Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 11.9.2020)
Dobré dívadlo, jsem moc rád, že jsem ho viděl. Dočetl jsem se, že je to "vyprávěné divadlo". Ten termín nesedí. Je to divadlo monologů. V tomto případě chytrých, zajímavých, překvapivých atd. Prostě stojících za vyslechnutí i vidění.
Dívadlo dobré po všech stránkách, od textu, scény, režie, herců, cokoli chcete, včetně normálního multikulturního pohledu na svět v naší nenormální hurvínkovské době.
Hraje se na scéně v úzkém kruhu diváků. Kouř byl.
(zadáno: 24.5.2019)
Slušný kus ze světa reality show.
(zadáno: 2.12.2019)
Jedna recenze vyšla pod titulkem Hraje celá rodina. No, můj dojem je, že hrála půlka Pardubic a na tajňačku přibrali i pár Votroků.
Ale vážně. Bylo to takové solidně odehrané tradiční dívadlo, řemeslo, trabant. V pražském případě pro pozvané kolegy a kamarády ke 110. výročí pardubického dívadla. A pro mě jako platícího diváka. Vlastně to nebylo špatné. Blbé je, že jsem viděl lepší představení. Hóóódně lepších představení.
Potlesk ve stoje. Holá řiť jedna. Kouř byl.
(zadáno: 22.6.2019)
Vynikající chytrý a hutný text, vynikající herci, nepochybně i překlad a režie. Superlativy si doplňte podle svých zvyklostí. Všechny budou sedět. Zážitek. Co dodat. Jít. Šířit.
(zadáno: 26.4.2019)
David Drábek je po Kanibalkách značka kvality. Výstražná. Jestli platí, že módní návrháři se mstí ženám, pak tento režisér celému světu a hercům, z nichž udělal trapné kašpary, zvláště. Smutný úsměv Oldřicha Víznera v závěrečné scéně to shrnul. Tím zoufalým ajntopfem autor prosvítal jen tu a tam, režisérovi navzdory, takže aspoň Pavla Tomicová se nedala. Těch 50 % dávám ze soucitu k hercům, jinak 20 %.

Pokud chcete vidět skutečného Revizora, tak https://www.youtube.com/watch?v=sofIM-xckUc&t=44s
(zadáno: 23.5.2019)
Nahradit u Julie patos dětinskostí, např. na kruciální scénu s Parisem přijde (už jako vdaná) s plyšovým medvídkem, no dobrá. Ale Julie, která dost velkou část role ochotnicky oddeklamuje? Viděl jsem za poslední dva roky desítky ochotnických představení, ale něco takového snad dvakrát třikrát. Netuším, zda to byl režijní zájem či ustrojení herečky, ale to není podstatné. Ostatní byli na úrovni.
Kouř byl. Byl i kobercový lišej na kolenou jedné z postav. Dana Batulková vystřihla na jevišti parádní hvězdu.
S Julií na úrovni ostatních herců by to bylo 80 - 90.
(zadáno: 1.9.2019)
Radost na léto, v hledišti i na jevišti. Včetně podávání pochutin z Hospody u 14. pomocníků. Excelovala především dámská část souboru, zvláště Eva Elsnerová a Eliška Mesfin Boušková.
(zadáno: 26.5.2019)
Ivo Železný
31. května 2018 v 11:50 ?
Divadlo které se nejmenuje (dle režisérky) ve Strašnickém divadle - Samko Tále

Dost hodně dobré monodrama. Pro méně gramotné výstraha: ve slovenštině.
Předlohu Daniely Kapitáňové Kniha o cintoríne/o hřbitově jsem četl před lety (byla úžasná, k dostání třeba v městské knihovně v Praze), a toto bylo převedení na dívadlo na úrovni, na velmi vysoké úrovni, na úrovni běžné na současných českých a soudě podle tohoto kousku i slovenských scénách. Prostě kvalita, normálka. Jinak to neumíme. Proč se ptáte? Ono je to někde jinak? Neříkejte! A proč?
(zadáno: 24.9.2020)
Inzerce Kalichu zdůrazňuje Ivu Janžurovou. Po prvních minutách představení bylo jasné, že hlavní hvězdou, na kterou diváci přišli, je Jana Paulová. Jako pro mě.
V podání jen o trochu méně dobrých komiček by to byla klasická zájezdová řachanda. Jana Paulová ovšem zvládá svou roli blbé blondýny jako úžasně sympatická bb.
Časté oblíbené odbourávání bude nejspíš režijní fígl Antonína Procházky stejně jako ladění slovníku do stand-upu.
Prostě dobrá komedie. Potlesk vestoje.
(zadáno: 21.9.2019)
Klasická americká dramatika výborně zahraná, jak je v Řeznické zvykem.
(zadáno: 7.11.2019)
Ve své době hra v USA nepochybně provokovala.V dnešní době a tady snad jedině Piťhu. Jen dvě nejstarší postavy jsou totiž heteráci.
Zkoumat, ctchbř nehodlám. Tenkrát to nepochybně parodie nebyla, dnes patrně ano. Ale smysl to totálně postrádá.

Přece jen mě pan režisér Eduard Kudláč něčím obohatil. Už nejsem divák, ale perceptor. No, našel jsem to v češtině jen ve významu smyslový orgán, tak doufám, že jen tápe, a neskrývá se pod tím hlubší význam z klasického fóru, proč říkáme policajtům orgáni.
(zadáno: 7.6.2019)
Jako pamětník nebudu srovnávat, aniž budu hodnotit vůči současné produkci. Plejáda zpěvaček různé úrovně, pár vyčnívajících osobností jako Felix Slováček jr. a hlavně fascinující trombonistka Magdalena Jedličková, která si tu a tam odskočí zazpívat či zatančit, obé výtečně, jen tak mimochodem. Rozhodně to nebyl ztracený večer. Kouř byl.
(zadáno: 11.10.2020)
Smutek. Amatérsky naivní škobrtavá hra s nesmyslně přidanými zpěvy, kterou svému stařičkému principálu pro radost secvičili zbývající ochotníci. A náhodní kolemjdoucí, kteří se nechali přemluvit.
(zadáno: 25.6.2020)
Standardně dobře odehrané drámo.
(zadáno: 24.2.2019)
Poprvé v dalším školním divadélku, tentokrát VOŠH. Velmi dobrá zvláště dámská část souboru, ale to je obvyklé. Navíc úžasný prvorepublikový sálek v černo-červeném provedení.
(zadáno: 11.4.2019)
Solidní česká dramatika na solidním českém divadle, halt trabant.

Jo a kouř byl.
(zadáno: 3.6.2019)
Standardní komedie. Rozjela se až po přestávce díky Kateřině Janečkové. Proč ji překladatel přejmenoval na Smím prosit, Dodo? místo původního Le Gai Mariage, nepochopím.
(zadáno: 24.5.2019)
Dvojjediný autor a režisér Daniel Hrbek marnotratně vyšil do diváků tolik špílců jak režijních, tak textových, že by to jinému úspěšnému režisérovi/autorovi, bohatě vystačilo na pětiletku či dvě. A herci, všichni, byli k sežrání.
Pravda je, že obecenstvo bylo v archivní kvalitě, dost často i kabinetní, takže stoprocentně kapírovalo narážky z kulturního světa od nedávného až po Repina. Souznění jeviště - hlediště bylo absolutní. Sranda ukrutná, tohle nikdo v kategorii inteligentní humor nepřekoná hodně dlouho. Připomnělo mi to Činoherák 68-70, kdy na jevišti nebylo přidavačů.
Kouř byl.
(zadáno: 21.3.2019)
Solidní amatérské divadlo na úrovni.
(zadáno: 6.6.2019)
Standardní velmi slušné životopisné drámo překukovala Eva Elsnerová.
(zadáno: 23.11.2019)
Tvrdě realistický pohled tentokrát na šest holek z katolické školy, jaký bych čekal spíš od irského dramatika. Po pomalém rozjezdu tempo gradovalo až do konce, halt All´s Well that Ends Well, jak říkával jeden od sousedů. Rozhodně u nás velmi originální všecko. A navíc výborná scéna Adama Pitry včetně vizuálních efektů. Hluboký břichasklon nad invencí v takovém pidiprostoru.
(zadáno: 21.5.2019)
Detektivní šaráda a výborná komedie. V interaktivní části se naprosto nebývale zapojilo publikum a spousta srandy vznikla i tam. Špílce připravené i pohotově vytanulé, radost. Skvěle zrežírovaná i zahraná.

Viděl jsem před lety v Divadle S. K. Neumanna, dnes Pod Palmovkou.Toto je o dvě třídy výš. Jak je v příbramském dívadle standard.
(zadáno: 11.10.2019)
Nesmírně příjemná a originální ptákovina s chutí zahraná. Výborné autorské představení. Kouř byl.
U diváků velký sukces.
(zadáno: 9.9.2020)
Výborná detektivka s kýženým překvapivým koncem. Soubor je čím dál lepší.
(zadáno: 23.4.2019)
Další představení, bez kterého bych se klidně obešel.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>