Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (28)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Michal Novák: 13 % (55)
Lukáš Dubský: 14 % (76)
Jiří Landa: 16 % (84)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 4.3.2024)
Jednodechovka. Zajímavé téma. Výborný J. Hájek s M. Stehlíkovou (pardon, ale jejich postavy jsou lépe napsané, než ústední postavy ústředního páru). Líbilo se mi to a to moc. Činoherák nezklamal a snad do budoucna ani nezklame.
(zadáno: 14.9.2017)
Nevím, nevím. Nebýt Ivany Chýlkové a Jany Strykové je hra už spíše nudná než komická. Musím uznat, že mám rád komedie, které mají nějaký vtipnější podtext, případně černý humor. Humor v této hře klouže po povrchu, je prvoplánovitý, křečovitý a vlastně především hodně laciný. Nejsem intelektuální typ, ale párkrát, kdy se podstatná část publika smála jsem o sobě přemýšlel, jestli jsem v pořádku, že se mi nervou bránice spolu s davem. Bohužel zjišťuji, že hry Patrika Hartla jsou zajímavé jen herci v nich obsazenými, jinak je to mrhání penězi i časem.
(zadáno: 18.9.2015)
Myslím, že by si měli tvůrci ujasnit, zda chtějí inscenovat balet či činohru. Problémem je i fakt, že divák nestíhá sledovat video projekce, baletní čísla a souběžně s tím činoherní vstupy. Vše v jeden čas. Bez programu člověk nemá šanci pochopit oč ve hře jde, protože se stále jen vypočítájí statky rodiny, popřípadě počítají hrnce a talíře rodiny. Hudba přehlušuje všechny výstupy, takže hercům není ani rozumět. Po baladách od Z. Lapčíkové to pro mě bylo celkem zklamání,
(zadáno: 2.5.2022)
Bohužel, ani režijní zpracování, které mělo možná dnes už trochu fádní komedii oživit nepřispělo k tomu, aby samotná látka byla zajímavá. Zajímavé je slyšet činoherce zpívat. To je ovšem jiná "písnička". Herecky představení drží P. Č. Vaculík, který se vedle Terezy Grozsmannové stává svým osobitým a přesným herectvím zajímavým členem souboru. Jinak mě ale hra nezaujala ničím. Jen hereckými výkony.
(zadáno: 29.4.2024)
Jsem rád, že jsem mohl tuto hru ještě vidět.Vzpomínám na své rozčarování a nepochopení již před 30ti lety, které by se, kdybych neznal děj dostavilo i dnes.Kostrbaté libreto zůstalo v původní verzi.Satan není jeden, ale čtyři postavy, čímž jeho postava zcela zaniká a žádný zásadní souboj s Duchem Sv. se zde nekoná. I.Vaňková dobře zpívá,ale byla tak nevýrazná,jakoby snad ani na jevišti nebyla.D.Vitázek by se měl vyvarovat falzetům,jinak ale příjemně překvapil.Za mě plus,že jsem si to mohl zopakovat a P.Gazdíkovi se to povedlo,ale myslím,že inscenováno to být už nemělo.Svět plný andělů by byl asi aktuálnější a divácky úspěšnější:-)
(zadáno: 4.10.2021)
Musím přiznat, že mě celkem překvapilo místní, celkem rozporuplné hodnocení inscenace. Uznávám, že inscenace Bůh masakru této autorky má mnohem větší náboj a Bella Figura jde tak trochu v jejím stínu, ale to neznamená, že by byla špatná. Bohužel se u mě takové ty pocity jako u srovnávané inscenace Bůh masakru nedostavily. Musím uznat, že režie M. Tyce jsou svěží, inovativní a do hledišť MDB vnáší velmi příjemné oživení. Herecky je inscenace velmi přesná, nelze nikoho nezmínit, ani nepochválit, ale Z. Herfortová je prostě k sežrání. Tím se omlouvám ostatním skvělým hercům.
(zadáno: 27.9.2014)
Nové, moderní, dobré a navíc úžasná scéna.
(zadáno: 16.4.2024)
Asi nebylo dobré jít na tuto hru dva dny poté, co jsem viděl komedii Hra, která se zvrtla v Městském divadle Brno (námětem podobná této hře). Zde se jedná o velmi zdlouhavé čekání na nějakou pointu či gag. Problém je dle mě i v obsazení. Ne všichni herci v tomto kuse jsou herci komediálními a z mého pohledu se celé představení ubíralo spíš k myšlenkám, kdy to už skončí. Škoda.
(zadáno: 22.10.2018)
Asi opravdu ne.Toto nemělo být inscenováno a možná ani napsáno.Při hudebních číslech jsem se modlil, aby už nezpívali a při činoherních aby už nemluvili.Dívat se na toto v televizi asi přepnu na jiný program.Herci sice hráli, jako by je to snad i bavilo, jim patří ta procenta hodnocení.Chápu, že si MDB vychovává budoucí, mladé diváky, ale nevím, jestli je třeba stále nasazovat rodinné kusy,navíc se stejnými protagonisty v hlavních rolích.Člověk pak už neví, jestli je na Prodaném smíchu, Děsným pátku či BIG. Vzpomínám na rodinné muzikály - Olivera a Sněhurku a moc se těším Rent, snad se povede.
(zadáno: 25.3.2017)
I když se jedná o trochu prvoplánovitý humor,v podání našich herců to nevyšlo trapně a mimo trať.Velká pochvala hlavně pro mladého zpěváky kapely rockového Stáňa Slováka.Opravdu je o zábavu postaráno,i když tato doba moc k pobavení určitě nebyla.Hudební aranžmá a hudební složka se zpěvy bezkonkurenční.Zajímavé bude určitě vidět odstupem času,až si to celé sedne a začne se improvizovat.
(zadáno: 29.1.2017)
Velmi dobrá komedie (u mě po delší době), která výborně skloubila jemný humor s nějakou myšlenkou. Herecky velmi dobře obsazené, všichni čtyři aktéři hrají přesně v mantinelech, jaké jsou jim určené, nepřehrávají a jsou úžasní.
(zadáno: 27.9.2014)
Trochu pomalejší rozjezd, ale o to větší smršť následně během představení přichází. Dobře obsazená Tereza Grozsmannová i s Klárou Apolenářovou, přesný Petr Halberstadt, trochu upjatě křečovitý Petr Bláha. Představení stojí za to vidět, příjemná konverzační záležitost.
(zadáno: 1.5.2018)
Povedené představení, jak už jsme u režiséra M. Tyce zvyklí. Davové scény zfanatizovaných žen měly opravdu nádech mystična. Výborná byla zejména Lenka Janíková s Petrem Štěpánem.
(zadáno: 22.9.2015)
Velmi povedená hra, hravá, vtipná, tragikomická.
Po Korespondenci V+W, která už není na repertoáru, je to snad to nejlepší, co někdy rozkolísaný repertoár Reduty nabízí.
(zadáno: 7.1.2016)
Opravdu musím dát čistý průměr. Člověk se navnadí popisem samotné hry, jde celkem příjemně natěšený na představení, které vlastně už dle popisu a tím, že jej dělají v MDB musí být super a zhlédne následně pouze průměrnou komedii (myslím v porovnání s ostatními komediemi, které zde uvádí). Problém není ve špatné režii nebo výkonech, ale v prázdné hře samotné. Je nutné ovšem vyzdvihnout Viktora Skálu a Jakuba Uličníka. Palec nahoru také za Evu Ventrubovou, která konečně měla na jevišti po delší době alespoň nějaké delší souvětí a větší prostor než bývá obvyklé.
(zadáno: 25.3.2017)
Muzikál má svá slabší místa,zejména Chaplinova cesta na filmový vrchol a jeho politická angažovanost.Nebýt tří zajímavých písniček,souhlasil bych také s tím,že činoherní zpracování by stačilo. D. Rymeš je nadějný talent se zajímavým hlasem,herecky zatím ne tak výrazný.Výborná Hana Holišová jako Heda,Lucie Bergerová v roli matky.Osobně by mi vyhovovalo, kdyby se zde pojednávalo více o soukromém životě Chaplina, zejména jeho vnitřních pocitech a bolestech. Určitě je to zajímavé představení.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>