Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 16.12.2014)
Asi nepatřím mezi skupinku lidí, kteří milují Osvobozené divadlo, i když před Voskovcem a Werichem smekám. Celé je to tradičně založené na konverzaci, hraní se slovy. První půlka je celkem milým překvapením, kdy sledujeme karikatury Eidamských a výborného Michala Isteníka s Jiřím Resslerem. Docela natěšen usedám do druhé poloviny hry. Ale příběh, který je nepatrný, až v celé hře trochu v celé hře druhořadý, mě zcela míjí a nudí. Ani v improvizaci nevidíme nic nového a tak čekám až bude opona. Možná si představení musí více "sednout".Opona,diváci tleskají,pískají. Jsou lepší hry.
(zadáno: 27.11.2014)
Možná by si konečně mohlo začít ND Brno uvědomovat, že by bylo vhodnější než se pokoušet vyrábět prostřednictvím Reduty třetí nebo čtvrté avantgardní brněnské divadlo spíše divadlo typu Ungelt nebo bývalého Kolowratu pod křídly ND Praha. Hra je zajímavá svým obsahem, nikoliv však zpracováním. Inscenace je bez jakéhokoliv vývoje a gradace, v podstatě i bez konce a pointy (ta je totiž divákovi dávkována hned z úvodu). Dobrý byl V.Vašák, škoda, že ke už jinde:-(
(zadáno: 24.10.2014)
Povedlo se. Začali dobře Mrtvými dušemi a dobře pokračují i Duchem. Samé tejmno, co? Výborný M. Isteník a všichni, kteří ho skvěle doplňují. Snad tu jen nezbývá souhlasit s ostatními, řekl bych, že v druhé půli, právě díky snu Čičikova a rozuzlení celého příběhu, které zůstává v první části zahalené tajemstvím, inscenace nabírá spád a graduje. Výborná výprava, výborné karikaturní postavy, poctivé nové divadlo.
(zadáno: 24.10.2014)
U této inscenace je trochu překážkou, že jsem znal anglickou verzi, kterou mám naposlouchanou. Takže mě vadilo trochu nevýrazné hudební nastudování a trochu i zpěv hlavních představitelů, který nebyl tak výrazný, jak jsme tomu jindy zvyklí. Ale dost negativ. Je to velmi dobré představení, které v tomto divadle umí. Výborná scéna, kostýmy i výprava. Výborná Zdena Herfortová, ta opravdu k sežrání, ne-li na Thalii, dobrý Dušan Vitázek. Rozhodně běžte, budete uslzení jak ze smíchu, tak ze samotného mýdlového příběhu, který se povedl!
(zadáno: 28.9.2014)
Po prvních pěti minutách jsem myslel, že snad odejdu ještě před přestávkou.
Pak to mělo celkem vzestupnou tendenci. Ale je to pořád dokola. Nic zajímavého, nového...Zajímalo by mě, kdy se činohra NDB stane konkurenceschopnou některému z jiných divadel v Brně....
A propos, proč byl "odejit" V. Běčák? Myslím, že své místo v souboru má a měl. Palec nahoru za Evu Novotnou.
Othello, Radúz a Mahulena, Liška Bystrouška, Mandragora, Ideální manžel - co tedy v Mahence zprzníme dále???
(zadáno: 27.9.2014)
Oproti inscenaci s panem Heřmánkem a Bartoškou velmi příjemné představení.
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 27.9.2014)
Co dodat. Otázkou je, jestli by nebylo dobré navrhnout Vojtu Blahutu na Thalii...
(zadáno: 27.9.2014)
Čechov je vlastně ve všech svých hrách podobný. Ale pokud měla inscenace nahradit oddernierované Tři sestry, tak se jí to moc nepovedlo. Mně se púo Třech sestrách stýská. Problém bych viděl i v obsazení stále stejných herců do stejných postav u Čechova v tomto divadle.
(zadáno: 27.9.2014)
Trochu slabší představení ubíjí zejména jeho délka. Slabším představením myslím srovnání s jinými muzikálovými komediemi na činoherní scéně. Ale skvělý Lukáš Janota, to zase jo!
(zadáno: 27.9.2014)
Viděl jsem Peklo. Oproti jiným jsem byl nadšenej a spokojenej. Viděl jsem Očistec. Nepochopil jsem. Jak pan Moša, tak pan Merta pro mě jsou jména zvučná a vím, že umí. O čem to bylo? Mělo to být k smíchu? Píšu to nerad, ale pro mě to byla tříhodinová nuda s velkolepou výpravou. Šel jsem na to pro jistotu ještě jednou, abych vyvrátil možnost, že jsem poprvé neměl na představení náladu, ale nestalo se, i na podruhé stejný pocity...
(zadáno: 27.9.2014)
Proč kontroverzní inscenace. Velmi dobrá inscenace!
(zadáno: 27.9.2014)
Skvělé hudebně, tanečně i vizuálně. Kočky mají být nové a nemají být na smetišti. I když je nové zpracování svým způsobem originální, mně se po kočkách ze smetiště trochu stýská. Kdo neví do čeho nejde a muzikál nezná, nemůže se díky nové koncepci vlastně ani chytit o čem představení je.
(zadáno: 27.9.2014)
Co dodat?
Výborná Svetlana Janovotá s Dušanem Vitázkem, kteří představení od představení stále rostou. Bravo i Ivaně Vaňkové. I když pro ty, kteří jdou bych doporučil alternaci Janotová - Vitázek, podruhé jsem měl štěstí na druhou dvojici a chvílemi jsem měl pocit, že jsem na úplně jiném představení. Ivana Vaňková se snaží, je výborná, ale Světlana je lepší. Srovnávat Dušana Vitázka a Ondřeje Studénku snad ani nebudu. Ale stejně klobouk dolů přede všemi.
(zadáno: 27.9.2014)
Pro opravdové milovníky parodií. Muzikál s krásnou výpravou, jednoduchým dějem i hudební složkou. řekl bych, že o proti Kvítku z horrroru (typově podobná inscenace stejného režiséra) je zde patrný posun:-)Jo, bavil jsem a dobře:-)
(zadáno: 27.9.2014)
Nové, moderní, dobré a navíc úžasná scéna.
(zadáno: 27.9.2014)
Je fajn vidět a slyšet v Brně zase český muzikál od autorů, se kterými se v této metropoli běžně nesetkáváme. Je to příjemné oživení. Petr Gazdík dokazuje jak v roli samotného hrdiny, tak režijně, že je člověkem na svém místě, i když herecky mě upoutal spíše jeho alternant. Je to příjemný muzikál s krásnými melodiemi. A velký dík za objev a obsazení S. Holečkové.
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 27.9.2014)
SKUTR aneb Hrůza jako vždy. Škoda peněz, škoda času.
(zadáno: 27.9.2014)
Nechápu zdejší průměrná až podprůměrná hodnocení. Pro mě nejlepší činoherní inscenace ve své sezónně. Výborný zejména Dalecký s Dvořákem, účelová scéna. Představení má rytmus, náboj a velkolepý konec.