Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 26.2.2020)
Text chvilkami dával smysl. Kouř chvilkami nebyl. Světelné efekty včetně stroboskopu a porůznu promítání obrazů i textu také chvilkami nebyly. A byly na představení nejzajímavější. Vlastně jediné zajímavé. Řev byl. Často. Úbytek diváků během představení 17+. K přesilovce nedošlo.
(zadáno: 26.2.2020)
"Gombrowiczův filosofický thriller´ je znepokojivá četba o světě, který ztratil úběžník a kde má v důsledku toho jakýkoliv čin stejnou, totiž žádnou váhu." To je přesné. Prejtové vyjádření o prejtu. Byl to slovní prejt. Pamatujete Monty Pythony: spam, spam, spam. Ale bože, na dvě hodiny dvacet bez přestávky. Úbytek diváků během představení 5+, ale druhý východ z hlediště jsem nesledoval. Kouř byl.
(zadáno: 6.4.2019)
Proboha, co to bylo? Zelená agitační úderka, soubor písní, naštěstí ne i tanců, přesně okopírovaný včetně nadšení z rudých padesátých let? Vše pro úspěch agitace zopakováno vícekrát dokola?!? Vše pod záštitou Biomasy Jacques? Brrr!
(zadáno: 30.3.2019)
Smysluplně nehratelná, omšelá klasika hraná jen z povinnosti? Ale hovnajs! D 21 by uhrálo koukatelně snad i Büchnera! Velmi příjemné představení zahrané s obrovskou vervou. On ten příběh vidíme kolem sebe dnes a denně čím dál víc.
Kouře bylo na mnoho představení. Spíš to vypadalo, jako by bouchla kamna. Při vstupu do sálu téměř nebylo vidět, ale na sesli jsem dotápal.
(zadáno: 31.5.2019)
Dobré dívadlo o zavedení pohlavní vyváženosti do shakespearovského divadla. Daniel Bambas za roli Edwarda Kynastona Thálie 2017.
Za závěrečnou scénu přerodu v Othella by si ji i zasloužil. Ale pokud by se dávala za celé představení, mnohem víc by si ji zasloužil za Dobrý proti severáku (3D company, premiéra 30. 12. 2016). Jenže to bylo sice úžasné představení, ale neokázalé a o dva dny před termínem.
Hrál občas jako kopie Borise Rösnera. U koho že to studoval? Aha.

Kouř občas nebyl.
(zadáno: 10.5.2019)
Celkem zbytné představení. No dost.
Kouř byl.
(zadáno: 10.10.2019)
Nuda pro tři herce. Kouř byl.
(zadáno: 12.4.2019)
Zatím nejlepší představení v tomto dívadle. Bylo vidět od samého počátku, že hra představitelům sedla.
PS Jak jsem přelétl zdejší hodnocení, odhaduji, že se liší především podle věku diváka. A nemohu nevzpomenout na šok ze zhnusení mé jinak výborné mladé a blonďaté sekretářky nad třesoucími se troskami Katharine Hepburnovou a Henrym Fondou v úžasném filmu Na zlatém jezeře.
(zadáno: 22.2.2020)
Po deseti letech a jedenácti měsících Na Zábradlí druhé dívadlo, které mě vzalo. Z třiadvaceti představení, která jsem tu viděl. Tenkrát to byla Blanche a Marie Pera Olova Enquista.

Velmi originální tvar. Občas až cimrmanská dikce a humor, do toho velmi stylizovaný výraz herců včetně gest spíše thajských tanečnic. A to jsou Mariany cmrnda, skoro 5000 kilometrů daleko, ale vem to nešť. Herci se zapojovali z hlediště a hráli jako o život. Nenapadá mě, s čím srovnat. Prostě dívadlo. Kéž by Zábradlí otočilo kormidlo tímto směrem. Kouř byl. Hóóódně kouře.
(zadáno: 23.5.2019)
Standardní Vyrypajev, standardní herecký výkon.
(zadáno: 9.3.2020)
Zvláštně magické představení, odvíjí se jako zpomalený film, ale nenudí. K tomu na jevišti smyčcové trio o dvou violách a violoncellu provází děj opět magickou hudbou. Velmi originální, výborné dívadlo.
(zadáno: 22.3.2019)
Tříhodinoví Rodáci+. Dobré dívadlo. Kouř byl.
Bál jsem se toho, protože Bratr spánku byl k nevydržení. Příjemně to překvapilo.
(zadáno: 1.4.2019)
Ptákovina mezi banánovkami. Nápaditá, ale furt ptákovina.
(zadáno: 24.2.2019)
Proč to sfoukli za 70 místo za inzerovaných 90 minut? Proč to vůbec hráli? Samé otázky. Samé otázky.
Kouř byl. Nahý zadek nebyl.
(zadáno: 8.3.2019)
Tisící devítisté devadesáté deváté zpracování manželské nevěry se zcela předpovídatelnými peripetiemi. Jediný rozdíl je výborný text, výborný překlad, výborná režie a výborní herci. Petra Špalková je vlastně výjimka. Ta je vynikající. Žádné P nechybí.
DÍVADLO!!!
(zadáno: 3.4.2019)
Trochu jiná grilovačka, dobré dívadlo.
(zadáno: 5.5.2019)
Šílené? Inu, Klíma. Sice šílené, ale dobré dívadlo? Inu Divadlo v Dlouhé.

Kouř byl.
(zadáno: 24.2.2019)
Hrají studenti loutky.
Člověk na telefonu mi vysvětlil, že to je hodně alterna, tedy loutky, činohra a projekce. Neodradil mě. Loutka byla dvakrát, ale jedna. Jen přešla jeviště. Činoherní část obvyklá, projekce velmi nápaditá stínohra. Celkově dobré studentské představení.
Sem budu chodit. A Albrecht desítka výborná.
(zadáno: 12.1.2020)
Banální příběh dvou amerických policajtů a dvou sekuriťáků. Obyčejný život, jenže výborně zahraný. Inu, to je rozdíl mezi životem a dívadlem.
(zadáno: 12.10.2019)
Dóóóóbrý! Nářez! Smích v kotrmelcích! Radost! Dívadlo!
(zadáno: 30.4.2019)
Ta skotská hra. Dvacet čtyři rolí plus hafo komparsu scuknuto do minimalistické verze (hezky česky: pro chudé divadlo; dělám si srandu, naopak to hře prospělo), nakonec pro pět herců, ale do premiéry je ještě daleko, takže....
Tím zřetelně vytanulo, že ta pompa je od autora jen rozkecaná anekdota. Nicméně zde výborně zrežírovaná i zahraná. Kouř byl.
A proč (kdyby někdo nevěděl) divadelníci na světě zásadně mluví jen o Té skotské hře? https://procproto.cz/?/proc-je-macbeth-proklety-aneb-krvav?/
(zadáno: 18.3.2019)
Nerovný boj herců se zombie klasikou. Inscenace fosílie zhruba tak aktuální jako Žida Süsse. Závěrečnou aktualizaci světelným textem nad scénou raději nechci pochopit.
(zadáno: 4.10.2019)
Po všech stránkách solidní dívadlo. Tím myslím, že bude uspokojovat diváky ještě po generaci dvou. A rozhodně ne ve funkci divadelního trabanta. Toto provedení se ostatně hraje devatenáctým rokem a má za sebou přes 350 repríz.

PS. Pokud zvládáte i neveselá témata, dejte si od tohoto autora: Městské divadlo Kladno - Oskar a růžová paní. V Praze hostují v Žižkovském divadle.
(zadáno: 13.4.2019)
Standardní komedie s dobrým obsazením. Kobercový lišej na kolenou jedné z představitelek zlidšťujícím prvkem. Kouř zde nebývá. Díky.
(zadáno: 29.4.2019)
Zuzana Kronerová hraje česky a Oldřich Navrátil na závěr předvádí parádní rock´n´roll. Stojí za viděnou.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>