Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 31.10.2019)
Tři úžasné herečky asi ve dvaceti rolích včetně mužských, míhají se z jedné do druhé v závratném tempu, samozřejmě bez prvoplánového převlékání, to vše v závratném tempu a pro patnáct diváků. Dobře napsaná a dobře vybraná a dobře přeložená ženská hra v nejlepším slova smyslu. Dobrá režie a zřejmě dobrý překlad (finštiny nejsem mocen, ale pozná se, že nedrhne). Proti nim je nedělní představení ve Stavovském (Noční sezóna)... Rozdíl třídy. Či dvou, ne-li tří. Zase jednou jsem měl plnou hlavu dívadla, dokud jsem to nezaspal.
(zadáno: 31.10.2019)
Standardní britská komedie standardně dobře zahraná.
(zadáno: 28.10.2019)
Velmi příjemné, dobré dívadlo. Pro mě zvláště díky zakladatelce Blance Zdichyncové.
Předpokládal jsem, že je to amatérské divadlo. A jako obvykle, když se nekontroluji a předpokládám, jsem byl mimo mísu.
Můj obdiv patří všem třem hercům. Nezrušili představení a hráli pro devět diváků. A dobře hráli.
Blamu už nepustím z merku, dokud si ji nezkompletuji.
(zadáno: 27.10.2019)
Tři komindy - Ludmila Molínová, Zora Jandová a Sandra Pogodová - každá jiná, ale dohromady jim to funguje. Zvláště Sandra Pogodová a Ludmila Molínová se vyřádily a byly k sežrání. Navíc představení graduje. Sandra Pogodová parádně vystřihla dva songy, Ludmila Molínová a Zora Jandová hvězdu (Molínová do potlesku: A to je nám dohromady sto třicet!)
Velmi příjemné představení. Potlesk ve stoje.
(zadáno: 27.10.2019)
Na jevišti kvalitní trojdědí, dobré dívadlo.
(zadáno: 26.10.2019)
Inu Noha není Nárožný, Donald Churchill Edward Taylor a Eva Decastelo byla po přestávce u konce s dechem.
(zadáno: 25.10.2019)
Jak se teď nadužívá, mysteriózní kousek. Placama rozvleklý.
(zadáno: 19.10.2019)
Tisící devítisté padesáté osmé omletí manželské nevěry v rámci dvou párů. Standardní výkony, standardní humor. Nic nového po jevišti.
Nahá řiť jedna.

Mimořádně ctěné pozornosti doporučuji od stejného autora víceméně totéž, jen o dvě třídy lepší: Lež v podání Divadla Verze, v Praze v divadle Mana.
Tisící devítisté devadesáté deváté zpracování manželské nevěry se zcela předpovídatelnými peripetiemi. Jediný rozdíl je výborný text, výborný překlad, výborná režie a výborní herci. Petra Špalková je vlastně výjimka. Ta je vynikající. Žádné P nechybí.
DÍVADLO!!!
(zadáno: 18.10.2019)
Velmi příjemná duchařská komedie. Halt Anglosasové zvládají sentiment s nedostižným vkusem včetně humorných prostřihů. Sandře Pogodové role fantasticky sedla, taktéž Ludmile Molínové a všem.Abych nebyl zaujatý, i když jsem.
Uvaděčky s andělskými křidélky, milé. Potlesk vestoje. Kouř byl.
(zadáno: 15.10.2019)
Komediální standard, v druhém poločase chvílemi grotesknější.
(zadáno: 12.10.2019)
Dóóóóbrý! Nářez! Smích v kotrmelcích! Radost! Dívadlo!
(zadáno: 11.10.2019)
Tři úryvky ze slovenské historie. Různě nápadité, ale většinou ano.
(zadáno: 11.10.2019)
Nesmírně příjemná a originální ptákovina s chutí zahraná. Výborné autorské představení. Kouř byl.
U diváků velký sukces.
(zadáno: 10.10.2019)
Nuda pro tři herce. Kouř byl.
(zadáno: 10.10.2019)
Tak zase jednou idiot plot, idiotská zápletka. To v literatuře znamená, že děj se může posunovat jen v případě, že všichni zúčastnění se od začátku do konce chovají jako idioti.
Taková americká varianta legendární brožurky Jana Hostáně z roku 1970 Jak Voloďa přemohl zlého cara. Tady hrdina Cizinec zažene na panický útěk zlé příslušníky Ku-klux-klanu tím, že na ně udělá bububu. Ale předtím mj. všichni herci na scéně předstírají, že se královsky baví, když Cizinec vypráví deset minut historku v neexistujícím jazyce. A tak.
Ta hra byla třicet let stará, už když ji autor v roce 1983 napsal.
(zadáno: 4.10.2019)
Po všech stránkách solidní dívadlo. Tím myslím, že bude uspokojovat diváky ještě po generaci dvou. A rozhodně ne ve funkci divadelního trabanta. Toto provedení se ostatně hraje devatenáctým rokem a má za sebou přes 350 repríz.

PS. Pokud zvládáte i neveselá témata, dejte si od tohoto autora: Městské divadlo Kladno - Oskar a růžová paní. V Praze hostují v Žižkovském divadle.
(zadáno: 2.10.2019)
Dobré to bylo, ale. Komedie to byla, ale. Výborně zahrané, ale placama to nedrželo pohromadě. Po komedii nikdo nechce třeskutou logiku, ale tohle byl z větší části dost vážný kousek. Proto mi to možná vadí. Ale za vidění to kvůli Kristýně Frejové a Marku Danielovi rozhodně stojí.
(zadáno: 26.9.2019)
Velmi slušné zpracování klasika. Chybí uvedení překladatele/překladatelů.
(zadáno: 26.9.2019)
Bral bych spíš jako rozhlasovou hru. Dala by se ztlumit hlasitost a nerušili by herci, kteří, těžko říct proč, lezli ze skříně a do ní nebo z ní jukali nebo obcházeli mlčky kolem scény.
(zadáno: 21.9.2019)
Klasická americká dramatika výborně zahraná, jak je v Řeznické zvykem.
(zadáno: 15.9.2019)
Absurditky rád, ale tato mi nesedla. Nejspíš kvůli téměř stoprocentní předvídatelnosti děje. Psalo se a hrálo se podle odvěkého mustru. S tím herci nemohli nic ucloumat.
(zadáno: 1.9.2019)
Radost na léto, v hledišti i na jevišti. Včetně podávání pochutin z Hospody u 14. pomocníků. Excelovala především dámská část souboru, zvláště Eva Elsnerová a Eliška Mesfin Boušková.
(zadáno: 7.8.2019)
Hodně tvrdé, hodně dobré. Co kecám, vynikající, extratřída. V duchu tohoto kusu prostě kurva dobré dívadlo. A samozřejmě vynikající překlad Pavla Dominika. Díky, díky, díky.
(zadáno: 22.6.2019)
Vynikající chytrý a hutný text, vynikající herci, nepochybně i překlad a režie. Superlativy si doplňte podle svých zvyklostí. Všechny budou sedět. Zážitek. Co dodat. Jít. Šířit.
(zadáno: 21.6.2019)
Konečně! Konečně na šestý pokus Na Maninách dobré dívadlo. A moc dobré, především díky všem zúčastněným, zejména hercům. Příjemný a chytrý text na úrovni, pro mě zde poprvé.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>