Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 22.6.2022)
(zadáno: 2.5.2022)
Bohužel, ani režijní zpracování, které mělo možná dnes už trochu fádní komedii oživit nepřispělo k tomu, aby samotná látka byla zajímavá. Zajímavé je slyšet činoherce zpívat. To je ovšem jiná "písnička". Herecky představení drží P. Č. Vaculík, který se vedle Terezy Grozsmannové stává svým osobitým a přesným herectvím zajímavým členem souboru. Jinak mě ale hra nezaujala ničím. Jen hereckými výkony.
(zadáno: 18.4.2022)
Pro mě asi nejlepší Revizor, jakého jsem na divadle viděl. Proč kontroverzní inscenace? Tomu moc nerozumím. Je výborná!!!
(zadáno: 18.4.2022)
Zajímavá inscenace. Někdy bylo moderních prvků až moc, ale nevadily mi tak, že bych díky nim inscenaci hned odsoudil. Myslím, že soubor má v T. Havlínkovi velkou hereckou naději, kterou v této inscenaci předvedla i K.M. Fialová. Občas jsem měl zmatek v postavách. Ale činohra je to poctivá!
(zadáno: 2.4.2022)
Vcelku zajímavá hra. Taková absurdní, havlovská. Potlesk speciálně pro T.Grozsmannovou a T. Davida. Příjemné retro!
(zadáno: 2.4.2022)
(zadáno: 2.4.2022)
Omlazený ansámbl Mahenovy činohry má potenciál!
(zadáno: 2.4.2022)
Výborné drama z jedné místnosti. Ten herecký potenciál Mahenova činohra konečně našla! Bravo!
(zadáno: 2.4.2022)
Je milé vidět klasickou hru, interpretovanou dobově, jak byla napsaná a přitom se současným hereckým projevem.
(zadáno: 2.4.2022)
Výborná Tereza Grozsmannová!
(zadáno: 2.4.2022)
Neurazí a nenadchne. Film to nepřekoná. Bohužel ani herecky. Trio dam jakoby ani na jevišti nebylo s vyjímkou P. Vitázkové, která z trojice herecky vyčnívá. Pánské obsazení má potenciál silnější. Ale hrávaly se tu lepší kusy.
(zadáno: 2.4.2022)
--- No já fakt nevím.... Těším se na obnovené premiery MDB, které patřily ke klenotům a naučily mě lásce k divadlu... Já na ty americké muzikály asi moc nejsem...
(zadáno: 2.4.2022)
Muzikál cílí na celou rodinu. Ale přiznejme si, že přemíra pohádkových postav, plytký děj, která zachraňují zejména Vlk s Rampelníkem a potom množství neokoukaných nových tváří divadla toto dílo moc nezachrání. Možná bych upřednostnil méně nových premier muzikálů v sezoně, ale za to více muzikálových pecek. Hodně přesvědčivě působila dvojice E.Bergerové a B.Slaninové a velmi hlasově zajímavý je O.Komínek. Ale dílo o ničem s podivnou hudbou to bohužel moc nezachrání, i když k tomu přidáme skvěloz scénu s kostýmy.
(zadáno: 29.11.2021)
Je to přesně ten titul, kdy si řeknu: Pretty Women? No tak zase převedeme úspěšný filmový titul na jeviště. No tak dobře, zajdu si na to, ale nic od toho nečekám. No naliskal bych si. Bylo to prostě výborné. Opravdu výborné. Petr Štěpán, Světlana Slováková, Robert Jícha a celá company. Přimluvte se prosím se mnou pro nějakou Thalii do Brna. Zejména pro poslední dva jmenované (pro dva jen z důvodu, že Petr Štěpán už dvě má, a i když by si třeba za tuto roli zasloužil třetí, dejme prostor i jiným).
(zadáno: 18.11.2021)
Prostě ano!!!
Bezchybná inscenace, doufám, že to není poslední adaptace A. Mornštajnové na divadelních prknech.
(zadáno: 18.11.2021)
Musím ocenit odvahu, že se tento text inscenoval. Kdyby celé představení nebylo tak neskutečně dlouhé, možná by vyznělo lépe i poselství, které měla inscenace sdělit. Jak už je u divadelních novotvarů zvykem, nechybí nic. Mikrofon na scéně, popatlání se krví (zde zavařeninou). Škoda, že celé dílo je tak náročné, že některé myšlenky člověku uniknou, a to vinou toho, že se ve složitém textu zkrátka ztratí. Zajímavá byla myšlenka inscenování tohoto příběhu jako divadla na divadle.
(zadáno: 15.11.2021)
Přiznám se, že hra na mě působila zvláštním dojmem. Vše, ale vyvažuje zcela bezchybné herectví Kláry Trojanové a velmi osobitě roztomilé (a neméně věrné) herectví Chantal Poullain. Při monologu paní Trojanové jsem trnul za ni, že to snad ani nemůže dát a dala.
(zadáno: 4.11.2021)
Přiznám se, že tentokrát mi trochu vadila délka představení. Temná scénografie v jinak celkem nezáživné scéně působila fádně a splývala s občas rozvleklým dějem trochu do ztracena. To ovšem neznamená, že se nejedná o zajímavý příběh. Pravda, činoherně inscenovaný by mohl být možná trochu lepší. Trochu mi vadily choreografie s folklorními rekvizitami. Kombinace choreografií z Radúze a Mahuleny nebo Koločavy mi do tohoto příběhu moc neseděla. Velmi přesná byla K.Daňhelová, L.Vlček, J.Musilová. V menších rolích zaujmou v podstatě všichni.
(zadáno: 12.10.2021)
I když je teprve začátek října dýchly na mě vánoce. Velmi povedená, poctivá činohra.
(zadáno: 4.10.2021)
Jako proč ne. Příjemný příběh zasazený do příjemného kabaretního prostředí.
(zadáno: 4.10.2021)
Musím přiznat, že mě celkem překvapilo místní, celkem rozporuplné hodnocení inscenace. Uznávám, že inscenace Bůh masakru této autorky má mnohem větší náboj a Bella Figura jde tak trochu v jejím stínu, ale to neznamená, že by byla špatná. Bohužel se u mě takové ty pocity jako u srovnávané inscenace Bůh masakru nedostavily. Musím uznat, že režie M. Tyce jsou svěží, inovativní a do hledišť MDB vnáší velmi příjemné oživení. Herecky je inscenace velmi přesná, nelze nikoho nezmínit, ani nepochválit, ale Z. Herfortová je prostě k sežrání. Tím se omlouvám ostatním skvělým hercům.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>