Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 >

(zadáno: 21.1.2020)
Klasická komedie záměn a omylů. Přehrávání občas přesahovalo únosnou míru pro tento žánr. Zřejmě jsem měl smůlu na obsazení. Na Antonína Procházku zklamání.
(zadáno: 7.8.2020)
Traktát formou absurdního absurdního dívadla. Nejsou to mé dvě decky vína. Kouř byl. Moc kouře. Hodněkrát.
(zadáno: 13.9.2020)
Koukatelné to bylo. Ale proč, proboha? To stačí jako důvod zajít do dívadla?" Porovnávám s Podivuhodným případem pana Holmese tamtéž, který nebyl koukatelný ani náhodou. Kolem tohoto představení jsem Bez Hranic, ve Stavovském, na
Vinohradech, v Celetné viděl hafo představení mnohem lepších.
(zadáno: 17.9.2020)
Na Zábradlí chodí zcela jiné diváctvo než do ostatních pražských i mimopražských divadel. Už vím, a nedivím se skoro ničemu. Ale docela by mě zajímalo, zda chodí i do jiných divadel. Netušíte?
Tak šmahem. Text dobový. Autor, který vlezl do partaje zkraje 60. let jako nejspíš všichni od filmu, se podivuje, že v roce 69 byl jediný, kdo v konformismu nepokračoval, a má to ostatním režisérům za zlé.
Text dobově zajímavý. Ale spíš jako rozhlasová četba. Ale na jevišti se něco dít musí, co naplat, je to zadřený zvyk.
(zadáno: 27.9.2020)
Nějak se s kusy Tomáše Dianišky míjím. Kromě Bezrukého Frantíka. Ptákoviny rád, ale zjevně ne tento typ. Toto je druhý případ. Kouř byl.
(zadáno: 7.3.2019)
Nemám rád hysterické a uřvané hry. A už vůbec ne v provedení kombi. Hrálo se dle Cimrmanovy rady bez přestávky. Z dobrých důvodů. Kouř byl. Mnoho, mnoho habadějů kouře.
(zadáno: 9.3.2019)
Strindberg byl magor (ve své době jsem ho přečetl skoro kompletek). V rámci genderové vyváženosti Petra Johansson zkusila dokázat, že ani v tomto ohledu se ženy nedají zahanbit. Povedlo se jí to.
(zadáno: 18.3.2019)
Nerovný boj herců se zombie klasikou. Inscenace fosílie zhruba tak aktuální jako Žida Süsse. Závěrečnou aktualizaci světelným textem nad scénou raději nechci pochopit.
(zadáno: 8.4.2019)
Slova, slova, slova. Proč? Proč? Proč? Německy psaná dramatika nezklame, je na ni spoleh. Liší se kus od kusu jen tím, jak moc velký průšvih to je. Na špici je dlouhá léta rakouská, toto byla aspoň německá.
(zadáno: 10.4.2019)
Komedie. K pláči. Hodně mínusovou první půli dotáhla druhá aspoň na nulu. Australský autor v roce 1992 zasadil hru do doby vietnamské války, která skončila 1975. S křížkem po čemkoli.
Kouř byl.
(zadáno: 6.5.2019)
Podle budovy soudě snad absurdní divadlo. Valná většina potenciálních diváků byla zřejmě včas varována. Skóre herci : diváci 5 : 25. Počet pubertálně se pochechtávajících diváků: 10; počet diváků, kteří vydrželi jen deset minut: 2; počet diváků tleskajících vestoje: 7. Délka představení 105 minut. Pocitová délka představení: 305 minut.
(zadáno: 26.5.2019)
Přetrpěl v současném obsazení Polívková, Zbrožek, Zelinka.
(zadáno: 29.2.2020)
Hodně ohrané téma předstíraných odchodů do práce i po ztrátě zaměstnání. Standardní text zakončený nestandardní a nepříliš logickou sebevraždou. Herecký projev z dolních dvaceti procent českých amatérských divadel.
(zadáno: 11.10.2020)
Smutek. Amatérsky naivní škobrtavá hra s nesmyslně přidanými zpěvy, kterou svému stařičkému principálu pro radost secvičili zbývající ochotníci. A náhodní kolemjdoucí, kteří se nechali přemluvit.
(zadáno: 25.3.2019)
Ježíšmarjá, to bylo blllllbýýýýý! A jak diváci plácali!
(zadáno: 30.3.2019)
Zájezdovka v Praze. Podle nadšených reakcí z publika je Praha venkov jako vyšitý. Ale zase to nebylo tak děsné a šokující jako před časem v Divadle Palace, než mi to došlo, kdy diváci ocenili velmi, velmi průměrnou (tedy, dneska jsem nějaký celý tolerantní!) potleskem ve stoje, takže co se divím.
Ale jo, celkem dobrý výplach, nepřehrávali všichni, David Gránský sem nepatřičně spadl z normálního divadla.
(zadáno: 28.4.2019)
Zcela zbytné představení.
(zadáno: 12.11.2019)
Další zcela zbytná hodinka "politického" divadla bez fantazie, sestávající jen z odříkávání facebookových pomateností na většinou už zapomenutá témata, např. pomazánkové, vakcinace atd.
(zadáno: 9.1.2020)
Silvestrovská předpremiéra. Na rozdíl od loňské těžké zklamání. Herci se snažili, ale autor jim nedal šanci. K uzoufání protahovaná historka, kdy kdo uteče nebo přežije do konce, vyhraje. Tedy v hledišti. Melodie hraná na jednom tónu.
(zadáno: 9.9.2020)
Je to radost vidět uplatnění Cimrmanova režijního doporučení v praxi. Dvě hodiny dvacet bez přestávky. Vlastně dvě hodiny čtyřicet, protože Robert Mikluš a Petr Vančura před počátkem rozpohybovali i do tance ctihodné divačky a diváky ctihodného dívadla, klobouček!
To byla nejlepší část inscenace. Prejt mám rád, jelítkový i jaternicový. Slovní ne. Kouř byl. Hódně kouře a často. Příznačné bylo, že levým portálem při stěně po celé představení procházeli tam a zpátky evidentně místní zaměstnanci, kteří s kusem neměli nic společného. Zřejmě nebylo jiné cesty. A představení je nerušilo.
(zadáno: 7.4.2019)
Trapnost nad trapnost. Bylo mi herců líto. Scéna kajícného prozření padoušků by neobstála ani v průměrném ochotnickém představení. Konec utrpení byl už po čtvrthodině nekonečně daleko. Dle jen zdvořilostního potlesku soudě, byl to v sále převažující dojem z promarněných dvou hodin života.
(zadáno: 7.11.2019)
Ve své době hra v USA nepochybně provokovala.V dnešní době a tady snad jedině Piťhu. Jen dvě nejstarší postavy jsou totiž heteráci.
Zkoumat, ctchbř nehodlám. Tenkrát to nepochybně parodie nebyla, dnes patrně ano. Ale smysl to totálně postrádá.

Přece jen mě pan režisér Eduard Kudláč něčím obohatil. Už nejsem divák, ale perceptor. No, našel jsem to v češtině jen ve významu smyslový orgán, tak doufám, že jen tápe, a neskrývá se pod tím hlubší význam z klasického fóru, proč říkáme policajtům orgáni.
(zadáno: 26.2.2020)
Text chvilkami dával smysl. Kouř chvilkami nebyl. Světelné efekty včetně stroboskopu a porůznu promítání obrazů i textu také chvilkami nebyly. A byly na představení nejzajímavější. Vlastně jediné zajímavé. Řev byl. Často. Úbytek diváků během představení 17+. K přesilovce nedošlo.
(zadáno: 11.9.2020)
Bezbřehá nuda, zpomalený film. Myslím, že jsem boj se spánkem místy prohrával. Proč? Protože si nedám pokoj, a pořád doufám? Protože nemám rozum? Protože jsem se nechal zmást vynikajícím Kyjem po kebuli?
Diváctvo na Zábradlí je specifické. Totálně jiné než ve všech ostatních pražských i jiných divadlech. Neustálé pubertální pochechtávání v hledišti završil dlouhotrvající potlesk.
(zadáno: 15.3.2019)
Ježíšmarjá! Nejdřív jsem litoval herce, ale autorská inscenace snad znamená, že si to napsali a způsobili sami (?).
Kromě názvu to nemá s Macchiavelliho dílem nic společného ani obsahem, natožpak kvalitou, je to klamavá reklama na neumělé ochotnické představení.
S někdejším Divadlem Komedie ovšem ano. Genius loci v Divadle Komedie funguje znamenitě.Za deset let od mé poslední návštěvy se změnila doba, soubor, pokladní. Ale vyděšená otázka té někdejší: Vy na to opravdu chcete jít? dnes rezonovala stěnami divadla s nezměněnou platností.
Kouř byl.

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 >