Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (26)
Iva Bryndová: 13 % (40)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (69)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.1.2018)
Asi není co dodat, je třeba vidět. Prostě výborné představení:-)
(zadáno: 6.11.2017)
Hra se mi líbila svým námětem i stylem, jakým je napsána. Sama o sobě si možná i trochu říká o kontroverznější zpracování. Ale znovu se ptám? Je nutné "moderní" divadlo dělat stále stejně "moderně"? Hovoření do mikrofonu, zasypání celého hlediště odpadky? To jsem už tolikrát viděl, že to vlastně nové a moderní není. Možná, kdyby ty odpadky byly vysypané přímo na diváka, to tu ještě nebylo:-).Myslím, že se p. režisérce zcela nepovedlo dostat ze hry onu jistou magii příběhu, snad až hororového rázu,což zabilo právě její rádoby zbytečně přehnané moderní inscenační pojetí.Výborná Radka Coufalová.
(zadáno: 31.10.2017)
Za mě "americká tralalanka" s naprosto šílenými písňovými texty a plytkými dialogy. Bohužel jsem chvílemi postrádal i komickou stránku příběhu. Hudební čísla povětšinou rušily svým textem a v podstatě i nezpěvností. Musím pochválit I.Vaňkovou (nebyla statická jak jsem na ni zvyklý) a V.Matušovovou.Všichni chválí J.Musilovou,měl jsem štěstí na K.Ptáčkovou (výbornou M.Ditrich z Vrabčáka), které se asi nepovedlo tuto roli nijak vyzdvihnout jako kolegyni.Při pohledu na L.Bartolšicovou v roli tělocvikářky se mě vybavily mé temné vzpomínky z tělocviku na základce-pecka.Nicméně celek je slabý průměr.
(zadáno: 13.10.2017)
Jsem rád (byl bych rád), kdyby se brněnská Reduta konečně vymanila ze skořápky další brněnské avandgardní scény. Od toho tu máme Husu nebo Hadivadlo a šlo cestou, jakou jde s touto premiérou. Prostě hrálo klasickou komorní činohru bez jeviště zaneseného odpadky, mikrofonů, umělé krve (protože to prostě děláme nově a moderně) a to vše pro pár diváků v sále. Musím uznat, že tomuto napínanému příběhu jistá jiskra chyběla. Výborná byla zejména Eva Novotná, Martin Siničák a v menší roli Klára Apolenářová. Jen tak dál Reduto!
(zadáno: 10.10.2017)
Asi jsem barbar a divadelní outsider (podle reakcí ostatních hodnotících zde na portále, i když jsem toho viděl už opravdu moc... Opravdu nevím, co mi chtěl p. Pitinský sdělit. První půlku jsem třikrát usnul (děkuji děvčatům ze sboru, že mi bez varování vtrhly do lóže a začaly zpívat), protože jinak snad prospím i přestávku. Odchod z divadla po přestávce jsem zavrhl, vždyť přeci v druhé půlce je samotné Otvírání studánek. Nespal jsem. Divil jsem se sám sobě, proč se dívám na souložící pár, který tančí na hudbu jakoby měli oba epileptický záchvat.Nakonec se pocákali plastovými pistolkami. KRÁSA
(zadáno: 9.10.2017)
Ano, ve Spirále jsem byl častokrát, viděl jsem "naši" brněnskou verzi a zajímala mě i nová Karlínská. Aha,dozvídám se, že bude hrát M.Skořepa.Začíná se mi objevovat kopřivka...Usedám v Karlíně a dvě hodiny ani nedýchám.Tak skvělě sehraný orchestr jsem v JCS snad ještě neslyšel,tak promakanou režii jsem ještě taky neviděl.A M. Skořepa? Kde jsou ty jeho neúnosné falzety? Byl dokonalý. A J. Toužimský? Ten snad ještě lepší.B.Basikovou jsem rád, že jsem ji viděl z nostalgie,ale měla image spíš tety Ježíše,ovšem s krásným hlasem.Spirála je Spirála,ale toto je bomba. A JCS v Brně? Jen chudý příbuzný.
(zadáno: 4.10.2017)
Lépe Mahenova činohra do nové sezóny vykročit nemohla. Tyto typy současnějších her bohužel Brnu žalostně chybí. Celé představení vnímavý divák musí tušit, že se schyluje k jedné velké tragédii. Nelze si nevšimnout do detailu režijně propracovaných všech postav na jevišti. Vyzdvihnout mezi všemi je však bezpodmínečně nutné zejména T. Grozsmannovou a paní Durnovou. Doufám, že pro první zmíněnou se najde v budoucnu nějaká další velká kláda, ať už v komediích, kde snad nemá v NDB konkurenci, tak i ve vážných kusech, kde mě včera při představení velmi mile překvapila.
(zadáno: 27.9.2017)
Kdyby ve hře nebylo pár hluchých míst a trochu více se promíchal černý humor s velmi vypovídajícím textem, bylo by toto představení ještě lepší. Moje první setkání s Hanou Maciuchovou na divadle a musím uznat, že výborná herečka to je. Nelze srovnávat s jinými one "girl" show, toto představení není vyloženě komické a je jiné, než třeba Rozvod p. Balzerové. Závěrečné stading ovation si p. Maciuchová určitě zasloužila.
(zadáno: 14.9.2017)
Nevím, nevím. Nebýt Ivany Chýlkové a Jany Strykové je hra už spíše nudná než komická. Musím uznat, že mám rád komedie, které mají nějaký vtipnější podtext, případně černý humor. Humor v této hře klouže po povrchu, je prvoplánovitý, křečovitý a vlastně především hodně laciný. Nejsem intelektuální typ, ale párkrát, kdy se podstatná část publika smála jsem o sobě přemýšlel, jestli jsem v pořádku, že se mi nervou bránice spolu s davem. Bohužel zjišťuji, že hry Patrika Hartla jsou zajímavé jen herci v nich obsazenými, jinak je to mrhání penězi i časem.
(zadáno: 12.9.2017)
Zajímavě pojato, zejména výtvarnou složkou s již několikrát zmiňovanou, velmi dobrou H. Briešťanskou v hlavní roli, ale viděno před třemi měsíci a už dnes (v září) si vzpomínám jen to, že jsem netrpělivě čekal na konec. Bohužel některé hry jsou již přežité a nejsou pro dnešního člověka ničím zajímavé. Ovšem znovu třeba podotknout, že práce M.Glasera v NDB si moc vážím a jsem rád, že tu působí, ale toto představení už ne. v
(zadáno: 3.8.2017)
Tato forma zpracování mi vyhovovala - zejména seškrtání postav s tím, že se větší důr klade na představitele hlavních rolí. Začátek, kdy na jevišti běhá Ofelie s mobilem jsem lehce rozdýchal a pak se už jen příjemně bavil a s obdivem hleděl na výkony zejména J.Plesla, L.Vlasákové. Nebyla zda žádná hluchá místa a potlesk ve stoje na závěr (v Brně) si myslím, že byl zasloužený!
(zadáno: 2.5.2017)
No tak nevím...V první půlce jsem marně čekal na skupinu šesti děvčat, se kterými šlo překonat jedno velké klišé, které se na jevišti odehrávalo, obával jsem se, že se stejným napětím budu v druhé půlce čekat na konec, ale překvapivě byla zajímavější. Celkově ovšem hodně slabý kus, zejména samotným libretem. Hudebně jsem měl pocit, že slyším i hudbu ke Sněhurce tohoto divadla. Pochválit musím scénografii, tradičně už L.Bergerovou, která je opravdu výborná, ale ani s P.Štěpánem to nezachránili. Byl bych radši, kdyby místo této premiéry oprášily staré kusy Jekyll&Hyde nebo Čarodějky z Eastwicku.
(zadáno: 25.3.2017)
I když se jedná o trochu prvoplánovitý humor,v podání našich herců to nevyšlo trapně a mimo trať.Velká pochvala hlavně pro mladého zpěváky kapely rockového Stáňa Slováka.Opravdu je o zábavu postaráno,i když tato doba moc k pobavení určitě nebyla.Hudební aranžmá a hudební složka se zpěvy bezkonkurenční.Zajímavé bude určitě vidět odstupem času,až si to celé sedne a začne se improvizovat.
(zadáno: 25.3.2017)
Muzikál má svá slabší místa,zejména Chaplinova cesta na filmový vrchol a jeho politická angažovanost.Nebýt tří zajímavých písniček,souhlasil bych také s tím,že činoherní zpracování by stačilo. D. Rymeš je nadějný talent se zajímavým hlasem,herecky zatím ne tak výrazný.Výborná Hana Holišová jako Heda,Lucie Bergerová v roli matky.Osobně by mi vyhovovalo, kdyby se zde pojednávalo více o soukromém životě Chaplina, zejména jeho vnitřních pocitech a bolestech. Určitě je to zajímavé představení.
(zadáno: 22.2.2017)
Poctivé režijní vedení hlavních postav, excelentní Jakub Uličník, po této roli beru na milost i Ondřeje Studénku (po všech předchozích rolí opravdu hodně dobrý výkon) a z dalších epizodních rolí zejména Karla Mišurce. Mám osobní problém s tématikou amerických koňáků (všeobecně), to mi vždy ubere trochu z celkového dojmu, ale to je můj osobní pocit a problém. Na inscenaci mi vadila trochu hudební složka - dětský zpěv, předpokládám některého ze synů Petra Gazdíka. Famózní závěr hry, který prolomí stagnaci děje uprostřed příběhu.
(zadáno: 2.2.2017)
Celkem mě překvapily negativní recenze a označení této hry za kontroverzní inscenaci. Já byl nad míru spokojený. Věčné téma mezilidských vztahů a promarněných životů bylo zpracováno mockrát i v dávných dobách (nesčetněkrát i Čechovem), ale zde fungovalo. Opravdu výborná Sabina Remundová (žádné přehrávání, jak jsem tu četl, je to prostě ona), výborná Iva Janžurová, které skvěle doplňovaly jak M. Vladyka, tak M. Munzarová, kde jsem slevil z toho, že se jedná o velmi průměrnou herečku, asi jí ve spolku Frída, kde jsem ji vídal nesedly plytké role v těchto plytkých a nic neříkajících inscenacích.
(zadáno: 29.1.2017)
Velmi dobrá komedie (u mě po delší době), která výborně skloubila jemný humor s nějakou myšlenkou. Herecky velmi dobře obsazené, všichni čtyři aktéři hrají přesně v mantinelech, jaké jsou jim určené, nepřehrávají a jsou úžasní.
(zadáno: 3.1.2017)
Už jen kvůli Zdeně Herfortové, která je pro mě opravdu herečkou v Brně nejlepší je dobré nenechat si tuto komedii ujít. I Viktor Skála je výborný, i když je to jeho několikátá role zakřiknutého intelektuála, které je semletý okolními dravci a tak už nemá co nového ukazovat, protože diváci tohoto divadla tuto jeho hereckou polohu už dobře znají. Hra je jednoduchá, občas se nějaký vtip povede, jiný ne, ale ruku na srdce, mezi nejlepší komedie se v tomto divadle řadit nemůže.
(zadáno: 4.12.2016)
Je těžké hodnotit inscenaci, která svým obsahem směřuje zejména na dětské publikum a podobá se inscenacím divadel pro děti, v Brně divadlu Radost. Nutno uznat, že inscenace je zajímavá zejména pro dětského diváka, na dospělého diváka, který dětského doprovází taky mysleli (hlavně hudební složka inscenace a drobné narážky na Brno ve scénáři). Rušivým elementem pro mě byla scéna plná dopravních značek, která nebyla nijak během inscenace využita a byla tedy z mého pohledu zbytečná.
(zadáno: 15.11.2016)
Já mám možnost psát jako první recenzi? Tak ano. Rozhodně si nenechte ujít. Skvělé představení, ze kterého Stano Slovák dostal maximum. Není snad vůbec co k vytknutí, snad jen obecenstvo abonentů, kteří snad chodí di divadla z povinnosti a víc než děkovačka je zajímá rychlý úprk do šaten. Myslím, že je zaděláno na další kvalitní stálici na repertoáru našeho divadla.
(zadáno: 8.11.2016)
Ano, každý dělník má svůj problém. To jsme se dozvěděli hned v úvodu. Ale když o svém problému hovořili dalších 30 minut a nikam jsme se neposunuli už nebylo co sdělit a nikam hra nesměřovala. Z letargie mě vytrhly až monology dvou dělníků, které byly famózní, ale vyústily ve finále hry, které šlo do ztracena. Co nám měla hra sdělit? V podstatě promarněný večer. Proč máme tolik avantgardních scén v Brně? Proč se v Redutě nehraje komorní činohra ve stylu divadla Ungelt či Kolowrat? Je to velká škoda. Hrát takovéto inscenace pro 50 lidí v hledišti mi příjde marné a zbytečné.
(zadáno: 6.11.2016)
Neurazí ani nenadchne. Prostě průměrná komedie. V roli tety Kateřiny bych si představoval někoho jiného.
(zadáno: 6.11.2016)
Pokus o ironii celého zkorumpovaného podniku jménem banka měl dobře našlápnuto, ale po chvíli nebylo o čem hrát, čemuž nepřidal ani fakt, že konec celé hry se dal vytušit již před koncem prvního jednání. Nejedná se o nejlepší režie Hany Burešové ani o nejlepší hry tohoto divadla. Vzpomínám na Školu základ života a pro mě zatím nepřekonatelného Kamenného hosta, kterého tu inscenovala a těším se, že se k tomuto žánru zase jednou vrátí. Zkrácení by hře určitě prospělo.
(zadáno: 6.11.2016)
Muzikál ohromí skvělou scénou a kostýmy, určitě se povedly i inscenační novoty oproti filmu, které parodovaly kde co. Ale ve finále se u mě vše minulo účinkem. Asi se nejedná o žánr, který by mi sedl. Spíše mě příběh a parodie nezaujala stejně jako film samotný. Ovšem kromě scény a kostýmů velký potlesk Kristianovi Pekarovi, Sáře Milfajtové a lituji, že jsme neměl štěstí na Janu Musilovou. Ivaně Vankové přeci jen více svědčí Máša ve Třech sestrách či Hana ve Skleněném pokoji.
(zadáno: 16.5.2016)
Jestli ode mě Johnny Blue dostal procent 40, tady musím dát ještě méně. Muzikál pro mě byla jedna velká tragédie a na to nejsem v tomto divadle zvyklý. Bohužel kus není zajímavý dějem ani hudbou ani hereckými výkony. Snad jen scénou, ale ta se Vám po pár minutách okouká. Myslím, že by měl tento kus německých autorů upadnout tiše v zapomnění a tvářit se, že ho Městské divadlo snad ani nikdy neinscenovalo.