Profil uživatele

J.anek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 9 % (23)
Jan Pařízek: 11 % (61)
Helena Grégrová: 13 % (69)
Jiří Landa: 14 % (85)
Jiří Koula: 15 % (62)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 17.12.2014)
Lov začíná - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Milá situační komedie se odehrává v nádherných kulisách luxusního domu, všechno jen v černé, bílé a v šedi. I vánoční stromek, dárky, kostýmy - radost pohledět. A to, co se odehrává na jevišti, je velmi barevné. Monika Švábová si užívá roli poněkud zmatené maminky hlavního hrdiny, mimořádně to sluší dvojici Jan Maléř a Štěpánka Křesťanová - jako by vypadli z nějakého černobílého filmu. Vrcholem je scéna vraždění a následné odklízení mrtvoly dvojicí Štěrba-Maléř - to je série gagů, která vyvolává záchvaty smíchu. Apolena Veldová snad musí cvičit jógu, jinak to není možné. Dobrá inscenace.
(zadáno: 14.12.2014)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
(zadáno: 14.12.2014)
Dům bez Boha - Švandovo divadlo: 50 %
Myslím, že to není moc dobrý text. Záplava slov, nejasně položené otázky, málo odpovědí. Taková slabší Díra u Hanušovic - tady Bohunice (jakože tam není Bůh asi). Výborná Johana Tesařová, dobrý Robert Jašków. Konec je nekonečný.
(zadáno: 12.12.2014)
Miláček - Městské divadlo Kladno: 80 %
(zadáno: 12.12.2014)
Noční motýl - Městské divadlo Kladno: 80 %
Chytře vymyšlenou stylizaci respektují všichni herci, inscenace baví i dojímá. Parodovat bychom měli jen to, co máme rádi - a to myslím funguje dokonale. Je evidentní, že se Špinar s Novákovou protektorátnímu filmu neposmívají, že se nechali okouzlit a strhnout jeho poetikou. Je milé sledovat, co se stane ze slova drama, když vynecháme samohlásky a trochu zamícháme s pořadím písmen. ;-)
(zadáno: 7.12.2014)
Advent - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 80 %
Po všech stránkách vynikající inscenace, byla to radost. Výtce k obsazení Bibiany Šimonové nerozumím. Je velká škoda, že už je tu (16. 12. 2014) derniéra!
(zadáno: 4.12.2014)
Flamendr - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
Proč hrát moralitu, když je inscenátorům k smíchu? Jinak už se v sále nesmál skoro nikdo. Škoda toho úsilí. Deset procent navic za Petra Konáše a dalších deset za Moniku Švábovou.
(zadáno: 8.11.2014)
Jak jsem byl Cyrano - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 90 %
Dechberoucí výkon. Jediný herec, a přece je na prázdné scéně plno postav, které Marek Menšík výborně charakterizuje, stačí mu jedno gesto - a přesně víte, kdo stojí před vámi. Silný příběh plný vtipu i silných emocí. Širák dolů!
(zadáno: 2.11.2014)
Přátelé generace X - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Především excelentní Andrea Černá a její práce s copem! Jednotná stylizace, velká přesnost, souhra všech tří herců. Mám radost, že do Plzně přišel Jan Plouhar. Funkční scéna, kostýmy přesně charakterizují postavy a ještě sluší. Kompaktnosti a údernosti inscenace svědčí i délka (asi 70 minut). Z toho, co se děje v plzeňském black boxu, jsem zatím nadšený.
(zadáno: 1.11.2014)
Otcizení - Divadlo Disk: 80 %
(zadáno: 1.11.2014)
Vojna - Divadlo Disk: 90 %
(zadáno: 1.11.2014)
Regulace intimity - Divadlo Disk: 90 %
(zadáno: 1.11.2014)
Mučedník - Divadlo Disk: 50 %
(zadáno: 1.11.2014)
Kabaret - Divadlo Disk: 80 %
(zadáno: 1.11.2014)
Po Fredrikovi - Divadlo Letí: 90 %
(zadáno: 1.11.2014)
Bůh masakru - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Zajímavá výprava, dobré herecké výkony, gradace. Určitě jděte! :-)
(zadáno: 1.11.2014)
Ošklivec - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
(zadáno: 1.11.2014)
Producenti - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
(zadáno: 1.11.2014)
Push Up (Cesta vzhůru) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Nevynechávejte, jděte se sami přesvědčit. Zuzana Burianová vypravuje skvěle. Vynikající Jana Kubátová. Monology plné napětí, zoufalství, lidské bídy, touhy po úspěchu. Pravda, člověk se musí trochu soustředit. Moc to neumíme. A paní v bílé halence vedle mě trpěla při každém trochu silnějším slově - zajímalo by mě, jak mluví ona.
(zadáno: 1.11.2014)
Polibek pavoučí ženy - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
Ach jo. Jak něco dostane do ruky Roman Meluzín, je zle. Tentokrát to díky Petru Jeništovi obstojí, ale i tak...
(zadáno: 1.11.2014)
Lháři - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
I kdyby se Jan Maléř s Markem Adamczykem roztrhali (což jim chvílemi opravdu hrozí), režisér Šiktanc jim s urputnou vytrvalostí hází klacky pod nohy. A plete si komedii s existencialistickým dramatem.
(zadáno: 1.11.2014)
Jak se vám líbí - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 20 %
Vykrádat sám sebe se nevyplácí, co se jednou podařilo, to se podruhé může pokazit - zvlášť když režírujete jako přes kopírák. Pokud si dobře vzpomínám, nikdo se za celou dobu nezasmál.
(zadáno: 1.11.2014)
Hráč - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
Zpackaná adaptace Dostojevského, kterou nezachrání ani charismatický Petr Konáš. Režisér navíc neumí pracovat s nahotou, na což doplácí Marek Adamczyk.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >