Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.3.2019)
Královská sranda na smutné téma. Věrný obraz totálního zešílení a tuposti hurvínků kolkolem.
(zadáno: 11.3.2019)
Pro Kristýnu Frejovou mám slabost jako pro herečku i jako pro člověka s mozkem, ale výborní byly na jevišti všechny i jeden.
A nemohu zapomenout ani autorku a režisérku. Klobouk.
Velká sranda, ze které pod kůží mrazí.
(zadáno: 15.3.2019)
Dívadlo jak má být. Opět kompletní sbírka P. Na řachandu se netěšte. Je to chytrý, vtipný text ze života v podání herců s mozkem v hlavě.
(zadáno: 21.3.2019)
Dobré monodrama, výborná Marie-Luisa Purkrábková, dobré dívadlo. Moc dobré.
(zadáno: 22.3.2019)
Tříhodinoví Rodáci+. Dobré dívadlo. Kouř byl.
Bál jsem se toho, protože Bratr spánku byl k nevydržení. Příjemně to překvapilo.
(zadáno: 29.3.2019)
Zrušení trestu smrti bylo lákavé téma. Sám mám někde ve starém počítači svůj překlad hry švédského autora o dvou katech bez práce, kteří si zprivatizovali gilotinu.
Nicméně co dodat. Po starších temných opusech i vtip a humor. Dívadlo!
(zadáno: 3.4.2019)
Třetí dívadlo z Příbrami, a třetí vynikající. Tři dámy ve spoustě rolí v rámci ženského údělu v rozptylu devadesáti let života.
(zadáno: 12.4.2019)
Chytrá a dobře zahraná komedie na vážné téma v obsazení Patricie Solaříková, Václav Krátký a Jarmil Škvrna (bude se hrát ve dvojím obsazení).

5 (mé letošní 65. dívadlo)
(zadáno: 12.4.2019)
Zatím nejlepší představení v tomto dívadle. Bylo vidět od samého počátku, že hra představitelům sedla.
PS Jak jsem přelétl zdejší hodnocení, odhaduji, že se liší především podle věku diváka. A nemohu nevzpomenout na šok ze zhnusení mé jinak výborné mladé a blonďaté sekretářky nad třesoucími se troskami Katharine Hepburnovou a Henrym Fondou v úžasném filmu Na zlatém jezeře.
(zadáno: 28.4.2019)
Pro mě třetí komedie Divadla bez hranic, a zatím nejlepší. Je to výzva. Ke kompletaci. Vedle tahouna Jana Bartošky byli výborní i všichni ostatní. Sranda převeliká. Opon vícero.
(zadáno: 9.5.2019)
Dóóóbrý. Z velké části výborné. Velká sranda. Ale nejen. Zahráno na jedničku. Překvapení na konec. Kouř byl.
(zadáno: 13.5.2019)
Úžasné po všech stránkách!
(zadáno: 13.5.2019)
Úžasné po všech stránkách!
(zadáno: 21.5.2019)
Detektivní šaráda a výborná komedie. V interaktivní části se naprosto nebývale zapojilo publikum a spousta srandy vznikla i tam. Špílce připravené i pohotově vytanulé, radost. Skvěle zrežírovaná i zahraná.

Viděl jsem před lety v Divadle S. K. Neumanna, dnes Pod Palmovkou.Toto je o dvě třídy výš. Jak je v příbramském dívadle standard.
(zadáno: 26.5.2019)
Ivo Železný
31. května 2018 v 11:50 ?
Divadlo které se nejmenuje (dle režisérky) ve Strašnickém divadle - Samko Tále

Dost hodně dobré monodrama. Pro méně gramotné výstraha: ve slovenštině.
Předlohu Daniely Kapitáňové Kniha o cintoríne/o hřbitově jsem četl před lety (byla úžasná, k dostání třeba v městské knihovně v Praze), a toto bylo převedení na dívadlo na úrovni, na velmi vysoké úrovni, na úrovni běžné na současných českých a soudě podle tohoto kousku i slovenských scénách. Prostě kvalita, normálka. Jinak to neumíme. Proč se ptáte? Ono je to někde jinak? Neříkejte! A proč?
(zadáno: 26.5.2019)
Standardní. Text, režie, provedení atd. Standardní na Divadlo v Řeznické. Jinde velice chytré a po všech stránkách výborné.
(zadáno: 4.6.2019)
Kruci, to bylo dobré. Kruci, ti byli dobří. Výborný text, výborné provedení. Vlastně vážné téma se spoustou autentického humoru. Velmi uvěřitelné. Oba herci výborní, Aleš Háma trochu překukoval, protože mu autor dal více prostoru a herec i režisér ho beze zbytku využili. Dívadlo jak má být.
Nahý zadek byl.
(zadáno: 5.6.2019)
One woman show Ivany Jirešové. Dobré dívadlo. Japonsky výtvarná a úsporná zadní projekce. V hledišti dvacet divaček, tři zavlečení diváci a já. Škoda. Těch, kteří to neviděli.
(zadáno: 21.6.2019)
Konečně! Konečně na šestý pokus Na Maninách dobré dívadlo. A moc dobré, především díky všem zúčastněným, zejména hercům. Příjemný a chytrý text na úrovni, pro mě zde poprvé.
(zadáno: 4.10.2019)
Po všech stránkách solidní dívadlo. Tím myslím, že bude uspokojovat diváky ještě po generaci dvou. A rozhodně ne ve funkci divadelního trabanta. Toto provedení se ostatně hraje devatenáctým rokem a má za sebou přes 350 repríz.

PS. Pokud zvládáte i neveselá témata, dejte si od tohoto autora: Městské divadlo Kladno - Oskar a růžová paní. V Praze hostují v Žižkovském divadle.
(zadáno: 11.10.2019)
Nesmírně příjemná a originální ptákovina s chutí zahraná. Výborné autorské představení. Kouř byl.
U diváků velký sukces.
(zadáno: 27.10.2019)
Tři komindy - Ludmila Molínová, Zora Jandová a Sandra Pogodová - každá jiná, ale dohromady jim to funguje. Zvláště Sandra Pogodová a Ludmila Molínová se vyřádily a byly k sežrání. Navíc představení graduje. Sandra Pogodová parádně vystřihla dva songy, Ludmila Molínová a Zora Jandová hvězdu (Molínová do potlesku: A to je nám dohromady sto třicet!)
Velmi příjemné představení. Potlesk ve stoje.
(zadáno: 31.10.2019)
Tři úžasné herečky asi ve dvaceti rolích včetně mužských, míhají se z jedné do druhé v závratném tempu, samozřejmě bez prvoplánového převlékání, to vše v závratném tempu a pro patnáct diváků. Dobře napsaná a dobře vybraná a dobře přeložená ženská hra v nejlepším slova smyslu. Dobrá režie a zřejmě dobrý překlad (finštiny nejsem mocen, ale pozná se, že nedrhne). Proti nim je nedělní představení ve Stavovském (Noční sezóna)... Rozdíl třídy. Či dvou, ne-li tří. Zase jednou jsem měl plnou hlavu dívadla, dokud jsem to nezaspal.
(zadáno: 23.11.2019)
Výborná one-man show Davida Prachaře. Okamžitá a pak opakovaná interakce se vstřícným hledištěm. S ohledem na téma překvapivě zaplněným z nemalé části staršími dámami. Které se dobře bavily a spolupracovaly.
Inu zase - jak je u Divadla Verze zvykem - dobrý text, překlad, režie, provedení. Zapomněl jsem na něco?
(zadáno: 9.12.2019)
Velmi příjemná komedie, no komedie. Spíš velká sranda na dost vážnou notečku. Hutný text, žádná řachanda, dobře a s chutí zahraná. Plná spokojenost.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>