Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (28)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Michal Novák: 13 % (55)
Lukáš Dubský: 14 % (76)
Jiří Landa: 16 % (84)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.2.2017)
Celkem mě překvapily negativní recenze a označení této hry za kontroverzní inscenaci. Já byl nad míru spokojený. Věčné téma mezilidských vztahů a promarněných životů bylo zpracováno mockrát i v dávných dobách (nesčetněkrát i Čechovem), ale zde fungovalo. Opravdu výborná Sabina Remundová (žádné přehrávání, jak jsem tu četl, je to prostě ona), výborná Iva Janžurová, které skvěle doplňovaly jak M. Vladyka, tak M. Munzarová, kde jsem slevil z toho, že se jedná o velmi průměrnou herečku, asi jí ve spolku Frída, kde jsem ji vídal nesedly plytké role v těchto plytkých a nic neříkajících inscenacích.
(zadáno: 2.4.2022)
Výborné drama z jedné místnosti. Ten herecký potenciál Mahenova činohra konečně našla! Bravo!
(zadáno: 12.9.2017)
Zajímavě pojato, zejména výtvarnou složkou s již několikrát zmiňovanou, velmi dobrou H. Briešťanskou v hlavní roli, ale viděno před třemi měsíci a už dnes (v září) si vzpomínám jen to, že jsem netrpělivě čekal na konec. Bohužel některé hry jsou již přežité a nejsou pro dnešního člověka ničím zajímavé. Ovšem znovu třeba podotknout, že práce M.Glasera v NDB si moc vážím a jsem rád, že tu působí, ale toto představení už ne. v
(zadáno: 2.4.2022)
(zadáno: 18.9.2015)
Příjemná inscenace osvědčeného titulu. Viděl jsem na Biskupském dvoře i na Hudební scéně. Doporučuji Biskupský dvůr, kde má inscenace nepopsatelně lepší atmosféru, ovšem s absencí živého orchestru. Herecky je to inscenace vyvážená, vtipná a myslím, že si najde své místo u širokého spektra brněnského publika.
(zadáno: 12.10.2021)
I když je teprve začátek října dýchly na mě vánoce. Velmi povedená, poctivá činohra.
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 12.2.2015)
Možná jsem poznamenán tím, že jsem tuto hereckou dvojici viděl na divadle poprvé, ale dá se říct o velmi kvalitním herectvím obou představitelů. Hra, respektive komedie je sice jednoduššího charakteru, ale po trochu rozvážném začátku se jedná o příjemnou konverzační komedii. Za kontroverzní inscenaci bych ji rozhodně nepovažoval.
(zadáno: 22.2.2017)
Poctivé režijní vedení hlavních postav, excelentní Jakub Uličník, po této roli beru na milost i Ondřeje Studénku (po všech předchozích rolí opravdu hodně dobrý výkon) a z dalších epizodních rolí zejména Karla Mišurce. Mám osobní problém s tématikou amerických koňáků (všeobecně), to mi vždy ubere trochu z celkového dojmu, ale to je můj osobní pocit a problém. Na inscenaci mi vadila trochu hudební složka - dětský zpěv, předpokládám některého ze synů Petra Gazdíka. Famózní závěr hry, který prolomí stagnaci děje uprostřed příběhu.
(zadáno: 27.9.2014)
Viděl jsem Peklo. Oproti jiným jsem byl nadšenej a spokojenej. Viděl jsem Očistec. Nepochopil jsem. Jak pan Moša, tak pan Merta pro mě jsou jména zvučná a vím, že umí. O čem to bylo? Mělo to být k smíchu? Píšu to nerad, ale pro mě to byla tříhodinová nuda s velkolepou výpravou. Šel jsem na to pro jistotu ještě jednou, abych vyvrátil možnost, že jsem poprvé neměl na představení náladu, ale nestalo se, i na podruhé stejný pocity...
(zadáno: 23.9.2018)
Musím uznat, že práce tohoto inscenačního trojlístku bývá celkem vždy velmi zdařila. Nápad poskládat naše dějiny do této formy s průvodci Marcelem a Čeňkem, kteří stojí u všech katastrof je velmi povedené. Jsou zde chvíle, kdy se opravdu navýsost dobře pobavíte. Bohužel sami sebou - vždyť jsme češi...V druhé polovině bohužel inscenace trochu ztrácí tempo a nepřináší nic nového a tak se dostává trochu hluchých míst.Podtrženo sečteno ovšem velmi zdařilá inscenace, kterou ABONENTI odměnili potleskem ve stoje!!!! Určitě běžte a přemýšlejme nad hrou i nad sebou, jako národem:-)
(zadáno: 27.9.2014)
Nechápu zdejší průměrná až podprůměrná hodnocení. Pro mě nejlepší činoherní inscenace ve své sezónně. Výborný zejména Dalecký s Dvořákem, účelová scéna. Představení má rytmus, náboj a velkolepý konec.
(zadáno: 19.5.2015)
Po rozpačitém začátku, kdy neznalý divák může mít problém s dějovými linkami příběhu se začíná rozvíjet moc krásný příběh, plný dobré hudby, scénického řešení i hereckých výkonů. Z těch je nutno vyzdvihnout Aleše Slaninu, který se vymanil z rolí podivinů a zpravil si u mne reputaci po jeho předchozí roli v inscenaci Johnny Blue a potvrdil, že patří mezi špičky muzikálové scény - nejen brněnské. Pochválit musím i krásný duet I.Vaňkové a J.Musilové (že by jsme již opět odhalili její talent a začali ji v Brně více obsazovat). Problém jsem měl jen L. Hrdličkou, jestli to byla tréma nebo co nevím.
(zadáno: 27.9.2014)
Kam se poděla originalita představení? Proč vše nově inscenované musí být vždy s tyčovým mikrofonem v ruce, do kterého se v každém druhém představení mluví, proč ve musí být násilně nové a ne kreativně nově přeinscenované? Kdybych si titul nepřečetl na vstupence, ani bych se neodvažoval říci, že jsem byl na Shakespearovi. Inscenaci, které režijně rozumí snad jen režisér není pro běžného diváka. Jedním slovem hrůza. 10% jen k uctě k hercům, kterých mě bylo jako už mnohdy v tomto divadle strašně líto...
(zadáno: 10.10.2017)
Asi jsem barbar a divadelní outsider (podle reakcí ostatních hodnotících zde na portále, i když jsem toho viděl už opravdu moc... Opravdu nevím, co mi chtěl p. Pitinský sdělit. První půlku jsem třikrát usnul (děkuji děvčatům ze sboru, že mi bez varování vtrhly do lóže a začaly zpívat), protože jinak snad prospím i přestávku. Odchod z divadla po přestávce jsem zavrhl, vždyť přeci v druhé půlce je samotné Otvírání studánek. Nespal jsem. Divil jsem se sám sobě, proč se dívám na souložící pár, který tančí na hudbu jakoby měli oba epileptický záchvat.Nakonec se pocákali plastovými pistolkami. KRÁSA
(zadáno: 15.2.2012)
Velmi působivé. Nádherná scéna, nádherný příběh, dokonalí herci. Nikdy jsem netušil, kolik hereckého talentu je v Haně Holišové. Je také dobře, že MDB sáhlo po vážnějším nekomerčním kuse, který zvládlo na jedničku. Velmi oceňuji i obsazení, které se tentokrát vymyká zaběhlému opakování stále stejných jmen obsáhlého souboru. Celé tři hodiny jsem seděl jako přikovanej a čekal jak to dopadne. Vřele doporučuju, zajdu určitě znovu.