Profil uživatele

Jakubson

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (26)
Jiří Landa: 16 % (49)
Helena Grégrová: 17 % (34)
Lukáš Dubský: 17 % (18)
Pavel Širmer: 17 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.9.2016)
(zadáno: 28.1.2018)
Neměl jsem moc představu, co od představení čekat. Snad i proto jsem byl představením velmi mile překvapen. Premiéra a repríza se odehrávaly ve volebních dnech, takže pro mne mělo představení i politický přesah. Myslím, že každý divák si tam najde něco, co mu "zalahodí" - od pohybu až po text. Určitě vřele doporučuji.
(zadáno: 30.8.2019)
Je mi líto posunu herectví Dagmar Havlové. Kdysi velmi přirozená a typově zajímavá, dnes přehrávající se sklouzáváním ke kreaturám. Postavy, které ztvárňuje, jí člověk prostě nevěří. Pravdou je, že oproti Její pastorkyni zde nebyla tak špatná. Paní Havlová by ke svému hereckému projevu potřebovala velmi důrazného režiséra.
Za klad inscenace stojí zmínit výkon Tomáše Töpfera.
Jinak mne hra nezaujala ani tématem, ani posláním (pokud vůbec nějaké má). Ze závěrečné standing ovation byl znát spíše soucit, než nadšení.
(zadáno: 2.7.2018)
Hrozná pitomost. Ale chápu, že se to většině publika líbilo...
(zadáno: 14.9.2020)
Ačkoliv literární předloze neholduji, tato adaptace je velmi zdařilá. Výkon Jana Ciny je strhující a uvěřitelný. Velké plus inscenace je i nepochybně scénografie, která si pohrává s divákovou fantazií a nejednou překvapí.
(zadáno: 22.10.2018)
O přestávce jsem odešel.
(zadáno: 16.8.2016)
(zadáno: 26.9.2018)
Klobouk dolů divadlu Studio DVA, že sáhlo po tomto kusu. Herecký koncert obou představitelů, důmyslná scéna a především nepromarněný večer v hledišti divadla.
(zadáno: 10.8.2018)
(zadáno: 26.9.2016)
(zadáno: 14.11.2016)
(zadáno: 16.8.2016)
50 %, ale s těžkým sebezapřením. Celé to na mne působilo, jako kdyby se v sobotu vesničtí ochotníci rozhodli, že následující den zahrají toto představení. Jediný, kdo to alespoň trochu zachraňuje je Jitka Sedláčková a Anna Polívková.
Očekával jsem od toho opravdu víc. Znovu bych na to nešel, navíc s knižní předlohou se to nedá ani trochu srovnávat.
(zadáno: 16.8.2016)
(zadáno: 30.5.2019)
(zadáno: 14.11.2016)
Jestli je záměr, abychom se smáli při "tragických" scénách, klobou dolů. Požitkáři nezasáhnou tak jako Hamleti, ale rozhodně nejde o divadelní brak.