Profil uživatele

Jakubson

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (26)
Jiří Landa: 16 % (49)
Helena Grégrová: 17 % (34)
Lukáš Dubský: 17 % (18)
Pavel Širmer: 17 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.2.2020)
(zadáno: 20.8.2020)
První půlka je delší a vláčnější, ale to se snad během několika repríz usadí. Velmi dobré výkony Zuzany Kronerové a Kryštofa Hádka, kterým se v menších rolích vyrovnávají Radim Madeja, Václav Liška a Roman Štabrňák. Herecké zklamání je Sabina Remundová, která zde předvádí svoji divadelní klasiku posledních let (pravdou je, že její poloha ve druhé polovině byla mnohem lepší). V jiných inscenacích to možná funguje, ale zde ne. Jinak velmi příjemný večer s dobře uchopenou klasikou.
(zadáno: 24.7.2021)
(zadáno: 26.9.2016)
(zadáno: 22.5.2019)
(zadáno: 19.9.2019)
(zadáno: 6.11.2017)
(zadáno: 16.8.2016)
50 %, ale s těžkým sebezapřením. Celé to na mne působilo, jako kdyby se v sobotu vesničtí ochotníci rozhodli, že následující den zahrají toto představení. Jediný, kdo to alespoň trochu zachraňuje je Jitka Sedláčková a Anna Polívková.
Očekával jsem od toho opravdu víc. Znovu bych na to nešel, navíc s knižní předlohou se to nedá ani trochu srovnávat.
(zadáno: 26.6.2018)
(zadáno: 6.8.2021)
(zadáno: 17.10.2018)
Absolutně mne tato hra nenadchla. Obsah může být srozumitelný lidem staršího věku, na tom by nebylo nic špatného; některé inscenace jsou pro specifickou věkovou kategorii.. Ale co mi vadilo asi ze všeho nejvíc byl výkon paní Maciuchové. I po skončení představení jsem se nemohl zbavit dojmu, že hraje (přehrává) starou Anči. Typově se pro tuto postavu absolutně nehodí.
(zadáno: 30.8.2019)
Je mi líto posunu herectví Dagmar Havlové. Kdysi velmi přirozená a typově zajímavá, dnes přehrávající se sklouzáváním ke kreaturám. Postavy, které ztvárňuje, jí člověk prostě nevěří. Pravdou je, že oproti Její pastorkyni zde nebyla tak špatná. Paní Havlová by ke svému hereckému projevu potřebovala velmi důrazného režiséra.
Za klad inscenace stojí zmínit výkon Tomáše Töpfera.
Jinak mne hra nezaujala ani tématem, ani posláním (pokud vůbec nějaké má). Ze závěrečné standing ovation byl znát spíše soucit, než nadšení.
(zadáno: 30.7.2017)
(zadáno: 2.7.2018)
(zadáno: 22.10.2018)
O přestávce jsem odešel.
(zadáno: 24.7.2021)
(zadáno: 17.8.2016)
Jakože cože? Kdybych místo představení proseděl večer ve foyer, vyjde to úplně nastejno. Možná dobrá myšlenka, která se ovšem totálně utopila v šílených hereckých výkonech. Od Zuzany Bydžovské bych tohle snížení vážně nečekal.