Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 9.1.2019)
Po úvodním výstupu Hynka Chmelaře se tedy přiznám, že jsem měl obavy, ale pak se to pěkně rozjelo, zaujal mě především výkon M. Zaha, kterého jsem předtím neznal. U Ondry Nováka zatím jeho nejpřesvědčivější záporná postava... :-) Dobře napsaný vrstevnatý text, který má sílu zaujmout, inscenovali na Kampě s citem a pochopením. Určitě vyražte, stojí to za to!
(zadáno: 10.1.2015)
Ta koncepce není špatná, to rozhodně ne, ovšem napasovaná na text podle mě po právu pozapomenutý. Začátek mě bavil, ale obzvláště v druhé půlce mi pak ubíjející příval slov a expresivita šly na nervy, ani vlastně nevím, jak to skončilo, co bylo pointou nebo smyslem příběhu, vedlejší postavy se trochu slévaly... Já bych to aplikoval na něco úplně jiného. Asi ze mě nebude zrovna Brechtův fanoušek. Herecky obstojné, hudební minivsuvky vítané, prostředí Rychty logicky trochu rušivé a nedivadelní.
ztělesněná nuda! hra je úplně strašná, notně idealizovaná, úplně o ničem, plná rádoby angl. černého humoru a hlášek proložených rádoby filozofováním o smrti. ještěže sedačky vedle nás byly volné, takže jsem si mohl v 2. půlce na 20 minut lehnout, protože to už se fakt nedalo vydržet a většina diváků si přála, aby Alžběta už konečně chcípla a neotravovala. jinak E. Balzerová asi neumí zahrát špatně, bohužel ale nemá co hrát, ostatní herci ovšem totálně děsní, své postavy vykreslili jen jako karikatury (ne že by byly o moc lépe napsané), režie neinvenční. pochválit se dá jen kostým Alžběty a hudba. rozhodně nedoporučuji!
pěkně udělaná opereta! krásně s citem zrežírované a odehrané představení vážně potěší! radost se dívat na pěkné kostýmy, výpravnou zalidněnou scénu a skvělé pěvecké výkony (dvě nominace na cenu Thálie), já osobně mám jen trochu problém se zpěvem Sisy Sklovské, o které se sice říká, jaká je skvělá a všestranná zpěvačka, nicméně občas mi přijde až trochu neposlouchatelná, protože mění rejstřík svého zpěvu asi tak na každém druhém tónu, chvíli zpívá operně, chvíli zase civilně, zřejmě z obavy, aby divák při jejím zpěvu neusnul, to pořád střídá, rádoby dramaticky. ostatní ovšem skvělí! mně se líbili nejvíce představitelé vedlejších rolí, kteří se i na menším prostoru dokáží skvěle realizovat.
zvláštní hra s poetickým jazykem, vlastně úplně bez děje, spíš jen vzpomínky na dětství v divoké přírodě, děvčata, přátele. symbol řeky jako návratu... všechno se prolíná, některé symboly dost nesrozumitelné, určitě to není nic lehkého, holt alterna, mně se to líbilo hlavně kvůli té lyričnosti, atmosféře, herci zvládli své role velmi dobře, představení je to opravdu DOST alternativní... ale proč ne:-) občas mi to trochu připomínalo Svést sv. Vladimíra, ale tohle se mi líbilo víc, resp. bylo to schůdnější...;-)
(zadáno: 25.1.2012)
muzikálu vévodí Lucie Bílá, dává do svého výkonu opravdu hodně síly, možná až moc, a občas prostě příliš tlačí na pilu, hlas má ale vynikající, krásným příjemným hlasem překvapí Athina Langoská. naopak ostatní protagonisté by pro změnu mohli přidat, M. Poulíčková není kdovíjaká zpěvačka, zajímalo by mě, na čem buduje svou kariéru, ale některé samohlásky zní od ní opravdu příšerně, Tomáš Trapl zde nemá příliš velký pěvecký prostor a myslím, že nebyl úplně vhodně obsazen, M. Pošta zpívá pouze nepříjemným chraplákem
(zadáno: 2.12.2012)
(1/12 19:00 HDK Havelka, Blanarovičová, Sedláčková, Holišová, Fojtová, Ondříček). Nevím, co se stalo, ale nadšení ostatních uživatelů tedy jaksi nesdílím. Možná se repríza příliš nepovedla, ale pro mě tedy zklamání (možná jsem se moc těšil). Hudebně to není můj šálek kávy, představitel Darryla spíše ochraptělý, čarodějky v tercetech zoufale neladily, M. Fojtová opravdu mohutně přehrávající, o spoustě triků se tedy rozhodně hovořit nedá. Dílo celkově mi přišlo spíše než vtipné občas trapné a vulgární, a to tedy rozhodně nejsem prudérní divák. Nevím, asi mi to nesedlo.
(zadáno: 10.2.2020)
Zajímavá inscenace. Škoda, že si atmosféru a napětí nedokáže udržet po celou délku trvání. Výborná scéna, svícení, pohybová složka, ruchy, ale bohužel, přišlo mi, že tam kde by měla být inscenace nejemotivnější a gradovat, tak jaksi dochází dech. Překvapilo mě velké množství malých dětí v hledišti, věřím, že to pro ně bude silný zážitek.
hru si napsali členové DD sami a dost se jim povedla! pár svérázných postav na zapadlé americké benzince, každá jiná, ale všechny tak podobné. spousta skvělých hlášek (kávičky, paráda, M.I.S.S.I.S.S.I.P.P.I., mohu vám položit pár otázek?), hoodně vtipné:-) herci výborní jako celek (všechny role celkem rovnocenné, nikdo nevyčuhoval, ale všichni dobří), silná atmosféra.
no, zvláštní hra plná vulgarismů a vůbec dost drsná, proměna z nány na uvědomělou matku, která chce rázem změnit svůj život (a zase zpět) v podání výborné Martiny Válkové, stejně dobrý i Richard Krajčo a všichni ostatní herci; první půlka by tam vůbec nemusela být, resp. dala by se zredukovat tak na čtvrt hodiny. jinak spousta vypjatých scén střídajících se s melancholickými pasážemi. možná trochu těžko uvěřitelné, nereálné, konec o pár scén dřív by neuškodil. téma a poselství hry možná rádoby hlubší než text doopravdy je.
(zadáno: 10.6.2013)
Výborná zábava, hlavně druhá půlka večera (fraška Borůvčí) je neutuchajícím přívalem vtípků a hříček se slovy. Pro mě osobně o třídu lepší a vtipnější než "Plejtvák". Vřele doporučuji!
(zadáno: 22.6.2015)
Ač se nejedná o nějaké extra hluboké dílo, ale spíše přímočarou satiru, která občas využívá i lidovější zábavy, většina vtipů je velmi nápaditých, místy až rafinovaných:) Drábek stejně jako v Richardovi III i zde využívá postavu, která děj komentuje a moralizuje mimo něj. Ve správně fetišistických kostýmech ožívají některá zvířátka i díky aktérům přece jen živěji (myšák, motýl, zajíc, tchořice), jiná jsou vyloženě do počtu (sova, krtek, kudlanka) a nemají prostor. Ve výsledku je to ovšem opravdu "prdel" a musím říct, že jsem se dobře bavil. Autorské divadlo, které má smysl!
(zadáno: 23.4.2013)
22/4/13 U Hasičů. Jako představení ochotníků by to možná nebylo tak zlé, ale jako regulérní inscenace za 380/200 Kč je to myslím dost průšvih. Klobouk dolů před energií a odvahou B. Poláka, který dokáže představení jakž takž utáhnout, i když se dost zadrhává a přeříkává (není zdaleka sám!), jeho vtípky mimo scénář jsou většinou zdařilé. Co ovšem předvádí režisér, to je naprostý diletantismus, na výstupy company v Suezu nebo u indiánů myslím do smrti nezapomenu! Nevím, kdy jsem si naposledy v divadle tolikrát schovával hlavu do dlaní. Za pochvalu stojí hudba, grafika projekcí a zpěv G. Ciatti.
(zadáno: 6.8.2014)
Zajímavé, neotřelé, viděníhodné!
(zadáno: 2.2.2017)
Nesouhlasím s předchozími komentáři a osobně považuji poslední třetinu (Sagher, Skálová) za nejzdařileji napsanou, zahranou a zrežírovanou. M. Salvadori je vyloženě sympaťák, podává dobrý výkon, ale charisma hereckého génia mu trochu schází. Osobně bych klidně muzikál oželel, ale radši bych viděl lépe napsanou činohru. Texty (resp. přebásnění) mě vyloženě iritovaly, hudbu bych označil jako nevzrušivou, libreto obsahuje několik silných a šikovně vymyšlených scén, ale také dost klišé a černobílých figurek. Celkově mírný brněnský nadprůměr, nejsem si ale jist, zda stojí za cestu z Prahy.
(zadáno: 30.10.2012)
80% a úplně s klidným srdcem, neviděl jsem film, ani brněnskou nebo pardubickou verzi, ale srovnávám s ostatními muzikálovými produkcemi v Praze... toto je kompaktní zábavný celek, měl jsem M. Sikorovou, která podala velmi dobrý výkon, přidávám se k názoru, že P. Jungmannová nemá na roli dostatečné charisma, zaujali ale R. Zima a H. Seidlová... výborný překlad!! nevím, jak moc je režie S. Moši oproti Brnu inovativní, ale mě soubor DpP a předlohu velmi dobře ukočíroval..
(zadáno: 25.3.2014)
Moc nemusím Dodo Gombára jako režiséra a jako autor mě také příliš neoslnil. Text funguje a baví spíše v rovině komické, zejména postava matky v podání P. Hřebíčkové, méně pak trochu přehrávaný strýc T. Pavelky. Přibývající konflikty a krize postav jsou ovšem mělké a tvoří je schematické dialogy, čímž se druhá půlka stává dost nudnou a závěr vyzní do prázdna. Na rozdíl od ostatních mě to ani herecky moc nezaujalo, přijde mi, že soubor Švanďáku je pořád tak trochu Bčkový, díky snaze o civilnost hercům občas nebylo rozumět a i věkové obsazení rolí je podivné. Dobrá hudba a světla, cením i snahu.
nádherná čeština J. Vrchlického (překlad), ač stará 200 let, je pořád krásně libozvučná, krásně se poslouchá. Davidu Prachařovi není možná Cyranem, kterého si člověk hned sám představí, je ovšem Cyranem civilním, ale o to více přesvědčivým! na inscenaci mě trochu mrzel začátek, kdy jsem se ztrácel v množství postav (nechytil jsem se zcela až do konce - jasný mi byl jen ústřední trojúhelník;-)), scéna byla občas dost nepřehledná a některé výjevy nepříliš důležité. to všechno z výšky druhé galerie, mno, popravdě jsem tak trochu usínal. na druhou půlku jsme si ovšem šli sednout dolů a už to bylo mnohem lepší, škoda jen některých zjednodušených situací či nezodpovězených otázek (proč třeba Cyrano pomáhá Kristianovi, postava Roxany a její psychologie, neoblíbenost Cyrana a jeho vražda). možná je to ale právě na divákovi, aby si o těchto věcech po shlédnutí pěkného představení pohloubal.
Zjistil jsem, že se koná derniéra této inscenace, tak jsem na ni ještě na poslední chvíli vyrazil. Nelituju, dostalo se mi klasické české komedie z počátku století - takové "příjemné retro" s dobrými herci ND, hra sama asi příliš nikoho nenadchne (te zub času už je přeci jen dost znát), ale taky neurazí. Akorát by to šlo možná trochu zkrátit. Pavlu Beretovou na scéně ND zatím nějak nemusím, v DISKu se mi líbila víc, tady i to přišla chvílemi křeč, na takovou velkou roli zatím podle mě moc nemá (dříve tuto roli hrála P. Špalková).
(zadáno: 11.12.2015)
Originální a pozoruhodný projekt, škoda, že vrchol přijde hned v první části. Od těch dalších jsem očekával více děje a představení i jiných pohledů na věc, bohužel tvůrci nahlíželi jednou optikou od začátku do konce. Za vidění kus ale rozhodně stojí a popularita je zasloužená.
(zadáno: 28.5.2014)
Nejsem žádný znalec Divadla S+H, toto byla moje první inscenace, obávám se však, že i poslední. Pokud je toto součást "Zlatého fondu divadla", jak je toto představení prezentováno, tak je něco hodně, hodně špatně. Nuda na druhou. Bohužel. S+H jsou možná fenomén, možná už spíš legenda, která přežila sama sebe (podobně jako např. Semafor nebo Čtyřlístek). Nevím. Samozřejmě lze obdivovat hlasové mistrovství M. Kláska a H. Štáchové, ale to je bohužel asi tak všechno. Jen na okraj: anotace hry zde na webu je mimo jak máloco a výstupy H. Štáchové jsou všechno, jen ne činoherní.
(zadáno: 22.5.2015)
Bohužel jsem si toto představení nedokázal i přes nadlidskou snahu Karla Dobrého užít. Jeho výkon je sice dechberoucí, ale kdyby přeříkával telefonní seznam, vyšlo by to u mě prakticky nastejno. Jeho herecký rejstřík obsahuje obrovské množství poloh a emocí, ale k čemu to, když jsem vůbec nechápal jejich smysl a nevěděl jsem, z čeho vycházejí. Ve své podstatě tak trochu snobárna a příliš cílené na efekt.
(zadáno: 16.5.2015)
Ano, s rozdělením textu mezi tři mužské postavy by šlo opravdu pracovat účelněji, hlavně P. Šmíd byl trestuhodně nevyužitý (a promítaná data dost zbytečná), což zčásti vynahradily velmi dobré výkony J. Böhma a T. Havlínka! Inscenaci jistě prospěly dobře vystavěné a pointované situace. Ačkoliv ten zajímavý životní oblouk jednoho člověka v kontextu dějin našeho státu v tom celém vlastně tak trochu zanikal, tak tvůrce chválím, minimálně to ve mě vzbudilo zájem vážně si ten Deník přečíst :)
(zadáno: 20.12.2013)
Taková divadelně muzikálová jednohubka. Téma mě také trochu míjí, postrádal jsem nějakou pointu, zajímavý obsah a opodstatnění, proč to vlastně inscenovat. Herecky zajímaví P. Jeništa a M. König, výkon J. Štrébla nebyl příliš soustředěný. Jistě mi spoustu souvislostí uniklo, ale obecně právě nemám příliš v lásce záměrně minimalizující věci, kde si divák musí spoustu věcí načíst a zjistit, aby pak smekal před tím, jaké promyšlené a chytré dílo prošpikované symbolikou tvůrci vymysleli. Tím spíš v žánru muzikálu.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>