Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  5 6 7 8 9
(zadáno: 13.9.2021)
Nemůžu se ubránit srovnání s WSS, kterou inscenoval v roce 1996 S. Moša. Ostravská inscenace nemá požadovaný náboj. Bohužel mi nesedla ani režie. Na představení, které by mělo sršet energií mi přišlo celkem statické. Paruky a kostýmy dělaly z náctiletých postav americké strejce a tetky. Ale vyzdvihnout musím rozhodně orchestr a výborného představitele P.Vyskočila a M.Polyákovou. Pěvecky a hudebně dokázala inscenace dosáhnout stropu a z dokonalé Bernsteinovy hudby vytěžit maxima.
(zadáno: 15.11.2016)
Já mám možnost psát jako první recenzi? Tak ano. Rozhodně si nenechte ujít. Skvělé představení, ze kterého Stano Slovák dostal maximum. Není snad vůbec co k vytknutí, snad jen obecenstvo abonentů, kteří snad chodí di divadla z povinnosti a víc než děkovačka je zajímá rychlý úprk do šaten. Myslím, že je zaděláno na další kvalitní stálici na repertoáru našeho divadla.
(zadáno: 13.12.2018)
Myslím, že toto je cesta, kudy by se měla Reduta ubírat. Dost bylo alternativy, dost její na jiných scénách. Toto měl šmrnce a pan Uhde si u mě získal body po marných inscenacích v Městském divadle Brno.
(zadáno: 27.9.2017)
Kdyby ve hře nebylo pár hluchých míst a trochu více se promíchal černý humor s velmi vypovídajícím textem, bylo by toto představení ještě lepší. Moje první setkání s Hanou Maciuchovou na divadle a musím uznat, že výborná herečka to je. Nelze srovnávat s jinými one "girl" show, toto představení není vyloženě komické a je jiné, než třeba Rozvod p. Balzerové. Závěrečné stading ovation si p. Maciuchová určitě zasloužila.
(zadáno: 6.11.2017)
Hra se mi líbila svým námětem i stylem, jakým je napsána. Sama o sobě si možná i trochu říká o kontroverznější zpracování. Ale znovu se ptám? Je nutné "moderní" divadlo dělat stále stejně "moderně"? Hovoření do mikrofonu, zasypání celého hlediště odpadky? To jsem už tolikrát viděl, že to vlastně nové a moderní není. Možná, kdyby ty odpadky byly vysypané přímo na diváka, to tu ještě nebylo:-).Myslím, že se p. režisérce zcela nepovedlo dostat ze hry onu jistou magii příběhu, snad až hororového rázu,což zabilo právě její rádoby zbytečně přehnané moderní inscenační pojetí.Výborná Radka Coufalová.
(zadáno: 17.4.2018)
Toto byl v mých očích přešlap. Myslím, že se nepovedlo skoro nic. Všichni podávají standardní výkon, vyzdvihnout musím Markétu Sedláčkovou, Elišku Skálovou a Lucii Bergerovou. Je to bohužel jedna velká křeč a sedět na "ztřeštěné komedii", kde se v sále nikdo nesměje a po vtipu na jevišti následuje hrobové ticho v hledišti je utrpením pro diváka, ale mnohem víc musí ubíjet herce.
(zadáno: 26.3.2012)
Obdivuji S. Slováka. Jeho režie jsou vždy vyjímečné a originální. Ale Zkrocenka byla "originální" až moc. Vše je u mě asi dáno tím, že nemusím W.Shakespera jako autora komedií. Není to můj šálek čaje. V MDB z této komedie udělali taškařici jak se patří. V první půlce se divák vcelku slušně baví a je zde spousta dobrých a vtipných míst. Druhou půlkou jsem se musel přetrpět a vtipného na ni nebylo bohužel nic. Bylo mi líto herců, kteří se snažili "za každou cenu" bavit diváka a to i způsoby, které šly až hranice vkusu a vtipu. Zklamání...
(zadáno: 27.9.2014)
Proč kontroverzní inscenace. Velmi dobrá inscenace!
(zadáno: 2.4.2022)
Vcelku zajímavá hra. Taková absurdní, havlovská. Potlesk speciálně pro T.Grozsmannovou a T. Davida. Příjemné retro!
(zadáno: 18.11.2021)
Musím ocenit odvahu, že se tento text inscenoval. Kdyby celé představení nebylo tak neskutečně dlouhé, možná by vyznělo lépe i poselství, které měla inscenace sdělit. Jak už je u divadelních novotvarů zvykem, nechybí nic. Mikrofon na scéně, popatlání se krví (zde zavařeninou). Škoda, že celé dílo je tak náročné, že některé myšlenky člověku uniknou, a to vinou toho, že se ve složitém textu zkrátka ztratí. Zajímavá byla myšlenka inscenování tohoto příběhu jako divadla na divadle.
<<  <  5 6 7 8 9