjimek. Je to jen takový nudný uspávací ping-pong. A tady jsem tu výjimku zažil. A nádhernou!
Tady díky všem zúčastněným vznikl neuvěřitelně poutavý divadelní tvar, který si budu pamatovat až do alchajmra. Od textu, přes režii, hudbu, scénu až po herecké výkony. Kompletek.

Hraje se v intimním prostředí, jak herci, tak diváci (cca 60) se sejdou na jevišti.
(zadáno: 16.5.2019)
V žánru předsvatebních komedií klasika. Adekvátně a na úrovni provedená. Jenže loni v provedení brněnského Amadisu o dvě třídy lépe.
(zadáno: 10.3.2019)
Sériová zájezdovka, standardně odpracovaná. Herci valili své kuličky většinou zdatně, pouťové přehrávání se zas tak často nevyskytovalo. Ve stáji Agentury Harlekýn podprůměr. Přizasmál jsem se jednou, možná dvakrát. Více srandy se leckdy zažije i na vydařeném pohřbu.
(zadáno: 30.3.2019)
Zájezdovka v Praze. Podle nadšených reakcí z publika je Praha venkov jako vyšitý. Ale zase to nebylo tak děsné a šokující jako před časem v Divadle Palace, než mi to došlo, kdy diváci ocenili velmi, velmi průměrnou (tedy, dneska jsem nějaký celý tolerantní!) potleskem ve stoje, takže co se divím.
Ale jo, celkem dobrý výplach, nepřehrávali všichni, David Gránský sem nepatřičně spadl z normálního divadla.
(zadáno: 13.4.2019)
Dobrá romantická komedie. Skvělý text, skvělí herci
(zadáno: 26.9.2019)
Velmi slušné zpracování klasika. Chybí uvedení překladatele/překladatelů.
(zadáno: 6.3.2020)
6. března 2018
Experiment myší ráj. Národní divadlo, Nová scéna

Tak v takovéto roli jste Taťjanu Medveckou a Vladislava Beneše neviděli. Stojí za viděnou.
(zadáno: 12.5.2019)
Netuším, proč hru o Richardu Feynmanovi uvádějí podle výslovnosti jména. Ale to je to nejmenší, co o této inscenaci netuším. Hlavně netuším proč vůbec. Jedno nahé ňádro bylo. Že by kvůli tomu?
(zadáno: 12.4.2019)
Chytrá a dobře zahraná komedie na vážné téma v obsazení Patricie Solaříková, Václav Krátký a Jarmil Škvrna (bude se hrát ve dvojím obsazení).

5 (mé letošní 65. dívadlo)
(zadáno: 4.6.2019)
Kruci, to bylo dobré. Kruci, ti byli dobří. Výborný text, výborné provedení. Vlastně vážné téma se spoustou autentického humoru. Velmi uvěřitelné. Oba herci výborní, Aleš Háma trochu překukoval, protože mu autor dal více prostoru a herec i režisér ho beze zbytku využili. Dívadlo jak má být.
Nahý zadek byl.
(zadáno: 25.3.2019)
Slušné dívadlo. Jen slušné. Ve zkušebně pro dvacet diváků. Kapacita třicet.
(zadáno: 14.1.2020)
Velké téma, dívadlo o dívadle. Majstrrole pro Josefa Cardu. Přehrávání Karla Heřmánka k jeho postavě klidně mohlo patřit. Podtrženo, sečteno dobré dívadlo.
(zadáno: 26.5.2019)
Idiot plot = idiotská zápletka v literatuře znamená, že děj se může posunovat jen v případě, že všichni zúčastnění se chovají jako idioti. Tady po nekonečněkrát opakované výměně stejných replik se kus v druhé půli zcela rozpadl do nesmyslna. Prostě blbá hra, která se dá v obou půlkách divadla jedině přetrpět.
A jak se to líbilo! Potlesk vestoje. Jediné štěstí, že jsem byl ušetřen Kateřiny Hrachovcové. I když to by vlastně mohlo být nakvadrát.
(zadáno: 15.1.2020)
Nejlepší představení Zuzany Kronerové za posledních pár let.
(zadáno: 26.9.2019)
Bral bych spíš jako rozhlasovou hru. Dala by se ztlumit hlasitost a nerušili by herci, kteří, těžko říct proč, lezli ze skříně a do ní nebo z ní jukali nebo obcházeli mlčky kolem scény.
(zadáno: 24.2.2019)
Nesmírně příjemné překvapení. Amatérský soubor herců 17 - 20 let hraje hru o Hamletovi říznutou skautingem. Začátek je ptákovina pouhá, konec plnotučná tragédie. Především díky vynikající Milaně Kudaevě v roli Hamleta.
A díky velice nápadité režii Lucie Wildtové a Josefa Herverta. Nechyběl chór, stínohra, zpěvy doprovázející děj. Občas humor se štychem parodie.
Amatérské divadlo, jistě, ale režisérská dvojice z herců dostala maximum. A hlavně Milana Kudaeva. To je herečka, o které záhy budeme slýchat pravidelně.
(zadáno: 7.3.2019)
Nemám rád hysterické a uřvané hry. A už vůbec ne v provedení kombi. Hrálo se dle Cimrmanovy rady bez přestávky. Z dobrých důvodů. Kouř byl. Mnoho, mnoho habadějů kouře.
(zadáno: 21.4.2019)
Obnovená premiéra. Proč?
Osm povídek. Herci i dřeli, ale nebylo na čem. Kouř byl.
(zadáno: 26.11.2019)
999. varianta na téma jak se lámou charaktery v krizi. Naštěstí čtenář ani divák nemusejí přemýšlet, resumé dostávají už v názvu knihy či divadelního kusu a na jevišti se neodehraje nic, co by pro diváka nad dvacet let bylo překvapivé. Když se v potu tváře s jednou výjimkou rozlámou všechny, divák může jít domů.
Nicméně v Příbrami jsou vynikající herci. Kouř byl. Tentokrát funkční.
Maně mě napadá méně osudová analogie: Jsou to dobří přátelé? Jsou. A dědil jste s nimi? Na deset slov by ale diváci určitě nechodili.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>