Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (58)
Michal Novák: 17 % (32)
Jan Pařízek: 18 % (41)
Jiří Koula: 18 % (57)
Jiří Landa: 19 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 12.4.2019)
Chytrá a dobře zahraná komedie na vážné téma v obsazení Patricie Solaříková, Václav Krátký a Jarmil Škvrna (bude se hrát ve dvojím obsazení).

5 (mé letošní 65. dívadlo)
(zadáno: 11.4.2019)
Solidní česká dramatika na solidním českém divadle, halt trabant.

Jo a kouř byl.
(zadáno: 10.4.2019)
Komedie. K pláči. Hodně mínusovou první půli dotáhla druhá aspoň na nulu. Australský autor v roce 1992 zasadil hru do doby vietnamské války, která skončila 1975. S křížkem po čemkoli.
Kouř byl.
(zadáno: 10.4.2019)
Velmi solidní komedie hvězdně obsazená a adekvátně zahraná. Kouř byl, tentokrát smysluplně, ze spáleného přístroje.
(zadáno: 8.4.2019)
Slova, slova, slova. Proč? Proč? Proč? Německy psaná dramatika nezklame, je na ni spoleh. Liší se kus od kusu jen tím, jak moc velký průšvih to je. Na špici je dlouhá léta rakouská, toto byla aspoň německá.
(zadáno: 8.4.2019)
Příjemná zájezdovka na páteční večer. Lehce slabší byla Dana Homolová, jenže ouha! Je to majitelka agentury. A nakonec bude víkend, tak co.

Máme plzeňského moli?ra. Že by Jakub Zindulka byl hradecký shakespeare? Vypadá to tak.

Jo a navíc vyvolala vzpomínku na Studio Švédského divadla v Helsinkách. Tam byl poměr bab (s modrými vlasy) k jednomu budoucímu dědkovi 49 : 1. Tady baby : dědkové 9 : 1.
(zadáno: 7.4.2019)
Trapnost nad trapnost. Bylo mi herců líto. Scéna kajícného prozření padoušků by neobstála ani v průměrném ochotnickém představení. Konec utrpení byl už po čtvrthodině nekonečně daleko. Dle jen zdvořilostního potlesku soudě, byl to v sále převažující dojem z promarněných dvou hodin života.
(zadáno: 7.4.2019)
Další komedie na úrovni. Po všech stránkách, zvláště kvůli profesionalitě všech herců. Spoleh.
(zadáno: 6.4.2019)
Proboha, co to bylo? Zelená agitační úderka, soubor písní, naštěstí ne i tanců, přesně okopírovaný včetně nadšení z rudých padesátých let? Vše pro úspěch agitace zopakováno vícekrát dokola?!? Vše pod záštitou Biomasy Jacques? Brrr!
(zadáno: 5.4.2019)
Norbert Lichý je herec, který hraje i s tváří na neutrál - jako Jaroslav Marvan, Rudolf Hrušínský, z dam Helena Dvořáková. Postaví se na jevišti a působí dojmem, že divadlo postavili kolem něj. Tady postavili inscenaci kolem něj.
Deml nejsou mé dvě deci. Svůj rozpačitý dojem z představení jsem přičítal své nedovzdělanosti. Jenže dnes, den nato, jsem zažil Havlíčkova Neviditelného v Rokoku. Proti tomu je Zapomenuté světlo bezvýznamná zbytná řičice o několik úrovní níže, promarněné dvě hodiny života.
Bezradnost se vyrazila i v nesmyslných maskách.
Kouř byl.
(zadáno: 5.4.2019)
Další standardně dobrá či výborná - pokud je výborně zrežírovaná a zahraná - americká dramatika. V tomto případě standard.
(zadáno: 5.4.2019)
Po Demlově Zapomenutém světle včera balšám, zdroj všech superlativů, sbírka pé kam se pozornost vrtne. Především díky všem zúčastněným od divadelního fochu. Herci potili přes tři hodiny krev, režisér udržel fantastický spád, spoluautor zachoval autorův autentický jazyk, který nikdy nerušil.
Divadelní delikatesa po ponižujícím trapasu s Kanibalkami. MDP se díky Martinu Františákovi vracejí mezi dívadla, kam má smysl a je radost chodit.
(zadáno: 5.4.2019)
Průměr.
(zadáno: 3.4.2019)
Třetí dívadlo z Příbrami, a třetí vynikající. Tři dámy ve spoustě rolí v rámci ženského údělu v rozptylu devadesáti let života.
(zadáno: 3.4.2019)
Výborně napsaná, brilantně zahraná komedie na vážnou notečku. Spousta srandy, ale jak už to u chytrých komedií bývá, v permanenci zdaleka není jen bránice. Ne nadarmo ve hře hraje i originální plakát Prázdnin v Římě.
Nejlepší odpověď Jana Hrušínského bezmozkům a neumětelům vůkol. Tahle pecka má zaručené místo na repertoáru tak dlouho, dokud to principála bude bavit. Diváky to rozhodně nepřestane.
Za ctěnou pozornost stojí obsazení.
(zadáno: 3.4.2019)
Trochu jiná grilovačka, dobré dívadlo.
(zadáno: 2.4.2019)
Soubor písní a tanců MDP ve výchovném tanečně pěveckém historickém pásmu pro 2. stupeň ZŠ v rozsahu učiva 8. - 9. třídy, které paní učitelka nestihla odučit, protože se zasekla u Jiřího Poděbradského. Překvapení či napětí nula, vše zcela nudně předvídatelné.
Typické pro úroveň diváctva bylo, že spontánní potlesk se ozval jen u scénky Nagano.
Kouře mnoho habadějů od začátku do konce.
(zadáno: 1.4.2019)
Ptákovina mezi banánovkami. Nápaditá, ale furt ptákovina.
(zadáno: 30.3.2019)
Smysluplně nehratelná, omšelá klasika hraná jen z povinnosti? Ale hovnajs! D 21 by uhrálo koukatelně snad i Büchnera! Velmi příjemné představení zahrané s obrovskou vervou. On ten příběh vidíme kolem sebe dnes a denně čím dál víc.
Kouře bylo na mnoho představení. Spíš to vypadalo, jako by bouchla kamna. Při vstupu do sálu téměř nebylo vidět, ale na sesli jsem dotápal.
(zadáno: 30.3.2019)
Zájezdovka v Praze. Podle nadšených reakcí z publika je Praha venkov jako vyšitý. Ale zase to nebylo tak děsné a šokující jako před časem v Divadle Palace, než mi to došlo, kdy diváci ocenili velmi, velmi průměrnou (tedy, dneska jsem nějaký celý tolerantní!) potleskem ve stoje, takže co se divím.
Ale jo, celkem dobrý výplach, nepřehrávali všichni, David Gránský sem nepatřičně spadl z normálního divadla.
(zadáno: 29.3.2019)
Zrušení trestu smrti bylo lákavé téma. Sám mám někde ve starém počítači svůj překlad hry švédského autora o dvou katech bez práce, kteří si zprivatizovali gilotinu.
Nicméně co dodat. Po starších temných opusech i vtip a humor. Dívadlo!
(zadáno: 28.3.2019)
Absurditka, jedna z nekonečné řady podobných a stejných. Dobře odvedená. Hraje se v krabici, která se nepohybuje jen fádně dopředu dozadu jako v Mýcení Na Zábradlí, nýbrž dělá kolo, kolo, mlýnský, někdy pomaleji, někdy rychleji.
(zadáno: 26.3.2019)
Interaktivní, lehce antikoncepční československá one-chlap šou Romana Pomajba od islandského autora Bjarniho Haukura Thorssona. Docela dobrá. Překladatel nestál nikomu na téhle parketě za zmínku. Vážení milovníci hudby. A nyní vám někdo zahraje Beethovenovu Devátou. Ach jo.
(zadáno: 26.3.2019)
Joj, další pecka z nejpeckovatějších! Mohu to vzít šmahem od autora, překladu, režiséra, scénografa po herce. Íá kvalita.
PS Jo a je to ten typický příklad, Kdy herec zahájí první replikou - a vsjo jásno. Úžasné!
PS 2 Vlastně jsem tu měl průběžně pocit, že herci hrají s chutí a jako o život. Podobně jako kdysi na odpoledních představeních muzikálů v Londýně.
A pak jsem viděl totéž v podání Příbrami. To bylo ještě o dvě úrovně výš!
(zadáno: 25.3.2019)
Ježíšmarjá, to bylo blllllbýýýýý! A jak diváci plácali!

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>