Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 14.9.2017)
Nevím, nevím. Nebýt Ivany Chýlkové a Jany Strykové je hra už spíše nudná než komická. Musím uznat, že mám rád komedie, které mají nějaký vtipnější podtext, případně černý humor. Humor v této hře klouže po povrchu, je prvoplánovitý, křečovitý a vlastně především hodně laciný. Nejsem intelektuální typ, ale párkrát, kdy se podstatná část publika smála jsem o sobě přemýšlel, jestli jsem v pořádku, že se mi nervou bránice spolu s davem. Bohužel zjišťuji, že hry Patrika Hartla jsou zajímavé jen herci v nich obsazenými, jinak je to mrhání penězi i časem.
(zadáno: 18.9.2015)
Myslím, že by si měli tvůrci ujasnit, zda chtějí inscenovat balet či činohru. Problémem je i fakt, že divák nestíhá sledovat video projekce, baletní čísla a souběžně s tím činoherní vstupy. Vše v jeden čas. Bez programu člověk nemá šanci pochopit oč ve hře jde, protože se stále jen vypočítájí statky rodiny, popřípadě počítají hrnce a talíře rodiny. Hudba přehlušuje všechny výstupy, takže hercům není ani rozumět. Po baladách od Z. Lapčíkové to pro mě bylo celkem zklamání,
(zadáno: 2.5.2022)
Bohužel, ani režijní zpracování, které mělo možná dnes už trochu fádní komedii oživit nepřispělo k tomu, aby samotná látka byla zajímavá. Zajímavé je slyšet činoherce zpívat. To je ovšem jiná "písnička". Herecky představení drží P. Č. Vaculík, který se vedle Terezy Grozsmannové stává svým osobitým a přesným herectvím zajímavým členem souboru. Jinak mě ale hra nezaujala ničím. Jen hereckými výkony.
(zadáno: 4.10.2021)
Musím přiznat, že mě celkem překvapilo místní, celkem rozporuplné hodnocení inscenace. Uznávám, že inscenace Bůh masakru této autorky má mnohem větší náboj a Bella Figura jde tak trochu v jejím stínu, ale to neznamená, že by byla špatná. Bohužel se u mě takové ty pocity jako u srovnávané inscenace Bůh masakru nedostavily. Musím uznat, že režie M. Tyce jsou svěží, inovativní a do hledišť MDB vnáší velmi příjemné oživení. Herecky je inscenace velmi přesná, nelze nikoho nezmínit, ani nepochválit, ale Z. Herfortová je prostě k sežrání. Tím se omlouvám ostatním skvělým hercům.
(zadáno: 27.9.2014)
Nové, moderní, dobré a navíc úžasná scéna.
(zadáno: 22.10.2018)
Asi opravdu ne.Toto nemělo být inscenováno a možná ani napsáno.Při hudebních číslech jsem se modlil, aby už nezpívali a při činoherních aby už nemluvili.Dívat se na toto v televizi asi přepnu na jiný program.Herci sice hráli, jako by je to snad i bavilo, jim patří ta procenta hodnocení.Chápu, že si MDB vychovává budoucí, mladé diváky, ale nevím, jestli je třeba stále nasazovat rodinné kusy,navíc se stejnými protagonisty v hlavních rolích.Člověk pak už neví, jestli je na Prodaném smíchu, Děsným pátku či BIG. Vzpomínám na rodinné muzikály - Olivera a Sněhurku a moc se těším Rent, snad se povede.
(zadáno: 25.3.2017)
I když se jedná o trochu prvoplánovitý humor,v podání našich herců to nevyšlo trapně a mimo trať.Velká pochvala hlavně pro mladého zpěváky kapely rockového Stáňa Slováka.Opravdu je o zábavu postaráno,i když tato doba moc k pobavení určitě nebyla.Hudební aranžmá a hudební složka se zpěvy bezkonkurenční.Zajímavé bude určitě vidět odstupem času,až si to celé sedne a začne se improvizovat.
(zadáno: 29.1.2017)
Velmi dobrá komedie (u mě po delší době), která výborně skloubila jemný humor s nějakou myšlenkou. Herecky velmi dobře obsazené, všichni čtyři aktéři hrají přesně v mantinelech, jaké jsou jim určené, nepřehrávají a jsou úžasní.
(zadáno: 27.9.2014)
Trochu pomalejší rozjezd, ale o to větší smršť následně během představení přichází. Dobře obsazená Tereza Grozsmannová i s Klárou Apolenářovou, přesný Petr Halberstadt, trochu upjatě křečovitý Petr Bláha. Představení stojí za to vidět, příjemná konverzační záležitost.
(zadáno: 1.5.2018)
Povedené představení, jak už jsme u režiséra M. Tyce zvyklí. Davové scény zfanatizovaných žen měly opravdu nádech mystična. Výborná byla zejména Lenka Janíková s Petrem Štěpánem.
(zadáno: 22.9.2015)
Velmi povedená hra, hravá, vtipná, tragikomická.
Po Korespondenci V+W, která už není na repertoáru, je to snad to nejlepší, co někdy rozkolísaný repertoár Reduty nabízí.
(zadáno: 7.1.2016)
Opravdu musím dát čistý průměr. Člověk se navnadí popisem samotné hry, jde celkem příjemně natěšený na představení, které vlastně už dle popisu a tím, že jej dělají v MDB musí být super a zhlédne následně pouze průměrnou komedii (myslím v porovnání s ostatními komediemi, které zde uvádí). Problém není ve špatné režii nebo výkonech, ale v prázdné hře samotné. Je nutné ovšem vyzdvihnout Viktora Skálu a Jakuba Uličníka. Palec nahoru také za Evu Ventrubovou, která konečně měla na jevišti po delší době alespoň nějaké delší souvětí a větší prostor než bývá obvyklé.
(zadáno: 25.3.2017)
Muzikál má svá slabší místa,zejména Chaplinova cesta na filmový vrchol a jeho politická angažovanost.Nebýt tří zajímavých písniček,souhlasil bych také s tím,že činoherní zpracování by stačilo. D. Rymeš je nadějný talent se zajímavým hlasem,herecky zatím ne tak výrazný.Výborná Hana Holišová jako Heda,Lucie Bergerová v roli matky.Osobně by mi vyhovovalo, kdyby se zde pojednávalo více o soukromém životě Chaplina, zejména jeho vnitřních pocitech a bolestech. Určitě je to zajímavé představení.
(zadáno: 25.10.2015)
Pomine-li divák fakt, že se jedná o komedii, která je vždy jednodušší dějově a tak si z ní člověk nic kromě dobře časovaných vtipů většinou nemůže odnést, je nutné uznat, že se jedná o zdařilou komedii. Dvojic Blažek - Vladyka podává velmi dobré výkony a myslím, že se představení velmi povedlo, právě díky této dvojici.
(zadáno: 26.3.2012)
Těžké, klasické drama pro opravdové divadelní gurmány. Pokud na představení jde člověk s tím, že chce vidět opravdové klasické divadlo bude nadšen. Soubor MDB opět dokazuje jak jsou všestranní a dovedou si poradit i s klasikou. Klobouk dolů zejména před P. Vitázkovou a E. Kachlířovou.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>