Profil uživatele

Jaroslavz

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 24 % (5)
Lukáš Holubec: 26 % (9)
Lukáš Dubský: 31 % (18)
Helena Grégrová: 33 % (18)
Jiří Landa: 33 % (11)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 6.12.2018)
Absolutno – kabaret o konci světa - Dejvické divadlo: 20 %
Propánoboha, hodně slabá inscenace o hledání Boha. I když se herci moc moc snaží, aby z toho cosi vykřesali. Skoro se nechce věřit, že Dejvičtí něco takového pustili na scénu.
(zadáno: 3.2.2019)
Andělé v Americe - Městská divadla pražská: 50 %
Amerika 80. let, propletenec osudů, hodně gayů, hodně AIDS, politika a mystika, všeho dost, všeho MOC. Čtyři a půl hodiny utečou docela v pohodě. Konec se táhne jak žvýkačka na botě. Režijí všehochuť, herecký průměr, Pavelka přesně podle očekávání, Salzmannová umí pobavit. Havlínek s Dvořákem bezvadní. Hlavně Havlínek je tahoun představení. Kaňoková snaživá, ale jde to. Donutil jr. se snaží a smaží, a nejde to.
(zadáno: 8.3.2019)
Bratři Karamazovi - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 50 %
Docela hezké představení. Víc na dívání než na přemýšlení. Což je u Dostojevského trošku na pováženou.
(zadáno: 19.12.2017)
Dánská občanská válka 2018-24 - Divadlo Na zábradlí: 90 %
Trefa do černého, konečně divadlo o něčem, které nezavírá oči před politikou a před tím, co se u nás děje. Herci famózní!
(zadáno: 27.6.2018)
Dobrý konec všechno spraví - Letní shakespearovské slavnosti: 40 %
Dobrý konec... ale kdo se ho má dočkat? Dlouhé, zdlouhavé, pomalu se to vleče, humoru jak šafránu. To že je šťavnatá renesance? Herecky jakš takš, nejvíc potěšil Dejdar jako pajdavý král, úplný Miloš. Jo, a povedená scéna a kostýmy.
(zadáno: 22.3.2018)
Élektra - Divadlo v Dlouhé: 30 %
Patos. Prázdnota. Prach. Proč a nač se to hraje?
(zadáno: 11.3.2019)
Fanny a Alexandr - Divadlo na Vinohradech: 10 %
Všimli si na Vinohradech, jaké máme století?
(zadáno: 28.6.2017)
Hamlet - Letní shakespearovské slavnosti: 10 %
Nejhorší Hamlet, jakého si snad ani nelze představit. Hluk z aut, mikrofony na pódiu, které zdůrazňují každý krok, snůška trapných vtipů. Plesl v křeči, ostatní herci chodící paňácové. Zklamání roku.
(zadáno: 17.6.2016)
Kdo se bojí Virginie Woolfové? - Městská divadla pražská: 90 %
Herecký souboj Gajerová x Procházka, vítězí oba.
(zadáno: 14.2.2019)
Kouzelná země - Národní divadlo: 100 %
Jan Mikulášek ve špičkové formě! To prostě musíte vidět, zažít. Nádherné obrazy venkova osmašedesátého roku, famózní herci. Bravo!
(zadáno: 15.3.2019)
Kvítek mandragory - Divadlo Broadway: 10 %
Jedna z nejstupidnějších produkcí, jakou si můžete představit. Laciná zápletka, tisíckrát viděné vtipy s chlapy převlečenými za ženské. Mistře Etzlere, to jste dopadl! A do toho přehlídka nejprofláklejších, většinou cizích hitů normalizační hvězdy Vondráčkové. Never more.
(zadáno: 28.2.2019)
Kytice - Národní divadlo: 20 %
Je to milé, je to české, je to hezké. Co to je? Kytice od Skútrů. Nenáročná vyprávěnka pro zlenivělé obecenstvo.
(zadáno: 17.4.2019)
Lakomec - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Klasika bez piety, neomylně vyhmátnuté, co je na otřepaném Moliérovy živé, a opravdová pastva pro oči.
(zadáno: 24.11.2017)
Maryša - Národní divadlo: 100 %
Nejlepší z Mikuláškových režií za poslední léta. Maryša bez kroje, moderní drama o manipulaci a bezcitnosti. Herci do jednoho famózní. Musíte vidět!
(zadáno: 18.3.2018)
Mýcení - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Mikulášek se Cpinem, nedostižná dvojice českého divadla. Geniální převod Bernharda na minijeviště Divadla Na zábradlí. Vtipná, mnohovrstevnatá groteska o snobech pražských, vídeňských i lecjakých jiných. Gejzír nápadů, které nejsou samoúčelné. Po absolvování úmorné fričovské faustiády v Národním je Mikuláškovo Mýcení jako doušek čisté vody!
(zadáno: 12.4.2018)
Na miskách vah - Městská divadla pražská: 100 %
Inscenace, kterou by měl vidět každý, aby se zamyslel nad mírou kolaborace vlastního národa a každého jedince, který tady žil v totalitě. Bravo, pánové Fridrichu, Vlasáku, Suchý z Tábora. Je to váš herecký koncert! Bravo, režisére Svojtko!
(zadáno: 23.11.2018)
Návštěva - Národní divadlo: 20 %
Někdy jsou dvě hodiny k nepřečkání. Myšlenka na dramatizaci Haklovy povídky není špatná, ale když ji režisér zabalí do zbytečných akcí, bloudění zákulisím, grilování a požírání kuřat nebo zatloukání hřebíku do nosu, tak vám začnou být ukradené i všechny hezké postřehy o naší kocovině 30 let po převratu. Čtveřice herců (a jedena herečka a jeden muzikant) si to očividně užívají, ale bojím se, že víc oni, než diváci. A pozor, nejdřív půl hodiny stojíte, a když si konečně sednete, zjistíte, že ze stanu, kam je vháněna pára, není úniku. Naštěstí měl režisér tolik soudnosti, že zrušil děkovačku.
(zadáno: 7.2.2018)
Něco za něco - Divadlo pod Palmovkou: 30 %
Nechápu, co je na tom provokativního. Za mě jenom pocit navršené nudy a zdlouhavosti. Herci se snaží a snaží, ale když režisér nemíří u žádné postavy jinam, než k sexuální motivaci, co s tím nadělat. Reakce diváků dost chladné.
(zadáno: 11.11.2018)
Netrpělivost srdce - Národní divadlo: 90 %
Ať si kdo chce, co chce říká, Špinar je guru moderního divadla. Horor jako hrom, a přitom chytrý, hluboký, zábavný. A Radúz Mácha, Pája Štorková, Beneš, Medvecká, Javorský - boží herci!!!
(zadáno: 9.11.2017)
Noční sezóna - Národní divadlo: 20 %
20 % za Orozoviče a místy vtipného Pavelku a Polišenskou. Jinak nebetyčná nuda. Blbá hra, nijaká režie.
(zadáno: 8.4.2017)
Ples upírů - Goja Music Hall: 10 %
Další z beznadějných muzikálových pokusů o světovost.
(zadáno: 22.6.2018)
Poutníci do Lhasy - Činoherní klub: 50 %
Chápu zvolený žánr, ale uniká mi o čem to bylo? Proti komu ten spolek pomatenců na scéně bojuje? No a tu nekonečnou přestavbu kontejneru jako režijní "překvápko" bych taky oželel.
(zadáno: 17.4.2019)
Přízraky - Dejvické divadlo: 30 %
Takové herecké a režisérské vetešnictví už se nevidí ani na oblasti. Zkáza Dejvického divadla opravdu začala.
(zadáno: 25.11.2016)
Pýcha a předsudek - Národní divadlo: 100 %
Tentokrát dokonalý Špinar, žádné schválnosti, nádherná scéna, kostýmy, nic zbytečného nebo okázalého. Inteligentní zábava. A skvělé herečky a herci. Borová, Stryková, Juřičková, Janžurová... Batěk, Suchý, Rajmont, Děrgel, Prachař. Co výkon, to perla.
(zadáno: 26.3.2019)
Revizor - Divadlo na Vinohradech: 20 %
Vinohrady, Vinohrady...zkyslé vínko dáváte. Tohle fakt ne. Bezzubá zábava, co se tváří, jak moc je zubatá. A takový býval Aleš Procházka herec. Ale kde není trocha nápadité režie, tam ani výborný herec nic nezmůže.

Další stránky hodnocení: 1 2 >