Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (28)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Michal Novák: 13 % (55)
Lukáš Dubský: 14 % (77)
Jiří Landa: 16 % (84)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.9.2014)
Čechov je vlastně ve všech svých hrách podobný. Ale pokud měla inscenace nahradit oddernierované Tři sestry, tak se jí to moc nepovedlo. Mně se púo Třech sestrách stýská. Problém bych viděl i v obsazení stále stejných herců do stejných postav u Čechova v tomto divadle.
(zadáno: 27.9.2014)
Oproti inscenaci s panem Heřmánkem a Bartoškou velmi příjemné představení.
(zadáno: 26.1.2015)
Jak už u režií P.Gazdíka bývá zvykem, inscenačně velmi pěkný muzikál s bohatou výpravou. Příběh je prostý, nicméně pohádkový a baví všechny generace. Srovnávat s Mary nechci, ale pokud přeci jen, je tento muzikál její vzdálenou tetou. Ale rozhodně se mi líbil. Vyzdvihnout je třeba zejména N.Grossovou - to byl skoro profesionální výkon.Nemotorus J.Uličníka byl také výborný a osobně jsem rád, že i J.Musilová dostává někdy hlavní role. A babička Amyra? Paní Gazdíková je moc milá paní, výborná herečka, ale o to slabšízpěvačka. V MDB bych ji hledal píše činoherní role a muzikálu bych ji ušetřil.
(zadáno: 26.1.2015)
Že by se Mahenova činohra začínala probírat z mnohaletého kómatu???
(zadáno: 28.3.2015)
Jeden večírek, jedno velké překvapení, nikdo nezůstane ušetřen. Velmi zajímavá hra, která v tomto divadle chyběla a určitě si tu najde své místo. Jako vždy výborná Alena Antalová, tentokrát i nepřehrávající Martin Havelka. Je tu zaděláno na dobrou inscenaci, která se reprízováním dle mého názoru ještě zlepší a bude mít i lepší spád, který jsem ze začátku uvádění trochu postrádal. Přestávka by se hodila.
(zadáno: 28.3.2015)
Je těžké hodnotit hry tak dávno napsané. Zde je nutné vyzdvihnout ovšem způsob, jakým je hra inscenována. Velmi nápaditě, moderně, ale to nikterak neubližuje samotné hře a tématu. Byl dobrý taj angažovat do souboru výborného M. Siničáka. Pevně věřím, že Mahenka chytla pevně otěže a půjde v tomto duchu dále. Skvělá scéna, hudba a dobře promyšlený chór. Více procent nemůžu dát díky svému subjektivnímu odstupu k antickým tragédiím, ale jinak poklona.
(zadáno: 18.9.2015)
Příjemná inscenace osvědčeného titulu. Viděl jsem na Biskupském dvoře i na Hudební scéně. Doporučuji Biskupský dvůr, kde má inscenace nepopsatelně lepší atmosféru, ovšem s absencí živého orchestru. Herecky je to inscenace vyvážená, vtipná a myslím, že si najde své místo u širokého spektra brněnského publika.
(zadáno: 25.10.2015)
Pomine-li divák fakt, že se jedná o komedii, která je vždy jednodušší dějově a tak si z ní člověk nic kromě dobře časovaných vtipů většinou nemůže odnést, je nutné uznat, že se jedná o zdařilou komedii. Dvojic Blažek - Vladyka podává velmi dobré výkony a myslím, že se představení velmi povedlo, právě díky této dvojici.
(zadáno: 22.2.2017)
Poctivé režijní vedení hlavních postav, excelentní Jakub Uličník, po této roli beru na milost i Ondřeje Studénku (po všech předchozích rolí opravdu hodně dobrý výkon) a z dalších epizodních rolí zejména Karla Mišurce. Mám osobní problém s tématikou amerických koňáků (všeobecně), to mi vždy ubere trochu z celkového dojmu, ale to je můj osobní pocit a problém. Na inscenaci mi vadila trochu hudební složka - dětský zpěv, předpokládám některého ze synů Petra Gazdíka. Famózní závěr hry, který prolomí stagnaci děje uprostřed příběhu.
(zadáno: 25.3.2017)
Muzikál má svá slabší místa,zejména Chaplinova cesta na filmový vrchol a jeho politická angažovanost.Nebýt tří zajímavých písniček,souhlasil bych také s tím,že činoherní zpracování by stačilo. D. Rymeš je nadějný talent se zajímavým hlasem,herecky zatím ne tak výrazný.Výborná Hana Holišová jako Heda,Lucie Bergerová v roli matky.Osobně by mi vyhovovalo, kdyby se zde pojednávalo více o soukromém životě Chaplina, zejména jeho vnitřních pocitech a bolestech. Určitě je to zajímavé představení.
(zadáno: 25.3.2017)
I když se jedná o trochu prvoplánovitý humor,v podání našich herců to nevyšlo trapně a mimo trať.Velká pochvala hlavně pro mladého zpěváky kapely rockového Stáňa Slováka.Opravdu je o zábavu postaráno,i když tato doba moc k pobavení určitě nebyla.Hudební aranžmá a hudební složka se zpěvy bezkonkurenční.Zajímavé bude určitě vidět odstupem času,až si to celé sedne a začne se improvizovat.
(zadáno: 1.5.2018)
Můj ty světe, to byla sra*ka!!! Ale já se fakt skvěle bavil!!!!
(zadáno: 1.5.2018)
Povedené představení, jak už jsme u režiséra M. Tyce zvyklí. Davové scény zfanatizovaných žen měly opravdu nádech mystična. Výborná byla zejména Lenka Janíková s Petrem Štěpánem.
(zadáno: 9.9.2018)
Protože se nejedná o mé první seznámení se Cyranem můžu porovnávat. Určitě bych vyzdvihl herecký projev Petra Kubese i Natálie Tichánkové a Lukáše Červenky. Nad obsazením Kristiána mi zůstával chvíli rozum stát. Viděno jako open air představení, které rozhodně nezklamalo. A Petr Kubes určitě předčil i Davida Prachaře v Národním divadle.
(zadáno: 23.9.2018)
Musím uznat, že práce tohoto inscenačního trojlístku bývá celkem vždy velmi zdařila. Nápad poskládat naše dějiny do této formy s průvodci Marcelem a Čeňkem, kteří stojí u všech katastrof je velmi povedené. Jsou zde chvíle, kdy se opravdu navýsost dobře pobavíte. Bohužel sami sebou - vždyť jsme češi...V druhé polovině bohužel inscenace trochu ztrácí tempo a nepřináší nic nového a tak se dostává trochu hluchých míst.Podtrženo sečteno ovšem velmi zdařilá inscenace, kterou ABONENTI odměnili potleskem ve stoje!!!! Určitě běžte a přemýšlejme nad hrou i nad sebou, jako národem:-)
(zadáno: 9.9.2021)
Zajímavá scéna. Výborný Petr Halberstadt a všichni ostatní herci v několika rolích, kterými představením proplouvali. Hra sedla i Dušanu Vitázkovi, ale přiznám se, že když spustí ten svůj "slovní kulomet", mám co dělat, abych mu rozuměl a chápal souvislosti:-) Santini rozhodně stojí za vidění a právem se může řadit mezi TOPky současného brněnského repertoáru!
(zadáno: 18.9.2021)
Je to v podstatě taková romance. Chvílemi mi asociovala trochu českou Romanci pro Křídlovku. Nelze nevyzdvihnout působivou scénu, skvěle zvolený živý doprovod inscenace, Ivana Dejmala a Petru Lorencovou v hlavních rolích (které se snad v ND Brno povede nějak udržet) a Z. Černou. Ale nefér by to bylo i k hercům menších rolí, protože i dvojice strážníků byla výborná. Příjemně strávený večer.
(zadáno: 4.10.2021)
Musím přiznat, že mě celkem překvapilo místní, celkem rozporuplné hodnocení inscenace. Uznávám, že inscenace Bůh masakru této autorky má mnohem větší náboj a Bella Figura jde tak trochu v jejím stínu, ale to neznamená, že by byla špatná. Bohužel se u mě takové ty pocity jako u srovnávané inscenace Bůh masakru nedostavily. Musím uznat, že režie M. Tyce jsou svěží, inovativní a do hledišť MDB vnáší velmi příjemné oživení. Herecky je inscenace velmi přesná, nelze nikoho nezmínit, ani nepochválit, ale Z. Herfortová je prostě k sežrání. Tím se omlouvám ostatním skvělým hercům.
(zadáno: 4.10.2021)
Jako proč ne. Příjemný příběh zasazený do příjemného kabaretního prostředí.
(zadáno: 4.11.2021)
Přiznám se, že tentokrát mi trochu vadila délka představení. Temná scénografie v jinak celkem nezáživné scéně působila fádně a splývala s občas rozvleklým dějem trochu do ztracena. To ovšem neznamená, že se nejedná o zajímavý příběh. Pravda, činoherně inscenovaný by mohl být možná trochu lepší. Trochu mi vadily choreografie s folklorními rekvizitami. Kombinace choreografií z Radúze a Mahuleny nebo Koločavy mi do tohoto příběhu moc neseděla. Velmi přesná byla K.Daňhelová, L.Vlček, J.Musilová. V menších rolích zaujmou v podstatě všichni.
(zadáno: 2.4.2022)
Omlazený ansámbl Mahenovy činohry má potenciál!
(zadáno: 18.4.2022)
Zajímavá inscenace. Někdy bylo moderních prvků až moc, ale nevadily mi tak, že bych díky nim inscenaci hned odsoudil. Myslím, že soubor má v T. Havlínkovi velkou hereckou naději, kterou v této inscenaci předvedla i K.M. Fialová. Občas jsem měl zmatek v postavách. Ale činohra je to poctivá!
(zadáno: 22.1.2024)
Musím pochválit zejména dětské představitele. K. Kabele i P. Helbich byli skvělí. Velké plus je také za to, že letošní premiéra muzikálu pro celou rodinu není žádná americká věc, ale zůstali jsme u nás v Evropě.Upřímně na scénu představení jsem si zvykl až v druhé půlce, možná s vědomím, že si na ni zvyknout musím (působila vážně strašně). Stále slyšíme o tom, jak moderní divadlo tu máme a scéna byla jako do kulturního domu při zájezdovém představení. Mrzí mě, že v MDB role starších postav standardně hrají mladí herci a ti starší nejsou prostě obsazovaní. Je to politika, které nerozumím. Výborná byla i V. Matušovová s p. Herfortovou.
(zadáno: 4.3.2024)
Příjemná komedie, jejíž zpracování přesně odpovídá mým představám a troufnu si říct i představám autora. Je moc milé, dívat se na hlavní představitele a těšit se na jejich další výstupy.