Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Jenda.matousek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 13 % (119)
Pavel Širmer: 13 % (227)
Helena Grégrová: 14 % (183)
Jan Pařízek: 14 % (161)
Lukáš Dubský: 14 % (99)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 6.12.2016)
Představení plyne spíše jako líná řeka, až v poslední části přijdou nějaké peřeje. Můj osobní pocit je, že ta řeka není až tak hluboká, jak by se mohlo zdát. Jako ok, scénicky to je zhotovené zajímavě a odkazuje to možná k vyšším % na žebříčku hodnocení, ale podezírám Doda, že hodně obrazů je stavěných spíš na efekt, aby to nějak vypadalo a něco se tam dělo, já jsem tam množství symbolů a odkazů osobně neviděl. Bohužel žádný herecký výkon nemůžu vyloženě označit jako výborný, spíše jsem viděl u mnohých rezervy, možná i proto ve mně inscenace silný dojem nezanechala.
(zadáno: 16.11.2016)
Docela by mě zajímalo, proč na Jezerce po tomto textu sáhli. Pro tamního diváka může být poněkud úmorný a těžko stravitelný a i když M. Kňažkovi nejde opravdu nic vyčíst, přiznám se, že byl i pro mě. Téma, které se ve hře řeší, mi nepřijde zkrátka tolik zajímavé a text zase tolik vrstevnatý, hluboký ani nijak zvlášť aktuální ve vztahu k dnešku. Režii bych osobně až tak velkou vinu nedával. Pana Kňažka jsem viděl na divadle poprvé a v té lehké otupělosti a nudě mě napadlo, že jeho dikce a gesta trochu připomínají p. Postráneckého.
(zadáno: 18.10.2016)
Hra na hranici reality a absurdity, komedie a psych. dramatu - je na ní cosi zneklidňujícího. Myslím, že z této podoby (schválené k inscenování autorem) bylo vytěženo režijně maximum. Podle mého by byl ale efekt mnohem lepší, kdyby byla zkrácena cca o čtvrtinu, některé pasáže působí podobně. Ano, je pravda, že V. Gajerová hraje na hranici svých možností, co ale naplat, když je tato hranice na úrovni takového standardního výkonu V. Kubařové. Také si myslím, že obě hlavní role jsou střídáním poloh prostě dost vděčné... V repeartoáru MDP ale rozhodně perla.
(zadáno: 20.4.2016)
Nerozumím tomu názvu, paralelu s Plešatou zpěvačkou jsem tedy nenašel a dle anotace mi přijde, že jsem viděl jiné představení, toto byl takový klasický kabaret stylem já umím to a ty zas tohle - tady si zazpíváme, tady si zablbneme... Jak kdyby si režisér psal nějakou dobu nápady do inscenace na papír a poté, co ho měl popsaný, udělal tohle. Koukatelné, ale nijak zvlášť přínosné, pro mě to tedy nevypovídalo o ničem. Herecky to nebylo špatné, nepočítám-li tedy pana režiséra a slečnu dramaturgyni.
(zadáno: 13.2.2016)
V první řadě skvěle marketingově zvládnuto, prodat Fantoma není až zas tak samozřejmé, (ale většina diváků v sále asi neví že jde vlastně z půlky na operu) a také je potřeba obsadit neznámé umělce. Janečkovi se podařilo pomocí Blesku vše řádně zapropagovat, takže muzikál uspěl narozdíl např. od divácky mnohem vděčnějšího Romea a Julie. Gemrotová technicky velmi slušná, výrazově pak trochu plochá, Vaněk bez výhrad, Vojtko je kapitola sama pro sebe, má velmi dobrá místa, která vzápětí pohřbí velmi špatnými. Režie mohla zafungovat lépe (nepřehlednost děje a davových scén, triky). Slabší překlad.
(zadáno: 12.12.2015)
Ačkoli soubor tak trochu opustil svůj manifest na webu (kalambúry nám řídkou, aktovka byla vypuštěna a o nahodilý sled skečů se tak trochu jedná), stále jde o velmi osvěžující a nadprůměrnou dávku humoru. Milan Šotek udělal velký pokrok ohledně herecké jistoty a Igorovi s Jirkou už se může směle rovnat. Utíkejte se pobavit a zasmát - možná dostanete i bonbon.
(zadáno: 11.12.2015)
Originální a pozoruhodný projekt, škoda, že vrchol přijde hned v první části. Od těch dalších jsem očekával více děje a představení i jiných pohledů na věc, bohužel tvůrci nahlíželi jednou optikou od začátku do konce. Za vidění kus ale rozhodně stojí a popularita je zasloužená.
(zadáno: 24.9.2015)
Podobné produkce jsou vždy velká neznámá a občas může hodně lidí vyhodit dost peněz, zde se inscenace podařila, ale bohužel rychle skončila vinou producentů. Fórum Karlín je obrovský a nepříliš divadelní prostor, kvalita zvuku je výborná, je rozumět každé slovo. Překlad je obstojný, režie a choreografie L. Vaculíka možná nejlepší, co jsem od něj viděl, scéna a kostýmy podařené. Co se týče obsazení, vedlejší role zastiňují hlavní dvojici, pěvecky zaujme zejména Martin Růža. (více v článku na blogu)
(zadáno: 11.7.2015)
Opravdu by mě zajímalo, jak ta památná Ornestova inscenace vypadala, protože zde, i když se tvůrci opravdu snažili hru opečovat a přistoupili k radikálním úpravám, nejde nesrovnávat s podobnou slavnější Tramvají. Ta nabízí tři velké dobře napsané dramatické party, kdežto zde musí herci tak trochu bojovat v hranicích uvěřitelnosti svých postav. Ač se jedná o jednu ze zdařilejších režií P.O. (což rozhodně ale není superlativum), více mě oproti jeho záměru bavila linka mezi Myrtle a Lotem, kde byl dobře vidět vývoj, kdežto linka s Kuřetem i kvůli trochu konstantnímu projevu M.Hofmanna už tolik ne
(zadáno: 22.6.2015)
Ač se nejedná o nějaké extra hluboké dílo, ale spíše přímočarou satiru, která občas využívá i lidovější zábavy, většina vtipů je velmi nápaditých, místy až rafinovaných:) Drábek stejně jako v Richardovi III i zde využívá postavu, která děj komentuje a moralizuje mimo něj. Ve správně fetišistických kostýmech ožívají některá zvířátka i díky aktérům přece jen živěji (myšák, motýl, zajíc, tchořice), jiná jsou vyloženě do počtu (sova, krtek, kudlanka) a nemají prostor. Ve výsledku je to ovšem opravdu "prdel" a musím říct, že jsem se dobře bavil. Autorské divadlo, které má smysl!
(zadáno: 20.6.2015)
Jedná se o třetí verzi RENTu, která je v Praze k vidění, a posun vpřed je opravdu vidět, dobrý převod do češtiny určitě hodně přidá vašemu diváckému zážitku. To, jak budete spokojeni, asi hodně závisí na tom, jaké chytnete ozvučení, 19.6. nebylo ze začátku ideální, ale v průběhu představení se zlepšilo a interpretům bylo krásně rozumět každé slovo, doporučuji tedy spíše poslední reprízy v rámci série uvádění. Účinkující byli výborní, jako slabší článek se mi jevila jen M. Horká, je otázka, jestli je alternace lepší. Rozhodně doporučuji k návštěvě i těm, kteří byli rozhořčeni titulky v Kalichu.
(zadáno: 17.6.2015)
65% Velice živá inscenace plná pozitivní energie sehrané čtveřice protagonistů - kapely, která čeká na svého saxofonistu. Myslím, že jde o dobře zvolené východisko, verše jsou velice pěkně zhudebněny M. Severýnem, tato linka je jasná a obsahuje vděčné režijní vychytávky, význam recitovaných pasáží v druhé půlce jsem asi ne vždy pochopil, nicméně v globálu jde o zábavnou a svižnou inscenaci bez patosu a za mě asi zatím nejlepší počin Divadla NaHraně. Návštěvnost zatím velmi slibná, doufejme, že dlouho vydrží!
(zadáno: 17.6.2015)
Je s potěšením sledovat, jak si oba herci hraní užívají a jaké nasazení podávají v této zajímavé inscenaci mimo své domovské soubory. Víceméně nemám co vytknout, rozhodně divácký zážitek, zajímavé téma, dobrá adaptace, překlad, práce s prostorem, oba herci velmi uvěřitelní, chemie mezi nimi funguje na jedničku, emoce jiskří... Doporučuji k návštěvě všem!
(zadáno: 12.6.2015)
Příliš mnoho témat = divákova smrt. Asi jsem na toto moc cynik, měl jsem s tím podobný problém jako s Po Fredrikovi, prostě já tyhle věci neřeším a neberu je jako problémy, proto, když z tohohle udělá někdo 1:45 inscenaci, nudím se a přijde mi, že poslouchám klišé. V globálu to ale myslím má potenciál lidi zaujmout, přitáhnout. Více viz blog. (více v článku na blogu)
(zadáno: 5.6.2015)
Výsledek bohužel spíše než plnohodnotnou inscenaci připomíná heslo na wikipedii s odvyprávěným základním dějem... nulový přesah, skoro žádná psychologie, jde spíše o působivé aranžování postav na jevišti. Chápu, že herci asi inscenaci nemají moc rádi, ani návštěvnost nebyla největší, ale přeci jen alespoň nějakou profesionalitu by si zachovat měli, celé to bylo dost rozsypané a šepot v zákulisí dost silný. Víceméně jako jediný mě dokázal přesvědčit J. Erftemeijer. Přijde mi, že by se tento ročník uplatnil spíše v modelingu než na divadle...
(zadáno: 22.5.2015)
Bohužel jsem si toto představení nedokázal i přes nadlidskou snahu Karla Dobrého užít. Jeho výkon je sice dechberoucí, ale kdyby přeříkával telefonní seznam, vyšlo by to u mě prakticky nastejno. Jeho herecký rejstřík obsahuje obrovské množství poloh a emocí, ale k čemu to, když jsem vůbec nechápal jejich smysl a nevěděl jsem, z čeho vycházejí. Ve své podstatě tak trochu snobárna a příliš cílené na efekt.
(zadáno: 22.5.2015)
Čekal jsem trochu víc, M. Kluch zpívá Freddieho písně věrně, také je plusem fyzická podoba, bohužel pro mě trochu postrádá charisma a suverenitu na jevišti, možná na mojí repríze byly i jisté rezervy v jeho nasazení. Celkově je koncepce hodně popisná, lehce prvoplánová, opravdu prakticky žádný přesah. Navíc kombinace s baletem a vážnou a dokomponovanou hudbou je sice zajímavá, ale v případě Mercuryho poněkud nesourodá, stejně jako patetické rýmovačky. Atmosférou mě zaujal závěr. Pokud trochu zmírníte svá očekávání (jdete defacto spíše na balet!), je možné, že si to dobře užijete.
(zadáno: 22.5.2015)
režisér je určitě chytrý a schopný, ta základní idea myslím byla dobrá a má to silná místa, ale bohužel celkově to trpí nevyrovnaností - jednak tempa (ruší časté opakování bez zjevného smyslu) a také hereckého projevu - velmi přesvědčivý Pavel Neškudla až příliš vyčnívá, u ostatních je často problém zřetelně a včas vyslovit repliku, natož že se jedná zřejmě o studenty uměleckých oborů, bylo to na mě až moc ochotnické. někteří aktéři mají exhibicionistické sklony, celkově se ale spíše drsně mluví a dění na jevišti je poměrně krotké. zajímavý, ač trochu předvídatelný závěr.
(zadáno: 17.5.2015)
Ačkoliv se jedná o jednu z dalších rubínovských (a Kolečkových) jednohubek (limity tohoto prostoru jsou neúprosné a víceméně nedovolují nic jiného), kápla mi dobře do noty, především skvělým kolektivním výkonem všech herců, dobrým rozpohybováním a hlavně příjemnou ulítlostí textu. Doporučuji!
(zadáno: 16.5.2015)
Ano, s rozdělením textu mezi tři mužské postavy by šlo opravdu pracovat účelněji, hlavně P. Šmíd byl trestuhodně nevyužitý (a promítaná data dost zbytečná), což zčásti vynahradily velmi dobré výkony J. Böhma a T. Havlínka! Inscenaci jistě prospěly dobře vystavěné a pointované situace. Ačkoliv ten zajímavý životní oblouk jednoho člověka v kontextu dějin našeho státu v tom celém vlastně tak trochu zanikal, tak tvůrce chválím, minimálně to ve mě vzbudilo zájem vážně si ten Deník přečíst :)
(zadáno: 25.4.2015)
Téměř úplná spokojenost. Opravdu šťastně vybraný text, kterého si cením o to víc, že toto "vyhrabávání rodinných kostlivců" je většinou to, co na divadle opravdu nemusím, většinou neuvěřitelné, emoce přestřelené, zde ovšem skvěle vybalancované s velkou dávkou humoru, napětí, zvratů... Určitě potlesk patří především režisérovi, protože mnohdy se jedná opravdu o jemnou práci s pointováním situací, herecky dominují především Rybová a Lněnička, výkon J. Janěkové mi přišel maličko slabší. Rozhodně ale must see. Lístky pro studenty za 150 před začátkem na kase.
(zadáno: 18.4.2015)
R. Balaš vkročil do stejné řeky a druhý pokus o hitmuzikál se mu tentokrát již povedl. Bohužel pro mě muzikál vychází z té známější ze dvou poloh V. Neckáře - rozjuchaný posel dobrých zpráv vs. citlivý vypravěč příběhů a balad. Více viz blog.

P.S. Opravdu pozor na velmi krátkou přestávku v pátek, jak píše Fedorocko! Viz http://www.ticketpro.cz/jnp/divadlo/cerne-divadlo-pantomima/1028881-wow-black-light-theater.html (více v článku na blogu)
(zadáno: 17.4.2015)
Dlouho jsem neviděl tak rozkolísanou inscenaci (totéž platí asi už pro samotný text), dařilo se spíše ve druhé polovině, ale obecně skvělé a silné okamžiky střídaly chvíle, kdy jsem měl pocit, že sleduji ochotnické představení. Výborná D. Marková, to falos: "Petr Pěkný" už sice nemohl předvést víc, ale měl by se naučit hrát :) Režie mi ve snaze hru více přiblížit dnešku trochu znejasnila pochopení celého rámce příběhu, stal se tak nadsazenějším a více crazy, než bylo autorem zamýšleno. Určitou atmosféru a poetiku ale inscenace nepochybně měla.
(zadáno: 7.4.2015)
Spíše než výtečně napsaná hra mi to přišlo, jako když pejsek s kočičkou vařili dort aneb takový McDonagh po česku, neboli snaha dvou intelektuálů popsat rozklad humanity v lidech na klaustrofobním prostoru. Škoda že příběh nedává větší logický smysl a že na úkor četných groteskních situací nepopisuje lépe psychologii davu v krizové situaci. Svým uvěřitelným výkonem celku dost pomohl T. Drápela, zaujali mě i J. Suchý a V. Hlaváčová. Snaha se cení, ale toto bylo na můj vkus už vážně trochu moc, zážitkový potenciál to ale jistě má.
(zadáno: 2.4.2015)
Upřímně řečeno jsem tu kladenskou emancipační dvojpremiéru moc nepochopil. Proč toto dneska hrát a pro koho? V Jentl bylo alespoň více hereckých příležitostí, tohle už je jen Mája Štípková a 10 figurek. Pro mě osobně žádné emoce, poměrně nuda. Typická Františákova tematika, začátek vypadal nadějně, postupem času už ale jen předvídatelný vývoj proložený písničkou a defilé postav, výtvarně připomínající Vlčí jámu. Podle mě z jeho strany odfláknuté. Jistě se najdou diváci, s kterými to bude více rezonovat a tento počin ocení.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>