Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.9.2015)
Příjemná inscenace osvědčeného titulu. Viděl jsem na Biskupském dvoře i na Hudební scéně. Doporučuji Biskupský dvůr, kde má inscenace nepopsatelně lepší atmosféru, ovšem s absencí živého orchestru. Herecky je to inscenace vyvážená, vtipná a myslím, že si najde své místo u širokého spektra brněnského publika.
(zadáno: 25.10.2015)
Pomine-li divák fakt, že se jedná o komedii, která je vždy jednodušší dějově a tak si z ní člověk nic kromě dobře časovaných vtipů většinou nemůže odnést, je nutné uznat, že se jedná o zdařilou komedii. Dvojic Blažek - Vladyka podává velmi dobré výkony a myslím, že se představení velmi povedlo, právě díky této dvojici.
(zadáno: 22.2.2017)
Poctivé režijní vedení hlavních postav, excelentní Jakub Uličník, po této roli beru na milost i Ondřeje Studénku (po všech předchozích rolí opravdu hodně dobrý výkon) a z dalších epizodních rolí zejména Karla Mišurce. Mám osobní problém s tématikou amerických koňáků (všeobecně), to mi vždy ubere trochu z celkového dojmu, ale to je můj osobní pocit a problém. Na inscenaci mi vadila trochu hudební složka - dětský zpěv, předpokládám některého ze synů Petra Gazdíka. Famózní závěr hry, který prolomí stagnaci děje uprostřed příběhu.
(zadáno: 25.3.2017)
Muzikál má svá slabší místa,zejména Chaplinova cesta na filmový vrchol a jeho politická angažovanost.Nebýt tří zajímavých písniček,souhlasil bych také s tím,že činoherní zpracování by stačilo. D. Rymeš je nadějný talent se zajímavým hlasem,herecky zatím ne tak výrazný.Výborná Hana Holišová jako Heda,Lucie Bergerová v roli matky.Osobně by mi vyhovovalo, kdyby se zde pojednávalo více o soukromém životě Chaplina, zejména jeho vnitřních pocitech a bolestech. Určitě je to zajímavé představení.
(zadáno: 25.3.2017)
I když se jedná o trochu prvoplánovitý humor,v podání našich herců to nevyšlo trapně a mimo trať.Velká pochvala hlavně pro mladého zpěváky kapely rockového Stáňa Slováka.Opravdu je o zábavu postaráno,i když tato doba moc k pobavení určitě nebyla.Hudební aranžmá a hudební složka se zpěvy bezkonkurenční.Zajímavé bude určitě vidět odstupem času,až si to celé sedne a začne se improvizovat.
(zadáno: 1.5.2018)
Můj ty světe, to byla sra*ka!!! Ale já se fakt skvěle bavil!!!!
(zadáno: 1.5.2018)
Povedené představení, jak už jsme u režiséra M. Tyce zvyklí. Davové scény zfanatizovaných žen měly opravdu nádech mystična. Výborná byla zejména Lenka Janíková s Petrem Štěpánem.
(zadáno: 9.9.2018)
Protože se nejedná o mé první seznámení se Cyranem můžu porovnávat. Určitě bych vyzdvihl herecký projev Petra Kubese i Natálie Tichánkové a Lukáše Červenky. Nad obsazením Kristiána mi zůstával chvíli rozum stát. Viděno jako open air představení, které rozhodně nezklamalo. A Petr Kubes určitě předčil i Davida Prachaře v Národním divadle.
(zadáno: 23.9.2018)
Musím uznat, že práce tohoto inscenačního trojlístku bývá celkem vždy velmi zdařila. Nápad poskládat naše dějiny do této formy s průvodci Marcelem a Čeňkem, kteří stojí u všech katastrof je velmi povedené. Jsou zde chvíle, kdy se opravdu navýsost dobře pobavíte. Bohužel sami sebou - vždyť jsme češi...V druhé polovině bohužel inscenace trochu ztrácí tempo a nepřináší nic nového a tak se dostává trochu hluchých míst.Podtrženo sečteno ovšem velmi zdařilá inscenace, kterou ABONENTI odměnili potleskem ve stoje!!!! Určitě běžte a přemýšlejme nad hrou i nad sebou, jako národem:-)
(zadáno: 9.9.2021)
Zajímavá scéna. Výborný Petr Halberstadt a všichni ostatní herci v několika rolích, kterými představením proplouvali. Hra sedla i Dušanu Vitázkovi, ale přiznám se, že když spustí ten svůj "slovní kulomet", mám co dělat, abych mu rozuměl a chápal souvislosti:-) Santini rozhodně stojí za vidění a právem se může řadit mezi TOPky současného brněnského repertoáru!
(zadáno: 18.9.2021)
Je to v podstatě taková romance. Chvílemi mi asociovala trochu českou Romanci pro Křídlovku. Nelze nevyzdvihnout působivou scénu, skvěle zvolený živý doprovod inscenace, Ivana Dejmala a Petru Lorencovou v hlavních rolích (které se snad v ND Brno povede nějak udržet) a Z. Černou. Ale nefér by to bylo i k hercům menších rolí, protože i dvojice strážníků byla výborná. Příjemně strávený večer.
(zadáno: 4.10.2021)
Musím přiznat, že mě celkem překvapilo místní, celkem rozporuplné hodnocení inscenace. Uznávám, že inscenace Bůh masakru této autorky má mnohem větší náboj a Bella Figura jde tak trochu v jejím stínu, ale to neznamená, že by byla špatná. Bohužel se u mě takové ty pocity jako u srovnávané inscenace Bůh masakru nedostavily. Musím uznat, že režie M. Tyce jsou svěží, inovativní a do hledišť MDB vnáší velmi příjemné oživení. Herecky je inscenace velmi přesná, nelze nikoho nezmínit, ani nepochválit, ale Z. Herfortová je prostě k sežrání. Tím se omlouvám ostatním skvělým hercům.
(zadáno: 4.10.2021)
Jako proč ne. Příjemný příběh zasazený do příjemného kabaretního prostředí.
(zadáno: 4.11.2021)
Přiznám se, že tentokrát mi trochu vadila délka představení. Temná scénografie v jinak celkem nezáživné scéně působila fádně a splývala s občas rozvleklým dějem trochu do ztracena. To ovšem neznamená, že se nejedná o zajímavý příběh. Pravda, činoherně inscenovaný by mohl být možná trochu lepší. Trochu mi vadily choreografie s folklorními rekvizitami. Kombinace choreografií z Radúze a Mahuleny nebo Koločavy mi do tohoto příběhu moc neseděla. Velmi přesná byla K.Daňhelová, L.Vlček, J.Musilová. V menších rolích zaujmou v podstatě všichni.
(zadáno: 2.4.2022)
Omlazený ansámbl Mahenovy činohry má potenciál!
(zadáno: 18.4.2022)
Zajímavá inscenace. Někdy bylo moderních prvků až moc, ale nevadily mi tak, že bych díky nim inscenaci hned odsoudil. Myslím, že soubor má v T. Havlínkovi velkou hereckou naději, kterou v této inscenaci předvedla i K.M. Fialová. Občas jsem měl zmatek v postavách. Ale činohra je to poctivá!
(zadáno: 15.2.2012)
Komedie? To snad ani ne. Prostě klasická hra klasického Moliera. Díky výborným hereckým výkonům zejméne L. Juříčkové a J. Stryková s L. Příkazským bylo představení zajímavé a nelituji, že jsem jej navštívil.