Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (26)
Iva Bryndová: 13 % (40)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (69)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.10.2015)
Začátek hry je velmi rychlý, diváci přicházejí přímo do salónu, kde se již pracuje. Poté začíná spád gagů, které se po chvíli stávají trochu nudnými. Jako impuls do dalšího vývoje přichází samotné vyšetřování vraždy, kdy hra nabírá neskutečné tempo. Vše záleží na schopnosti improvizace herců (klobouk dolů) a neméně pak i na složení diváků v hledišti. Kromě pomalejšího rozjezdu nemá hra slabá místa, má spád a než se nadějete už diváci usvědčují svého vraha. Určitě se jedná o inscenaci, která se stane stálicí na repertoáru a za pár let oslaví svoji stou reprízu.Gratuluji!
(zadáno: 4.10.2021)
Jako proč ne. Příjemný příběh zasazený do příjemného kabaretního prostředí.
(zadáno: 27.9.2014)
Čechov je vlastně ve všech svých hrách podobný. Ale pokud měla inscenace nahradit oddernierované Tři sestry, tak se jí to moc nepovedlo. Mně se púo Třech sestrách stýská. Problém bych viděl i v obsazení stále stejných herců do stejných postav u Čechova v tomto divadle.
(zadáno: 2.4.2022)
Neurazí a nenadchne. Film to nepřekoná. Bohužel ani herecky. Trio dam jakoby ani na jevišti nebylo s vyjímkou P. Vitázkové, která z trojice herecky vyčnívá. Pánské obsazení má potenciál silnější. Ale hrávaly se tu lepší kusy.
(zadáno: 15.2.2012)
Komedie? To snad ani ne. Prostě klasická hra klasického Moliera. Díky výborným hereckým výkonům zejméne L. Juříčkové a J. Stryková s L. Příkazským bylo představení zajímavé a nelituji, že jsem jej navštívil.
(zadáno: 13.10.2017)
Jsem rád (byl bych rád), kdyby se brněnská Reduta konečně vymanila ze skořápky další brněnské avandgardní scény. Od toho tu máme Husu nebo Hadivadlo a šlo cestou, jakou jde s touto premiérou. Prostě hrálo klasickou komorní činohru bez jeviště zaneseného odpadky, mikrofonů, umělé krve (protože to prostě děláme nově a moderně) a to vše pro pár diváků v sále. Musím uznat, že tomuto napínanému příběhu jistá jiskra chyběla. Výborná byla zejména Eva Novotná, Martin Siničák a v menší roli Klára Apolenářová. Jen tak dál Reduto!
(zadáno: 16.12.2014)
Asi nepatřím mezi skupinku lidí, kteří milují Osvobozené divadlo, i když před Voskovcem a Werichem smekám. Celé je to tradičně založené na konverzaci, hraní se slovy. První půlka je celkem milým překvapením, kdy sledujeme karikatury Eidamských a výborného Michala Isteníka s Jiřím Resslerem. Docela natěšen usedám do druhé poloviny hry. Ale příběh, který je nepatrný, až v celé hře trochu v celé hře druhořadý, mě zcela míjí a nudí. Ani v improvizaci nevidíme nic nového a tak čekám až bude opona. Možná si představení musí více "sednout".Opona,diváci tleskají,pískají. Jsou lepší hry.
(zadáno: 23.1.2018)
Asi není co dodat, je třeba vidět. Prostě výborné představení:-)
(zadáno: 26.1.2016)
Muzikál (který zde více inklinuje k operetnímu stylu) určitě zaujme svoji hudební stránkou, ale i choreografií (irský tanec). Technicky také velmi dobře provedené. Velký dík za nové tváře a především jejich obsazení do titulnějších rolí. Moc se mi líbila Markéta Pešková ve dvojici s Markem Kolářem, hlídka Radka Novotného, manželé Straussovi Jana Mazáka a Eriky Kubálkové. Myslím, že jsem na Titanicu nejel naposledy a ještě se na něj vrátím. S výpadkem elektřiny během přestávky, kdy se divadlo ponořilo do tmy, dostala celá plavba širší rozměr:-)
(zadáno: 9.9.2018)
Rozhodně mi nebyla blízká Nezvalova úprava a určitě ne hudební stránka dramatizace. Připadal jsem si chvílemi jako na nějaké rozpustilé operetce.Kam směřuješ Městské divadlo? Proč vznikají inscenace šité horkou jehlou? Pochválit musím ovšem vizuální stránku inscenace, zejména kostýmy. Herecké výkony byly dobré, jak jsme u tohoto divadla zvyklí, ale co dělat s takovou předlohou, tady se toho moc zachránit nedá. Vzpomínám na Mušketýry paní Burešové, inscenované v tomto divadle před pár lety.
(zadáno: 4.10.2017)
Lépe Mahenova činohra do nové sezóny vykročit nemohla. Tyto typy současnějších her bohužel Brnu žalostně chybí. Celé představení vnímavý divák musí tušit, že se schyluje k jedné velké tragédii. Nelze si nevšimnout do detailu režijně propracovaných všech postav na jevišti. Vyzdvihnout mezi všemi je však bezpodmínečně nutné zejména T. Grozsmannovou a paní Durnovou. Doufám, že pro první zmíněnou se najde v budoucnu nějaká další velká kláda, ať už v komediích, kde snad nemá v NDB konkurenci, tak i ve vážných kusech, kde mě včera při představení velmi mile překvapila.
(zadáno: 26.3.2012)
Představení Reduty se vždy vyznačují notnou dávku originality. Pokud je ovšem tato "originalita" obsažena v každé hře, přestává být originální, ale nudnou. Představení samotné není ničím zajímavé, velkolepé historické drama hodné prostoru obstarají tři herci. Upřít se jim nedá ovšem to, že jsou herecky dobří. K čemu to, ale je, když samotná inscenace nemá žádný náboj, nikam se neposouvá a stagnuje na jednom místě??? Jo, Korespondence a Německý oběd s Europeanou vedou a Valmont jim nešahá ani po kotníky. Bohužel.
(zadáno: 2.5.2017)
No tak nevím...V první půlce jsem marně čekal na skupinu šesti děvčat, se kterými šlo překonat jedno velké klišé, které se na jevišti odehrávalo, obával jsem se, že se stejným napětím budu v druhé půlce čekat na konec, ale překvapivě byla zajímavější. Celkově ovšem hodně slabý kus, zejména samotným libretem. Hudebně jsem měl pocit, že slyším i hudbu ke Sněhurce tohoto divadla. Pochválit musím scénografii, tradičně už L.Bergerovou, která je opravdu výborná, ale ani s P.Štěpánem to nezachránili. Byl bych radši, kdyby místo této premiéry oprášily staré kusy Jekyll&Hyde nebo Čarodějky z Eastwicku.
(zadáno: 18.4.2022)
Zajímavá inscenace. Někdy bylo moderních prvků až moc, ale nevadily mi tak, že bych díky nim inscenaci hned odsoudil. Myslím, že soubor má v T. Havlínkovi velkou hereckou naději, kterou v této inscenaci předvedla i K.M. Fialová. Občas jsem měl zmatek v postavách. Ale činohra je to poctivá!
(zadáno: 7.11.2015)
Několikrát zpracovaný životní příběh Edith Piaf je zde zpracován formou velmi intimní. Na jevišti jsou v podstatě dvě hlavní role - Edith a Marlene. Ty doplňují další čtyři herci v dalších postavách. Příjemný je i komorní orchestr přímo na scéně. Představení stojí hlavně na dvou hlavních představitelkách. Hana Holišová je výborná herecky i pěvecky, její mimika a gesta jsou velmi přesné. Katarína Mikulová byla pro mne dalším velmi příjemným překvapením. Závěrečný potlesk vestoje byl na místě. Jen se ptám? Proč v inscenaci nehraje Jana Musilová (typově by zvládla obě hlavní role)???
(zadáno: 26.11.2011)
Velmi zajímavé představení a velmi dobře zahrané a zrežírované. Až mě při představení napadala myšlenka, jak by si s touto hrou poradili "pražští muzikáloví interpreti":-) Před Brnem klobouk dolů