Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.9.2014)
Trochu pomalejší rozjezd, ale o to větší smršť následně během představení přichází. Dobře obsazená Tereza Grozsmannová i s Klárou Apolenářovou, přesný Petr Halberstadt, trochu upjatě křečovitý Petr Bláha. Představení stojí za to vidět, příjemná konverzační záležitost.
(zadáno: 27.9.2014)
Kam se poděla originalita představení? Proč vše nově inscenované musí být vždy s tyčovým mikrofonem v ruce, do kterého se v každém druhém představení mluví, proč ve musí být násilně nové a ne kreativně nově přeinscenované? Kdybych si titul nepřečetl na vstupence, ani bych se neodvažoval říci, že jsem byl na Shakespearovi. Inscenaci, které režijně rozumí snad jen režisér není pro běžného diváka. Jedním slovem hrůza. 10% jen k uctě k hercům, kterých mě bylo jako už mnohdy v tomto divadle strašně líto...
(zadáno: 31.10.2012)
Avantgarda, ale přijatelně zpracovaná. Myšlenky ze samotné hry mě po představení provázely ještě několik dní.
(zadáno: 31.10.2012)
Moje nadšení z celého představení ubíjí fakt z velmi slabého příběhu. Ale to není vada na straně inscenátora ani divadla. Na konci představení jsem měl pocit, že snad nemůže být konec, ale něco se přece ještě musí stát a představení musí nějak vygradovat v nějaké finále... Nekonalo se... Klobouk dolů před Hanou Holišovou, která je snad stále lepší herečka a lepší zpěvačka, klobouk dolů před inscenátory, kteří ze slabého příběhu vytřískali maximum a vzniklo dílo, které je vcelku zábavné, ale obsahově značně plytké. 70% jen kvůli dílu samotnému, inscenace je jinak velmi zdařilá
(zadáno: 20.9.2012)
Bohužel antické hry mi v dnešní době připadají velmi přežité a právě jejich nereálnost v dnešním světě mě už bohužel neosluvuje a nic mi neříká. To je také důvod, který mě při návštěvě představení neopouštěl. Nutno podotknout, že inscenace je to zdařilá, jak je u p. Burešové zvykem a herci podávají velmi dobré výkony. Nezanedbatelná je i scéna samotné inscenace.
(zadáno: 14.9.2012)
Myslím, že lépe se Mahenova činohra do nové sezony uvést nemohla. Je radost po čase opět vidět v Brně nějakou inscenaci (režijně zajímavou) od p. Černína. Celé představení je poutavé, režijně i herecky velmi zajímavé. Počáteční obavy z představitele Romea, které jsem měl a viděl v této roli spíše ostatní členy souboru se taky rozplynuly... Prostě paráda, doporučuji.
(zadáno: 9.6.2012)
Velkým plusem inscenace je samotný příběh. Je působivě jednoduchý. Velmi pěkné výkony Hany Holišové, Dušana Vitázka i Lukáš Janoty, to jsou aspekty, pro které je snad i povinné na inscenaci zajít. Bohužel se mě zmocňovaly i pocity opačné. Velkým záporem je délka inscenace a zdlouhavé scény, které jsou neúnosně natahované, až Vás přestávají bavit. Úmorná je i délka celého představení. Je to jeden z muzikálů, kde mě napadalo stále a dokola, jaká by to byla nádherná činohra. Hudební čísla tu vyloženě rušila a překážela. Ale lidé asi chtějí jednoduché písničky, jinak by je příběh nebavil. Škoda.
(zadáno: 9.6.2012)
Po slabší Naně, velmi působivém muzikálu Červený a černý opět další velmi zdařilý kus dvojice Štědroň-Uhde. Velmi krásný příběh plný nádherných melodií z různých hudebních žánrů. Inscenačně velmi pěkně zinscenované. A koukat na Andreu Březinovou v její první hlavní roli je příjemný pocit. Doufám, že bude také dostávat více příležitostí, jako ostatní členové souboru. Inscenace, která si zaslouží obdiv a na kterou určitě s radostí opět zajdu
(zadáno: 9.6.2012)
Na Mahenovo divadlo celkem vtipná podívaná. Problémem inscenace jsou její prvoplánované vtipy a zdlouhavé rozehrávání jednotlivých pasáží.
(zadáno: 26.3.2012)
Na Mahenovo divadlo velmi vtipně podařená inscenace. Možná by chtělo režiséry typu Groszmann pozvat k častějšímu hostování. Skvělé výkony P. Jarčevského i D. Kaloče, radost vidět opět T.Groszmannovou ve větší roli,které si zaslouží.Skvělá byla i D.Kaplanová. A co bylo strašné? Bezesporu scéna:-) Mým osobním problémem je fakt, že jsem Filipa viděl v Městském divadle Brno a ten se usadil na prvním místě a nechce tam nikoho pustit. Byl asi lepší. Ale jinak všem včele doporučuje. O zábavu bude určitě postaráno!
(zadáno: 26.3.2012)
Představení Reduty se vždy vyznačují notnou dávku originality. Pokud je ovšem tato "originalita" obsažena v každé hře, přestává být originální, ale nudnou. Představení samotné není ničím zajímavé, velkolepé historické drama hodné prostoru obstarají tři herci. Upřít se jim nedá ovšem to, že jsou herecky dobří. K čemu to, ale je, když samotná inscenace nemá žádný náboj, nikam se neposouvá a stagnuje na jednom místě??? Jo, Korespondence a Německý oběd s Europeanou vedou a Valmont jim nešahá ani po kotníky. Bohužel.
(zadáno: 26.3.2012)
Těžké, klasické drama pro opravdové divadelní gurmány. Pokud na představení jde člověk s tím, že chce vidět opravdové klasické divadlo bude nadšen. Soubor MDB opět dokazuje jak jsou všestranní a dovedou si poradit i s klasikou. Klobouk dolů zejména před P. Vitázkovou a E. Kachlířovou.
(zadáno: 26.3.2012)
Obdivuji S. Slováka. Jeho režie jsou vždy vyjímečné a originální. Ale Zkrocenka byla "originální" až moc. Vše je u mě asi dáno tím, že nemusím W.Shakespera jako autora komedií. Není to můj šálek čaje. V MDB z této komedie udělali taškařici jak se patří. V první půlce se divák vcelku slušně baví a je zde spousta dobrých a vtipných míst. Druhou půlkou jsem se musel přetrpět a vtipného na ni nebylo bohužel nic. Bylo mi líto herců, kteří se snažili "za každou cenu" bavit diváka a to i způsoby, které šly až hranice vkusu a vtipu. Zklamání...
(zadáno: 15.2.2012)
Pěkná pohádka pro celou rodinu. Doporučuji:)
(zadáno: 15.2.2012)
Komedie? To snad ani ne. Prostě klasická hra klasického Moliera. Díky výborným hereckým výkonům zejméne L. Juříčkové a J. Stryková s L. Příkazským bylo představení zajímavé a nelituji, že jsem jej navštívil.
(zadáno: 15.2.2012)
Velmi působivé. Nádherná scéna, nádherný příběh, dokonalí herci. Nikdy jsem netušil, kolik hereckého talentu je v Haně Holišové. Je také dobře, že MDB sáhlo po vážnějším nekomerčním kuse, který zvládlo na jedničku. Velmi oceňuji i obsazení, které se tentokrát vymyká zaběhlému opakování stále stejných jmen obsáhlého souboru. Celé tři hodiny jsem seděl jako přikovanej a čekal jak to dopadne. Vřele doporučuju, zajdu určitě znovu.
(zadáno: 26.11.2011)
Velmi zajímavé představení a velmi dobře zahrané a zrežírované. Až mě při představení napadala myšlenka, jak by si s touto hrou poradili "pražští muzikáloví interpreti":-) Před Brnem klobouk dolů
(zadáno: 26.11.2011)
Dobře udělaná inscenace, režie p. Burešové jsou vždy zárukou kvality. Obdivuju herce, že se naučili celkem složitý text, ale představení by chtělo trochu zkrátit. Je to ovšem milé představení s příjemnou atmosférou.
(zadáno: 26.11.2011)
Mám moc rád Janu Gazdíkovou, je výborná herečka, ale zpívat by fakt neměla... Nebylo by lepší pro ni najít nějakou dobrou činoherní roli??? Jinak Jekyll se v Brně moc povedl.
(zadáno: 26.10.2011)
(zadáno: 26.10.2011)