Profil uživatele

Janis

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 12 % (101)
Jan Pařízek: 12 % (109)
Jiří Landa: 12 % (163)
Kateřina Jírová: 12 % (35)
Lukáš Dubský: 12 % (100)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 25.2.2014)
65%
Dobře napsaná situační komedie, která chce rozesmát a na nic jiného si nehraje. Oceňuji. Zdařile režisérsky zpracováno, nepochybně stojí za vidění. Humor není laciný a drží si úroveň. Velmi dobré herecké výkony, jak ženské (Kubálková, Riedlová), tak mužské (Skála, Mišurec, Ressler a Uličník). Vynikající komediální výkon předvedl především R. Musialek, dlužno říct, že ve velmi vděčné roli.
Vzhledem k tomu, že před námi seděla dvojice, která si už 1. část, jejíž humor je spíš jemnější, giganticky užívala, byl můj zážitek dost poškozen, a tak berte procentuální hodnocení s rezervou.
(zadáno: 7.4.2014)
Ač je inscenace skvěle herecky obsazena, úplně se nevyvedla. Hlavní vinu na tom má podle mého nejistá režie. Talentovaní herci a krásné herečky se snaží, Chmela místy přináší i svou "partičkovskou" polohu, přesto je 3x se opakující (a proměňující) záznam návštěvy dvou manželských párů trochu nad síly realizátorů. Ano, bylo to vtipné, jen jsme se do zábavy museli i lehce nutit. Taky ale roztržité, nedotažené, rozpačité. Rezovské struktuře i humoru tohle zpracování ublížilo.
Bohužel, musím hodnotit jako typické zájezdové představení. "Matoucí" je s ohledem na to jen obsazení.
(zadáno: 7.11.2010)
Skvělé herecké výkony, zvláště vynikající Jaroslav Plesl. Příjemné staromilské téma, ale děj trochu moc útržkovitě zpracovaný, podle mě ke škodě věci, vznikla tak i občasná hluchá místa. To, co funguje ve filmu, může být v divadle matoucí. Hitchcockovské citace i hudba jsou pěkné a navozují komorní atmosféru starých černobílých filmů, některé vtipné nadhozy - Ptáci v samém závěru - mi přišly už laciné.
(zadáno: 15.6.2015)
Velmi intenzivní, energické představení, které ze sebe sálá Isteníkovu (a nejen jeho) neutuchající energii. Režijně i herecky silné, zaujaté, s dobře vypointovanými gagy a odlehčeními, Buran prostě umí. A umí si i poradit (viz scéna) s finančními omezeními, které má, umí je přetavit ve svůj prospěch.
Vzhledem k tomu, že při námi shlédnuté repríze počasí dokonale korespondovalo s názvem hry (což mělo za následek naše postupné totální vyčerpání), není mi vůbec jasné, jak mohli herci hrát stále se 110%-ním nasazením...
(zadáno: 18.10.2011)
(zadáno: 26.5.2019)
V druhé půli už trochu nuda...
Pro mě jeden ze slabších kusů La Putyky.
(zadáno: 18.10.2015)
Vizuálně velmi pěkně zpracované, imaginativní a tajemné.
(zadáno: 27.5.2016)
(zadáno: 8.6.2019)
Skvělá režie, výborná hudba i scéna a velmi dobré herecké výkony (vyzdvihuji hlavně O. Pavelku, který stvořil velmi věrohodnou postavu, pana "macho," která mu navíc není typově blízká). To vše dalo vzniknout v mnoha ohledech mimořádné inscenaci, která se dost vymyká zdejší produkci a která je svým způsobem "americká." I přes značnou délku jsme si tento plastický opus vážně užili, takže dík všem (a hlavně asi M. Dočekalovi) za dlouhý večer!
(zadáno: 18.12.2013)
První část mystické feérie se děje za mrazivého prosincového večera, uprostřed hlučícího města, přesto ty chvíle působí magicky a intimně. Autoři vypráví instruktivně a přitom velmi působivě. Předkládají "lidovou" vánoční hru se zpěvy (koledami) a pro nás dnešní i s mnoha citacemi z výtv. umění, tak, abychom si i my připomínali novozákonní příběh se všemi symbolickými detaily a podobenstvími, vč. toho, co z nich vyplývá pro náš život.
Jak příjemný návrat k čisté zbožnosti a podstatě vánoc.
Na mně hodně zapůsobil prostor betlémského chléva - Červeného kostela, archandělův plamenný meč, aj.
(zadáno: 23.3.2019)
Především vynikající výkony (herecké i pěvecké) D. Vitázka, M. Koláře, R. Jíchy, M. Isteníka, L. Janoty a dalších...
Uteklo to rychle a líbilo se.
(zadáno: 30.10.2013)
75%
Vynikající především herecké výkony - zejména ten Lad. Koláře (z toho, jak dokonale vystřihnul horkokrevného a přitom ovládaného stárnoucího Španěla, mi spadla brada), Zd. Herfortové, ale také J. Matějky, P. Štěpána, I. Ondříčka a dalších.
Za vidění rozhodně stojí. Dvě přestávky byly ale pro mě zbytečné.
(zadáno: 10.5.2013)
Trochu cynická komedie o jedné návštěvě, o setkání dvou manželských párů. Zpočátku trochu víc přehrávání, situačního humoru a "trapného ticha," než by mě bavilo. Když se hra kolem poloviny díky postavě M. Pleštilové rozjede, útočí autorka spíš na tradiční vztahová a rodinná klišé, stejně jako na fyzické pocity, které si v divadle přece jen tak často neužijete, takže i jejich efekt na vás je silnější, než by byl třeba při sledování filmu.
Ale jinak je to dobré, i když si asi dovedu představit kompaktnější režisérské zpracování (zvlášť první půle), než je to v Činoherním klubu.
(zadáno: 21.10.2015)
Hudebně velmi zdařilé, velmi jistý živý doprovod. Herecky taky ok, pěkná výprava. Jinak mi ale tahle fraška nesedla, připadala mi nepodařená.
(zadáno: 11.10.2010)
Kompaktní a vtipné představení s tradičně skvělými a vzájemně velmi vyrovnanými hereckými výkony. Inscenace baví především absurdními časovými smyčkami plnými zábavných gagů a uvolněnou spoluprácí herců. Nevadí, že tady nejde o žádné hlubší sdělení, tohle je čirá zábava.
(zadáno: 22.9.2015)
75%
Několik málo základních myšlenek knihy ilustrují autoři velkým množstvím příkladů - vtipných gagů, odlehčených bonmotů. Škoda jen, že tolik času a legrácek bylo potřeba na ilustraci spíš méně ideí z Talebovy knihy. Ačkoli rozumím, že takto si je opravdu všichni zapamatují. Budiž tedy.
Jinak považuji tuhle inscenaci za vydařenou a zábavnou, zajímavou, režisérsky dobře zvládnutou, celkově vkusně udělanou. Líbila se mi i hudba a ok byla i jednoduchá, účelná scéna.
Velmi slušný počin Reduty, který má esprit, a který - doufám - je jen jedním z dobrých kroků nové dramaturgie.
(zadáno: 6.5.2014)
75%
Na pozadí známé historky o Rothkovi vystavěl autor dialogickou hru, v níž se postupně vynořuje hl. téma: otázka vnitřní svobody umělce a význam jejího udržení.
Rothko s diváky řeší dilema, nakolik smí převážit komerční stránka umění nad faktickou svobodou umělce, nad autenticitou jeho tvorby. Jak právě to, že sám dílem ustoupí finanční otázce a přijme módnost, snobské ikonizování (svého) umění, zpětně ovlivní resp. poníží obsah díla, změní jeho vyznění, pravdivost, sdělení, sílu.
Jak případné téma pro naše současné hypotékou se zaklínající herce!
Herecky vydařené a vůbec: dobrá práce.
(zadáno: 11.10.2010)
Logicky především hudební věc, velmi pěkně výtvarně udělaná. Délka přijatelná i pro děti (cca 1 hod.), mně osobně ale rozkouskování mše do oddělených části, mezi kterými jsou taneční čísla, mluvený text apod., přece jenom trochu rušilo. Na rozdělení původně kompaktního tvaru je ale koncept tohoto představení postaven...
(zadáno: 9.3.2015)
75%
Mě ta koláž kupodivu dost bavila, i přes všechny výhrady (které tu jiní už celkem dobře popsali). Především kvůli své zábavné hravosti, ironii i zachycení určité dobové naivity (z dnešního pohledu úsměvné). A díky zajímavému autorskému uchopení a intenzivním hereckým výkonům, z nichž ten Majerův byl velmi přirozený, nezpochybnitelný.
(zadáno: 7.3.2015)
65%
Oceňuji spíš čistší a uměřenější, tentokrát ne-našlehanou a ne-pompézní (jak bývá jindy obvyklé) vizualitu. A také výběr propracovanějšího, komplexnějšího textu, jehož dramatizované "převyprávění" je ovšem v první řadě obnažením režisérova vlastního světa a necítím v něm hlubší vztah k samotnému Camusovu textu (což bývá u režiséra a dramaturga skoro pravidlem) - o jisté bezradnosti ve vnímání jádra a sdělení, podtextu předlohy svědčí zvolený podtitul.
Dramatizace mě ale nijak zvlášť nezaujala.
Silnou stránkou jsou tu ale zcela jistě herecké výkony.
(zadáno: 16.1.2015)
75%
Uvolněná, osvěžující zábava s autobiografickými prvky a osobními vklady (za což přidávám v hodnocení), a hlavně s pěknými hereckými výkony.
Velmi pozitivně mě překvapila Blanka Popková, kterou jinak neznám, její postava ale byla předvedena (pro mě) nečekaně přesně. Ostatní dámy taky výborné, tradičně vynikající i Michal Dlouhý.
Jen režii si představuji o fous koncentrovanější, nicméně akceptuji - jde přece jen o trochu živelnější typ představení.
(zadáno: 24.2.2015)
Zajímavě napsaná komorní hra ze strohého venkovského prostředí, hudebně velmi dobře dokresleno. Oceňuji i kostýmy.
Problém mi ale dělaly postavy Ženy a Hraničáře. Jejich stylizovaný, exaltovaný projev odpovídal snad chování současných mladých českých měšťáků, ne horalům z rakouského pohraničí poč. 20.st. Ti dva na mě působili dokonce silně psychopaticky, když fakticky neprožívali přirozené emoce, jen je přepjatě předstírali, ačkoli byli citově zcela ploší. Z toho pohledu pak nebylo v původně psycholog. dramatu moc o čem hrát, čímž se zpracování míjí se záměrem dramatika a vlastně i s hudbou.
(zadáno: 11.10.2010)
Celkem vtipná a oddechová salónní komedie.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>