Profil uživatele

Janis

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 12 % (165)
Lukáš Dubský: 12 % (105)
Michal Novák: 12 % (91)
Pavel Širmer: 12 % (143)
Helena Grégrová: 13 % (102)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.4.2012)
Tohle představení jsou fakticky dva monology za sebou - první Goebbelsův (M. Pechlát) a po něm ten Baarové (G. Míčová). Postavy spolu nijak nekomunikují, což je, zejména v první části - než si zvyknete - trochu náročnější. G. Míčová mě ale svým výkonem velmi pozitivně překvapila, Martin Pechlát se mi též líbil, jenom se k jeho typu postava Goebbelse úplně nehodí. Představení ale velmi dobré.
(zadáno: 6.4.2012)
Mimořádně zdařilá inscenace s velmi náročným scénářem, a s originální, moderní a současně dobovou scénou brněnského architekta Svati Sládečka patří k tomu nejlepšímu, co lze nyní (nejen) v Brně vidět.
Velmi příznivé spojení jednotlivých tvůrčích výkonů (charakteristická režisérova tendence ke stylizaci s tímto tématem a historickým prostředím nesouzní, naštěstí je spíš mírná a ohleduplná), za umělecký dojem, za herecké výkony, za hlubší sdělení (které obstarali především pánové V+W) i za volbu a zpracování tématu, jež nepatří na současných scénách k nejfrekventovanějším.
(zadáno: 11.3.2012)
Na Leara jsme šli po čtení převážně negativních hodnocení se smíšenými pocity. Nejvíc nás nakonec překvapilo, jak málo zůstalo ve hře z té původní. To je nejspíš největší problém: režisér vytvořil komplikované představení, výtvarnou a hudební koláž s mnoha symbolickými odkazy, rozsáhle doplněným textem, ale bez souvislého děje. Pokud divák není poučen o Learovi předem, a to důkladně, je obtížné Nebeského výkladu porozumět. Od opakované návštěvy divadla ale kontroverzní pojetí odrazuje, přičemž nejvíc - zdá se - šokuje, že jde o inscenaci v Národním.
Z hereckých výkonů ten Prachařův skvělý.
(zadáno: 23.1.2012)
Hodnotím pouze na základě shlédnutí tv záznamu.
(zadáno: 8.11.2011)
Pro mě byla tahle hra velkým zklamáním. V první části se dalo ještě zasmát některým vtipným gagům, herci v čele s J. Lábusem se snažili vykřesat humor ze slabého základu, ale po přestávce ztratil děj jakýkoli smysl a pokračovala jen rozvleklá a zbytečná nuda, která nedrží při sobě a postrádá jakýsi smysl existence. Nemůžu doporučit.
(zadáno: 7.11.2011)
Moderní paralela na Gogolovy Hráče.
Charakter postav a zejména sdělení příběhu ale nemají tu vypovídací hodnotu a nadčasovost, pro mě obojí málo čitelné. Můj dojem z přestavení nejlépe odpovídá názoru jednoho z přispěvatelů: "Průměrná hra, na kterou by člověk nejspíš rychle zapomněl.., ale znamenitá souhra všech herců..z představení udělala..zážitek." První půle snad o něco lepší, než druhá, ve které je taky víc křiku a hádek, a konečně i ten poker.
Připomíná Ucpaný systém: agresivita a vulgarity, hra jako náhražka války, jednoduchý mužský svět... a tentokrát i to výlučně mužské obsazení.
(zadáno: 18.10.2011)
(zadáno: 15.6.2011)
Tohle bylo vřelé, přátelské představení s výbornými hereckými výkony (my jsme viděli obsazení s P. Křížem a Ch. Poullain), ačkoli hra sama by dostala hodnocení o něco nižší.
75%
(zadáno: 28.4.2011)
Nejsem vůbec obdivovatelem muzikálů a téměř je nenavštěvuji. Ale musím přiznat, že Mary Poppins v Městském divadle (my jsme v hlavních rolích viděli R. Coufalovou, D. Vitázka, M. Havelku) je skutečně profesionálním výkonem celého souboru. Vynikající byla scénografie, dětské herecké výkony, muzikál měl obrovský rytmus...
Skvělá - skoro se chce říci broadwayská - show. Pro mne opravdu velké překvapení. Celý pohádkový příběh (s přestávkou trval rovné 3 hodiny) si velmi užily i děti, kterých bylo v hledišti spoustu.
(zadáno: 27.3.2011)
(zadáno: 21.3.2011)
Dvě komornější inscenace spojené do jednoho představení, zábavně pojaté, i když mně osobně by vyhovoval více civilní a méně přehrávaný herecký projev. Vůbec to nebylo špatné, ale od tohoto divadla čekám přece jen o něco víc.
(zadáno: 22.2.2011)
Je dost těžké tuto hru po tolika reprízách objektivně hodnotit.
(zadáno: 1.2.2011)
Krásné kostýmy a výtvarné zpracování.
(zadáno: 7.1.2011)
Strhující výkony herců nedovolují dát nižší hodnocení.
(zadáno: 7.1.2011)
Velmi pěkná, stylová hudba a překvapivé herecké výkony. Zejména ten Evy Novotné. Myslím, že Marnie je jedno z nejzajímavějších brněnských představení poslední doby, ačkoli ze začátku chvíli trvá, než se člověk zorientuje v ději. Což patrně souvisí s převzetím filmové předlohy.
(zadáno: 9.11.2010)
45%
Herecké výkony se mi velmi líbily, přestože z "mladých hvězd" byl v obsazení pouze J. Nosek. Jinak mě ale představení příliš nezaujalo. Přesmíru hudebních čísel, útržkovitý děj a naivní klišé (všichni co pracují v pornoprůmyslu, měli těžké dětství, komplikované vztahy v rodině, byli na sebe podivně emocionálně fixováni....). Ano, asi to měla být parodie, ale připadalo mi to spíš trochu blbé a ke konci i nuda. Takže možná kus pro mladšího a nenáročného diváka, který upřednostňuje muzikály.
(zadáno: 7.11.2010)
Skvělé herecké výkony, zvláště vynikající Jaroslav Plesl. Příjemné staromilské téma, ale děj trochu moc útržkovitě zpracovaný, podle mě ke škodě věci, vznikla tak i občasná hluchá místa. To, co funguje ve filmu, může být v divadle matoucí. Hitchcockovské citace i hudba jsou pěkné a navozují komorní atmosféru starých černobílých filmů, některé vtipné nadhozy - Ptáci v samém závěru - mi přišly už laciné.
(zadáno: 21.10.2010)
Tradičně vynikající výkony zejména mužské části souboru Dejvického divadla. Trochu složitější téma s ne právě jednoduše interpretovaným závěrem, hra mi nepřipadala úplně kompaktní, takže hodnocení jde spíš za herci než za hrou samotnou.