Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

J.anek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (83)
Helena Grégrová: 13 % (93)
Jiří Landa: 13 % (94)
Jiří Koula: 14 % (70)
Iva Bryndová: 15 % (41)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 15.11.2019)
Klasika nejklasičtější. Chápu, že je třeba herce zaměstnat, ale toho složeného textilu už bylo moc (byť záměr chápu - všechno je stejné, jen je truhla vlevo nebo vpravo) a těch neustále zvedaných židlí taky. Důsledkem těchto mechanických činností je potom jistá chladnost, neživost, ticho dlouhých pauz také hercům zrovna nepomáhá.
(zadáno: 29.12.2019)
Křehká poetická inscenace. Prázdnota slov a strach z toho, co je za nimi. Ale také síla slov vyřčených ve správnou chvíli. Všednodenní vyčerpávající boj o život v městečku, ve kterém se zdánlivě nic neděje.
Těšil mě soustředěný výkon Jaroslava Matějky. Drobnokresba muže, který už ztratil naději a který se odvážil znovu uvěřit, když už bylo příliš pozdě. Zaujal mě Matyáš Darnady, kterého jsem viděl ve větší roli poprvé.
Marek Němec vsadil na citlivost diváků. Mám dojem, že u většiny mu tahle riskantní sázka vyšla.
Mrzí mě nevyrovnané herecké výkony - inscenaci to ubírá na autenticitě.
(zadáno: 29.12.2019)
Sympatická komorní dramatizace působí zpočátku poněkud chladně, ale život jí svým příchodem vdechne temperamentní Veronika Janků. A pak už se těšíte na každý její návrat. Kdykoliv odteď uslyším varhany, vzpomenu si na ni, na párky a na dršťkovou polévku. Krása. Ale funguje to celé, to bych byl nespravedlivý. S minimem kulis, trochou průhledné fólie a jednou fešáckou roletou dokáže Radovan Lipus vykouzlit hodně muziky.
A s redukcí postav bych klidně pokračoval. Tři dámy a jeden muž by to hravě zvládli.
(zadáno: 30.12.2019)
Sólo pro Vuka Čelebiće. Ďábelský manipulátor, nebo dobrák od kosti? Charizmatický zloduch s děsivým plánem, nebo jen řada nedorozumění? Vuk Čelebić jako Matthieu přepíná z jedné polohy do druhé spolehlivě, vtipně a elegantně. Pomáhá mu v tom světlo a hudba. Pavla Marka v roli jeho oběti mi bylo občas líto. Dámy mají prostoru málo, ale využívají ho skvěle. Bavily mě změny scény s kouzelnými květináči, jen tu klec jsem úplně nepobral. Symbolizuje Jeanovu situaci? Jede v tom i Elisabeth? Nebo už jsem chronicky paranoidní?
(zadáno: 6.1.2020)
Tahle komedie převleků se mi motá s jinými Williamovými taškařicemi a v lásce ji nemám. Zato mám v lásce BodyVoiceBand - a po dnešku zase o trochu víc. S textem si herci pohrávají s bravurou, odkrývají vtip za vtipem, radost je to převeliká. Jen je toho ve výsledku moc a je to dlouhé. Zahodit nápad je těžké, vim, a těžší, když je povedený, ale celku by to prospělo. Všichni jsou moc dobří, ale královnou inscenace je pro mě služebná Marie Diany Tonikové. Její timing je dokonalý, stejně tak zvolený postoj a pohyb a přesná mimika. Má nejblíž ke commedii dell'arte, k níž celá inscenace směřuje.
(zadáno: 7.1.2020)
Je to milé. Nejdřív mě zvolená komiksová stylizace neskutečně štvala, ale rychle jsem si zvykl a dobře se bavil. Martin Stránský je jistota, ale nejkouzelnější byl Kamil Michala Štěrby. Za něj 10% navíc.
(zadáno: 11.1.2020)
(zadáno: 30.1.2020)
Nejspíš je to vynikající inscenace. Nejspíš v ní jde o naše tápání, o lidské pachtění, zápasí se o duši. Nejspíš je to obvykle nesmírně silné. Jenže stačí, aby se do jinak dobře skrytého prostoru zatoulalo pár nešťastníků, kteří se přišli zasmát bez ohledu na to, co se děje před nimi, a ostatní mají po legraci. Těch pět nebo šest diváků se smálo úplně mimo kontext. Smáli se jednotlivostem, kostýmům, rekvizitám. Nedalo se soustředit. Leda ke konci, to už jim došly síly. Netuším, jak to herci mohli vydržet. Byl to zlý sen.
(zadáno: 4.2.2020)
Chytře vymyšlené scénické čtení obnažuje jádro drsné japonské klasiky. Zároveň nabízí přemýšlení o sociálních experimentech a lidech, kteří jsou soucitní jako sama ministryně Jana Maláčová. A Eva Hacurová připraví a nabídne pravé párkové suši - jako od Babici.
(zadáno: 25.2.2020)
O generační nenávisti, o nepochopení, o životě promarněném i nepromarněném, o plánech, o ženách, o nás. Poezie v próze. Hodně legrace a energie, a najednou je život pryč. Bavilo mě to tuze.
(zadáno: 25.5.2012)
Banální moralita o... O čem vlastně? O škodlivosti seriálů? O pokrytectví? O tom, že kašleme na svoje sny? Herci hrají jako o život, občas je legrace, ale celé je to jaksi křečovité. Nějak se mi třeba nechce věřit, že by v katolickém Polsku někdo nevěděl, kdo je Lotova žena. A nevěřím, že nás ty seriály semelou všechny. Nebo už nás semlely?
(zadáno: 1.11.2014)
Ach jo. Jak něco dostane do ruky Roman Meluzín, je zle. Tentokrát to díky Petru Jeništovi obstojí, ale i tak...
(zadáno: 1.11.2014)
(zadáno: 22.2.2015)
Obávám se, že nikoli "plzeňský Moliere", ale divadelní verze Zdeňka Trošky. Bez urážky. Nějak mi to srovnání sedí líp. Většina Procházkových her/inscenací z mysli čtenáře/diváka rychle vyšumí - jako to šampaňské, kterým se připíjí v závěru "Jednotky". A přece to celé vzbuzuje respekt. Procházka je skvělý řemeslník, výborně pointuje, na rozdíl od Trošky je trapný jen výjimečně. Diváci se baví a tleskají, ale do týdne už nebudou vědět, čím se "Jednotka" liší od ostatních Procházkových her. A liší se vůbec? Je to celé tak za 50%. Pět navíc za scénografické překvapení, pět za Štěpánku Křesťanovou.
(zadáno: 29.3.2015)
Existenciální drama o diktátorovi, o neomezené moci a její absurditě se koná tak nějak nevzrušivě. Nebudí hrůzu ani jiné emoce. Vypadá dobře, má lákavý design, ale uvnitř je tak trochu prázdno, emoční pusto. Problém vidím v režii, nejednotné stylizaci a několika nehercích. Škoda, protože Martin Stránský podává soustředěný a ukázněný výkon. A výborní jsou Ondřej Rychlý a Jan Holík. A jsem nadšený z toho, že si konečně někdo všiml technických možností jeviště Velkého divadla. :-)
(zadáno: 26.4.2015)
Celkem svižná konverzační komedie s nepůvodním námětem je plná banalit a klišé. Není divu, že se Joanna Murray-Smithová v ČR skoro nehraje. Nominace na nejlepší komedii roku 2009 (v rámci Olivier Awards) je pro mě dost nepochopitelná. Ale byla to konec konců jen nominace... Inscenaci kraluje Bibiana Šimonová - je noblesní, krásná, vtipná, sarkastická, okouzlující. Zasloužila by si lepší text.
(zadáno: 23.1.2016)
Edukativnost trčí z inscenace na všechny strany. Nápad je to moc dobrý, ale: velká část inscenace se utápí ve tmě (svítí se baterkami a po vzoru Záhady Blair Witch by to mělo být napínavé - ale je to jen zmatek a děti se nudí), Zdeněk Mucha tradičně neumí text (byť je typově obsazen dobře) a jsou posilována všemožná společenská klišé (byť je třeba učitelka Štěpánky Křesťanové roztomilá). Škoda. Už kvůli té sympatické partě - Marek, Petr & šprtka. Vizuál k inscenaci slibuje víc - a je moc hezký.
(zadáno: 3.2.2016)
Bílé plastové židle, malé jeviště pro Zarečnou - s oponou, která je zároveň projekční plochou, a jakýsi náznak domu, z nějž lze vycházet dvěma dveřmi a jakýmsi bočním průchodem - přičemž ony druhé dveře se snad ani jednou nepoužijí. Scéna studentsky chudá, ale celkem funkční. Režijní vedení dobře "čitelné", ale marná sláva - Čechovem předepsané věkové rozdíly lze jen těžko nahradit snahou. U Hubových Tří sester, které byly v Disku před pár lety uváděny, to tolik nevadilo - tady to tluče do očí. Hodnotit první reprízu se možná nesluší, ale tohle se s dalšími reprízami nezmění.
(zadáno: 23.12.2016)
Jako by se Ivan Krejčí s Tomášem Vůjtkem nedokázali rozhodnout, o čem to celé bude. A tak zůstalo u neslaného nemastného kompromisu. Není to ani psychologická sonda do vztahu učitelů, rodičů a dětí, ale ani čistá konverzační komedie. Představení se vleče bez point, smíchu se ozývá jen pramálo. Inscenaci vládne Věra Hlaváčková, i Daniela Bambasová je skvělá. Obě mají energie na rozdávání, velké dámy, velké osobnosti. A přece je inscenace nějak plochá, negraduje (jak by ostatně mohla, když Tomáš Drápela nasadí tak vysoko, že už skoro není kam stupňovat). Neurazí, nenadchne. Jako české školství.
(zadáno: 4.2.2017)
Velmi slušný Lear, ale hvězdou inscenace je Petr Mikeska. Hrát Leara bez charismatického Leara nelze. Málo platné.
(zadáno: 29.3.2017)
Vizuál k inscenaci sliboval - zdá se mi - něco úplně jiného. Viděl jsem vycizelovaný, v jistém smyslu dokonalý tvar, ale chyběl mu život, neproudila v něm krev. Dokonalý šperk za sklem vitríny. Tolik energie, ale ke mně do deváté řady nedoputovala. Marně hledám, kde je chyba. Lorcu mám rád, SKUTRy mám rád, herci důsledně dodržovali zvolenou stylizaci - aby ne, když na ně páni režiséři dohlíželi z lóže. A přece jsem odcházel nezasažený. Všechny emoce mě míjely. Jako by mi tentokrát nebylo dovoleno vstoupit.
(zadáno: 11.6.2017)
Životopisné pásmo s písničkami o tom, že Marilym Monroe byla hezká, ale blbá. Což jsem ovšem tak nějak už dávno věděl. Povrchnost bez nápadu.
Jenže! Tohle platí jen do přestávky. Potom přijde charismatický Radek Shejbal jako Lee Strasberg a začíná jiný muzikál, docela jiná liga. Přesvědčivý je Jozef Hruškoci jako Laurence Olivier, ale především konečně začne hrát Zuzana Kajnarová - a je vynikající. A divák pomalu zapomíná na tu úmornou trapnou nudu první části. Marilyn výborně funguje především s Arthurem Millerem Dalibora Gondíka. Konec dobrý, všechno dobré. Škoda, že to nešlo od začátku.

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>