Profil uživatele

JaNaD

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Holubec: 6 % (17)
Helena Grégrová: 7 % (49)
Michal Novák: 7 % (29)
Veronika Boušová: 7 % (14)
Jiří Koula: 8 % (41)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 10.1.2016)
Inteligentní zábava o zdánlivě smutném období lidského života. Avšak Eliška Balzerová ukazuje, že to tak depresivní být nemusí. Herečka také výborně zvládá zahrát i další postavy a člověk jí opravdu věří, že teď mluví kamarádka, matka ...
(zadáno: 10.1.2016)
(zadáno: 9.1.2016)
(zadáno: 10.1.2016)
(zadáno: 12.1.2016)
Kdo četl knížku,půjde asi na představení zvědavý,zda se podaří převést humor i na jeviště.A bude srovnávat.Tak jsem to tedy měla já.Zároveň mě zajímalo,jak si autoři poradí s tím,že knížka je psána jako deník a vlastně nemá závěr.
A můj dojem je,že si s tím tady poradili skvěle.Představení je vtipné a v závěru graduje,takže jsem odcházela s pocitem,že se hra vyvíjela odněkud někam.
Za zmínku stojí i herci.Sympatické je,že i tzv.vedlejší role tu nehrají druhé housle.Nejvíc mě bavily výstupy tria kastelán,kuchařka,zahradník.
Každopádně představení,na které se bude i po čase hezky vzpomínat.
(zadáno: 25.1.2016)
Kdyby hra neměla rámcový příběh, byla by to pouhá estráda. Takto jsou jednotlivé úryvky ze Smetanových oper vtipně propojeny a představení nejen pobaví, ale mě vedlo i k zamyšlení, že je ostuda, jak málo našeho hudebního velikána znám a že bych s tím měla něco dělat. Herecké výkony byly obdivuhodné (V.Kubařová, V. Gajerová, Z.Vencl) a z divadla jsem odcházela s vědomím, že je dost škoda, že u nás máme spoustu talentovaných herců, kteří umějí hrát, zpívat, tančit a hrát na nějaký hudební nástroj, ale bohužel nejsou moc mediálně známí (R.Říčař, Z. Kalina ...).
(zadáno: 8.10.2017)
(zadáno: 1.4.2018)
(zadáno: 9.10.2018)
Tahle klasika v moderním podání se povedla. Strohá scéna a minimalismus rekvizit nevadily, naopak člověk se mohl sousředit na text. Jen ty divné pohybové vsuvky bych si odpustila.
(zadáno: 30.12.2018)
Výborný zážitek, i když rozjezd byl trochu pomalejší. Skvělí herci a nejen ti v hlavních rolích. Pro mě mělo představení jen malinkou vadu na kráse - vložený výklad jako ve škole.
(zadáno: 15.11.2019)
75%. Hra má spád, obdivuhodná je i souhra a taneční kreace všech herců. V první části připomínající oblíbený seriál jsme se opravdu bavili, druhá část byla podstatně vulgárnější a některý humor byl dost na hraně (scéna s Karlem Gottem). Dík za to, že jsme se mohli vrátit do studentských let a zároveň si i připomenout už trochu pozapomenuté kauzy svého mládí. Jen si moc nedokážu představit, jestli to pochopí generace pod 30.
(zadáno: 28.12.2019)
Skvělé představení. Ukázka toho, že monology mohou být zábavné a hlavně podané tak, že probudily moji představivost a já se přenesla tu do Národního divadla, tu do zámečku ve Stráži. Herečky bly skvělé, ale prim hrála Jana Synková.
(zadáno: 19.3.2022)
(zadáno: 12.4.2022)
Velmi povedené představení, které prostřednictvím na sebe navazujících monologů odkrývá nejen herecký život, ale hlavně soukromí obou pánů, jejich pocity i charakterové vlastnosti. Akce i grimasy, které doprovázejí mluvené slovo, podporují text. Od začátku do konce je na co se dívat i o čem přemýšlet.
(zadáno: 28.12.2022)
Představení, které vás v tom dobrém slova smyslu donutí hledat informace. O samotném hrdinovi Frantíkovi, o hercích, kteří zde hráli atd. Vojtěch Fülep v hlavní roli výborný, ale i další herci mě zaujali pohybovým nadáním. Jen několik scén mi přišlo buď zbytečně zdlouhavých - např. úvod inscenace, nebo zbytečných.
(zadáno: 9.1.2016)
Představení, které vyvolává existenciální otázky. Výborný výkon Karla Dobrého.
(zadáno: 10.1.2016)