Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (40)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (69)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.4.2022)
Výborná Tereza Grozsmannová!
(zadáno: 8.11.2016)
Ano, každý dělník má svůj problém. To jsme se dozvěděli hned v úvodu. Ale když o svém problému hovořili dalších 30 minut a nikam jsme se neposunuli už nebylo co sdělit a nikam hra nesměřovala. Z letargie mě vytrhly až monology dvou dělníků, které byly famózní, ale vyústily ve finále hry, které šlo do ztracena. Co nám měla hra sdělit? V podstatě promarněný večer. Proč máme tolik avantgardních scén v Brně? Proč se v Redutě nehraje komorní činohra ve stylu divadla Ungelt či Kolowrat? Je to velká škoda. Hrát takovéto inscenace pro 50 lidí v hledišti mi příjde marné a zbytečné.
(zadáno: 27.10.2018)
Řekl bych, že režie Braňa Holíčka zvedají brněnskou Redutu o několik stupňů výš. Jeho režie jsou moderní,nekonvenční, ale tento druh avangrady nezavrhuji a myslím, že tu má své místo.Herci hráli své postavy (nebo sebe samotné) velmi dobře.A jedno je jasné.Všichni jsme byli nebo snad jsme součástí nějakého kmenu.
(zadáno: 27.9.2014)
Skvělé hudebně, tanečně i vizuálně. Kočky mají být nové a nemají být na smetišti. I když je nové zpracování svým způsobem originální, mně se po kočkách ze smetiště trochu stýská. Kdo neví do čeho nejde a muzikál nezná, nemůže se díky nové koncepci vlastně ani chytit o čem představení je.
(zadáno: 18.11.2015)
Musím pochválit i čtvrtou premiéru této sezóny, povedla se. Představení má spoustu výborných výkonů zejména H.Kovářikové a I.Vaňkové, v čele s B. Polívkou a druhou dějovou linku dramatu - skvělým Z. Junákem se svými syny J. Zedníčkem a L. Janotou. Velmi zdařilá a působivá je scéba, v neposlední řadě kostýmy a živá hudba. Délka představení se někomu může zdát zdlouhavá (3:30), ovšem děj plyne rychle a kromě zpomaleného rozjezdu v druhé půli, kde by si text zasloužil pár škrtů se divák nemůže nudit. Dobrou volbou byl přesun inscenace na Hudební scénu, to hře prospělo.
(zadáno: 28.3.2015)
Je těžké hodnotit hry tak dávno napsané. Zde je nutné vyzdvihnout ovšem způsob, jakým je hra inscenována. Velmi nápaditě, moderně, ale to nikterak neubližuje samotné hře a tématu. Byl dobrý taj angažovat do souboru výborného M. Siničáka. Pevně věřím, že Mahenka chytla pevně otěže a půjde v tomto duchu dále. Skvělá scéna, hudba a dobře promyšlený chór. Více procent nemůžu dát díky svému subjektivnímu odstupu k antickým tragédiím, ale jinak poklona.
(zadáno: 12.2.2015)
Jen tak dál Mahenko!!!
Výborný Martina Sláma a Ladislav Frej, trochu nezajímavá scéna, toť jediná výtka...
(zadáno: 23.3.2018)
Prostě BRAVO:-)
(zadáno: 31.10.2012)
Avantgarda, ale přijatelně zpracovaná. Myšlenky ze samotné hry mě po představení provázely ještě několik dní.
(zadáno: 26.1.2015)
Jak už u režií P.Gazdíka bývá zvykem, inscenačně velmi pěkný muzikál s bohatou výpravou. Příběh je prostý, nicméně pohádkový a baví všechny generace. Srovnávat s Mary nechci, ale pokud přeci jen, je tento muzikál její vzdálenou tetou. Ale rozhodně se mi líbil. Vyzdvihnout je třeba zejména N.Grossovou - to byl skoro profesionální výkon.Nemotorus J.Uličníka byl také výborný a osobně jsem rád, že i J.Musilová dostává někdy hlavní role. A babička Amyra? Paní Gazdíková je moc milá paní, výborná herečka, ale o to slabšízpěvačka. V MDB bych ji hledal píše činoherní role a muzikálu bych ji ušetřil.
(zadáno: 18.9.2021)
Je to v podstatě taková romance. Chvílemi mi asociovala trochu českou Romanci pro Křídlovku. Nelze nevyzdvihnout působivou scénu, skvěle zvolený živý doprovod inscenace, Ivana Dejmala a Petru Lorencovou v hlavních rolích (které se snad v ND Brno povede nějak udržet) a Z. Černou. Ale nefér by to bylo i k hercům menších rolí, protože i dvojice strážníků byla výborná. Příjemně strávený večer.
(zadáno: 6.11.2016)
Muzikál ohromí skvělou scénou a kostýmy, určitě se povedly i inscenační novoty oproti filmu, které parodovaly kde co. Ale ve finále se u mě vše minulo účinkem. Asi se nejedná o žánr, který by mi sedl. Spíše mě příběh a parodie nezaujala stejně jako film samotný. Ovšem kromě scény a kostýmů velký potlesk Kristianovi Pekarovi, Sáře Milfajtové a lituji, že jsme neměl štěstí na Janu Musilovou. Ivaně Vankové přeci jen více svědčí Máša ve Třech sestrách či Hana ve Skleněném pokoji.
(zadáno: 27.9.2014)
SKUTR aneb Hrůza jako vždy. Škoda peněz, škoda času.
(zadáno: 2.4.2022)
Je milé vidět klasickou hru, interpretovanou dobově, jak byla napsaná a přitom se současným hereckým projevem.
(zadáno: 28.9.2014)
Po prvních pěti minutách jsem myslel, že snad odejdu ještě před přestávkou.
Pak to mělo celkem vzestupnou tendenci. Ale je to pořád dokola. Nic zajímavého, nového...Zajímalo by mě, kdy se činohra NDB stane konkurenceschopnou některému z jiných divadel v Brně....
A propos, proč byl "odejit" V. Běčák? Myslím, že své místo v souboru má a měl. Palec nahoru za Evu Novotnou.
Othello, Radúz a Mahulena, Liška Bystrouška, Mandragora, Ideální manžel - co tedy v Mahence zprzníme dále???