Profil uživatele

Jaroslavz

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 24 % (5)
Lukáš Holubec: 26 % (9)
Lukáš Dubský: 31 % (18)
Helena Grégrová: 33 % (18)
Jiří Landa: 33 % (11)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 12.4.2018)
Na miskách vah - Městská divadla pražská: 100 %
Inscenace, kterou by měl vidět každý, aby se zamyslel nad mírou kolaborace vlastního národa a každého jedince, který tady žil v totalitě. Bravo, pánové Fridrichu, Vlasáku, Suchý z Tábora. Je to váš herecký koncert! Bravo, režisére Svojtko!
(zadáno: 25.11.2016)
Pýcha a předsudek - Národní divadlo: 100 %
Tentokrát dokonalý Špinar, žádné schválnosti, nádherná scéna, kostýmy, nic zbytečného nebo okázalého. Inteligentní zábava. A skvělé herečky a herci. Borová, Stryková, Juřičková, Janžurová... Batěk, Suchý, Rajmont, Děrgel, Prachař. Co výkon, to perla.
(zadáno: 24.11.2017)
Maryša - Národní divadlo: 100 %
Nejlepší z Mikuláškových režií za poslední léta. Maryša bez kroje, moderní drama o manipulaci a bezcitnosti. Herci do jednoho famózní. Musíte vidět!
(zadáno: 1.6.2018)
Vítejte v Thébách - Národní divadlo: 100 %
Tak to se povedlo. Výborná hra, Špinarova režie má tah a obejde se bez schválností. Scéna, hudba, kostýmy, všecko super. A kroutící se Radúz Mácha na podpatcích nemá chybu.
(zadáno: 18.3.2018)
Mýcení - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Mikulášek se Cpinem, nedostižná dvojice českého divadla. Geniální převod Bernharda na minijeviště Divadla Na zábradlí. Vtipná, mnohovrstevnatá groteska o snobech pražských, vídeňských i lecjakých jiných. Gejzír nápadů, které nejsou samoúčelné. Po absolvování úmorné fričovské faustiády v Národním je Mikuláškovo Mýcení jako doušek čisté vody!
(zadáno: 14.2.2019)
Kouzelná země - Národní divadlo: 100 %
Jan Mikulášek ve špičkové formě! To prostě musíte vidět, zažít. Nádherné obrazy venkova osmašedesátého roku, famózní herci. Bravo!
(zadáno: 27.4.2019)
Revizor - Městská divadla pražská: 100 %
Zaplaťpanbůh za pana Drábka! Jeho Revizor s černochem je skvostný, se spoustou nápadů a aktualizací, a taky herecky jedinečný. Havlínek, Kopta, Tomicová, Dvořák a spol. prostě září. Nenechejte si ujít!
(zadáno: 17.4.2019)
Lakomec - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Klasika bez piety, neomylně vyhmátnuté, co je na otřepaném Moliérovy živé, a opravdová pastva pro oči.
(zadáno: 24.1.2019)
Úplné zatmění - SpoluHra: 90 %
To se povedlo. Stropnický překvapil, Krejčík s Novákovou potvrdili, že jsou výborní. Režie moderní a citlivá.
(zadáno: 17.6.2016)
Kdo se bojí Virginie Woolfové? - Městská divadla pražská: 90 %
Herecký souboj Gajerová x Procházka, vítězí oba.
(zadáno: 19.12.2017)
Dánská občanská válka 2018-24 - Divadlo Na zábradlí: 90 %
Trefa do černého, konečně divadlo o něčem, které nezavírá oči před politikou a před tím, co se u nás děje. Herci famózní!
(zadáno: 11.11.2018)
Netrpělivost srdce - Národní divadlo: 90 %
Ať si kdo chce, co chce říká, Špinar je guru moderního divadla. Horor jako hrom, a přitom chytrý, hluboký, zábavný. A Radúz Mácha, Pája Štorková, Beneš, Medvecká, Javorský - boží herci!!!
(zadáno: 27.6.2018)
Shirley Valentine - Městská divadla pražská: 70 %
Simona je živel. A má výdrž. Jak dlouho ještě s reprízami bude pokračovat?
(zadáno: 3.2.2019)
Andělé v Americe - Městská divadla pražská: 50 %
Amerika 80. let, propletenec osudů, hodně gayů, hodně AIDS, politika a mystika, všeho dost, všeho MOC. Čtyři a půl hodiny utečou docela v pohodě. Konec se táhne jak žvýkačka na botě. Režijí všehochuť, herecký průměr, Pavelka přesně podle očekávání, Salzmannová umí pobavit. Havlínek s Dvořákem bezvadní. Hlavně Havlínek je tahoun představení. Kaňoková snaživá, ale jde to. Donutil jr. se snaží a smaží, a nejde to.
(zadáno: 8.3.2019)
Bratři Karamazovi - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 50 %
Docela hezké představení. Víc na dívání než na přemýšlení. Což je u Dostojevského trošku na pováženou.
(zadáno: 22.6.2018)
Poutníci do Lhasy - Činoherní klub: 50 %
Chápu zvolený žánr, ale uniká mi o čem to bylo? Proti komu ten spolek pomatenců na scéně bojuje? No a tu nekonečnou přestavbu kontejneru jako režijní "překvápko" bych taky oželel.
(zadáno: 27.6.2018)
Dobrý konec všechno spraví - Letní shakespearovské slavnosti: 40 %
Dobrý konec... ale kdo se ho má dočkat? Dlouhé, zdlouhavé, pomalu se to vleče, humoru jak šafránu. To že je šťavnatá renesance? Herecky jakš takš, nejvíc potěšil Dejdar jako pajdavý král, úplný Miloš. Jo, a povedená scéna a kostýmy.
(zadáno: 22.3.2018)
Élektra - Divadlo v Dlouhé: 30 %
Patos. Prázdnota. Prach. Proč a nač se to hraje?
(zadáno: 27.6.2018)
Sňatky z rozumu - Divadlo na Vinohradech: 30 %
Proč skvělou románovou ságu a neméně zdařilý TV seriál přenášet na jeviště? No přece právě proto, že to všichni znají. Typické Vinohrady.
(zadáno: 7.2.2018)
Něco za něco - Divadlo pod Palmovkou: 30 %
Nechápu, co je na tom provokativního. Za mě jenom pocit navršené nudy a zdlouhavosti. Herci se snaží a snaží, ale když režisér nemíří u žádné postavy jinam, než k sexuální motivaci, co s tím nadělat. Reakce diváků dost chladné.
(zadáno: 25.3.2019)
Taneční hodiny - Divadlo Ungelt: 30 %
Málo tance, špetka humoru, hodně slov, moc přehrávání a vagón uslzenosti. Divadelní zábava made in USA.
(zadáno: 17.4.2019)
Přízraky - Dejvické divadlo: 30 %
Takové herecké a režisérské vetešnictví už se nevidí ani na oblasti. Zkáza Dejvického divadla opravdu začala.
(zadáno: 26.3.2019)
Revizor - Divadlo na Vinohradech: 20 %
Vinohrady, Vinohrady...zkyslé vínko dáváte. Tohle fakt ne. Bezzubá zábava, co se tváří, jak moc je zubatá. A takový býval Aleš Procházka herec. Ale kde není trocha nápadité režie, tam ani výborný herec nic nezmůže.
(zadáno: 6.12.2018)
Absolutno – kabaret o konci světa - Dejvické divadlo: 20 %
Propánoboha, hodně slabá inscenace o hledání Boha. I když se herci moc moc snaží, aby z toho cosi vykřesali. Skoro se nechce věřit, že Dejvičtí něco takového pustili na scénu.
(zadáno: 20.1.2019)
Rok na vsi - Divadlo pod Palmovkou: 20 %
Nuda k nepřečkání. O čem, pro koho, nač? Režijně bezzubé, herecky nepřesvědčivé.

Další stránky hodnocení: 1 2 >