Profil uživatele

Janis

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 12 % (165)
Lukáš Dubský: 12 % (103)
Michal Novák: 12 % (90)
Pavel Širmer: 12 % (142)
Helena Grégrová: 13 % (102)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 22.10.2012)
Nevím, jestli tahle hra měla být parodií na Národní divadlo, výsměchem Grimmům, kteří jsou v záhlaví uvedeni jako autoři nebo urážkou dětských diváků, o kterých si tvůrci tohoto dílka zjevně myslí, že jim lze předhodit cokoli. Ale něco tak špatného už jsme dlouho neviděli (nejsme častí návštěvníci Mahenovy činohry, možná je to tady normou). Zdejší Popelka je nuda a umělecká trapnost, jejíž tvůrci použili některé momenty nebo výpravné prvky např. z Vánoční mše či Tří oříšků, aby sestavili slátaninu, při které se divák nemůže dočkat konce a stydí se za hospodskou úroveň divadla zvaného národní.
(zadáno: 9.11.2010)
45%
Herecké výkony se mi velmi líbily, přestože z "mladých hvězd" byl v obsazení pouze J. Nosek. Jinak mě ale představení příliš nezaujalo. Přesmíru hudebních čísel, útržkovitý děj a naivní klišé (všichni co pracují v pornoprůmyslu, měli těžké dětství, komplikované vztahy v rodině, byli na sebe podivně emocionálně fixováni....). Ano, asi to měla být parodie, ale připadalo mi to spíš trochu blbé a ke konci i nuda. Takže možná kus pro mladšího a nenáročného diváka, který upřednostňuje muzikály.
(zadáno: 13.11.2016)
Zvláštní, jak často šla hudba proti tomu, co a jak se hrálo...
A to ostatní: ano, jak už bylo řečeno - několikátá variace téhož. Takže kdyby vám předem neřekli, že to je o lásce, vůbec to nerozpoznáte....
(zadáno: 24.4.2013)
85%
Líbí se mi, že v Ungeltu dávají prostor i starší herecké generaci, a stále víc vnímám, jak pečlivě tu vybírají hry přímo pro konkrétní herce. Jako by jim ty příběhy, role dávali darem. Je to velmi přátelské.
Komorní představení o starých lidech, kteří se vyrovnávají s možnostmi a omezeními svého věku, je melancholické, úsměvné a zároveň intimní. Vyvolalo silnou odezvu u publika, v němž převažovali starší diváci. Snad pro jim blízké téma, určitě ale i dík skvělým výkonům Kostky, Vránové a Mayerové, kteří vytvořili hořkosladké postavy. Mě moc těšilo vidět po delší době paní Vránovou.
(zadáno: 18.10.2015)
Brilantní a inspirativní!!
Mnohovrstevnatá hříčka o počátcích (němého) filmu, která dokonalým způsobem využívá právě jeho prostředky (humor, zrychlené až trhavé pohyby, energický hudební doprovod, psané nápisy...), aby připomněla jeho průkopníka a trikovou podstatu jeho filmů. Stejným způsobem, jaký byl i jemu vlastní, tj. hravě a nápaditě. Obdivuji založení tématu: jak se GM (zdánlivě vetchý stařík, který má pořád dost espritu na škádlení ošetřovatelky) i smrt snažil přechytračit tím, co uměl dokonale: hravými tričky...
Fantastická hudba. Divadelní událost, kterou byste neměli minout.
(zadáno: 27.5.2018)
(zadáno: 1.6.2015)
Tahle inscenace měla pro mě nulovou výpovědní hodnotu. Tedy až na novinku v podobě ujištění, že umřu - tak dík za informaci.
Odosobněný, chladný kus, který nedojme (viz V. Rogalewicz) a nemá schopnost emocionálně zasáhnout (ne náhodou se ke zvolenému tématu staví tak nezúčastněně). I proto se zakrývá efektní, přepjatou vizualitou, poutá divákovu pozornost ironizováním, pózuje, eklekticky pracuje s hudbou. Pro mě dokonalý divadelní kýč.
Osobně oceňuji především vynikající výkon M. Koniga (jeho herectví začínám líp vnímat a obdivovat), výborná byla i D. Kaplanová a lehce ďábelský J. Žáček.
(zadáno: 26.5.2013)
Jedna z nejlepších věcí v současném Činoherním klubu. Ano, není sice tak zábavně odpudivá jako některé scény Boha masakru, ani nemá tolik Vetchého hereckých exhibicí jako Maska a tvář... ale připadá mi velmi celistvá a režijně (ve srovnání s ostatními zdejšími kusy, jež jsme měli možnost vidět) poměrně kompaktní.
Nárožného dominantní výkon byl přesvědčivý, z ostatních (většinou rozsahem podstatně menších) rolí se mi hodně líbila Otla Lady Jelínkové. Závěrečné scény mi připadaly trochu pokažené nebo nedotažené.
75%
(zadáno: 23.2.2020)
Trochu s odstupu a s nadsázkou inscenované, velmi pěkný výkon Milana Němce a překvapivě i mladé Elišky Skálové a Marca Salvadoriho.
(zadáno: 28.4.2013)
Zpočátku trochu křečovitá podobenka o přežívání za normalizace, která postupně graduje až k bizarnímu a bezvýchodnému (pro hl. hrdinu) finále. Fingerův ředitel je sympatický, přiměřeně bezcharakterní proutník, který má jisté autobiogr. rysy. Nemůžu se zbavit pocitu, že se tu Kundera vyrovnává i se svým (dnes známým) selháním, se spoluprací s STB, když v závěru vykresluje egocentrického ředitele nejen jako oběť vlastních vášní a katarze ze sexuální "msty" (opakuje se motiv z Žertu, který Kundera akcentoval dvojsmyslným názvem), ale především o poznání defektnějšího okolí.
Vynikající předloha.
(zadáno: 12.5.2013)
85%
Tohle představení se mi dost líbilo, zvlášť zkušenější generace v čele s Medveckou, Němcem, Mrkvičkou hrála skvěle, a emotivní výstup Arkadinové a Trigorina koncem 3.dějství mě naprosto uchvátil. Spleť lidských osudů, vykreslené charaktery, příběhy egoistických emocí a vzplanutých lásek, vzájemná manipulace...vše bylo autentické. Famózní Medvecká, Prachařův Trigorin asexuální i ovládaný, mladé herečky Žáčková, Borová mě bohužel nezaujaly. Drobné režisérské vsuvky (svítící svatozář, kmen..) snad reflektují i symbolismus hry, dělají ale složitou hru ještě hůř srozumitelnou.
(zadáno: 4.5.2014)
Nejvíc na mě zapůsobil Pleslův výkon a hudba. Obojí ale odpovídá spíš tradičnímu čtení Čechova, přitom DD představilo Racka ze všeho nejvíc jako komerční tv sitcom á la Čtvrtá hvězda. Se situačními gagy, trapnými odmlkami, sexuální lascivností, bez "nadbytečného" děje a ryzích emocí. Nečekaně i s chvílemi nudy. V dřív skvělém herectví je pro mě překvapivě i přehrávání a falše. Dramaturgická volba Racka tak působí nabobsky, stačil by přece další Ucpanej systém.
Ve výsledku hra zhrubla, stala se jednosměrnou, ztratila dimenzionalitu. Čechov se trochu vytratil, zbyl konzumní produkt.
(zadáno: 29.4.2020)
(zadáno: 2.10.2013)
Drábkův facelift Shakespeara má tvar moderní popiny, zábavné koláže, bezstarostně parodující všechno vč. vlastní předlohy: mnoha citacemi, jednoduchými gagy, současnými narážkami vtaženými sem bez hlubší souvislosti. Stojí na skvělých hercích, zejm. Štorkové. Do přestávky svěží zábava, pak koncepci dochází dech a ve chvíli, kdy moralizuje (Wildeova báseň, monolog o obětech válek, závěrečný "filosofický" proslov), shazuje už jen sama sebe - kýčovitým sebedojetím, afektovaným patosem, maloměšťáckými emocemi. Škoda.
Zbytečný je i "moudrý nadhled" postav z forbíny (žabák-Werich) na svět lidí.
(zadáno: 21.7.2014)
Zaujala mě hlavně druhá půle: barevností, hudbou, artismem. Vtažením handicapovaného artisty do souboru a inspirováním se znaky jeho handicapu u artistických pomůcek (kola, lůžko). Stal se tím přirozenou, vrostlou součástí souboru. Vynikající téma.
Škoda jen, že 1. půlka byla až moc odlišná od té druhé, i roztržitá a chvílemi rozvleklá. Ačkoli chápu, že mezi oběma částmi má nastat změna, mají být v protikladu ("minulé" vs. nové, současné?). Přesto by se mi v té první líbilo třeba víc rytmu nebo např. videoscén (ta po přestávce patřila k vrcholům večera)..
I proto "nižší" hodnocení.
(zadáno: 19.2.2013)
65%. (Viděno v brněnském Městském divadle.)
Autenticky zachycené prostředí ve zpracování klasické moravské fresky. Výborná hudba (velký díl obstarává živý doprovod, jak to k moravskému venkovu a folklóru patří), kostýmy i scéna. Vadila mi ale nesrozumitelnost některých hereckých projevů, což hodně ubralo na celkovém dojmu.
(zadáno: 30.3.2018)
Poetické až trochu snové představení s velmi dobře zvolenými typy hlavních představitelů (Vojta, Terina). Sympatické herecké výkony, vydařená režie, vyrovnané spojení jednotl. složek (hudba, scéna, režie, herectví..) - pro mě milé překvapení.
72%
(zadáno: 21.4.2015)
Překvapilo mě vynikající herecké zpracování, které dělá ze zdánlivě banální, současné komedie z manželského života velmi autentický divácký zážitek.
75%
(zadáno: 21.7.2015)
Parodie na Romea a Julii vyznavače klasického pojetí a veršovaného textu spíš zklame. Tady jde hlavně o to bavit se a moc nepřemýšlet.
I mě to celkem bavilo, nebýt prvních 35min. s hromadnými scénami. Ty byly roztříštěné, křečovité, nesrozumitelné (radši nepočítám do hodnocení).
Výborný J.Sklenář, který se zkušeně pohyboval na hraně tragédie-parodie. Výtečná i N.Konvalinková. Vizuálně zajímavé, glassovské hudební variace ale nesedí. Osobně lituji talentovaného M.Slámu (Montek), jemuž zbyly v textu 2věty + nošení Dany B. Akcent byl přenesen jinam, k mladým pitvořícím se hercům (Cina, aj.)
(zadáno: 18.8.2016)
65%
Bylo to příjemné a uvolněné letní představení a milý, rozmarný večer.
(zadáno: 10.5.2018)
Trochu jiné Rozmarné léto, než bylo Menclovo, i když to zdejší se jím inspiruje. Jde ale spíš o volné cirkusové představení, prokládané klaunskými výstupy, což zejména v začátku překvapí. Klauni však předvádějí nejlepší herecké výkony večera, podle mého hodné ocenění, spolu s nimi je zřetelný i M. Bumbálek v roli Majora. Ten má ale nejvíc prostoru na začátku, poté už jsou jeho herecké vstupy rozsahem omezené. Pěkné je i ztvárnění postavy Kateřiny (včetně akrobatických čísel) a také hudební složka.
Jen ten popcorn za 100 Kč bez dokladu (ač jsme o něj žádali) nás překvapil vskutku nemile.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>