Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 9.9.2020)
Je to radost vidět uplatnění Cimrmanova režijního doporučení v praxi. Dvě hodiny dvacet bez přestávky. Vlastně dvě hodiny čtyřicet, protože Robert Mikluš a Petr Vančura před počátkem rozpohybovali i do tance ctihodné divačky a diváky ctihodného dívadla, klobouček!
To byla nejlepší část inscenace. Prejt mám rád, jelítkový i jaternicový. Slovní ne. Kouř byl. Hódně kouře a často. Příznačné bylo, že levým portálem při stěně po celé představení procházeli tam a zpátky evidentně místní zaměstnanci, kteří s kusem neměli nic společného. Zřejmě nebylo jiné cesty. A představení je nerušilo.
(zadáno: 15.2.2020)
Abych nebyl nespravedlivý, uchýlím se ke statistice. Za posledních 26 měsíců jsem viděl 359 představení. 16 z nich, tedy 4,7 % jich bylo podobně úděsně šmírovatých a jedno ještě mnohem horší. Jen pro zajímavost, jen pěti z nich přispěli amatéři. A to jsem amatérských představení musel vidět aspoň tři tucty.
Představení bylo vzácně jednolité. Nevím, co bylo horší. Text, režie, herecké výkony, scéna, kostýmy? Četl jsem, že to byl první autorský a režisérský počin Karla Janáka na dívadle. Doufám, že u jedináčka zůstane.
(zadáno: 24.2.2019)
One Hampl show. V hledišti jen mírná převaha mužů, dokonce i ženy bez doprovodu! Potlesk vestoje. Dívadlo! Holý zadek: jeden. Kouř nebyl.
(zadáno: 27.4.2019)
Bára Hrzánová, Jana Boušková, Mário Bihári, dóóóbrý!
(zadáno: 14.5.2019)
Po úžasném Neviditelném v Rokoku další výtečné dívadlo inspirované českým klasikem Jaroslavem Havlíčkem. Vypadá to, že Mana může být další dobré dívadlo nejen pro hostující soubory.
(zadáno: 13.9.2020)
Koukatelné to bylo. Ale proč, proboha? To stačí jako důvod zajít do dívadla?" Porovnávám s Podivuhodným případem pana Holmese tamtéž, který nebyl koukatelný ani náhodou. Kolem tohoto představení jsem Bez Hranic, ve Stavovském, na
Vinohradech, v Celetné viděl hafo představení mnohem lepších.
(zadáno: 2.4.2019)
Soubor písní a tanců MDP ve výchovném tanečně pěveckém historickém pásmu pro 2. stupeň ZŠ v rozsahu učiva 8. - 9. třídy, které paní učitelka nestihla odučit, protože se zasekla u Jiřího Poděbradského. Překvapení či napětí nula, vše zcela nudně předvídatelné.
Typické pro úroveň diváctva bylo, že spontánní potlesk se ozval jen u scénky Nagano.
Kouře mnoho habadějů od začátku do konce.
(zadáno: 16.6.2019)
Irská hra bez bratro-, otco- a jinovraždy. Osvěživé. Sice nevzrušivé, ale dobré. Zatraceně dobré. A irské. Halt příbramská kvalita. Od všech, kteří se na tomhle dívadle zúčastnili. Díky. Kouř byl.
(zadáno: 25.4.2019)
Klasika, kterou občas můžu. Oproti Slečně Julii chudý příbuzný, otloukánek. Šílence Ógysta (tak si po francouzském způsobu přál vyslovovat své křestní jméno) Strindberga jest třeba bráti po kapkách. Tyhle se docela povedly.
(zadáno: 15.2.2020)
Autistický profesor a tanečnice, která nemůže tančit. Fantasticky vyvážená kombinace humoru, vážna a sentimentu, jak to umí jen Američané. Brilantní výkon Miroslava Táborského, ale i Petry Nesvačilové. Mé letošní první superdívadlo.
(zadáno: 26.3.2019)
Interaktivní, lehce antikoncepční československá one-chlap šou Romana Pomajba od islandského autora Bjarniho Haukura Thorssona. Docela dobrá. Překladatel nestál nikomu na téhle parketě za zmínku. Vážení milovníci hudby. A nyní vám někdo zahraje Beethovenovu Devátou. Ach jo.
(zadáno: 8.4.2019)
Příjemná zájezdovka na páteční večer. Lehce slabší byla Dana Homolová, jenže ouha! Je to majitelka agentury. A nakonec bude víkend, tak co.

Máme plzeňského moli?ra. Že by Jakub Zindulka byl hradecký shakespeare? Vypadá to tak.

Jo a navíc vyvolala vzpomínku na Studio Švédského divadla v Helsinkách. Tam byl poměr bab (s modrými vlasy) k jednomu budoucímu dědkovi 49 : 1. Tady baby : dědkové 9 : 1.
(zadáno: 8.4.2019)
Slova, slova, slova. Proč? Proč? Proč? Německy psaná dramatika nezklame, je na ni spoleh. Liší se kus od kusu jen tím, jak moc velký průšvih to je. Na špici je dlouhá léta rakouská, toto byla aspoň německá.
(zadáno: 7.4.2019)
Další komedie na úrovni. Po všech stránkách, zvláště kvůli profesionalitě všech herců. Spoleh.
(zadáno: 25.4.2019)
Totální nářez. Dvouhodinový koncert pro tři virtuosy. Pro Barbaru Lukešovou, Terezu Rumlovou a Ladislava Hampla. Tři monology odehrané v ďábelském tempu. Potlesk vestoje tak na deset opon.
(zadáno: 5.4.2019)
Průměr.
(zadáno: 17.9.2020)
Radost z dívadla. Jak v hledišti, tak na jevišti. Vyberte si superlativ, každý se bude hodit. Děj a lidské příběhy o dost delší než tvrdí hodinky. Ne že by se na ně někdo během představení díval. Text chytrý, hutný, sentiment francouzský, jako parfém, nikoli americký nanášený tlustou špachtlí. Herci jeden lepší než druhý. Připomnělo mi to Mandragoru v Činoheráku z let 60.-70. Klobouk dolů před všemi herečkami i herci, samozřejmě i panem režisérem. Tu radost si nenechte ujít. https://www.divadlokalich.cz/komorni-kalich/repertoar/tik-tik/
(zadáno: 13.7.2020)
Standardně dobré dívadlo po všech stránkách. A laťka je tu standardně hodně vysoko. Nejvíce role sedla Františku Němcovi
(zadáno: 26.5.2019)
Další výborné dívadlo v nádherně divadelním divadelním prostoru.
(zadáno: 21.4.2019)
Dobře zrežírovaný, dobře zahraný kus, bez kterého bych se obešel.
(zadáno: 23.11.2019)
Výborná one-man show Davida Prachaře. Okamžitá a pak opakovaná interakce se vstřícným hledištěm. S ohledem na téma překvapivě zaplněným z nemalé části staršími dámami. Které se dobře bavily a spolupracovaly.
Inu zase - jak je u Divadla Verze zvykem - dobrý text, překlad, režie, provedení. Zapomněl jsem na něco?
(zadáno: 11.2.2020)
Co je lepší? Chlastat jako generace otců? Nebo fetovat jako generace synů? To je oč tu běží. Celou hodinu padesát včetně přestávky. Na můj vkus dost monotematické.
(zadáno: 2.11.2019)
Tak do třetice konečně dobré, aktuální politické dívadlo. Po průšvihu vhodném spíš pro pimprloviou komédii - Rokoko - Kanibalky, slušném dívadle, leč zbloudilém v čase, vhodném tak do první poloviny devadesátek - Slovenské národné na Nové scéně ND - Elity.
Gratulací. Pavel Švanda ze Semčic by měl radost.
(zadáno: 13.5.2019)
Úžasné po všech stránkách!
(zadáno: 10.4.2019)
Velmi solidní komedie hvězdně obsazená a adekvátně zahraná. Kouř byl, tentokrát smysluplně, ze spáleného přístroje.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>