Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

J.anek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (88)
Helena Grégrová: 13 % (99)
Jiří Koula: 14 % (70)
Jiří Landa: 14 % (98)
Iva Bryndová: 15 % (44)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 22.12.2016)
Hodnocení Jiŕího Landy mě překvapilo - myslím, že jde o jisté nedorozumění. Komedií bych to sice také nenazval, zvlášť ne ostrou černou, ale inscenace je to mimořádná. Hraje se tu o pokrytectví a taky o přirozených lidských touhách. Zasazeno do Ameriky šedesátých let (tedy nikoliv do současnosti), což textu jen prospívá. Stylizaci režisér Klimsza jasně nastoluje hned na začátku a domnívám se, že skvěle funguje. Věra Hlaváčková se drží přesně režisérovy koncepce - ani na okamžik není (nesmí být) autentická. Tak ji vychovali, tak vychovává syna (vynikající Tomáš Havlínek). Jen krev mi chyběla...
(zadáno: 1.11.2014)
Nevynechávejte, jděte se sami přesvědčit. Zuzana Burianová vypravuje skvěle. Vynikající Jana Kubátová. Monology plné napětí, zoufalství, lidské bídy, touhy po úspěchu. Pravda, člověk se musí trochu soustředit. Moc to neumíme. A paní v bílé halence vedle mě trpěla při každém trochu silnějším slově - zajímalo by mě, jak mluví ona.
(zadáno: 1.11.2014)
Zajímavá výprava, dobré herecké výkony, gradace. Určitě jděte! :-)
(zadáno: 1.11.2014)
(zadáno: 1.11.2014)
(zadáno: 2.11.2014)
Především excelentní Andrea Černá a její práce s copem! Jednotná stylizace, velká přesnost, souhra všech tří herců. Mám radost, že do Plzně přišel Jan Plouhar. Funkční scéna, kostýmy přesně charakterizují postavy a ještě sluší. Kompaktnosti a údernosti inscenace svědčí i délka (asi 70 minut). Z toho, co se děje v plzeňském black boxu, jsem zatím nadšený.
(zadáno: 7.12.2014)
Po všech stránkách vynikající inscenace, byla to radost. Výtce k obsazení Bibiany Šimonové nerozumím. Je velká škoda, že už je tu (16. 12. 2014) derniéra!
(zadáno: 12.12.2014)
Chytře vymyšlenou stylizaci respektují všichni herci, inscenace baví i dojímá. Parodovat bychom měli jen to, co máme rádi - a to myslím funguje dokonale. Je evidentní, že se Špinar s Novákovou protektorátnímu filmu neposmívají, že se nechali okouzlit a strhnout jeho poetikou. Je milé sledovat, co se stane ze slova drama, když vynecháme samohlásky a trochu zamícháme s pořadím písmen. ;-)
(zadáno: 12.12.2014)
(zadáno: 18.2.2015)
(zadáno: 3.6.2015)
Bravurní herecké (a pěvecké!) výkony - hlavně Erika Stárková a Jiří Böhm. Tuny textu, ve kterém jsem se občas trochu ztrácel, chybí pevnější dějová linka, něco, čeho by se divák mohl chytit. Názory zajímavé, problémy aktuální. Leckdy možná až příliš apelativní, ale ono se to časem srovná. Bavila mě videa, práce se zvukem. Příjemné dvě hodiny života.
(zadáno: 6.12.2015)
V Plzni se mi zdál herecky i pěvecky jistější Lukáš Kunz, tím ale nechci říct, že by Jaroslav Blažek byl špatný. :-) Režie každopádně klukům moc nepomáhá, ani scéna k nim není právě přátelská. Ten podivný nepohodlný útvar uprostřed je úplně k ničemu. Ale příběh je silný a na scénu (Fortuna Hernández - nevím, o koho jde, nikdy jsem tohle jméno neslyšel...) dá brzy zapomenout. Kostýmy naštěstí fungují velmi dobře. Vyprodaná Malá scéna Nového divadla tleskala myslím nadšeně. Já určitě.
(zadáno: 21.1.2016)
Skvělý text, vynikající interpretka.
Divadlo jednoho herce je mi tak nějak z gruntu protivné a podezřelé, a přece jsem viděl pár monodramat, která mě přesvědčila o tom, že má tahle forma právo na existenci. Jen musí onen "jeden herec" disponovat opravdu pořádným charismatem a velkou interpretační jistotou. To je nezbytný předpoklad. A v tomhle směru nemám o Dianě Tonikové žádnou pochybnost.
(zadáno: 17.3.2016)
Možná si říkáte, že po inscenaci Kamily Polívkové ve Studiu Hrdinů nemůže přijít další dobré zpracování Sorokinova opusu. A vida - může. A troufám si říct, že má k atmosféře knížky ještě blíž. Však taky tahle inscenace zrála v hlavách Vladimira Benderského a Máši Novákové dlouhá léta. Dozrála a nepřezrála. Vladimir Benderský má silný přízvuk, který ale není ani v nejmenším hendikepem - spíš naopak. Sotva promluví, jsme v Rusku - fenomenální výkon, který bude s reprízami ještě zrát. Adam Langer je mu dobrým partnerem - i díky charizmatickému hlasu. Pozoruhodná inscenace, kterou je třeba zažít.
(zadáno: 30.5.2016)
Je to 70% za Bábkovu inscenaci a 100% za výkon Jiřího Böhma, kterému je skvělou partnerkou Ivana Machalová. Kdyby hráli jen oni, byl by to nejspíš mimořádný zážitek - poslouchají se, cítí se, vidíme zrod přátelství a naděje pro oba. Ostatní herci nejsou špatní, ale úplně zbytečně tlačí na pilu, jako by zapomněli, že diváci jsou pár centimetrů od nich - dál hrají i pro druhou galerii. Jestli je to režijní záměr, pak je pitomý. To se ale možná s reprízami usadí. Každopádně je tahle inscenace v kategorii "je zatraceně dobré vidět". :-)
(zadáno: 23.12.2016)
Čtveřici účinkujících (viděno s Janem Zadražilem) se už od prvního kontaktu s diváky daří vytvořit atmosféru blízkosti, pospolitosti, jakési rodinné sešlosti. Inscenaci to výrazně pomáhá, je jasné, že iluze budeme vytvářet společně, že to nebude jen na hercích (však se prý už k vypravování přidal i jeden z diváků!). Skvělý text se v nebvyklém prostoru stává jakousi seancí, společnou meditací o životě.
(zadáno: 23.12.2016)
Rozhlasová inscenace na jevišti. Doufám, že je to všechno čistá pravda! :-)
(zadáno: 23.12.2016)
Zajímavé, že se nikomu nechce do hodnocení loutkových představení. Povedený kousek. Když sama autorka převádí knihu na jeviště, může to být ke škodě věci (jako se to stalo Daniele Fischerové), ale tentokrát se povedlo. Lze mít jistě výhrady k filmovým dotáčkám (v Alfě si s nimi umí poradit mnohem líp), ale jinak je to radost. Interních vtípků je tak akorát, dětem překážet nebudou. Loutky jsou parádní, Tomáš Dvořák ve formě a herci výteční.
(zadáno: 31.12.2016)
Dusná, živočišná inscenace. Puk není žádný roztomilý skřítek, ale zvíře s pudy, divokostí, ale i hravostí. Šelma. Kern. Je to hra o lidském pachtění - za čímkoli - za láskou, za úspěchem, za penězi, za mocí. Silný zážitek, razantní až bezohledné škrty, emoce - Špinar v plném lesku.
(zadáno: 31.12.2016)
Stísněnost prostoru inscenaci hodně pomáhá. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na neobvyklou hereckou stylizaci, ale když jsem ji přijal, působila na mě inscenace tím silněji. S Matějem Nechvátalem se divák (já tedy určitě) snadno ztotožní. Jeho Brtko je vší stylizaci navzdory autentický, srozumitelný, čitelný. Ten kluk je tak velký talent, že z toho jde hlava kolem.
(zadáno: 13.1.2017)
Vynikající Špinarova dramatizace, luxusní scéna, šťastně zvolená stylizace a parádní herecké výkony. O aktuálnosti netřeba pochybovat - předsudků je dost a dost. Bavil mě pohyb - originální nápady Petry Parvoničové. Svižné, moderní divadlo. Pár lidí odešlo o přestávce, i tady se objevují hodnocení, která lze vnímat jako nenávistná. Ale co, silné osobnosti budí i nenávist - u takového Petra Lébla tomu nebylo jinak. A přitom Špinar jen mimořádně poctivě čte. Za mě bravo!
(zadáno: 28.1.2017)
Protektorát v rozhlase, ale nejen! Časovému ukotvení navzdory je inscenace krutě aktuální - můžeme věřit médiím? Říkají nám novináři pravdu? A chceme ji slyšet? Výborné výkony všech, objevem je pro mě Ivo Sedláček - je přesný, je hudebník, je charismatický. Tohle prostě chcete vidět.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>