Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (28)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Michal Novák: 13 % (55)
Lukáš Dubský: 14 % (76)
Jiří Landa: 16 % (84)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.9.2021)
Zajímavá scéna. Výborný Petr Halberstadt a všichni ostatní herci v několika rolích, kterými představením proplouvali. Hra sedla i Dušanu Vitázkovi, ale přiznám se, že když spustí ten svůj "slovní kulomet", mám co dělat, abych mu rozuměl a chápal souvislosti:-) Santini rozhodně stojí za vidění a právem se může řadit mezi TOPky současného brněnského repertoáru!
(zadáno: 6.11.2016)
Neurazí ani nenadchne. Prostě průměrná komedie. V roli tety Kateřiny bych si představoval někoho jiného.
(zadáno: 4.3.2024)
Toto představení by měl asi každý zapálený divadelník povinně vidět. Už jen proto, že utáhnout takové představení je malý zázrak. To potom člověk Simoně Stašové promine i fakt, že si na její herecký styl na jevišti musí oproti jejímu herectví filmovému zvykat a přistoupit na něj. Ale potlesk ve stoje ji patří. Právem.
(zadáno: 16.2.2015)
Myslím, že se jedná o velmi povedenou činohru této sezóny v Brně, která má zaděláno na úspěch. Velmi pěkné kostýmy, velmi dobré herectví - zde je třeba vyzdvihnout zejména Ivanu Vaňkovou a Svetlanu Slovákovou. Inscenace je delší, ale to nic nebrání tomu se do příběhu ponořit a v podstatě ani sám příběh, který je zajímavý a žene stále kupředu, nás nedonutí sledovat čas a hodinky. Jediným záporem celé inscenace je přílišně častá klipovitost jednotlivých scén, které se mění po krátkých intervalech jak na běžícím pásu. Na konec představení potlesk ve stoje - na abonentní představení výkon:-)
(zadáno: 27.9.2014)
Trochu slabší představení ubíjí zejména jeho délka. Slabším představením myslím srovnání s jinými muzikálovými komediemi na činoherní scéně. Ale skvělý Lukáš Janota, to zase jo!
(zadáno: 22.1.2024)
Hodně dobře režijně pojaté, je to dáno asi i tím, že činohra NDB nebyla už dlouho v takové herecké kondici. Scéna zvláštní, vůbec nekorespondovala s výpravou inscenace. Viktor Kuzník je právem držitelem Thalie a sledovat T. Grozsmannovou je vždycky zážitek!
(zadáno: 8.9.2021)
Ano, je to fraška, je to celé "ztřeštěné". Bohužel výprava inscenace a spletitost frašky chvílemi působí tak, že už vlastně nevíte kdo je kdo a kdo se chce s kým vdát či oženit. Na této hře je vidět, že provětrání souboru o nové tváře se činohře Mahenově činohry vyplatilo. Myslím, že už to bylo třeba. Hra samotná je typickou fraškou, které vévodí I. Dejmal, J. Svojanovský a T. Groszmannová. Jsem rád, že se Reduta už dává trochu jinou dramaturgickou dráhou a dostává tím trochu více šmrncu.
(zadáno: 15.2.2012)
Pěkná pohádka pro celou rodinu. Doporučuji:)
(zadáno: 2.4.2022)
Muzikál cílí na celou rodinu. Ale přiznejme si, že přemíra pohádkových postav, plytký děj, která zachraňují zejména Vlk s Rampelníkem a potom množství neokoukaných nových tváří divadla toto dílo moc nezachrání. Možná bych upřednostnil méně nových premier muzikálů v sezoně, ale za to více muzikálových pecek. Hodně přesvědčivě působila dvojice E.Bergerové a B.Slaninové a velmi hlasově zajímavý je O.Komínek. Ale dílo o ničem s podivnou hudbou to bohužel moc nezachrání, i když k tomu přidáme skvěloz scénu s kostýmy.
(zadáno: 25.10.2015)
Začátek hry je velmi rychlý, diváci přicházejí přímo do salónu, kde se již pracuje. Poté začíná spád gagů, které se po chvíli stávají trochu nudnými. Jako impuls do dalšího vývoje přichází samotné vyšetřování vraždy, kdy hra nabírá neskutečné tempo. Vše záleží na schopnosti improvizace herců (klobouk dolů) a neméně pak i na složení diváků v hledišti. Kromě pomalejšího rozjezdu nemá hra slabá místa, má spád a než se nadějete už diváci usvědčují svého vraha. Určitě se jedná o inscenaci, která se stane stálicí na repertoáru a za pár let oslaví svoji stou reprízu.Gratuluji!
(zadáno: 23.1.2024)
Nuda. Příběh je v podstatě odkazem na plátky ověřený, které se kdysi v Redutě hrály a ve kterých účinkoval O. Nový. Které scény byly filmem a které skutečným příběhem nešlo rozeznat. Ale je to asi jedno. To by lepšímu zážitku stejně nepomohli
(zadáno: 4.10.2021)
Jako proč ne. Příjemný příběh zasazený do příjemného kabaretního prostředí.
(zadáno: 27.9.2014)
Čechov je vlastně ve všech svých hrách podobný. Ale pokud měla inscenace nahradit oddernierované Tři sestry, tak se jí to moc nepovedlo. Mně se púo Třech sestrách stýská. Problém bych viděl i v obsazení stále stejných herců do stejných postav u Čechova v tomto divadle.
(zadáno: 2.4.2022)
Neurazí a nenadchne. Film to nepřekoná. Bohužel ani herecky. Trio dam jakoby ani na jevišti nebylo s vyjímkou P. Vitázkové, která z trojice herecky vyčnívá. Pánské obsazení má potenciál silnější. Ale hrávaly se tu lepší kusy.
(zadáno: 15.2.2012)
Komedie? To snad ani ne. Prostě klasická hra klasického Moliera. Díky výborným hereckým výkonům zejméne L. Juříčkové a J. Stryková s L. Příkazským bylo představení zajímavé a nelituji, že jsem jej navštívil.
(zadáno: 13.10.2017)
Jsem rád (byl bych rád), kdyby se brněnská Reduta konečně vymanila ze skořápky další brněnské avandgardní scény. Od toho tu máme Husu nebo Hadivadlo a šlo cestou, jakou jde s touto premiérou. Prostě hrálo klasickou komorní činohru bez jeviště zaneseného odpadky, mikrofonů, umělé krve (protože to prostě děláme nově a moderně) a to vše pro pár diváků v sále. Musím uznat, že tomuto napínanému příběhu jistá jiskra chyběla. Výborná byla zejména Eva Novotná, Martin Siničák a v menší roli Klára Apolenářová. Jen tak dál Reduto!
(zadáno: 16.12.2014)
Asi nepatřím mezi skupinku lidí, kteří milují Osvobozené divadlo, i když před Voskovcem a Werichem smekám. Celé je to tradičně založené na konverzaci, hraní se slovy. První půlka je celkem milým překvapením, kdy sledujeme karikatury Eidamských a výborného Michala Isteníka s Jiřím Resslerem. Docela natěšen usedám do druhé poloviny hry. Ale příběh, který je nepatrný, až v celé hře trochu v celé hře druhořadý, mě zcela míjí a nudí. Ani v improvizaci nevidíme nic nového a tak čekám až bude opona. Možná si představení musí více "sednout".Opona,diváci tleskají,pískají. Jsou lepší hry.