Profil uživatele

Izamar

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 10 % (3)
Helena Grégrová: 13 % (10)
Iva Bryndová: 15 % (2)
Jiří Landa: 15 % (11)
Jiří Koula: 19 % (9)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.3.2018)
Představení silné po všech stránkách - režijně, herecky, výtvarně, hudebně i choreograficky. Moderní háv mu velmi sluší, nejde totiž o samoúčelnou exhibici, ale o poctivý, promyšlený výklad. Královnou večera nejen rolí, ale hlavně hereckou monumentalitou je Helena Čermáková. Je neuvěřitelné, jakou sílu do hlediště posílá tato drobná paní, jak geniálně pracuje s expresí, jak rychle a beze zbytku divák podlehne jejímu hereckému charismatu. Vynikající výkony podává celý herecký soubor. J.A.Pitínský opět uvedl jeden ze svých velkých opusů, který by byl po právu ozdobou každé scény.
(zadáno: 31.3.2016)
Mimořádná inscenace, pan Špinar opět dokázal, jak dobře si rozumí s klasikou a jak dobře dokáže vyhmátnout vše, co je životné, a neživému vdechnout život nový. Jeho inscenace Othella má osobitou poetiku a přitom je velmi syrová, chlapská. Není zde jediného momentu, který by nudil, diváka nechával netečného. Velmi moderní a svěží dílo. Pro každého herce musí být radostí a poctou v jeho inscenacích hrát, protože je co hrát. I komparzu dokáže dát významotvornou příležitost . Šašek svými rasistickými "vtipy" je geniální postavou a jeho škleb je viditelným šklebem pokřivené duše lidí kolem nás.
(zadáno: 14.1.2016)
Mimořádné představení, jaká se v divadlech nerodí často. Velká plátno, které má obrovskou sílu, vtáhne diváka a nepustí. Je až neskutečné, jak se D. Gombárovi podařilo velmi "nepapírově" rozžít tak nedialogický text, jakým próza K. Tučkové je. Scénické řešení- nápad se zastávkou a kolumbáriem- je na cenu. Herecké výkony - jeden vedle druhého skvělý tak, že zaslouží pozornost, nejen H. Čermáková a H. Briešťanská, které to společné úsilí korunují měrou vrchovatou. Pro mě velká radost, divadelní svátek!
(zadáno: 14.1.2013)
(zadáno: 14.1.2013)
(zadáno: 14.1.2013)
Dynamické, mladé představení se skvělou, funkční scénou, výbornými hereckými výkony, zejména R. Krále a H. Briěšťanské.
(zadáno: 14.1.2013)
Naprosto rozdílný zážitek z páté řady a z galerie. Přes to všechno výborná inscenace, vynikající titulní dvojice. Slečna P.Beretová překypující citem, s energií na tři další postavy a s ne vždy vídanou schopnopností občas odhodit i ženský půvab a vrhat se do všeho po hlavě. U pana V. Dyka oceňuji zejména schopnost ztvárnit svého hrdinu s tak neuvěřitelnou dávkou humoru a nadhledu a přitom to nepůsobí urážlivě nebo dojmem zlehčení.No a za tím vším pobavený pan Pitínský, občas mám pocit, že se někde skryt baví diváckými rozpaky z toho, jak naložil s klasikou.Já se bavím s ním.
(zadáno: 14.1.2013)
(zadáno: 25.10.2015)
Pěkné představení, všichni herci slouží celku, záměru režiséra, jsou ve svých rolích pokorní. Bohužel totéž nelze říct o panu Donutilovi. Těžko se to píše, ale nikdy jsem na scéně Národního divadla neviděl tak sebestředný výkon (pominu-li jeho exhibici ve Sluhovi dvou pánů), prosazování se na úkor kolegů, kdy zastaví tok hry, aby si vypíchl svoji repliku, vycházení si až na kraj forbíny... Nedůstojné, nechutné. Bohužel, někteří diváci pak oceňují největším poteskem právě toto.
(zadáno: 14.1.2013)
(zadáno: 14.1.2013)
Hezké, barevné, nenáročné, bez větších dramatických momentů, jediný snad - smrt Vdovy (skvělá herecky i pěvecky H. Briešťanská), rušivě působí postava Zpěvačky, herecky i to málo je nad její síly, i když jde na druhou stranu o pěvecky vynikající výkon.
(zadáno: 14.1.2013)
(zadáno: 14.1.2013)
Marně přemýšlím, proč dramaturgie sáhne po tomto titulu a komu z diváků je výsledný tvar adresován...
(zadáno: 14.1.2013)
Utahané, dýchavičné, bez energie. Navíc Kundera by jistě zakázal toto prznění svého textu.
(zadáno: 14.1.2013)
Něco tak podbízivého jsem už dlouho neviděl.