Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.3.2015)
Skvělá hra pro tři herce, v tomto případě dobré herce. Funkční scéna, svižné dialogy. Rozhodně není čas se nudit, ale jen napjatě sledovat příběh kdesi z hor a nechat se překvapit, kdo je vlastně největším ďáblem, nebo Ďáblicí?
(zadáno: 19.5.2015)
Po rozpačitém začátku, kdy neznalý divák může mít problém s dějovými linkami příběhu se začíná rozvíjet moc krásný příběh, plný dobré hudby, scénického řešení i hereckých výkonů. Z těch je nutno vyzdvihnout Aleše Slaninu, který se vymanil z rolí podivinů a zpravil si u mne reputaci po jeho předchozí roli v inscenaci Johnny Blue a potvrdil, že patří mezi špičky muzikálové scény - nejen brněnské. Pochválit musím i krásný duet I.Vaňkové a J.Musilové (že by jsme již opět odhalili její talent a začali ji v Brně více obsazovat). Problém jsem měl jen L. Hrdličkou, jestli to byla tréma nebo co nevím.
(zadáno: 23.5.2015)
Za mě musím napsat, že se jednalo o velmi příjemné překvapení. Slepenec vztahů se rozplétá pomalu, po kouscích se divákovi odhaluje celý tajemný příběh jedné rodiny. Inscenace má velkou oporu v paní Durnové, která je prostě úžasná a ostatní ji skvěle sekundují. Nepochopení hry kritiky nechápu, v minulosti byly v Mahence mnohem větší paskvily, tady se nám rýsuje mnohem jasnější a lepší cesta současného vedení. Jen tak dál!
(zadáno: 22.9.2015)
Velmi povedená hra, hravá, vtipná, tragikomická.
Po Korespondenci V+W, která už není na repertoáru, je to snad to nejlepší, co někdy rozkolísaný repertoár Reduty nabízí.
(zadáno: 25.10.2015)
Velmi povedená inscenace! Moje první seznámení s Jihočeským divadlem dopadlo na výbornou.
(zadáno: 3.11.2015)
Nedejte na negativní recenze. Jedná se o prostý, ale velmi milý příběh, který je podbarven skvělou hudbou A.L.Webera, který je právem považován za krále muzikálu. Velkým plusem je kvalita orchestru a herecké obsazení. Jirka Mach a Eliška Skálová, jsou spolu s dětmi, zejména pak J.Gazdíkem tahouny představení. Pravdou v předešlých recenzích je fakt, že sborům je někdy hůře rozumět. Nemohl jsem se chvílemi zbavit pocitu, že by si tento muzikál zasloužil komornější scénu.
(zadáno: 7.11.2015)
Několikrát zpracovaný životní příběh Edith Piaf je zde zpracován formou velmi intimní. Na jevišti jsou v podstatě dvě hlavní role - Edith a Marlene. Ty doplňují další čtyři herci v dalších postavách. Příjemný je i komorní orchestr přímo na scéně. Představení stojí hlavně na dvou hlavních představitelkách. Hana Holišová je výborná herecky i pěvecky, její mimika a gesta jsou velmi přesné. Katarína Mikulová byla pro mne dalším velmi příjemným překvapením. Závěrečný potlesk vestoje byl na místě. Jen se ptám? Proč v inscenaci nehraje Jana Musilová (typově by zvládla obě hlavní role)???
(zadáno: 18.11.2015)
Musím pochválit i čtvrtou premiéru této sezóny, povedla se. Představení má spoustu výborných výkonů zejména H.Kovářikové a I.Vaňkové, v čele s B. Polívkou a druhou dějovou linku dramatu - skvělým Z. Junákem se svými syny J. Zedníčkem a L. Janotou. Velmi zdařilá a působivá je scéba, v neposlední řadě kostýmy a živá hudba. Délka představení se někomu může zdát zdlouhavá (3:30), ovšem děj plyne rychle a kromě zpomaleného rozjezdu v druhé půli, kde by si text zasloužil pár škrtů se divák nemůže nudit. Dobrou volbou byl přesun inscenace na Hudební scénu, to hře prospělo.
(zadáno: 26.1.2016)
Muzikál (který zde více inklinuje k operetnímu stylu) určitě zaujme svoji hudební stránkou, ale i choreografií (irský tanec). Technicky také velmi dobře provedené. Velký dík za nové tváře a především jejich obsazení do titulnějších rolí. Moc se mi líbila Markéta Pešková ve dvojici s Markem Kolářem, hlídka Radka Novotného, manželé Straussovi Jana Mazáka a Eriky Kubálkové. Myslím, že jsem na Titanicu nejel naposledy a ještě se na něj vrátím. S výpadkem elektřiny během přestávky, kdy se divadlo ponořilo do tmy, dostala celá plavba širší rozměr:-)
(zadáno: 1.4.2016)
Jen tak dál Mahenko!
Výborný I. Bareš, T. Šulaj a D. Pařízek!
(zadáno: 29.1.2017)
Velmi dobrá komedie (u mě po delší době), která výborně skloubila jemný humor s nějakou myšlenkou. Herecky velmi dobře obsazené, všichni čtyři aktéři hrají přesně v mantinelech, jaké jsou jim určené, nepřehrávají a jsou úžasní.
(zadáno: 2.2.2017)
Celkem mě překvapily negativní recenze a označení této hry za kontroverzní inscenaci. Já byl nad míru spokojený. Věčné téma mezilidských vztahů a promarněných životů bylo zpracováno mockrát i v dávných dobách (nesčetněkrát i Čechovem), ale zde fungovalo. Opravdu výborná Sabina Remundová (žádné přehrávání, jak jsem tu četl, je to prostě ona), výborná Iva Janžurová, které skvěle doplňovaly jak M. Vladyka, tak M. Munzarová, kde jsem slevil z toho, že se jedná o velmi průměrnou herečku, asi jí ve spolku Frída, kde jsem ji vídal nesedly plytké role v těchto plytkých a nic neříkajících inscenacích.
(zadáno: 3.8.2017)
Tato forma zpracování mi vyhovovala - zejména seškrtání postav s tím, že se větší důr klade na představitele hlavních rolí. Začátek, kdy na jevišti běhá Ofelie s mobilem jsem lehce rozdýchal a pak se už jen příjemně bavil a s obdivem hleděl na výkony zejména J.Plesla, L.Vlasákové. Nebyla zda žádná hluchá místa a potlesk ve stoje na závěr (v Brně) si myslím, že byl zasloužený!
(zadáno: 27.9.2017)
Kdyby ve hře nebylo pár hluchých míst a trochu více se promíchal černý humor s velmi vypovídajícím textem, bylo by toto představení ještě lepší. Moje první setkání s Hanou Maciuchovou na divadle a musím uznat, že výborná herečka to je. Nelze srovnávat s jinými one "girl" show, toto představení není vyloženě komické a je jiné, než třeba Rozvod p. Balzerové. Závěrečné stading ovation si p. Maciuchová určitě zasloužila.
(zadáno: 4.10.2017)
Lépe Mahenova činohra do nové sezóny vykročit nemohla. Tyto typy současnějších her bohužel Brnu žalostně chybí. Celé představení vnímavý divák musí tušit, že se schyluje k jedné velké tragédii. Nelze si nevšimnout do detailu režijně propracovaných všech postav na jevišti. Vyzdvihnout mezi všemi je však bezpodmínečně nutné zejména T. Grozsmannovou a paní Durnovou. Doufám, že pro první zmíněnou se najde v budoucnu nějaká další velká kláda, ať už v komediích, kde snad nemá v NDB konkurenci, tak i ve vážných kusech, kde mě včera při představení velmi mile překvapila.
(zadáno: 2.2.2018)
Hodnotit dílo samotné (libreto) jdeme hodně dolů, ale hodnotit výkon profesionálního souboru? Dávám procent 100%. Tak jak z toho ven? Výborné aranžmá, precizní sbory, špičkově připravení sólisté. Za všechny M.Salvadori,V.Matušovová,D.Rymeš,K.Fialová (konečně v přirozenější poloze).Za mě výborná show. A propos, byl jsem na abonentním představení (většinou mírně konvenční a upozaděné publikum), ovšem abonentky při děkovačce řvaly nadšením, jako by jim rvaly rodidla. Asi se líbilo. A měly pravdu!
(zadáno: 27.10.2018)
Řekl bych, že režie Braňa Holíčka zvedají brněnskou Redutu o několik stupňů výš. Jeho režie jsou moderní,nekonvenční, ale tento druh avangrady nezavrhuji a myslím, že tu má své místo.Herci hráli své postavy (nebo sebe samotné) velmi dobře.A jedno je jasné.Všichni jsme byli nebo snad jsme součástí nějakého kmenu.
(zadáno: 13.12.2018)
Myslím, že toto je cesta, kudy by se měla Reduta ubírat. Dost bylo alternativy, dost její na jiných scénách. Toto měl šmrnce a pan Uhde si u mě získal body po marných inscenacích v Městském divadle Brno.
(zadáno: 6.9.2021)
Myslím, že toto představení rozhodně stojí za vidění. Příjemná hudba, nádherná výprava, kostýmy, neokoukaná choreografie. Z množství postav prostupujícím tímto hotelem nejvíce zaujala Markéta Sedláčková s Alešem Slaninou. Jakoby se vracel do Městského divadla pravý poctivý muzikál, na který jsem tu byl vždy zvyklý.
(zadáno: 16.9.2021)
Velmi dobře inscenované drama o člověku, který snad ani není tak zvrhlý, jako lidé kolem něj. Velmi dobře obsazená inscenace, které védodí Martin Siničák, Ivan Dejmal, Petr Kubes, Elena Trčková (u které je škoda, že brněnské divadlo ze stálého angažmá odešla). Asi bude dlouho trvat, než Národní divadlo své diváky vrátí zpět, protože jsou zvyklí na "zvláštní" kusy, které zde byly v minulých letech v dramaturgických a režijních přešlapech inscenovány, ale toto opravdu stojí za to.
(zadáno: 27.9.2021)
Velmi, velmi povedené představení. Jak inscenačně, hudebně, tak herecky. Výborná H. Briešťanská s ostatními postavami. Myslím, že standing ovation byl na místě. Určitě budu doporučovat. Jediná vada byla první půlka hry, kde by to chtělo trochu škrtů, prostě těch schůzí a porad na jevišti bylo už na mě trochu moc. Víc takových her v Redutě a pryč s tou nesmyslnou avantgardou a přešlapy, které se tam v minulosti inscenovaly. Tento dramaturgický směr má smysl.
(zadáno: 12.10.2021)
I když je teprve začátek října dýchly na mě vánoce. Velmi povedená, poctivá činohra.
(zadáno: 2.4.2022)
Výborná Tereza Grozsmannová!
(zadáno: 2.4.2022)
Je milé vidět klasickou hru, interpretovanou dobově, jak byla napsaná a přitom se současným hereckým projevem.
(zadáno: 18.4.2022)
Pro mě asi nejlepší Revizor, jakého jsem na divadle viděl. Proč kontroverzní inscenace? Tomu moc nerozumím. Je výborná!!!